Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li planirate dolazak na ovogodisnji Beograjd prajd?
da
24.2%  (8)
ne
75.8%  (25)
Ukupno glasova: 33
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deveta Povorka ponosa u Zagrebu  (Pročitano 13198 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Ovo je najgluplja analogija

јесте...глупа је али има нешто што би се могло урадити...нпр,смањити дотације нво које се баве гејевима,заштитом "угрожених права" истих итд за нпр 90% а тај износ искористити за помоћ трудницама,старим и изнемоглим лицима,инвалидима.....надам се да се слажеш кокота? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
da su tih 500 hiljada dali za hranu zena ne bi umrla... to je jedina dovoljna analogija...

Da se po tom principu radi raspodela budzetskih sredstava, mi bismo ziveli u komunistickom drustvu. Zanimljivo je da se jako veliki broj vas koji napadate komuniste, zalaze upravo za njihove principe principe preraspodele.

Citat
Ovo je najgluplja analogija

јесте...глупа је али има нешто што би се могло урадити...нпр,смањити дотације нво које се баве гејевима,заштитом "угрожених права" истих итд за нпр 90% а тај износ искористити за помоћ трудницама,старим и изнемоглим лицима,инвалидима.....надам се да се слажеш кокота? Smile

Naravno da se ne slazem. Prioriteti se ne mogu uskladjivati na taj nacin, jer moze doci do stvaranja prevelikih socijalnih razlika, neravnopravnosti i slicnih negativnih pojava u drustvu.

Samo da dodam da je meni koji koncept preraspodele nepravedan, ali ako ga vec mora biti, sasvim je logicno i da se dosta ulaze na unapredjenju civilnog sektora koji ce kasnije da utice na sam rast i razvoj drustva.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Nokia 
USPRKOS velikom broju policajaca, njih oko 200, koji su trebali osigurati povorku ponosa koja je jučer u 15 sati marširala gradom, Zagreb Pride nije prošao bez incidenata. U isto vrijeme kada i pripadnici povorke ponosa, okupili su se i antigay prosvjednici u organizaciji Mladeži HČSP-a.

Kamere jedne komercijalne televizije snimile su tako uhićenje jednog od napadača na povorku Zagreb Pride. Mladić je ležao na podu i već je bio vezan lisicama kada ga je jedan od specijalaca potpuno bespotrebno udario čizmom u glavu. "Nemoj, ubit će me doma, molim te nemoj", preklinjao je napadač na podu.

Policija je tijekom Zagreb Pridea uhitila trojicu izgrednika. Jedan od njih pepeljarom je htio gađati sudionike povorke, a dvojica su vrijeđala policajca. Dvojica od njih su maloljetni.

Sudionici povorke ponosa napadani su i nakon Zagreb Pridea. Nekoliko napadača je u Ulici kralja Držislava u 20 sati napalo dvojicu muškaraca od 23 do 33 godine. Jedan od njih kazao je u razgovoru za Jutarnji list kako ih je napala grupa Bad Blue Boysa. Opisao je kako su ih napali s leđa i izudarali. Njemu su, kazao je, iščašili lijevo rame, dok su prijatelju izbili zub.  

"Zgroženi smo snimkom policijske brutalnosti"

Organizacija Zagreb Pridea reagirala je na policijsku brutalnost prema uhićenom homofobu. "Zagreb Pride zgrožen je snimkama policijske brutalnosti i pretjerane upotrebe sile prilikom uhićenja jednog od nasilnika i homofoba u Gajevoj ulici koji je pokušao napasti Povorku ponosa. Ta je osoba, moguće i maloljetnik, bila svladana, ležala je na tlu te je zazivala milost riječima 'Nemoj molim te, ubit će me doma'. Unatoč tome, policajac ga je u tom trenutku udario nogom u glavu", stoji u priopćenju organizacijskog odbora Zagreb Pridea.

Dodaju kako Zagreb Pride osuđuje svako nasilje, a u ovom slučaju pretjeranu, nepotrebnu i nezakonitu upotrebu policijske sile. "Zagreb Pride će uvijek beskompromisno promicati, zahtijevati, zagovarati, tražiti i boriti se za punu jednakopravnost ljudi, dostojanstvo i zaštitu ljudskih i građanskih prava - kako prvenstveno LGBTIQ osoba, tako i onih koji žele našu smrt, kada  njihova prava i nepovredivo ljudsko dostojanstvo gaze vlasti i organi reda", navodi se u priopćenju.

Počinitelji privesti pred lice pravde

Osudili su i nasilje nad dvojicom mladića, Draženom i Igorom, koje je, kako navode, kukavički pretukla jedna organizirana fašistička banda dok je patrolirala gradom tražeći gejeve i lezbijke. "Smatramo da se radi o organiziranom, političkom progonu sudionika Povorke ponosa, koji je motiviran mržnjom, točnije homofobijom, ali i progonu zbog našeg otvorenog zalaganja za demokratske vrijednosti i antifašizam. Od policije zahtijevamo i tražimo da se počinitelji promptno pronađu i privedu pred lice pravde", navode iz Zagreb Pridea.

Pretučeni turisti

Navode i kako je prema, njihovim informacijama, na Kaptolu napadnuta i jedna američka i dvoje danskih državljana te kako počinitelji po opisu koji su im dale napadnute osobe odgovaraju huliganskoj bandi koja operira po gradu i prepoznaje sudionike Povorke ponosa.

Radi se navodno o osobama koje nisu napad prijavile policiji, niti su potražile liječničku pomoć. Iz Zagreb Pridea navode kako su zadobili lakše tjelesne ozljede te su još u šoku i nevjerici zbog nasilja koje su iskusili usred bijela dana u centru glavnog grada Hrvatske. Navode da se radi o turistima koji nisu znali da se održava Povorka ponosa, ali su joj se pridružili.

"Stotine tisuća kuna zbog 50-ak fašista"

Osim osude svakog oblika nasilja, organizatori su ocijenili i kako je ovaj gay pride bio do sada najveći masovni "coming out" u Hrvatskoj. " Bilo nas je gotovo tisuću i svake godine nas je sve više. To je pokazatelj da su LGBTIQ osobe u Zagrebu sve slobodnije i da im je prosvjed protiv diskriminacije, homofobije i transfobije važan i potreban", ističe se. Iz organizacije dodaju i kako se povorka jučer ipak izborila na Trgu bana Jelačića za pravo građana na slobodu kretanja i javnog okupljanja, "unatoč opstrukcijama gradske uprave i prometne policije".

"Sudionici i sudionice Povorke ponosa nisu pristali proći iza kioska, s južne strane Trga, izolirani od građana i građanki na čemu je insistirala prometna policija pozivajući se na Rješenje koje je prije desetak dana izdao gradski Ured za promet. Uzvicima 'Hoćemo Trg!' izborili smo se za prolazak tramvajskom prugom, ispod zastava duginih boja, među građane i građanke Zagreba, gdje nam je i mjesto", navode u priopćenju. Dodaju i kako je policijska zaštita tijekom povorke "koštala sve nas stotine tisuća kuna zbog 50-ak fašista i drugih antidemokrata".

www.index.hr
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sheikh Don PaXon The Greatest !!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Meni nije jasno zasto se parada izopacenih pedera naziva paradom ponosa??? Zasto mora biti odrzana u centru grada??? Zasto se uposte odrzava??? Zasto ostali da trpe provokaciju malobrojnih nenormalnih likova???
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Meni nije jasno zasto se parada izopacenih pedera naziva paradom ponosa???

Zato sto je tako nazvana kada su poceli da se bore za svoja prava i zeleli da pokazu da nemaju cega da se stide, odnosno da mogu da se ponose sobom i svojom licnoscu.

Citat
Zasto mora biti odrzana u centru grada???

Jer je poenta da se setnjom glavnim gradskim ulicama sto vecem broju ljudi pokaze da su tu i da treba obratiti paznju na njih i njihova prava. Vremenom ovo postane zabava za sve, a ne samo pripadnike LBGT populacije, pa tako na ovim manifestacijama ucestvuje i vise stotina hiljada ljudi. U Holandiji je posle parade koju kraljica organizuje, ovo najveci dogadjaj u godini.

Citat
Zasto se uposte odrzava???

Da bi se skrenula paznja na problem diskriminacije osoba LBGT populacije.

Citat
Zasto ostali da trpe provokaciju malobrojnih nenormalnih likova???

Provokacijom to mogu smatrati samo umno nedovoljno zrele osobe koje nisu shvatile da je diverzitet pozitivna stvar i da svako ima pravo da bude ono sto jeste. Osim toga, svako po Ustavu RS ima pravo da izadje na miran i najavljen protest ukoliko je isti uredno prijavljen i u skladu sa zakonom.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
кокота...све ок....битно је да се не слажеш са овим

Citat
помоћ трудницама,старим и изнемоглим лицима,инвалидима

све је јасно Smile

што се мене тиче пре треба помоћи трудници него педеру...пре треба помоћи инвалиду и њиховим удружењима него педерским удружењима.....не кажем да не треба помагати цивилни сектор али то мора бити много мања сума него што је данас...и кад кажем цивилни сектор мислим на те тртмрт организације за заштиту права гејева,лезбејки лезбејко/гејева,транскурацпалац и осталих штеточина и глодара Smile ...нема потребе донирати 500.000 динара за сајт тамо квирија лелемуда....довољно му је и 500 динара Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
OK je meni to vole se ljudi i tako to.
Nemam ja ništa protiv njih, ali me strah da će se te parade pretvoriti u ovo.

IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
da su tih 500 hiljada dali za hranu zena ne bi umrla... to je jedina dovoljna analogija...

treba josh reci da je za odobrenje socijalne pomoci ta starica chekala 4 meseca i nije dochekala ...

pederske organizacije su dobile 500 000 dinara ( i josh neka sredstva  pored toga Smile ) gotovo trenutno .  to dovoljno govori o tome shta je prioritet rezima .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
Citat
Da se po tom principu radi raspodela budzetskih sredstava, mi bismo ziveli u komunistickom drustvu. Zanimljivo je da se jako veliki broj vas koji napadate komuniste, zalaze upravo za njihove principe principe preraspodele.

Ne patim od stereotipa i mislim da treba uzimati najbolje iz svakog drustva... Ako gledas pravo ko mazga nigde neces doci to je sigurno.

Uopste ne vidim ni jedan razlog zasto bi drzava finansirala reklamiranje bolesti  Smile Ajde da daje novac na upucivanje mladih na implikacije te bolesti (nedostatak potomstva i sl. ) ali stvarno ne mogu da shvatim zasto se finansira reklamiranje bolesti, to je isto kao da otvoris sajt na kome ces pricati da je AIDS dobra stvar Wink

Ali u svakom slucaju ustav omogucava svima da se okupljaju ako njihovo okupljanje ne izaziva opasnost po druge gradjane (cak i ako im smeta) pa tako mislim da bi i ovaj skup trebalo tretirati kao i svaki drugi. Potpuno je besmisleno trositi milione dinara na dnevnice policije i na zatvaranje ulica kada ti homosexualci nisu opasni po okolinu.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sheikh Don PaXon The Greatest !!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2736
Zastava Ispred kompa!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
To njihovo opredeljenje i jeste za sram i osudu. Mozemo pricati 100 godina o tome ali to jednostavno nije u redu,nije prirodno i nije normalno.

Pa tu su i mnogi drugi. I sektasi, i ubice, i narkomani, i pedofili, i kriminalci, i huligani, i lopovi itd. Ne vidim da i oni traze svoja prava setnjom kroz centar. Ako su takvi kakvi jesu neka ostanu takvi u 4 zida ili u satoru ili gde vec zive. To da gledaju mala deca ne moze nikako. Koga boli dupe za Holandiju? Ovo je Srbija i mi smo mnogo normalnija i moralnija nacija od Holandije gde je sve zivo legalizovano.

Diskriminacija opravdano postoji svugde u svetu. Niko ne deskriminise normalnu osobu vec naprtotiv osobu sa nekim psihickim smetnjama.

Provokacijom to smatraju sve normalne i psihicke zdrave osobe koje imaju moral i racionalan pravac razmisljanja. Po Ustavu smo svi jednaki ali u realnom zivotu nismo. Parada pedera u Srbiji nikad nece biti miran protest. Kad su mogli da zabrane protest ratnih vojnih invalida mogu i ovim nenormalnima.
IP sačuvana
social share
Востани Сербије,
давно си заспала,
у мраку лежала,
сада се пробуди!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.