Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 19:47:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deset božjih zapovesti  (Pročitano 19686 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.10
eyepheelYU si ti vernik? pravi hriscanin?  Smile
Ne komsinice nemam mogucnost verovanja. Ja sam racionalista i pasivni anarhista.

Pa, što se tiče Bureka, baš i nisi pasivan...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Htela bih samo da te pitam, kad si vec toliki vernik (odnosno branis veru), da li si ikada prekrsio i jednu od 10 bozijih zapovesti?

gde ja to branim veru?  ja sam totalni ateista, nekim cudom nisam cak ni krsten

Globalizacija i manipulacija ljudi nemaju veze s vezom.  Ali je zato religija sinonim za manipulaciju.

A zasto si ti tako siguran u to? Za mene je religija isto toliko manipulacija koliko i mediji ili obrazovanje. Da si rodjen na pustom ostrvu ne bi bio demokrata, niti okorjeli fan facebooka ili nekog slicnog sranja...

Pa lepo, globalizacija je jedan fenomen koji spaja ljude u ekonomskom, kulturnom i svakom drugom smislu. Zahvaljujuci globalizaciji u Beogradu imas i McDonalds, i japanski i indijski restoran, imas gomilu stranih kompanija, ali isto tako imas mogucnost i da svoj proizvod prodajes svuda po svetu ako je kvalitetan.
Ja tu ne vidim nikakvu manipulaciju.
Osim mozda sto ljudi mesaju globalizaciju i politicke interese velikih sila i eksploataciju resursa, sto je pogresno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
 Gde god se odbace božanski propisi, greh prestaje da izgleda grešan a pravda poželjna. odbijaju da se pokore Božjoj vladavini potpuno su nesposobni da vladaju sami sobom. Njihovim opasnim naukama usađuju se duh nepokornosti u srca dece i omladine, koja po svojoj prirodi ne podnose ograničenja, a posledica toga je da se u društvu širi bezakonje i razuzdanost. Iako se mnogi rugaju lakovernosti onih koji se pokoravaju Božjim zahtevima, oni sami rado prihvataju sotonine obamane. Oni popuštaju telesnim željama i čini grehe koji bi navukli Božje sudove na neznabošce.
Oni koji uče narod da omalovažavaju Božje zapovesti seju neposlušnost da kasnije požnju ono što su posejali. Neka se uklone ograde postavljene božanskim zakonom, i ubrzo će se pojaviti nepoštovanje prema ljudskim zakonima. Pošto Bog zabranjuje nepoštena dela, lakomost, laži, i prevare, ljudi su spremni da gaze njegove propise kao smetnju svome svetovnom napretku; ali posledice odbacivanja ovih propisa biće strašnije nego što mogu da zamisle. Ako zakon ne bi bio na snazi, zašto da se čovek boji da ga prestupa? Lična svojina ne bi više bila sigurna, ljudi bi nasiljem otimali imanja svojih bližnjih, i najjači bi postali najbogatiji. Ni sam život ne bi se cenio. Bračni zavet ne bi više bio sveti zakon, koji štiti porodicu. Onaj koji bi imao vlast, mogao bi, ako bi hteo, da na silu otme ženu svome bližnjemu. Peta zapovest bi se uklonila zajedno sa četvrtom. Deca se ne bi ustručavala da oduzmu život svojim roditeljima ako bi time mogla da ostvare želje svoga pokvarenog srca. Civilizovani svet bi postao horda razbojnika i ubica, a sigurnost, mir i sreća bi iščeli sa sveta...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
Već sama nauka da su ljudi oslobođeni poslušnosti Božjim zahtevima je oslabila silu moralne obaveze i svetu otvorila brane nepravde. Bezakonje, rasipnost i pokvarenost navaljuju na nas kao opasna poplava. U porodici sotona uveliko radi. Njegova zastava se vije i na domovima onih koji tvrde da su hrišćani. Tu je zavist, sumnjičenje, licemerstvo, otuđivanje, raspre, svađe, izdavanje poverenih tajni i zadovoljavanje telesnih želja. Celi sistem verskih načela i nauka, koji bi trebalo sada sačinjava temelj i okvir društvenog života, izgleda da se ljulja, gotov da se raspadne. Najdrskiji zločinci, kada padnu u zatvor zbog učinjenih zločina, često su obasipani darovima i poklanja im se pažnja kao da su učinili neko plemenito delo. Njihovoj ličnosti i njihovim zločinima daje se velik publicitet. Štampa objavljuje uzbuđujuće pojedinosti o zločinu i time navodi i druge na prevare, razbojništva i ubistva, a sotona se raduje uspehu svojih paklenih planova. Uživanje u porocima, bezobzirno oduzimanje života, strašno umnožavanje neumerenosti i bezakonja u svim oblicima i stepenima trebalo bi da podstreknu sve one koji se boje Boga da se pitaju šta mogu da učine da se zaustavi poplava zla.   Sudovi su izopačeni. Ljudi na vodećim mestima rukovode se željom za dobitkom i ljubavlju za čulnim uživanjima. Neumerenost je oslabila sposobnost mnogih, tako da se sotona ima nad njima gotovo potpunu vlast. Pravnici su iskvareni, podmitljivi, neistiniti. Pijanstvo, orgije, strast, zavist i nepoštenje svake vrste nalaze se među onima koji primenjuju zakone. »Zato        sud odstupi natrag, i pravda stoji daleko; jer istina pade na ulicu, i pravda ne može da prođe.« ***Isaija 59, 14                                                               
« Poslednja izmena: 13. Jul 2011, 04:07:45 od ar megido »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112

Bog daje dovoljno dokaza u prilog vere, ali on nikada ne otklanja sve što bi moglo da posluži kao izgovor za neverovanje. Oni koji traže podršku za sumnju, naći će je. A oni koji odbijaju da prihvate reč Božju i da je ispunjavaju dok ne bude uklonjena i najmanja primedba, tako da više nema razloga za sumnju, nikada neće primiti svetlost.
Nepoverenje prema Bogu je prirodna pojava nepreporođenoga srca koje je u neprijateljstvu sa Bogom. Ali veru daje Sveti Duh, i ona će se razvijati samo onda kad se gaji. Niko ne može biti jak u veri ako ne ulaže odlučne napore za to. Neverovanje se povećava kad ga podupiremo. Ako ljudi, umesto da se bave dokazima koje im je Bog dao za utvrđivanje njihove vere, dopuste da sumnjaju i kritikuju, nalaziće sve više dokaza za svoju sumnju. Ograničen ljudski razum ne može da potpuno shvati planove i ciljeve beskonačnoga Boga. Boga ne možemo dokučiti istraživanjem. Ne smemo se osmeliti da drskom rukom podignemo zavesu kojom je On obavio svoje veličanstvo. Apostol uzvikuje: »Kako su neispitljivi njegovi sudovi i neistražvii njegovi putevi!« ***Rimljanima 11, 33. Mi možemo da shvatimo njegovo postupanje sa nama i pobude koje ga rukovode toliko da bismo mogli videti njegovu neograničenu ljubav i milost, sjedinjene sa njegovom neizmernom silom. Naš nebeski Otac naređuje sve mudro i pravedno, i mi ne smemo da budemo nezadovoljni i nepoverljivi, već treba da mu se klanjamo i potčinjavamo sa strahopoštovanjem. On će nam otkriti toliko od svojih namera koliko je potrebno za naše dobro, a za ostalo treba da se poverimo Ruci koja je svemoguća i Srcu koje je puno ljubavi.
« Poslednja izmena: 13. Jul 2011, 04:18:51 od ar megido »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.10
@ar megido

Tvoj Bog je imao 5-6.000 godina da svojim pravilima i zapovestima zavede red na ovoj planeti i medju ljudima.
Nešto ne vidim da je u tome uspeo.

Ti kažeš da će uklanjanjem i zanemarivanjem 10 zapovesti doći do haosa i anarhije. Ali zar haos i anarhija već nisu sastavni deo našeg života tokom poslednjih 5-6.000 godina?

Bog Abrahama kojem se ti moliš, i koji se nakon svoje originalne monoteistične prirode podelio u vreme Isusa na dodatna 2 dela, postajući tako jedno čudno biće koje su teolozi sledećih hiljadu godina pokušavali da objasne (problem Trojstva), nije stariji od od ove planete, i od nas kao vrste.
On je plod nade, mašte i straha jednog nomadskog plemena sa Bliskog Istoka, i pravila koja su oni stvorili, a kojima su dali legitimitet govoreći da su od Boga, rezultat su njihove mudrosti, takve kakva je bila u to vreme.

Same zapovesti su jedna uprošćena verzija društvenih normi koje su nastale tokom evolucije čoveka. Tokom našeg razvoja određena pravila su se stvarala i kako se naš broj povećavao postala su nepisani zakoni. Da li je za zajednicu dobro da se njeni članovi ubijaju - nije, zato je ubistvo bilo kažnjavano. Da li je za genetsko zdravlje populacije dobar incest - nije, zato je incest postao tabu. Itd...

Ja znam koliko tebe, i tebi slične, plaši ideja da će jednog dana nas razumnih biti dovoljno da se jednom zauvek ideja Boga (u bilo kojoj formi) odstrani iz ljudskog društva i svede na stavku u istorijskim knjigama. Ti misliš da će to društvo budućnosti biti društvo u kojem vladaju haos, nemoral i anarhija. Medjutim u ljudskoj prirodi je da od haosa stvara red. Mi već nekoliko miliona godina pravimo red u našim umovima i sinapse naših mozgova navodimo da saradjuju dovodeći do toga da od običnih životinja postanemo ono to jesmo danas.

Vaš pokušaj da zaustavite prirodni razvoj čoveka ka njegovom punom potencijalu, trajao je dovoljno dugo da smo umesto medju zvezdama još uvek vezani za ovu planetu, koja, iako lepa, ipak predstavlja samo zrno peska u ogromnom svemiru.
Znanje, nauka i istraživački duh, najveća su pretnja za vas, jer svakim korakom na putu Otkrića, dobijamo sve više dokaza da je vaš Bog samo plod mašte.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia 
@ar megido nemoj da pises vise postova , koristi dugme izmeni    Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Well-behaved women rarely make history.

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 1838
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia N73
@eyepheelYU to je bi lapsus, i sama sam primetila kada sam kasnije kucala odgovor.
Da se ispravim:

Necu reci ni da verujem, ali necu reci ni da ne verujem.

Mozde tako sad?
IP sačuvana
social share
Well-behaved women rarely make history.
"To do is to be" - Nietzsche
"To be is to do" - Kant
"Do Be Do Be Do" - Sinatra

oces da se udas za mene?
zarad dece.. da ih zajedno epo vaspitamo  Smile

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
  Naš nebeski Otac naređuje sve mudro i pravedno, i mi ne smemo da budemo nezadovoljni i nepoverljivi, već treba da mu se klanjamo i potčinjavamo sa strahopoštovanjem. On će nam otkriti toliko od svojih namera koliko je potrebno za naše dobro, a za ostalo treba da se poverimo Ruci koja je svemoguća i Srcu koje je puno ljubavi.

I tako u svojoj beskonacnoj mudrosti - stvorivsi tri velike religije, prouzrokovao ogroman broj ratova u kojima je izginulo, osakaceno i zivo spaljeno ne zna se koliko miliona ljudi.

Iz svoje prevelike bozanske mudrosti i ljubavi, novorodjence u bilo kom delu sveta kad se rodi vec ima nekoliko miliona vernika druge religije koji ga mrze iz dna duse i ne bi libili ni caska da ga smaknu.

Ruka kojom miluje gladnu decu afrike po glavicam dok u agoniji umiru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Deset zapovesti od Boga za coveka a kojih se sam Bog ne pridrzava ,kakav hipokrata .

Interesantno je da u starom zavetu trazi toliko puta krvnu zrtvu od ljudi ,
A Interesantno je da nije zabranjeno kockanje ,cak sta vise dokumentovano je da se cak i Bog kockao .
A Incest uopste nije zabranjen bozijim zakonom ,Biblija je puna incesta .
Devica Marija nije bas imala izbora ,Bog je izabrao nju i to je to ,16 slatkih godina ,matori perverznjak.
Istina je da je jedan od zakona "ne vrsi preljubu" ali Biblija kaze da covek ima pravo na sedam zena .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 19:47:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.