Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deset Đinđićevih ideja o rešenju kosovskog čvora  (Pročitano 19505 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Druga opcija je bila katanac na zelezaru, i nestanak iste. Nisam siguran, ali kada jednom skroz ugasis
te peci, to je njihov kraj. Kada su je prebacili u silent running za vreme SEKE, pao ukupan izvoz Srbije za
trecinu.

A Beobanka je ugasena, kako bi se izbeglo placanje tih dugova iz devedesetih, kada zelezara skoro nije ni radila, ako ne racunamo izvoz u  Eastaziju, Oz, Sodor i Mordor (by RTStm ) Smile

Drugo, tokom X godina nase banke nisu sluzile skoro nicem, nisu investirale, davale potrosacke kredite, nista.

A mozda bi bilo lepse da je  tu zelezaru dobio na poklon Miske ili Beko a ?
Sto se bre raspravljas sa ljudima, koji nemaju pojma ni sta je zelezara, a kamoli da brste neku politiku.
Zelezara je prodata za 20 miliona plus miljarda otpisanih dugova.
Mogao si je prodati za 400 miliona ali da vratis milijardu.(mislim da je bilo daleko vise).
Do kauboja, zelzara nije prodala kilo lima napolju, silovala unutra da se pravi Jugo, beli lim i unistavala fabrike jer je Jugo za tri dana bio truo, a stednjaci, zamrzivaci o ostali stuff, unistio fabrike kao Zorka Subotica, Sabac, Sloboda iz Kraljeva, Obodin i mnoge druge.
Od kauboja naovamo postali smo najveci izvoznik
Amerima treba dici spomenik veci od Ajfelove kule.
O zelezari pricaju neuki fejkovi, koji svoja g*na ne mogu sva da pojedu.
Pitaj zelezarce kako su prosli i da li bi menjali.
Sutra ce i Kragujevac da pocne da trosi Smederevski lim, da se oporavljaju firme itd itd.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

Druga opcija je bila katanac na zelezaru, i nestanak iste. Nisam siguran, ali kada jednom skroz ugasis
te peci, to je njihov kraj. Kada su je prebacili u silent running za vreme SEKE, pao ukupan izvoz Srbije za
trecinu.

druga opcija je prodaja zelezare na tenderu (gde jedino moze da se utvrdi trzishna cena  Smile ) . poshto je drzava vec preuzela dugove (koji uzgred budi recheno nisu ni imali veze sa zelezarom vec su samo uzeti na njeno ime ) , postojala je mogucnost da zelezara chak i ostane drzavno preduzece . to naravno nije preterano efikasno , ali zelezara jeste proizvodila chak i u vreme sankcija , samo shto je veci deo profita ostao u privatnim dzepovima poshto je sve ishlo preko SPS polu-legalnih kanala .

inache , USS u celini a i USS Serbia d.o.o vec 2 godine posluju negativno (tj imaju gubitke) . u proshlom kvartalu je USS prijavio milijardu $ gubitka . ovo govorim zato shto mnogima nije jasno da nije  toliko neuobichajeno da se visoke peci stave na tihi hod i da se "proizvode gubici" , chak i u toj razvijenoj ameriki .  Smile

P.S. malo sam trazio i pronashao sam cenu koju je USS platio za zelezaru u koshicama (slovachka) 2000.godine , inache neshto vecu od ove smederevske . ona je takodje bila u loshoj finansijskoj situaciji ,ali za nju je iskeshirano 60 miliona $ ali je USS pristao da preuzme njen dug od 325 miliona $ i da plati zaostale poreze od oko 15 miliona $  Smile

http://books.google.com/books?id=tgvdJL_wVMoC&pg=PA28&lpg=PA28&dq=V%C3%BDchodoslovensk%C3%A9+%C5%BEeleziarne+sold+to+USS&source=bl&ots=LycOBQhvs7&sig=6QP57OmuvvyizG_WP65O4oUwCuY&hl=en&ei=asRqTJm4LJT6Oaqw3dQG&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=8&ved=0CC0Q6AEwBw#v=onepage&q&f=false
« Poslednja izmena: 17. Avg 2010, 19:28:07 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

P.S. malo sam trazio i pronashao sam cenu koju je USS platio za zelezaru u koshicama (slovachka) 2000.godine , inache neshto vecu od ove smederevske . ona je takodje bila u loshoj finansijskoj situaciji ,ali za nju je iskeshirano 60 miliona $ ali je USS pristao da preuzme njen dug od 325 miliona $ i da plati zaostale poreze od oko 15 miliona $  Smile
Јбг. људи невиде да је њихов идеал 05.10.2000. године искориштен од стране плаћеничке банде. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21214
mob
Samsung neki
Nedajte bre da vas lazu ovakvi kao ovaj skorpi. To je jedna judeo-liberalna bagra.
Svako ko je prolazio putem pored smederevske zelezare pre nego sto je prodata je lepo mogao da vidi da je u krugu same zelezare bilo korova, trnja i ostalog loma barem za dvajes do trijes miliona dolara. A onaj lopov je prodade za onakvu sicu.
Sramota.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Јбг. људи невиде да је њихов идеал 05.10.2000. године искориштен од стране плаћеничке банде.
Да, толико су нас сјебали да некадашње плате од 3 еура сада износе 300.
То ја зовем пљачком - кад ти се имовина повећа 100 пута.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ma nije, danas eto ne moze svako da svercuje slepere, ebi ga, prosla zlatna vremena kad se gorivo prodavalo za marke na litru i boksovi cigareta u parku Smile
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 02:06:23 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
Priznajem da mi je Đinđić bio simpatičan, sve do onoga trenutaka dok bata koletu nije poklonio tri šećerane za tri evra. Sticajem okolnosti znao sam stanje u jednoj od tih šećerana, koja i dan danas radi veoma uspešno , ali u vlasništvu stranaca. Jer uspešni biznismen je dobio šećeranu za evro , a prodao je za milione dolara, pričaju pedeset. Bata kole je nakon privatizacije bio oslobođen svih dugova, sa punim magacinima šećera  i onda ingeniozno izvukao šećeranu iz dubioze. Zar nije tako isto šećerana mogla biti poklonjena onima koji su u njoj radili?
Nemojte samo reći da sam Slobin čovek jer kritikujem Đinđića. To mi liči na lik i delo maršala. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230

trecinu.

druga opcija je prodaja zelezare na tenderu (gde jedino moze da se utvrdi trzishna cena  Smile ) . poshto je drzava vec preuzela dugove (koji uzgred budi recheno nisu ni imali veze sa zelezarom vec su samo uzeti na njeno ime ) , postojala je mogucnost da zelezara chak i ostane drzavno preduzece . to naravno nije preterano efikasno , ali zelezara jeste proizvodila chak i u vreme sankcija , samo shto je veci deo profita ostao u privatnim dzepovima poshto je sve ishlo preko SPS polu-legalnih kanala .

inache , USS u celini a i USS Serbia d.o.o vec 2 godine posluju negativno (tj imaju gubitke) . u proshlom kvartalu je USS prijavio milijardu $ gubitka . ovo govorim zato shto mnogima nije jasno da nije  toliko neuobichajeno da se visoke peci stave na tihi hod i da se "proizvode gubici" , chak i u toj razvijenoj ameriki .  Smile

P.S. malo sam trazio i pronashao sam cenu koju je USS platio za zelezaru u koshicama (slovachka) 2000.godine , inache neshto vecu od ove smederevske . ona je takodje bila u loshoj finansijskoj situaciji ,ali za nju je iskeshirano 60 miliona $ ali je USS pristao da preuzme njen dug od 325 miliona $ i da plati zaostale poreze od oko 15 miliona $  Smile

http://books.google.com/books?id=tgvdJL_wVMoC&pg=PA28&lpg=PA28&dq=V%C3%BDchodoslovensk%C3%A9+%C5%BEeleziarne+sold+to+USS&source=bl&ots=LycOBQhvs7&sig=6QP57OmuvvyizG_WP65O4oUwCuY&hl=en&ei=asRqTJm4LJT6Oaqw3dQG&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=8&ved=0CC0Q6AEwBw#v=onepage&q&f=false

Bre balvanu, ja sam od 84-e do 87-e bio glavni iznenjer za ispitivanje opreme u toj jebenoj zelezari.
Ako ja ne znam stanje, onda mozda znas ti bolje. Topla valjaonica je americki kredit, kompletno cela oprema Westinghouse-a.
Hladna valjaonica je engleska oprema Davy-Mqee. Zaduzena drzava Srbija, kao clanica federacije.
Kada sam rekao da je mnogo vise od milijarde, je zbog toga sto je marta 85-e izgorela cela nova hladna valjaonica. Taman bila spremna da se pusta u rad. To je bio nov kredit. Racunaj minimalno jos pola milijarde.
Engleski i americki dug je oprosten Srbiji i Zelezara kupljena za sumu od mislim 20 miliona, nije bitno u ovim razmerama. Dakle za milijardu i po. Najmanje.
Nije samo to bio problem, nego sto smo rudu uvozili cak iz Perua. Znas u kojoj je to ulici u Beogradu?
Procitaj moj predjasnji post o poslovanju zalezare.
I sada ja moram da citam ovde pacovsku pamet, oko judeo liberala, ustasa balija itd.
Skotine koje samo zahvaljujuci ovom sistemu imaju pristup internetu u mesto da su vec prosli kroz odzak, kad vec roditeljima nije zabranjeno da kote takve.
To jeste tako kako ti pisem, a tebi ostaje samo prosta matematika. Pod pretpostavkom da prihvatis da mnozenje i delenje je nepristrasno iako se uci iz judeo liberalnih knjiga. Nista vise. Ljudi, sto je savim normalno, imaju trziste u svetu. Kvalitet gvozdja se ne odredjuje u valjanju ili profilisanju, nego od visoke peci preko miksovanja u celicani. Oni su taj kvalitet poboljsali 1000% i usli na evropsko trziste celika. Poceli da dodnose devize.
Jedan primer, tamo je bio kupljen za velike pare izotopski skener za pracenje kvaliteta. Tri coveka od partije su isla na specijalizacije u Nemacku po sest meseci, svaki kad je dosao je zaobilazio, skener nije bio tema njihovog boravka u Nemackoj. Skener je istrunuo neraspakovan.
O cemu pricas bre? Osnovica razvoja dansnje Evrope je bila zajednica celika. Osnovica razvoja dansnje Srbije je zelezo, ako hoces primarnu industriju.
Kola, kucni aparati, transformatori, brodogradilista, zeleznica su samo mali deo koji angazuje ta industrija. Zavisi oo 200 hiljada ljudi u metalnoj industriji od tog kvaliteta.
Ako nemas kvalitet, mozes se jebati.Zamisli da curi ulje iz nekog trafoa, zbog korozije? Zamisli da neki kotao gubi pritisak zbog korozije? Ne mozes ni variti na korozivnom materijalu.
Jel moze to malo u glavu da ti udje, sem iskonske mrznje prema Amerima, i visoko rangirane ljubavi prema Putinovom krastavom nosu? nema veze zelezo sa tim.
Pa bre zhabi da objasnis bi razumela.
« Poslednja izmena: 18. Avg 2010, 11:47:28 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

Jedan primer, tamo je bio kupljen za velike pare izotopski skener za pracenje kvaliteta. Tri coveka od partije su isla na specijalizacije u Nemacku po sest meseci, svaki kad je dosao je zaobilazio, skener nije bio tema njihovog boravka u Nemackoj. Skener je istrunuo neraspakovan.

Au, u Kini bi ih streljali za to  Smile
Zbog par idiota koji su skupili nesto deviza na dnevnice preko propade oprema od nesto miliona kao i kvalitet proizvodnje. Balkanska privreda, unisti par miliona da bi izvuko par desetina hiljada
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230

Au, u Kini bi ih streljali za to  Smile
Zbog par idiota koji su skupili nesto deviza na dnevnice preko propade oprema od nesto miliona kao i kvalitet proizvodnje. Balkanska privreda, unisti par miliona da bi izvuko par desetina hiljada
Cela je bre Juga na tome pocivala.Gradilo se, partijsci isli na specijalizacije, a mi ovi koji smo na licu mesta prevodili, ucili, pustali u rad cim smo ojacali, odlazili bi sami u instranstvo.
Ja sam ispratio bar nekoliko stotina takvih.
Zelezara nije bila samo krava muzara za Srbiju. Pola opreme je bilo Iskra iz Kranja, Koncar iz Zagreba, ATM Zagreb.
Oprema za Staru Zelezaru isto Iskra.To se vuklo para i para. Ides na sluzbeni put u Sloveniji, nazovu te telefonom i kazu: ne zaboravite da ponesete pasos. Shoping i Italiji ti ne gine.
Ovi malo jaci, samo kupovali placeve na Jugovu i evo Slovenijales, gradi vikendicu.
Sve od kapitalnih investicija, sve garant drzava Srbija.
Svaka shusha imala garantno pismo, vodi nekoga na poslovni rucak, stavi par steka Marlbora, par viskija, malo keshevine, malo za muziku itd. To su bili jadnici, tamo neki sindiklaci, sitni jur sekretari (jur jedinica udruzenog rada).
Na Makisu, kad smo pustali fabriku vode bacali smo pune flase viskija u Savu, kad su stigli rezultati analize vode od 98% cistote.
Bila dva ruska inzenjera. Mi sjebali prvu sharzhu na visokoj peci. Auh, hajde sutra cemo kad ociste, idemo na pice. Rusi preplaseni, gledaju unezvereno, kad se jedan okurazi da me pita: kad ce istraga? Koja bre istraga? Pa kaze: policija, kgb? Kazem si ti bre normalan covece? Kaze : kod nas za to ti Gulag ne gine. Mi se otkidasmo od smeha.
Daj bre Oleg uzivaj, napi se ko covek i sutra ide druga sharzha.Ko im jebe mater.
Sve se to bato danas placa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.