Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Do koje mere je normalno biti ljubomoran u vezi?  (Pročitano 18471 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 9820
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Z240
Bilo koja ljubomora je zdrav signal emotivne nezrelosti i kao takva moze biti korisna ako se iskoristi za samoanalizu i preispitivanje emotivnih reakcija ali i pogubna ako postane izvor emotivnih ispada koji su posledica straha i neshvacanja sopstvenih emocija i bezanje od njih. Ljubomora je emocija koja se ispoljava nekontrolisano po receptu: ja te zelim samo za sebe i ne znam kako to da kontrolisem i plasim se da cu ostati sam ali ne smem to da priznam.

Ako su dvoje ljudi dovoljno bliski i emotivno zreli mogu zajedno da izglade bilo sta ako nisu onda ostaje na svakom pojedincu da se nosi sa svojim strahovima pa tako veza opstaje samo na individualnom stepenu trpeljivosti tih (po nekima zdravim) emotivnim ispadima.

Ljubomora nikad nije zdrava za vezu ako ne vodi promeni pojedinca i njegovom odnosu prema vezi. Svaka ljubomora je posledica straha a gde ima straha nem aljubavi vec samo posesivnosti. Samim tim ljubomora nije i ne moze biti mera ljubavi i ne treba se tolerisati i ignorisati - na njoj treba raditi....

Odlično rečeno - ja lično nikada nisam bila ljubomorna - ne zato što se on nije okrenuo za nekom (jeste, okrenuo se pa zato ima oči, ako je oženjen sa mnom nije slep) već zato što smatram da je poverenje u vezi bilo koje vrste - ljubav, prijateljstvo, rodbinski odnosi - najvažnija stvar, bez njega nijedna veza ne bi trebala da postoji

Jer ako veruješ onda pokazuješ i da ceniš tu osobu koju voliš, jer ako si ljubomoran znači da sumnjaš, a ako sumnjaš znači da ne ceniš dobre osobine voljene osobe, a ako ih pak nema onda ne treba ni biti u vezi sa takvom osobom
IP sačuvana
social share
sve je ovo igra,šala,volim te budalo mala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 779
Zastava Sovjetski savez
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola E 550
Moja devojka takodje nije volela burek, ali se onda jednom ulogovala i ... navukla  Smile Sada cak vise posecuje burek od mene  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
LG Google Nexus 5
Jer ako veruješ onda pokazuješ i da ceniš tu osobu koju voliš, jer ako si ljubomoran znači da sumnjaš, a ako sumnjaš znači da ne ceniš dobre osobine voljene osobe, a ako ih pak nema onda ne treba ni biti u vezi sa takvom osobom

a sta ako joj ne verujes ali je postujes i cenis, a nisi ljubomorna?
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 9820
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Z240

a sta ako joj ne verujes ali je postujes i cenis, a nisi ljubomorna?

ja lično mogu da cenim samo osobe kojima verujem jer to znači da imaju sledeće osobine: čast, osećaj za pravdu, merila vrednosti kao i moja (znači da su im u životu bitne iste stvari koje su bitne i meni) i sl.

Ne razumem kako možeš nekog ceniti a ne verovati mu? Kojim osobinama je ta osoba zaslužila da ga ceniš a kojim da joj ne veruješ?
« Poslednja izmena: 12. Feb 2007, 22:26:37 od baletanka »
IP sačuvana
social share
sve je ovo igra,šala,volim te budalo mala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
LG Google Nexus 5
pa na primer, postujes tu osobu jer je vredna, inteligentna, ambiciozna, pametna, uspesna i cenis je po tome

ali s druge strane nemas bas mnogo povernenja u nju, jer se bojis ... nemam pojma, necega, da ce uraditi nesto sto ne zelis, a  dok ona u tebe ima potpuno poverenje.
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
pa na primer, postujes tu osobu jer je vredna, inteligentna, ambiciozna, pametna, uspesna i cenis je po tome

ali s druge strane nemas bas mnogo povernenja u nju, jer se bojis ... nemam pojma, necega, da ce uraditi nesto sto ne zelis, a  dok ona u tebe ima potpuno poverenje.

E pa to sto se bojis je kljuc problema - i tu ne sme da bude "ne znam, i nemam pojma". Pocni da kopas po sebi i njemu i utvrdite prvo pojedinacno a posle zajedno - sta je tacno to cega se bojite. Ta samo-analiza i analiza veze ce vam reci da li zaista zelite da budete zajedno ili ne. Nepoverenje ne sme da postoji jer tada nema ni ljubavi. Razgovarajte o svojim strahovima, analizirajte ih i one ce nestati a vi cete biti bogatiji za jedno iskustvo i nastavicete dalje zreliji i sa dubljim znanjem o sebi.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
LG Google Nexus 5
kako naterati nekog da razgovaras s njim, nekog iz kog ne mozes izvuci ni odgovor na pitanje koliko je sati, a ne neki ozbiljniji razgovor?

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Uf uf - sa svakim moze da se razgovara ako postoji bar malo zelje sa obe strane da se odrzi veza. Sto se tebe tice ti probaj dve stvari:

- Da razumes njega - zasto se tako ponasa i sta bi mogao da razmislja

- Da razumes samu sebe i zasto osecas ono sto osecas

Pitaj ga da li mi je stalo do veze i sta je ono sto mu smeta. Burek nije uzrok vasih problema - treba iskopati sta je to sto on vidi u Bureku ili bilo cemu drugome a sto izaziva nezadovoljstvo i strah kod njega. Iskopajte to nezadovoljstvo zajedno iz vas oboje i stavite ga na sto i analizirajte ga, pricajte ako Boga znate zasto vam je Bog dao jezik i mozak...
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi.

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 4472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
E ljudi, ovo sto sam ja jednom video bio je vrhunac ljubomore... Usao ja tako jedne veceri u dvoriste bivse gimnazije da soram (dvoriste je dovoljno zavuceno) i vracam se nazad kad spazim jednu devojku (prilicno lepu, 25 godina zirka) kako se krije u ogradi obucena u crno od glave do pete... Pocnemo neki razgovor i ona mi mrtva 'ladna kaze da je dosla da spijunira decka u obliznjem kaficu! I jos ajde da je on bio tu, nego joj je on rekao da ide na neko drugo mesto, a ona ludaca pomisli da je laze i da ce biti bas tu sa gomilom riba. Naravno, lik nije bio tu, a riba je verovatno ostala do duboko u noc da bulji kroz onu ogradu u pravcu kafica... Jednostavno, da covek ne poveruje... A ja sam naivno mislio da takvih stvari ima samo u filmovima ili knjigama...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
I pitanje je sat bi dobila time cak i da ga je uhvatila na "delu". Tj koja je poenta china - nema poente. Posledica zivota bez poente je samodestrukcija u mrznji i strahu. Zato treba pricati - ako nema poverenja nema ni ljubavi. Stavis tacku i ides dalje...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.