Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dijete - Nutricionizam - Saveti i komentari  (Pročitano 727467 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
i angazuju se svi misici, a nema opterecenja na kicmu i zglobove..  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 25
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Kupila sam dvd  vezbajte sa sindi kraford, i resila probleme sa trazenjem vremena za odlazak u setnju, na trcanje isl. Ako bog da, izbacicu veceru, slatkise i hleb, da se trsim ovih par kg. Valjda ce me ova euforija vezbanja drzati dovoljno dugo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pozdrav!

Ima li negde da se downloaduje knjiga "Juzna obala" makar i na engleskom jeziku?
Ako neko poseduje, bilo bi lepo da nakachi ovde.
Ne mora kompletna knjiga, ako neko ima neki izvod najbitnijih stvari...

Hvala unapred!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
postovani,

godinama se mucim sa yeljom da smrsam ne toliko ybog iygleda koliko ybog yelje da se laksom osjecam.Imam 83 kila a visoka sam 172 cm. Mnogo volim slatkise ali to nije jedini raylog ja jednostavno volim da jeden i samo da jedem.
Kad dodjem do ove kilaye onda se bacim na dijetu smrsam do 77 kila i onda opet po starom. Rayne sam dijete probale ali ne i istrajavala u tome .

Molim vas pomoyite mi nekim savjetom ili jelovnikom kojeg bi se trebala dryati

puno zahvalna dejl
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple 15
moj savet:

obrati se lekaru opste prakse i trazi uput za dijetologa...

dijetolog ce ti na osnovu tvog zdravstvenog stanja, genetskih predispozicija i mogucnosti prepisati dijetu kojom se na zdrav nacin gubi 4-8kg mesecno

takodje... to ce ukljucivati svakodnevnu rekreaciju... nista strasno... i ja sam to prezivela i prezivljavam  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

ko reskira-profitira!!!

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 80
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung i5700 galaxy
Sve ja ovo citam,i sve super zvuci,ali mene konkretno zanima kako da smrsam 10 kg u narednih 45 dana,a da to bude sto "bezbolnije"?Ima li ko savet,ideju???  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Apple 15
dorucak: kifla+jogurt ili 70gr pahuljica sa 200gr mleka
uzina: voce ili parce tosta sa posnim sirom
rucak: meso(junetina, govedina,riba,piletina) 200-250gr, supa, salata, povrce kao prilog do 300gr, nesto kuvano (pasulji i tako to), testenina ili pirinac sa lakim prelivom, i do 50gr hleba
uzina 2: vocni jogurt ili frape bez secera
vecera: isto kao rucak, samo manje ili npr. kuvana jaja i sl...

izbaceni: slatkisi, secer, med, grickalice, kikiriki, sladoled, testenina

sit si citav dan, stalno jedes, ali ne unosis previse masti i ugljene hidrate...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
  Prvi put pisem jer sam se prosto zabezeknula kada sam videla koliko ljudi 'muci muku' sa telesnom tezinom i sa raznim i raznoraznim dijetama.Slucajno sam nabasala na ovaj forum,pa rekoh da podelim sa vama stvarcica za koje mislim da vam mogu biti od koristi.Sa zdravom ishranom,losim i zdravim navikama,dijetama,mrsavljenjem,odrzavanjem postignutog 'bakcem' se vec 10-ak godina sa  nekad manje,nekada vise uspeha.Obzirom da o ovoj temi mogu iz licnog iskustva da vam pisem danima,a nemam bas puno vremena za to,dacu vam par sveta kako da se odviknete da jedete slatkise,grickalice,kako da sami sebi brojite kalorije...
 1. Obzirom da vecina nas jede jer su nam 'oci gladne' a ne zato sto stvarno imamo neodoljivu potrebu da se najedemo slatkisa,jedini nacin je da NIKADA NE DRZITE U KUCI ONO STO NE BI TREBALO DA JEDETE!!!!!!! Covek treba da bude izuzetkog karaktera da bi mogao da gleda pun posluzaonik kolaca a da ne posegne ni za jednim.A posle jednog sledi drugi,....,nastavak vec znate.Zato ako zivite sami ili sa nekim koga muce isti problemi dogovorite se da ne drzite u kuci slatkise-DALEKO OD OCIJU DALEKO OD ZELUCA.Ako zivite sa roditeljima ili 'srecnicima' koji ne mogu da se ugoje iako jedu 3 puta vise od vas,izdvojte jednu policu u frizideru koja ce biti samo vasa i kojoj cete imati pristup.Na njoj drzite samo ono sto sme da se jede tj. sto nije na 'crnoj listi'.Ostale police NISU VASE i nemojte gledati sta je na njima.One su TUDJE,a tudje stvari se ne diraju.
 2. Naucite se da jedete kod kuce tj,da kuci DORUCKUJETE,RUCATE i VECERATE.Tako necete doci u situaciju da jedete 'brzu hranu' kupljenu na ulici i necete imati na meniju pice,hamburgere,hot dogove,slane palacinke,slatke,pohovane,razna lisnata testa iz pekare,mastan burek i sve ostale stvari koje su krivci za vas veci obim struka i kukova.Ne izlazite iz kuce BEZ DORUCKA.
 3.Ako vam se prijede nesto slatko odite do prodavnice i kupite sladoled,ali jedan,po mogucstvu sto manji i sa sto manje cokolade,a ne ono porodicno pakovanje,jer tako necete doci u iskusenje da slistite 500 gr sladoleda jer podsvest zna da je taj sladoled u zamrzivacu.Ovako cete pojesti 1 i kraj.Ako vam se bas prijede keks,kiflice,zu-zu ili tako nesto iz pekare ili zdrave hrane,kupite 100 grama pojedite 1 ili 2 kiflice da vas mine zelja, a ostatak dajte nekom 'srecniku' ili onoj decici sto prose.Tako cete zadovoljiti dusu,ali necete strpati u sebe svih 100 vec 30-ak grama.U krajnjem slucaju bacite u kantu ostatak.Nije lepo bacati hranu,ali nekada je i to bolje nego da sve pojedete i sta posle-grisce vas savest i sekiracete se.Zato bolje daj drugom ili baci.Vasi zivci vrede vise od 60-ak grama keksa ili kiflica.
  4.Ako se na vasem putu do kuce nalazi neka pekara koja mirisom prosto mami da svratite u nju i najedete se ko prasence,zaobilazite je u sirokom luku.Ne idite pored nje,vec nekom drugom ulicom jer tako necete dovoditi sebe u iskusenje da svratite.Sustina je ne dovesti sebe u iskusenje da posegnes za slatkisima i grickalicama.Ako ti nisu u vidokrugu manja je sansa da ih kupis.
  5.Ako vami se prijede cokolada nemojte kupiti milku od 100 grama vec onaj mali krem-blok od 15 grama ili vunder cokoladicu onu najmanju od 15-ak grama.Tako da i ako pojedes celu nije strasno kao kad slistis mlku od 100 grama.
  6.Odstampajte dijetetse tablice sa sajta www.studpol.co.yu i izracunajte koliko kalorija ima hrana koju jedete u odredjenoj kolicini npr.solja mleka,jogutta,2 kriske sira,1 jabuka,1 breskva prosecna,10-ak tresanja,1 parce hleba....Sve tablice pisu koliko je kalorija na 100 gr a vi imate jabuku i od 30 i od 150 grama.OVAKO CETE ZNATI KOLIKO KALORIJA UNOSITE.Kada sve to stavite na parir digitron u ruke i sami sebi napravite jelovnik za taj dan cije ce se kalorije uklapati u vasu dijetu.
  7. Izbegavajte trgovine u velikim megamarketima jer ce vas ono mnostvo slatkisa na policama,jos po povoljnijoj ceni,SIGURNO namamiti da ih kupite,a kad se jednom nadju u korpi eto ih i u zelucu 100%.Kupujte samo po spisku i ne zalazite medju rafove sa slatkisima i grickalicama jer ce vas sigurno namamiti.Izracunajte koliko vam para treba za stvari sa spiska i ne nosite vise jer tako iako vam kesa medenog srca namami vodu na usta necete je kupiti jer nemate kod sebe para za to.Ako nije u korpi nece biti ni u stomaku zasigurno.
  8.Obavezno pocnite da se bavite nekom fizickom aktivnoscu i to REDOVNO bar 3 puta nedeljno.Uclanite se u neki klub i ne propustajte treninge.Cak i ako ne mozete da radite, idite pa se istezite jer je najbitnije da steknete naviku da tih 3 puta po sat, sat i po budete u sali.Ja recimo treniram tekvondo vec 7 meseci 3 puta nedeljno i propustila sam ukupno 3 treninga,ali iz opravdanih razloga.I kad sam najumornija ja odem,pa ne radim punom snagom,ali bitno je da se odrzi redovnost i stekne i ukoreni pozitivna navika odlaska na trening.Kad se ta navika ukoreni nikada vam nece biti tesko da odete jer jednostavno organizam ce traziti da vezba i osecacete da vam trening hvali.Kao sto ne mozete da legnete i zaspite dok se ne umijeta,a devojke skinu sminku,tako je i u treningu-kad ukorenite naviku necete moci bez njega.A redovnost i disciplina su kljuc svakog uspeha.
   Imalo bi jos puno toga da se kaze i napise,ali nemam vremena.Nadam se da ce vam ovi moji mali 'trikovi' bar donekle pomoci da se resite losih navika po pitanju ishrane,da steknete nove zdravije koje ce vam pomoci da dodjete do zeljenog izglega i sto je najbitnije da odrzite postignuti rezultat (verujte mi na rec, odrzati postignuto je teze nego smrsati)
   Puno pozdrava. 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
bike i ishrana bez preterivanja sa ugljenim hidratima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

bucka

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 9
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung E530
 imam 10 kg viska. Najvece problem mi je stomak.Inace imam neredovan ciklus i insulin mi je povisen, pa me interesuje da li mozete da mi pomognete ? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.