Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dijete - Nutricionizam - Saveti i komentari  (Pročitano 725449 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
evo anea naterala si me da stavim link od clanka "VOCE- IDEALAN UGLJENI HIDRAT ZA GOMILANJE MASNIH NASLAGA"

http://www.bodibilder.com/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=100

aj sada daj komentar
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
recimo to ovako...
vise cu da verujem svojoj majci koji je prehrambeni tehnolog, svom teci koji je doktor medicinskih nauka, svom dijetologu i svom zivotnom iskustvu nego nekom clanku sa foruma.. Wink

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
recimo to ovako...
vise cu da verujem svojoj majci koji je prehrambeni tehnolog, svom teci koji je doktor medicinskih nauka, svom dijetologu i svom zivotnom iskustvu nego nekom clanku sa foruma.. Wink

pa ljudi se bave bodibildingom i oni o ishrani znaju bolje od svakog doktora ,pa pitaj tecu o tome sta se desava sa fruktozom u jetri i u kom obliku ili kao sta izlazi iz jetre pa da vidimo kako to fruktoza moze biti najbolji UH

evo ovo je istiina i ovo je iz knjiga medicinskih a ne nesto bez veze :
Problem je jednostavan. Fruktoza se u jetri pretvara u MAST! To je sva mudrost, zaista. Neki ljudi isticu da fruktoza ima nizak glikemicki indeks (sto je tacno) i da proizvodi malo lucenje insulina, savetujuci nam da je fruktoza dobar izbor ugljenih hidrata za sportiste. Razlog zasto fruktoza ima nizak glikemicki indeks je taj sto velika se kolicina fruktoze otpusta iz jetre kao mast a ne ugljeni hidrat.

tako da je fruktoza jedan od najgorih secera , a nikako najbolji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
whatever... ja ne zelim da budem bilder, vec da mi svi organi rade i sa 80 rade..

znaci... bez ikakvih vestackih dodataka, ako je moguce...

inace, nigde nije navedeno koliko se "masti" na taj dobija i da li su to tzv. dobre ili lose masti...

ali... dobro.. neko ce da se pumpa hemikalijama, a neko ce da ode kod doktora i dobije tablicu hrane koju sme da jede...

sve je to stvar licnog izbora...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 25
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
iskreno receno, ja sam protivnik gutanja bilo kakvih tableta, pa makar to bili i vitamini, jer imam kamencic u zucnoj kesi, pa malo vise zentujem, kad treba nesto da progutam.Za tu formulu 705 sam zvala i pitala i tvrde da ne smeju da ih piju oni koji imaju cir, a ostali kao, mogu bez problema, mada pitanje je. Inace ja bez jabuka ne bih mogla. Nesto mi je voce uvek bilo na prvom mestu, a tacno je, bar ja mislim, da goji. Ustvari goji 100% kad se jede u kolicinama u kojim ga ja jedem. U svakom slucaju hvala na savetima, al ja i dalje ne znam da li ce dijeta o kojoj smo pocel, biti efikasna ako se umesto mesa jede sir a umesto pomorandzi jabuke. E da tu jedan lekar iz mog grada je neverovatno smrsao tako sto je pio neke kapi od articoke, znam da smanjuju holesterol. Sta bi bilo kad bi to zdrav covek pio, mislim kad nemas povisen holesterol, a imas ovaj kamen. E ma ja samo raspredam o mrsavljenju, kao da treba 50 kg da skinem, mada i ovih 5kg mi je previse, za karaktere kao sto sam ja.i
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
whatever... ja ne zelim da budem bilder, vec da mi svi organi rade i sa 80 rade..

znaci... bez ikakvih vestackih dodataka, ako je moguce...

inace, nigde nije navedeno koliko se "masti" na taj dobija i da li su to tzv. dobre ili lose masti...

ali... dobro.. neko ce da se pumpa hemikalijama, a neko ce da ode kod doktora i dobije tablicu hrane koju sme da jede...

sve je to stvar licnog izbora...

pa ishrana takvu ishranu bi trebali svi da imaju , mislim na ishranu koju imaju bodibilderi
drugo odakle znas da bodibilderi ne zive 80 godina , stopa smrtnosti mladih bodibildera je manja nego kod fudbalera

drugo to nisu vestacki dodatci oni se prave iz hrane koju mi jedemo tako da i tu nisi upravu

a ovo u vezi masti , ono sto sam ja citirao iz clanka je izvuceno iz konteksta i mislilo se na salo , da ta masti odlazi u salo , a ja sam pomenuo vec koja je najbolja mast tj. koje su dve masne kiseline najbolje a te masne kiseline se nalaze u suplementu omega-3

kako mislis da se napumpa hemikalijama , to je skoro pa nemoguce , bodibilderi ne rastu od hemikalija vec od proteina i to je jos jedna zabluda , ja zam klince koji su mislili da se od steroida tako raste pa su ih uzimali i nista a razlog tome sto su se hranili sendvicima a ne hranom bogatom proteinima , misici rastu od proteina a ne od necega drugog , mnogi ljudi gledaju jednog idiota koji je stalno na televiziji i see zove bodibilderom a on naravno nije bodibilder vec idiot i on sipa u svoje misice ulje tkzv. sintol pa ljudi misle da to svi rade

a sto se tice doktora sve sto oni sada primenjuju i prepisuju pacijentima a vezano je za ishranu e sve su to pokrali od bodibildera i to sto im pise pored imena Dr ne znaci da oni znaju nesto o ishrani
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 =D>ne mogu da smrsam Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
svi mogu da smrsaju , samo moras imati volju i para za kvalitetnu ishranu i trening
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Samo dve recenice za kraj ove rasprave:

Citat
pa ishrana takvu ishranu bi trebali svi da imaju , mislim na ishranu koju imaju bodibilderi

Cekaj... ti si apsolutno siguran da i trudnica, i dete od 5 godina, i fizicki radnik, i osoba koja citav dan sedi za radnim stolom, i bakica od 75, i covek sa cirom na zeludcu, i oboleli od raka, etc... treba isto da se hrane... Smile

Citat
kako mislis da se napumpa hemikalijama , to je skoro pa nemoguce , bodibilderi ne rastu od hemikalija vec od proteina i to je jos jedna zabluda , ja zam klince koji su mislili da se od steroida tako raste pa su ih uzimali i nista a razlog tome sto su se hranili sendvicima a ne hranom bogatom proteinima , misici rastu od proteina a ne od necega drugog , mnogi ljudi gledaju jednog idiota koji je stalno na televiziji i see zove bodibilderom a on naravno nije bodibilder vec idiot i on sipa u svoje misice ulje tkzv. sintol pa ljudi misle da to svi rade

tvoj cilj je da budes bilder... cilj ove dame je smrsa mali visak kilograma...

Citat
a sto se tice doktora sve sto oni sada primenjuju i prepisuju pacijentima a vezano je za ishranu e sve su to pokrali od bodibildera i to sto im pise pored imena Dr ne znaci da oni znaju nesto o ishrani

1. ko je prvi postao - bilder ili lekar?
2. koliko je godina skolovanja potrebno da bi postao lekar, a koliko da bi postao bilder?

i neko ti je rekao da imas agresivan stav... Imas... spusti malo loptu..

Ovo su bila retoricka pitanja.. ne moras da odgovaras na njih...

@dejziz

probaj da jedes 5 puta dnevno... na svaka 3 sata... nemoj da jedes vise od 150g zitarica (tu spada i proja, tz, tz, tz.. Wink ), 300gr voca, 200gr mesa\jaja, probaj da predjes na posni sir, jogurt i mleko za malim procentom masnoce, 350-500gr povrca i obavezno, ali obavezno izbaci suvo voce iz ishrane...
prvih par dana ce ti biti tesko, ali to je ono sto se smatra zdravim rezimom ishrane... sve i po malo Wink

btw. posto imas kamencic u zucnoj kesi, mozda je bolje da se ipak prvo konsultujes sa lekarom kako bi ti objasnio koja je to hrana koja ne nadrazuje stomaka... ipak.. zdravlje je na prvom mestu  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Samo dve recenice za kraj ove rasprave:

Citat

Cekaj... ti si apsolutno siguran da i trudnica, i dete od 5 godina, i fizicki radnik, i osoba koja citav dan sedi za radnim stolom, i bakica od 75, i covek sa cirom na zeludcu, i oboleli od raka, etc... treba isto da se hrane... Smile

Citat

tvoj cilj je da budes bilder... cilj ove dame je smrsa mali visak kilograma...

Citat

1. ko je prvi postao - bilder ili lekar?
2. koliko je godina skolovanja potrebno da bi postao lekar, a koliko da bi postao bilder?

i neko ti je rekao da imas agresivan stav... Imas... spusti malo loptu..

Ovo su bila retoricka pitanja.. ne moras da odgovaras na njih...

@dejziz

probaj da jedes 5 puta dnevno... na svaka 3 sata... nemoj da jedes vise od 150g zitarica (tu spada i proja, tz, tz, tz.. Wink ), 300gr voca, 200gr mesa\jaja, probaj da predjes na posni sir, jogurt i mleko za malim procentom masnoce, 350-500gr povrca i obavezno, ali obavezno izbaci suvo voce iz ishrane...
prvih par dana ce ti biti tesko, ali to je ono sto se smatra zdravim rezimom ishrane... sve i po malo Wink

btw. posto imas kamencic u zucnoj kesi, mozda je bolje da se ipak prvo konsultujes sa lekarom kako bi ti objasnio koja je to hrana koja ne nadrazuje stomaka... ipak.. zdravlje je na prvom mestu Smile

da svi trebaju da se isto hrane a to je pravilno

moj cilj nije da postanem bodibilder , drugo bodibilderi znaju najbolje nacine za mrsavljenje , neki od njih smrsaju po 20 kg nakon vansezone odnosno u pripremi za takmicenje , trece gde sve poznate licnosti idu po savet da bi smrsali kod Voje i ostalih bodibildera u extreme gym a zasto zato sto oni najbolje znaju a neki doktori koji imaju 20 kg viska

ovo u vezi lekara i bodibildera , ja sam vec rekao da svaki bodibilder zna vise o ishrani od svakog doktora , ja svaki dan pricam sa mladim studentkinjama medicine i one veze nemaju o ishrani a sto se tice suplementacij oni misle da je whey steroid i to svaka sa kojom sam  razgovarao , to sto oni uce o ishrani na fakultetu je zastarelo 10 i vise godina

i drugo nemam agresivan stav vec ti dajes savete a ne razumes se u ovu oblast , evo kazes ne vise od 200g mesa a mesa treba najvise da jede a da smanji unos UH i to da bi smrsala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.