Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 23:34:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dnevnik Ratka Mladića  (Pročitano 42764 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 39
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple 
Citat: yetyou link=topic=443409.  msg8495584#msg8495584 date=1275551334
нисам на њему примјетио да је ријеч о особи која не зна шта ради,односно да није упознат о стању на терену.  

И ја сам га упознао.   Такву ароганцију и подцењивање непријатеља је тешко заборавити.  

Што се тиче ознака:
Тачно је да је скидао кокарде и српске тробојке са капа али само до тренутка када је тада звана скупштина српског народа Српске Републике БиХ прогласила Српску Републику БиХ те озваничила постојање војске Српске Републике БиХ а касније војске Републике Српске.  По томе испада да је Ратко Младић био легалиста и да је хтјео да сви припадници војске Републике Српске буду под истом капом што је и више пута говорио у својим иступима.  

Војска РС није постојала ни у мислима, када су људи мени слични организовали отпор усташама у БиХ.   Један комуниста нема никава права да скида било коме било какве ознаке, а ознака ВРС је била тробојка без двоглавог орла.   За многе Србе у БиХ то је било неприхватљиво.   Ја је лично никад нисам носио, ту тробојку, јер никад није имала никаквог значаја: тробојка са двоглавим орлом јесте, али то није било дозвољено, од комуниста.   Сва би војска била једнообразна да је тај Генерал имао три чисте у глави и да схвати, колико Срби мрзе комунизам.  
Ратко Младић у том погледу није био никакав "легалиста", него олињала комуњара и сва му је доктрина ратовања била заснована на томе.  

У РС нису сви ратовали. Ратовало је око 15% а остали су крали. Преко 90% наоружаних цивила - јер то никад била "армија" ( ВРС) никад није видјела мртвог непријатеља. Преко 25% рањених у РС се ранило само, што од пијанства што од неспретног руковања бомбама......Ово су неке реалне процјене, а могуће је врло да су још горе.

И гдје је био тај твој генерал Младић? Ајде када све знаш реци ми које су његове побједе на ратишту и гдје, које године? Без Купреса.

Колико је њега народ направио некаквом легендом најбоље говори чињеница да није себи приписивао
успјешне акције

Народ је глуп и ништа не зна.   Генерал Младић је себи приписивао све побједе добровољаца на Хрватском ратишту иако их није водио, нити је имао појма да се нешто дешава.   Иста је ствар била на Сарајевском ратишту, гдје је за подкоманду имао пијане пуковнике из јебене комунистичке заоставштине који су само знали да гађају из даљине, а да дођу међу војнике, међу нас, ниједан није имао муда.   Од првог до задњег, задњи комунистички шљам, који је одабрао Генерал Младић, јер су били "политички подобни".  .  .  .  Ту није било Србина.  

Да је био војник,био је.   Smile
Једноставно није.  

Да си икад био на ратишту, знао би то.  

« Poslednja izmena: 03. Jun 2010, 16:20:32 od Vuchic »
IP sačuvana
social share
"profitez de la guerre car la paix sera terrible"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 39
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple 
И да додам....неке злочине су учинили они који су били под његовом командом а не "паравојне снаге" које су носиле четничке или неке друге ознаке ознаке.

Али да се ми вратимо  његовим Дневницима.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Alcatel 
Izgleda, da ima i Srba koji bi ga rado isporučili u Hag.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Војска РС није постојала ни у мислима, када су људи мени слични организовали отпор усташама у БиХ.
Да си био у организацији или учествовао у отпору усташама (ја јесам) не би Ратка Младића ни помињао јер човјек није ни био у босни у то вријеме.
"Да си икад био на ратишту, знао би то." Smile
То што немаш мозга или имаш вишак моода (иста ствар)не значи да требаш ТИ бити командант него да си добар борац.
У РС нису сви ратовали. Ратовало је око 15% а остали су крали.
Тачно је да нису сви ратовали али познавање ћириличног писма недаје легитимитет ваљању глупости
јер из моје фамилије није био само један који је био у Швајцарској.
Ако си крао крао си себи а не мени или мојим пријатељима па с тога банду не повезуј са поштеним
људима. Smile
И гдје је био тај твој генерал Младић? Ајде када све знаш реци ми које су његове побједе на ратишту и гдје, које године? Без Купреса.
Пошто нисам имао привилегију да сједим у ГШ нити да разматрам војну стратегију на питање ти не могу
дати поштен одговор него само претпоставке типа:"рекла-казала" а са друге стране ти као експерт Smile
Да је био војник,био је.   Smile
Једноставно није.  

Да си икад био на ратишту, знао би то.  
Једноставно јесте или да те цитирам:"Да си икад био на ратишту, знао би то."....мани се рововања... Smile
И да додам....неке злочине су учинили они који су били под његовом командом а не "паравојне снаге" које су носиле четничке или неке друге ознаке ознаке.

Али да се ми вратимо  његовим Дневницима.....
И да додам...неке злочине су учинили они који нису били људи без обзира да ли они били под директно
његовом командом или били они добровољци,а ознаке са тиме немају везе јер ја нисам носио ни једну када сам ишао тамо гдје 90% других вјероватно неби нити у сну помислила да пође.

И за крај "комунистички Генерал" (других није ни било могуће имати). Smile
А да не лупеташ о ономе о чему си само чуо покушај прочитати Књигу која садржи ауторитативан избор чињеница и записа из живота и ратног пута генерала Младића, његових експозеа, говора и интервјуа.
Међу ауторима прилога или цитираних текстова су генерали: Пјер-Мари Галоа, Славко Лисица, Манојло Миловановић, Петар Шкрбић, Трипо Вучинић, Радован Радиновић и бројни други блиски саборци Младићеви.
На крају књиге поређано је 40 имена сабесједника о генералу, међу којима су и: Ремзи Кларк, Сергеј Бабурин, Јелена Јурјевна Гускова, Смиља Аврамов, Раде Рајић, Драгомир Пећанац, Неђо Попара, бројни Младићи и Лаловићи из Калиновика....

« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 09:51:06 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Народ је глуп и ништа не зна.

пошто си и ти део народа надам се да није проблем да те зовем глупандер Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 39
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple 
Имам ту књигу, и то са посветом од аутора. Прочитао сам је два пута а Генерала Галоа знам лично и имали смо прилике да причамо о свему. Знам и многе друге Младићеве сараднике, као и ове које  покушавају осудити за "јатаковање", у Београду. Присуствовао сам на три суђења јер ми је стриц оптужен.

Расписао си се, јетјоу, а да ништа ниси рекао, осим што вређаш и омаложаваш неистомишњеника.
Крађе су се дешавале на врху власти, и полијском под управом Караџића али и војном, под будним оком Генерала, што је касније и довело до сукоба полиција-војска. Са крађама, Богу хвала немам ништа, поштен сам човјек који се нагледао свега и свачега.

Имам наравно критика на Генералов рачун, али сам задња особа који би жељела да га види у Хагу...(Perudji).

Не покушавам ни тебе ни било кога другог убиједити у било шта везано за Младића, али мислим да можемо да причамо и овој теми без вређања и омаловажања...
У том смислу, радо ћу одговорити на твоја или нечија друга питања, ако их имаш, али та дискусија треба да има неки ниво а не да личи на пијачарску свађу два и више излапела старца који једна другом лијепе етикете ко је издајник.

мргец : народ јесте глуп а ти си очит примјер.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ništa ja nisam osvojio u ovom ratu. Samo sam oslobodio ono što je oduvek bilo srpsko, iako još ni izbliza nisam oslobodio sve što je srpsko. Zadar je pretežno srpski grad... I Trst je stari srpski grad.
General Ratko Mladić, komandant Vojske RS, Duga, 10-23. april 1993.

ovo sve govori o tom čovjeku i onima koji ga poštivaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50206
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Ništa ja nisam osvojio u ovom ratu. Samo sam oslobodio ono što je oduvek bilo srpsko, iako još ni izbliza nisam oslobodio sve što je srpsko. Zadar je pretežno srpski grad... I Trst je stari srpski grad.
General Ratko Mladić, komandant Vojske RS, Duga, 10-23. april 1993.

ovo sve govori o tom čovjeku i onima koji ga poštivaju

Па сигурно када каже "српски" не мисли на град који се налази у Србији, већ на онај у којем је живјело или живи одређен број Срба изван граница отаџбине.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2010, 17:47:04 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Master,
baš si me iznenadija.Točno se zna što je mislija.On nije reka Zadar je i srpski grad.O trstu ne treba govoriti.Onda je Beograd hrvatski grad jer tamo živi deset tisuća Hrvata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.5
mob
Alcatel 
Sent Adreja je bila srpska , zar ne?To si preskočio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 23:34:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.