Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 12:08:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deset božjih zapovesti  (Pročitano 19493 puta)
Zvezda u usponu

Well-behaved women rarely make history.

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 1838
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia N73
Napisala sam iznad.
Drugo, tvoje poredjenje sa prekidacem...Primitivno je. Ako funkcionisemo kao masine, zasto onda uopste mislimo i osecamo?
I ti svetlo palis i gasis vise puta u toku dana. Kako bi bilo da ja tebe uporedim sa sijalicom?
Kao trece, ako ne zelis da diskutujes u ovoj temi, nego samo da vredjas, naici ces na lepo ignorisanje.
IP sačuvana
social share
"To do is to be" - Nietzsche
"To be is to do" - Kant
"Do Be Do Be Do" - Sinatra

oces da se udas za mene?
zarad dece.. da ih zajedno epo vaspitamo  Smile

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
Napisala sam iznad.
Drugo, tvoje poredjenje sa prekidacem...Primitivno je. Ako funkcionisemo kao masine, zasto onda uopste mislimo i osecamo?
I ti svetlo palis i gasis vise puta u toku dana. Kako bi bilo da ja tebe uporedim sa sijalicom?
Kao trece, ako ne zelis da diskutujes u ovoj temi, nego samo da vredjas, naici ces na lepo ignorisanje.

Nisi napisala. Napisala si da verujes u osecanja, cula itd. Nema pomena o bogovima.

Naravano da ne zelim da te vredjam, niti je moje pisanije islo ka tome.

Nisam uporedio tebe/ tvoju licnost sa sijalicom, nego sam uporedio tvoj odabir izmedju dve jedine moguce pozicije kao prekidac koji moze zauzeti jednu od dve moguce pozicije. Ne postoji polustanje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.11
Previse siroko...

Ili verujes ili ne verujes.

Ali u sta? Verujem da cu na tom i tom univerzitetu dobiti najbolje obrazovanje.

Nadam se da cu na pijaci naci dobar komad teletine.

Cvrsto sam uveren da me moj drugar nece izneveriti.

Moja tetka je verovala da ce joj detelina sa cetiri lista doneti srecu.
Nije bitno u sta. Sto se mene tice, moze tvoja tetka da stavi detelinu sa cetiri lista i njoj da se moli za zdravlje i srecu.  Smile neko veruje u Boga, neko u Alaha, neko u Sunce, zajednicko je verovanje. Ateisti ne veruju u nista od toga i zat su i ateisti. Zato i kazem da ili verujes ili ne, sve ostalo je nekako filozofiranje.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 1838
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia N73
Napisala sam iznad.

Nisi napisala. Napisala si da verujes u osecanja, cula itd. Nema pomena o bogovima.

Naravano da ne zelim da te vredjam, niti je moje pisanije islo ka tome.

Nisam uporedio tebe/ tvoju licnost sa sijalicom, nego sam uporedio tvoj odabir izmedju dve jedine moguce pozicije kao prekidac koji moze zauzeti jednu od dve moguce pozicije. Ne postoji polustanje.

Bas tako. U to verujem. Ne verujem u sudbinu, ne nadam se nicemu. Zivim za sada, ono sto imam, ono sto jesam. Ne zelim da se molim necemu za sta nisam sigurna da me uopste cuje.
Znam da se sve dogadja sa nekim razlogom, a taj razlog je najverovanije moguce dokazati i u teoriji i u praksi. Previse sam mlada da bih se bavila time ali, kada zavrsim fakultet i pocnem da radim, definitivno hocu.
Ne verujem cak ni u neke nametnute vrednosti, kao sto je brak. Ako hocu decu, imacu ih, bio njihov otac tu ili ne. Ne verujem u crkvu kao instituciju jer je sama po sebi gresna. Kako meni neki svestenik moze da prica o tome da ne budem pohlepna, da je to greh, kada je on sam takav? Ne volim popove, ne volim crkvu. Pre cu zapaliti svecu u sopstvenoj kuci nego u crkvi.
U Bogove ne verujem, ali postujem tudje vere i tudja verovanja.
Nisam ateista. Ja verujem u nesto - u ono sto dozivljavam. Verujem u cinjenice. Verujem u ljubav, postovanje, pozitivne ljudske odnose.
Ako te bas zanima zbog cega ne verujem - odgovor je jednostavan: sve najprostranjenije vere veruju u jednog Boga, samo ga nazivaju drugim imenima. To vise nije nista drugo do manipulacije i sirenja mrznje.
Krstena sam, a ne postujem vecinu hriscanskih obicaja. Zasto? Jednostavno zato sto sve vere koje postoje, postoje da bi se u drustvo unele odredjene vrednosti, koje opet sluze da bi se manipulisalo drustvima.

Kao sto rekoh (citaj izmedju redova), globalizacija ne vodi nicemu sem dobroj manipulaciji ljudi. To lepo imas objasnjeno u istoriji.
IP sačuvana
social share
"To be is to do" - Kant

oces da se udas za mene?

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Citat
Ili budi vernik, sa sve urednim hriscanskim zivotom i pridrzavajuci se svega sto propoveda crkva, ili budi ateista. Sve drugo je neiskrenost i kukavicluk.
A ti ces nekom da odredjujes sta ce da bude? Ako verujem u Boga, sto moram da verujem u crkvu kao instituciju?

To verovanje u Boga i predstavu o njemu dugujes crkvi.  Da si se rodio na pustom ostrvu i da ti niko nije punio glavu od malih nogu, verovatno bi verovao u nesto sasvim deseto, nalik na praistorijske civilizacije.
Ako slavis Uskrs, Bozic i ostale praznike, ako se krstis sve po protokolu sa desna na levo,  drzis bar jednu ikonu u stanu,  pa.. to ti je onda to, vec verujes u ono sto ti je crkva servirala.  Samo sto vam ta vera nije nesto iskrena. Malo verujete, malo vise ne verujete. Ali ipak za svaki slucaj ste vernici, u nadi da cete ici u raj kada jednom umrete. Pa eto, i tu pricu o raju vam je servirala crkva. I kako onda da razumem ono "verujem u Boga, ali ne i u crkvu", kad sve u sta verujete je zapravo prica koju je smislila crkva?

Krstena sam, a ne postujem vecinu hriscanskih obicaja. Zasto? Jednostavno zato sto sve vere koje postoje, postoje da bi se u drustvo unele odredjene vrednosti, koje opet sluze da bi se manipulisalo drustvima.

Kao sto rekoh (citaj izmedju redova), globalizacija ne vodi nicemu sem dobroj manipulaciji ljudi. To lepo imas objasnjeno u istoriji.

Zasto si onda krstena? Ne razumem.  "Uclanila sam se u Demokratsku Stranku, ali ne postujem njihovu politiku", to ti je isto.

Globalizacija i manipulacija ljudi nemaju veze s vezom.  Ali je zato religija sinonim za manipulaciju.
« Poslednja izmena: 11. Jul 2011, 23:01:19 od inkredibl6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49827
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Samsung Galaxy S24
Globalizacija i manipulacija ljudi nemaju veze s vezom.  Ali je zato religija sinonim za manipulaciju.

A zasto si ti tako siguran u to? Za mene je religija isto toliko manipulacija koliko i mediji ili obrazovanje. Da si rodjen na pustom ostrvu ne bi bio demokrata, niti okorjeli fan facebooka ili nekog slicnog sranja...
« Poslednja izmena: 11. Jul 2011, 23:49:31 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 1838
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia N73
Citat
Ili budi vernik, sa sve urednim hriscanskim zivotom i pridrzavajuci se svega sto propoveda crkva, ili budi ateista. Sve drugo je neiskrenost i kukavicluk.
A ti ces nekom da odredjujes sta ce da bude? Ako verujem u Boga, sto moram da verujem u crkvu kao instituciju?

To verovanje u Boga i predstavu o njemu dugujes crkvi.  Da si se rodio na pustom ostrvu i da ti niko nije punio glavu od malih nogu, verovatno bi verovao u nesto sasvim deseto, nalik na praistorijske civilizacije.
Ako slavis Uskrs, Bozic i ostale praznike, ako se krstis sve po protokolu sa desna na levo,  drzis bar jednu ikonu u stanu,  pa.. to ti je onda to, vec verujes u ono sto ti je crkva servirala.  Samo sto vam ta vera nije nesto iskrena. Malo verujete, malo vise ne verujete. Ali ipak za svaki slucaj ste vernici, u nadi da cete ici u raj kada jednom umrete. Pa eto, i tu pricu o raju vam je servirala crkva. I kako onda da razumem ono "verujem u Boga, ali ne i u crkvu", kad sve u sta verujete je zapravo prica koju je smislila crkva?

Zasto si onda krstena? Ne razumem.  "Uclanila sam se u Demokratsku Stranku, ali ne postujem njihovu politiku", to ti je isto.

Zato sto moji roditelji recimo nisu sacekali da sama izaberem da li cu biti krstena. Daaah...
Koliko tanka crta izmedju nekih stvari moze biti.
Htela bih samo da te pitam, kad si vec toliki vernik (odnosno branis veru), da li si ikada prekrsio i jednu od 10 bozijih zapovesti?
U raj ne verujem... Zasto bih? Ne verujem ni da postoji pakao. Kao sto ne verujem da postoji cisto zlo ili cista dobrota.
Imam ikone u kuci, ali to nije moj izbor, vec izbor mojih roditelja. Ja to postujem i nemam nista protiv toga.
Kao sto rekoh, ne nadam se. Nemam cemu da se nadam. Gde god da idemo (ako uopste idemo) posle smrti, meni ce biti lepo.
Bolje da su me ostavili na pustom ostrvu da odrastem, verovatno ne bih imala poremecene vrednosti.
Kao sto si i sam napisao...To verovanje u Boga nam je usadila CRKVA. Hm...Bas se pitam o cemu sam pricala u prethodnom postu... Mozda o krofnama, posto ocigledno nisi citao.

Muka mi je vise od prica "Vi ste nevernici, ici cete u pakao!" Nisam nevernik, nisam ni vernik, ostacu nedefinisana. Pre cu verovati u sve svece nego u Boga. Dok god crkva propoveda neke izdeformisane vrednosti i norme, dokle god svi ti "vernici" rade ono sto nama propovedaju kao lose, ja cu biti protiv i drzati se negativnog stava po pitanju svega.
Ako vec ucis dete da ne prelazi ulicu na crveno svetlo, nemoj ni ti.
IP sačuvana
social share
"To be is to do" - Kant

oces da se udas za mene?

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Necu da kazem da verujem, ali necu reci ni da verujem.
"Ali" ?!? A koja je to razlika izmedju "necu kazati da verujem" i "necu reci da verujem" ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia 
eyepheelYU si ti vernik? pravi hriscanin?  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
eyepheelYU si ti vernik? pravi hriscanin?  Smile
Ne komsinice nemam mogucnost verovanja. Ja sam racionalista i pasivni anarhista.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 12:08:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.417 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.