Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deci u pravoslavnoj školi "odsecaju glave"  (Pročitano 2047 puta)
25. Mar 2015, 09:11:23
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Browser
Chrome 41.0.2272.101
Hrišćanska škola Sv. Martirs u rumunskom gradu Konstanci našla se pod lupom javnosti nakon jedne kontroverzne predstave u kojima je simulirano odsecanje glave desetogodišnjm učenicima.

Na video snimku koji se pojavio vide se desetogodišnji učenici i "dželat" koji se pretvara da im odseca glave plastičnom sekirom.

Predstava je izazvala salve negodovanja u rumunskoj, ali i svetskoj javnosti, naročito u jeku sličnih pogubljenja koje izvršava Islamska država.

Čelnici škole pravdali su se izjavom da je predstava deo tradicionalnog festivala koji se održava svake godine, te da predstava predstavlja rekonstrukciju pogubljenja Konstantina Brankoveanua, kralja Vlaške, i njegovih pet sinova, koje se dogodilo 1714. godine.

Udruženje za zaštitu dece u Rumuniji se takođe oglasilo saopštenjem u kojem navode da je "predstava neprikladna za uzrast dece koja su u njoj učestvovala, te da može jako loše uticati na njihov psihički razvoj".

Sa druge strane, čelnici škole navode da je čitava predstava urađena u dogovoru sa roditeljima đaka, te da nema nikakvog razloga za toliku kritiku.

"Mi smo obeležili jedan važan deo rumunske istorije, i time se ponosimo. Na kritike se ne obaziremo. Važno nam je da imamo podršku roditelja, ali i samih đaka", navodi se u saopštenju škole.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.94
Divna decija predstava, bas radosna i normalna.

To je ona poenta - mucis decu koja pojma nemaju ni o cemu odsecanjem glava, nabijanjem na kolac, cupanjem noktiju, krvavim buzdovanima.. sve su to radili i nama i dalje nam rade kosovskim &Co ciklusima gde ti sa deset godina citas najgore moguce brutalnosti i ucis ih napamet da ih se sto bolje secas ne bi li ti se na taj nacin urezala ljubav prema domovini ili sta god.. ko da domovina moze da se voli samo ako se prolije krv i brani zivotom i ako ti se ureze slika na kolac nabijenog nekog junaka. Gradimo neustrasivost od malih nogu. Ma jebite se. Bolje vodite decu da nauce da pucaju ili da kopaju rov bar da se rekreiraju. Od simulacije odsecanja glava sigurno nece imati nista sem izgubljenog vremena na glupost.

pripremas decu od malih nogu da ako izbije neki novi rat a hvalabogu ovde toga ne manjka, odma znaju sa cim imaju posla..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Citat
pripremas decu od malih nogu da ako izbije neki novi rat a hvalabogu ovde toga ne manjka, odma znaju sa cim imaju posla..
Не кажем да је ово у потпуности у реду, али што прије науче да једнорози не постоје, и да је свијет зајебано мјесто, то боље. Одрастање под стакленим звоном те неће заштитити од зла.
« Poslednja izmena: 25. Mar 2015, 16:40:20 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.101
mob
Nokia 6300

Predstava je izazvala salve negodovanja u rumunskoj, ali i svetskoj javnosti, naročito u jeku sličnih pogubljenja koje izvršava Islamska država.

А можда су се деца угледала на  ове чике?  Smile

http://www.liveleak.com/view?i=7d9_1410476233&comments=1#comment_page=3
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Jel neko primetio koliko su dobrog kvaliteta odradjeni mudzahedinski spotovi, jos samo da ubacimo ghetto muziku i na konju smo.  Boys in da hood, muslim style.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
Fukara evropejska...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.94
Citat
Не кажем да је ово у потпуности у реду, али што прије науче да једнорози не постоје, и да је свијет зајебано мјесто, то боље. Одрастање под стакленим звоном те неће заштитити од зла.

Pa znaci ili jednorozi ili odsecanje glava. Nema nista u sredini, odnosno realan pogled na svet i zivot bez bajki i bizarnosti za nekoga ko ima deset godina  Smile

Roditelji te uce tome, da nema deda mraza i jednoroga i ananasa na dnu mora u kom zivi morbidni sundjer .. oni su ti koji biraju dok si tako mali koliko od uzasa sveta ce da ti serviraju i objasne i na koji nacin. A ne neki tamo nastavnik ili svesteno lice. Njihovo je da prate uzrast deteta i ono sto se smatra da si kod kuce vec trebao da naucis o svetu oko sebe u tim godinama.

To je isto kao da ja sad svom detetu u trecem osnovne kod kuce pustim Boj na Kosovu. Cak i onda sam ja retardirani roditelj jer zasto bi neko tako malom detetu priredjivao takve traume.. skola bira da to radi pokrivajuci se istorijskim znanjem i saznanjem. Kao da mora bas tada da se suoci sa tim. I kao da mora uopste...
kad dodje u doba da razume ratne filmove neka gleda i kosovo i vijetnam i pokolje u africi.. ako ga to zanima, tvoje je da to uvrstis kao desavanje u istoriju. Ne znam zasto mora da aktivno ucestvuje u rekonstrukcijama tih zverstava bilo kroz predstave bilo kroz recitovanje.
To je zato sto skolski program uredjuju ljudi bolesni od zivota u proslosti koji zele da se ta nepravda i breme na kozi svakog ucenika oseca jos milion godina jer smatraju da se tako jedino nece zaboraviti. Za mene to je cisto maltretiranje nekoga ko nije u dobu da moze da shvati pojam brutalnog radi brutalnog. Ne mogu ni pojam rata da shvate u tom uzrastu a kamoli zasto ljudi cine zverstva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Veruj mi lakse deca svare pricu o odsecanju glave i tim sranjima nego odrasli. Za njih je to samo fik i gotovo. A i bez tih epskih pesama su bombardovani brutalnostima i to znatno vise puta nego sa tim sto tamo neki Turac odsece glavu "Caru" Lazaru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.4.10
mob
Apple 15
Biblija je poprilicno krvava knjiga... ne vidim sta je ovde problem..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
imam neki utisak da neki ovdje kao mali nisu nikad bili u djecijem pozoristu  Smile
streljanje...probadanja macem i fikarenje glava  Smile
turcima...svabama...cetnicima i ustasama..  bila je sasvim normalna pojava u pomenutim pozoristima...bivse nam drzave... Smile ja kao ajduk  Smile otfikario sam x glava...turcima Smile i sta sam streljao svaba kao dr.mladen.. Smile pa bio sam i cetnik par puta... Smile
dok djed nije cuo... da mu unuk glumi cetnika... Smile
pa im je reko da ce im zapalit skolu i pozoriste... ako se to opet desi... Smile
i nisa vise nikad bio cetnik  Smile

i ko zna koliko bi ih otfikario turskih glava  i streljao svaba Smile
da nisam nasao vruci kaj od starog ispod kreveta  Smile  i par kutija cigara i upaljac -pun  Smile
i tu je moja karijera na daskama koje zivot znace iznenada zaustavljena  Smile  Smile  Smile

tako da...nista posebno...ovoj djeci netje biti... zbog odjsecanja glava u predstavama  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.