Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 08:00:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dejstva avijacije Jugoslavije 1999  (Pročitano 75564 puta)
Ucesnik diskusija

Skorpion 26

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 54
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung D780
Што се тиче дејства наших авиона МиГ-29 (НАТО назив Фулкрум-Fulcrum) о томе је најбоље прочитати у књизи тј.монографији "204 лап" у којој су описани летови, дејства и губици 127 лае "Витезови". Дејстава на НАТО авионе јесте било у ваздуху, али ниједан није оборен ракетама в-в. Доста сам читао на форумима о томе да ли су наши авиони за време агресије на СРЈ 1999 год. дејствовали изван граница Југославије или је то само "новинарска патка". У једном броју Аеромагазина који сам купио (не могу да се сетим који је број и година) постоји чланак о дејству ескадриле Тигрови из Краљева (матични аеродром Лађевци) са аеродрома Поникве на аеродром у Тузли, где је дата и маршрута лета као и типови авиона и оштећења у тој акцији. Званично то није истицано. До сада званично није потврђено да је МиГ-29 пилота капетана Зорана Радосављевића пао у Босни тј. близу Бјељине или Брчког, већ да је пао близу Лознице. Није дата званична потврда да су Супергалебови дејствовали на аеродром у Тирани, као и уништавања америчких Апача од стране наших специјалаца. То је једино могло да се чује у репортажама Милована Дрецуна о борбама на Косову.

Што се тиче броја НАТО авиона оборених изнад СРЈ 1999 год, званично се наводи да је укупан збир само 2 авиона. У часопису "Нови гласник" прочитао сам чланак једног пуковника официра РВ и ПВО да та цифра износи нешто више од 60 авиона и да су међу њима поред Ф-16 и Ф-117 оборени авиони Торнадо, Херијер, Ф-15, Ф-18, А-10 дејством ПВО. Мало дискутабилна информација је и обарање другог Ф-117 дејством ракета са ловца МиГ-29, као и обарање једног невидљивог бомбардера Б-2 ракетом Нева. Свакако да још дуго званично нећемо знати тачан број оборенихавиона у агресији НАТО, а и зашто би, када ионако актуелна власт жели да се додвори челницима НАТО да и ми будемо мирођија у НАТО чорби тј.алијанси. Поздрав.
« Poslednja izmena: 02. Feb 2010, 13:08:35 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Skorpion 26
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
@ivanrandja

Nema tu neke konspiracije, zvanicno jedan avion jeste pao u Bosni, MIG-29 i o tome je napravljena i emisija na RTS "Niko nije rekao necu" sa izjavama ucesnika i uz pomoc VS. Prikazana je prosle godine i ima dva dela.

Za dejstva po Tirani itd nema dokaza, a Aeromagazin je pisao i druge stvari u svrhu propagande (ustvari pisao kao i drugi mediji sta im je receno od strane VJ, tako smo i obarali dva-tri aviona dnevno... po medijima, sto kad pomnozis sa brojem dana nije nikako 60), ipak ih vodi bivsi vojni pilot... A cifra od 60 aviona je zvanicno isticana na svim proslavama na kojima je ucestvovao General Ojdanic, ali je nerealna.
Da govori o ukupno ostecenim itd, to bi bilo u redu, ali 60 oborenih bez traga, nikako - a i videlo bi se u brojnom stanju NATO snaga nakon rata. Nezvanicno jeste vise, ali bas 60 nikako. To na kraju krajeva nije rekao ni sam tadasnji komandant avijacije Smiljanic u svojoj knjizi, nigde ni traga od tog broja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia 
Malo su preterali sa propagandom, B2?!  Smile Ja nisam uspeo da nađem slike ni oštećenog B2, a o obaranju je stvarno bzv govoriti. Za onu sliku, F18 smo zaključili da je pogođen na sasvim drugom delu planete u sasvim drugo vreme, a za Tornado i dalje čekamo fotke iz onog muzeja  Smile

U vezi obaranja drugog F117 mislim da je ovde reč o našoj 29-ci

« Poslednja izmena: 02. Feb 2010, 15:48:43 od M70AB1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
a za Tornado i dalje čekamo fotke iz onog muzeja
Је л' а да није оборена нека немачка беспилотна летелица, па ови мислили да су то делови Торнада.
Можда је то у питању. Smile
« Poslednja izmena: 02. Feb 2010, 15:49:05 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia 
Citat
Је л' а да није оборена нека немачка беспилотна летелица, па ови мислили да су то делови Торнада.
Pa to baš i nisu dve iste stvari  Smile i malo dete ume da napravi razliku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Па ја колико сам сконтао, они само имају "неке делове" на којима се види гвоздени крст. Па сад извуци сам закључак, то може бити било шта. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia 
Citat
Па ја колико сам сконтао, они само имају "неке делове" на којима се види гвоздени крст. Па сад извуци сам закључак, то може бити било шта. Smiley
Ma... gvozdeni krst ja mogu na tarabi da nacrtam pa taraba i dalje neće biti Tornado. Da je zaista Tornado oboren ostao bi bar delić koji bi identifikovao avion. Seruckanje ako mene pitaš...Jedan je navodno srušen kod Pančeva i "potpuno uništen" još u prvim napadima. Veruj mi, dobro se sećam prvih napada na Pančevo i dobro znam da ništa nismo oborili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
a za Tornado i dalje čekamo fotke iz onog muzeja  Smile

Jes, od onoga sto mu brat skido Tornade sa zoljama, zezno je Batu Zivojinovica  Smile

Citat

Nemci su slali svoje bezpilotne iznad Kosova, jedna je pouzdano oborena iznad Pristine (a jes mi to nesto tesko oboriti). Nemci su inace bili u Makedoniji

Mozda je ovaj naso neke delove od "Stuke"  Smile

Da je zaista Tornado oboren ostao bi bar delić koji bi identifikovao avion. Seruckanje ako mene pitaš...Jedan je navodno srušen kod Pančeva i "potpuno uništen" još u prvim napadima.

Pretvori ga raketla u prah i pepeo  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 630
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia 
Citat
Pretvori ga raketla u prah i pepeo  Smile
Mislim da su bili Teslini zraci smrti, znaš kako je sevalo te večeri iznad Pančeva  Smile Evo konkretno, kada su bila ta prva dejstva po Pančevu - radar kod Kačareva, Utva i kasarna VP5000 ja nisam video uopšte dejstva naše PVO. Ali su zato ovi tukli da su mi se stakla tresla iako mi je prozor bio okrenut na kontra stranu od koje je bilo gađano. Kasarnu kada su gađali, lagano su leteli, osvetlili nebo da je sijalo iznad moje zgrade koja je na cca 1km od kasarne i zdrmali par raketa i odleteli. Od naših, ni petarda. i šatro je srušen avion kod PA  Smile pa da je palo nešto ne da bih čuo i video. Izapao narod na ulicu, paniči a od naše PVO ni traga. Nisu ni smeli da uključuju radare, znali su šta bi bilo istog momenta kada bi ih pokrenuli. Sve je bilo izmešteno po školama i policija i vojska, TAMove i Pinzeve sam viđao pod drvećem hemijske škole, dobro se sećam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Мислим, чисто да не стекнете погрешан утисак, ни ја не верујем да је торнадо, али ми пало на памет за беспилотну. Али видим није ни то. Smile
« Poslednja izmena: 02. Feb 2010, 19:11:12 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 35
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 08:00:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.