Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:19:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dnevnik Ratka Mladića  (Pročitano 42825 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
jel ti sada jasnije, sto sam njih nabrojao?
Smile  Следећи пут напиши честито како Бог заповеда да се не буним  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
celina zena je srpkinja.

pa  Smile

dabicu se zali sto su srbe ubijali po sarajevu granatama i snajperima...

"Izvini se Djuri sto te je tukao... "

E, stvarno ti je logika na nivou deteta od tri meseca...  Smiley 1
Ma nek su se rokali, manje je Evropa morala da hrani  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 116
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0
Kikiriki Muslimani i Hrvati nisu imali prilike da se kaju jer njima se neće suditi, vi ste  pod zaštitom Amerike. Možete pobiti sve Srbe i nećete za to odgovarati.
naser oric, dudakovic....
А Орићу је као суђено? Ти оно рачунаш као суђење? Имаш ли имало достојанства?
hahah, sremac, pa ti si car!
pre neki dan si me przio da sam cetnik, ovakav, onakav, a sada ne mozes da provalis sto sam nabrajao ove bitange i ratne zlocince!
to govno od nasera orica oni slave kao junaka a lik im je napravio srebrenicu. ovaj dudakovic je ubijao i muslimane kao i srbe, a u njihovim ocima alijin vojskovodja heroj. i jedan i drugi, krvavi do lakata, i u jednog i drugog se kunu. ni jedan ni drugi nisu osudjeni za svoja dela.
jel ti sada jasnije, sto sam njih nabrojao?

Potpuno čišćenje svih koji nisu Srbi bilo bi genocid
General Mladić
: 0091-3537 – 0091- 3550

“Ljudi i narodi nisu piljci niti ključevi u džepu pa ćemo premjestiti tamo amo. … Rat ne možemo voditi ni na svakom frontu niti protiv naroda, ja bih ovdje predložio da mi usvojimo takvu pamet da mi nećemo u rat, a ako budemo napadnuti mi ćemo se braniti i mi nećemo rat protiv Muslimana kao naroda, niti protiv Hrvata kao naroda, već protiv onih koji su taj narod poveli i nahuškali na nas.” B/H/S ERN 0084-7742. “Prema toma mi ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi i ostali da odu. Pa to je, to neće, ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.”[7] 0091-3539 i 0091-3541.

Oskudno naoružani Muslimani su u okruženju u Cerskoj i Srebrenici
General Mladić
: 0214-9839 – 0214-9845

(Pokazujući kako on od ljudi uvek traži da se stave na mesto svojih protivnika, Mladić kaže:) “Kako bi bilo njemu da je u okruženju kao što je muslimanski narod i njegova oružana snaga, ako se tako može nazvati, u Cerskoj, u Srebrenici, pa čeka kad će mu onaj transportom doneti 500-800 metaka.”[40]

Za Žepu i Srebrenicu imamo precizne dogovore s UNPROFOR-om
General Mladić
: 0215-0250

“... Srebrenica i Žepa tu smo mi precizan ugovor i ulogu UNPROFOR-a definisali. Neće nas prevariti. Radi se o tačnoj demarkaciji linije sukoba i od te linije sukoba pošto su Žepa i Srebrenica pod zaštitom snaga Ujedinjenih nacija. Tamo je tačno dogovoreno da bude jedna kanadska četa ojačana, odnosno jedna četa u Žepi. Oni su tražili neke dodatne snage radi logistike i u dogovoru i /uz/ odobrenje Predsjednika štaba i vrhovne komande mi smo to njima dozvolili. Sada je u toku pregovarački proces stavljenje pod zaštitu užeg dela Sarajeva. Razdvajanje snaga može biti na liniji gdje su snage sukobljene.”[56]UNPROFOR u Srebrenici radi za nas
Karadžić:
0215-2533

“Imamo primjere izvanrednog odnosa sa UNPROFOR-om, gdje su naši oficiri imali dovoljno strpljenja i mudrosti, pa im ti strani oficiri jedu iz ruke, imamo odnos UNPROFOR-a u Srebrenici, gdje im zatrpavaju rovove, tjeraju ih (Muslimane) dalje od nas, kukaju na njih; sad su tamo Holanđani ...”[127]

Karadžić izdao i usmeno i pismeno naređenje da se zauzme Srebrenica
Karadžić: 0215-4264 – 0215-4265

“Sjećate se kada sam naglo sazvao Vrhovnu komandu i sve predsjednike opština da se ona tri kilometra, da se obuku policajci u civile da kažu, uredu, dio pripada i nama ta tri kilometra, nemojte da se tako ne radi, tako da se ne radi sa svojom državom, da smo Srebrenicu uzeli i ušli u nju kada je bio Morion, nas bi bombardovali, ali znate kako, tepih bombama ... došao je trenutak, ja sam direktivu broj sedam i to signirao da se uzme i Teočak, Srebrenica, Žepa i Goražde, sve je to potpisano i išli smo snažno u to. Vi ste sami u telegramu opisali po prvi put sam se čudio zašto Tolimir ovako fino poštuje predsjednika Republike, izvještavate kako je predsjednik Republike veoma zadovoljan, ohrabruje vojsku da nastavi, dok mi ljudi nisu rekli, pa čoveče, on tebe hoće da umiješa da slučajno ne bi ti rekao da ti nisi za to, ja sam za sve naše odluke i ja stojim iza njih, i snimljene su vrhovne komande i sve u njima stoji i usmeno i pismeno sam naredio da se ide na Žepu i Srebrenicu. ... Nismo mogli u tom trenutku uzeti Goražde, nismo mogli i sada ga ne možemo uzeti, jer su prijetnje su ozbiljne ...”[156] (Na 54. sednici Skupštine Karadžić je ponovo pomenuo da ima punu odgovornost za sedam direktiva koje je potpisao, ali je porekao odgovornost za direktive br. 8 i 9. Vidi odlomak sa 54. sednice na strani 0215-4554.)

Srpski vojnici su obezbedili naoružanje JNA jer smo mi bili najmnogobrojniji
General Tolimir: 0215-4405 – 0215-4406

Mogu da kažem samo da su aktivni oficiri obezbedili materijalno-tehnička sredstva kojima je 35% stanovnika RS uspelo da 4 godine drži preko 70% teritorije na kojoj je živjelo preko 65% stanovnika naših neprijatelja, ja ovdje govorim o stanovništvu, ne samo o vojnicima, a oficiri su ipak bili ti srpski koji su obezbijedili materijalno-tehnička sredstva iz one bivše Jugoslavije i donijeli ih zato što smo bili većina i zato smo to uspjeli...”[162]

Zauzimanje Srebrenice i Žepe je bila najveća greška u ovom ratu
Milorad Dodik:
0215-4482

“Naša kataklizma počinje sa Bihaćem negdje oko Nove godine. ... ali nam je /njegovo osvajanje/ bilo prezentovano euforično da smo mi već u gradu, itd. Uspostavljanje tadašnjeg mirovnog procesa i prekida vatre je katastrofa za RS. To je moja konstatacija, ne predlažem da je usvoji Skupština kao konstataciju da je tačna. A najveća greška rata je Srebrenica je i Žepa i za to neko treba da snosi odgovornost. ... Ko je odgovoran za to? Mi smo legalizovali pred MZ da se mogu uzeti zaštićene zone, a onda smo nakon pet dana galamili kako ne može se na zaštićenu zonu RSK udariti, a mi smo prije pet dana uradili to što smo uradili. Izgubili smo poziciju koju smo mogli da branimo.”[164]

Zauzimanje Srebrenice i Žepe bilo je vojno neophodno
General Milovanović
: 0215-4539 – 0215-4540

“... jer smo uzeli zaštićene zone, a branimo se što nas napadaju iz zaštićenih zona. Verovatno će pametniji ljudi posle nas, da li je Srebrenica i Žepa greška, ja ovom momenta znam, da nismo uzeli Srebrenicu i Žepu, ne bi sada imali Romaniju, sa vojničke tačke gledišta. U političke aspekte i u metodologiju uzimanja Žepe i Srebrenice ne ulazim, nisam bio prisutan, samo sam bio informisan, kao i vi. Bio sam na zapadnim granicama RS.”[170]

Karadžić je podržavao operaciju u Srebrenici i ne kaje se zbog toga
Karadžić: 0215-4556

“Ja sam kao vrhovni komandant stao iza plana za Žepu i Srebrenicu, za Srebrenicu uglavnom. Žepa se podrazumijevala. Gospodo, mi bismo izgubili rat da postoji Žepa sa 90.000 naoružanih Muslimana izgubili bismo rat. Lično sam nadgledao plan bez znanja GŠ, ne ni krijući nego slučajno nailazeći generala Krstića i savjetovao mu da pravo ide u grad i da proglasi pad Srebrenice, a poslije ćemo se juriti sa Turcima po šumama, odobrio sam i bliži zadatak i radikalni zadatak i ne kajem se za to.”[174]

http://www.un.org/icty/bhs/cases/milosevic/documents/docpros/expert/mil-rep-donia030729b.htm#_ednref5
IP sačuvana
social share
nisam krsten, ali sam cijepljen...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
BlackBerry bold
smor!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Novi delovi dnevnika Ratka Mladića
Milošević: Radovan je loš đak istorije

Autor: Tanja Nikolić Đaković | Foto:AP | 20.06.2009. - 08:00

„Milošević kaže: ‘Formula pola-pola je rezultat vaše pobede, da nije nje, ne bi bilo nikakve podele Bosne. Krajišnik je normalan, ali glup. A Karadžić je opterećen istorijom, on nije normalan.”

Ovo su navodi iz dnevnika Ratka Mladića, najtraženijeg haškog begunca, do kojih je „Blic” juče došao, a u kojima bivši komandant Vojske Republike Srpske beleži detalje sastanka sa sednice Vrhovnog saveta odbrane SRJ koji je održan 24. januara 1995.
Dnevnik Ratka Mladića, zaplenjen prilikom pretresa njegovog stana i potom predat Haškom tribunalu i koji je „Blic” u nekoliko nastavaka objavljivao, sadrži i ovu belešku prema kojoj su sednici prisustvovali uz generala Mladića i Slobodan Milošević i generali Momčilo Perišić i Milan Gvero.
Prema Mladićevim beleškama, Milošević je doslovno rekao: „Formula pola-pola je rezultat vaše pobede, da nije nje, ne bi bilo nikakve podele BIH. Ta se formula može popraviti u našu korist dobrom razmenom, gde je ključ dobra razmena. Enklave će se osušiti. Njih će mir da osuši, a rat ih održava. Ne smete više dozvoliti da Karadžić i Krajišnik vršljaju.”
On takođe beleži da je Milošević rekao da „SAD nije okrenula leđa M (slovom M označava Muslimane, p. a.), a prigrlila Srbe. Oni (SAD) radi izbora moraju da: 1. prikažu da jednako tretiraju obe strane, 2. da uvuku srpsku stranu dublje u vodu i da iznude bolja rešenja”.
Pod stavkom „pitanje jedinstva” podvučeno, Mladić beleži dalje Miloševićeve reči: „Vaše rukovodstvo se pokazalo kao glavni faktor nejedinstva - do jula je stvarano srpsko jedinstvo, od jula: poginuo je veliki broj boraca, izgubljen je deo teritorija. U julu smo doneli odluku, a plan
Kontakt grupe bude osnova…
Osnovno pitanje je da se rat zaustavi. Vi morate imati većeg političkog uticaja u donošenju političkih odluka. Voditi politiku koja će završiti rat. SAD flertuje sa M (Muslimanima) radi interesa zbog Bliskog istoka… nafte i moraju im praviti koncesije na naš račun. Niste dovoljno uticali na donošenje političkih odluka. To imajte u vidu sa stanovišta odgovornosti za ovaj narod.”
U dnevniku Ratka Mladića nalazi se i zabeleška sa sastanka održanog 8. maja 1995. godine u Generalštabu Vojske SRJ. Na sastanku su, prema Mladićevim beleškama, Milošević i generali Momčilo Perišić i Milan Gvero. Mladić beleži da Milošević kaže:
„Ja sam insistirao, a i ti Ratko da primiš Karadžića i Krajišnika. Oni su došli dan ranije, verovatno da ne bi sa vama sedeli skupa kod nas. O vama su svašta ružnog rekli, napadali su Gvera. Moj je utisak da je Krajišnik normalan, ali glup. Karadžić je opterećen istorijom, on nije normalan. Oni žive u nekim istorijskim ludorijama. Ako vi dozvolite da oni odlučuju, neće biti ništa. Vojnog rešenja za krizu u Jug. (Jugoslavija, p. a.) nema, mora se tražiti političko. Oni govore da trebaju zauzeti Orašje.

Ja ću vam izneti preciznije dokle sam dogurao pregovore:
Rekao sam im da bi se stvari mogle povoljnije za nas odvijati, da se oni vrate u mirovni proces, da se RS tretira jednako kao HM (hrvatsko-muslimanska) federacija. Rekao sam da mi napišu pismo sledeće sadržine: „Ukoliko mislite da RS ima jednak tretman kao i HV federacija…To bi bilo političko rešenje.
Rekao sam im da mi to daju do srede, a šta će oni da urade, to ćemo videti.
Oni se zanose uzimanjem Orašja. Mislim da to Radovan neće da prihvati, on je loš đak istorije i u nekim pesničkim zanosima.”
Sa sastanka opet sa Miloševićem i Perišićem koji je održan u subotu 21. 5. 1995. u osam sati uveče, Mladić piše:

„Predsednik Milošević:
1. Da se BIH def. (definiše, p. a.) kao unija RS i Fed. (federacija, p. a.)
2. Da su ravnopravne RS i Fed.
3. Oba entiteta da imaju specijalne veze oko ujedinjenja
4. Ukoliko u bilo kom entitetu dođe do bilo kojih promena, to ne može uticati na drugi.
Ovi su mi na sastanku rekli da će oni razgraditi i tada bi bila uništena RS. Primirje bi se pomerilo na četiri meseca. Ostala bi linija fronta dok se ne završe pregovori. Reklo bi se da 51 prema 49 posto ostaje kao baza , s tim da se može prepraviti na osnovu pregovora.
Kaži mi je li ovo dobro? Da, Karadžić hoće kvaziujedinjenje. Oni su podelili - Karadžić da bude šef države, Krajišnik predsednik vlade, a Martić komandant vojske. Time hoće da eliminišu tebe i Mrkšića.
Ja pregovaram samo sa Amerikom. Oni su mi rekli da im je jasan nemački sadržaj. Skinuće sankcije, ali to je poseban mehanizam. Biće glupost proglašenje RS i RSK. Martić je fiksirao Mileta Mrkšića. Ja hoću da dovedem stvar do kraja jer je to dobro rešenje”, piše Mladić i citira Slobodana Miloševića.

„Nemoj granatirati Sarajevo”
Mladić na kraju dnevničkih zapisa do kojih je „Blic” došao beleži šta je Milošević tražio po tačkama od njega i generala Gvera na sastanku 8. maja 1995.
„1. Nemoj granatirati Sarajevo.
2. Nemoj preduzimati ofanzivna dejstva, sem gde te napadnu.
3. Da se obnovi rad zajedničke mešovite komisije.”

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
znaci da se mladic i karadzic nisu mirisali?
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Зашто те чуди да се један официр и један политичар не миришу? Мене би пре зачудило да је обрнуто.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
znaci da se mladic i karadzic nisu mirisali?

bilo je sukoba medju njima, ali ne samo medju njima. evo malo istrazi odnos izmedju na primer Mladica i ovih koji su vodili srpsku krajnu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
pa po ovom dnevniku razlike su sustinske i ogromne!
ovo su maltene dva politicka koncepta koja su sukobljena i gde mladic deluje kao daleko realnija opcija.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
pa po ovom dnevniku razlike su sustinske i ogromne!
ovo su maltene dva politicka koncepta koja su sukobljena i gde mladic deluje kao daleko realnija opcija.

bilo je tu razlicitih frakcija, oni nisu mogli medju sobom da se dogovore
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 19:19:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.