Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Epidemija malih boginja u Srbiji, hiljade zarazenih, 10+ mrtvih  (Pročitano 96009 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Деца од 4-5 година ставе дланове на уши и деру се "ЛА ЛА ЛА ЛА ЛА НЕ ЧУЈЕЕЕЕМ ЛА ЛА ЛА ЛА" и мени такав потез чак делује као озбиљнија реплика у аргументованој расправи, ако се ово што си написао може и назвати репликом.
Čudno, kao da opisuješ sebe i tvoje ideologe.
Koji si kurac ucio i tu skolu i polagao ispite kad imas nobelovce u struci koji misle i rade za tebe?

Amateru
Mislim da multinac. korporacije rade za naše dobro, zar ne?
Navedi mi jednu osobu koju je položen ispit (navodno je ovaj okot pod imenom stefaneka položio imunologiju, gde opet, pišu stvari koje ga demantuju ali dobro, previše je tupav da pohvata) načinio stručnjakom i ja se odjavljujem sa foruma.

...........................

Još jedan, sveže diplomirani dr medicine, koji se ne slaže sa retosom stefanekom:
Dr Marko Marjanović - "NAUČNO DOKAZANO prisustvo tumorskih virusa i ljudskog DNK u vakcinama." Na Otvorenoj debati o vakcinaciji, u Nišu, 25.11.2017.

Dr Marjanović govori o tome da obavezna vakcinacija nije u skladu sa Hipokratovom zakletvom. Tvrdi da ukoliko lekari ne mogu da daju adekvatne podatke o koristi ili o rizicima vakcinacije, vi u tom slučaju niste adekvatno informisani. Onda nema smisla raditi prisilnu vakcinaciju, što je u skladu sa UNESCO deklaracijom o ljudskim pravima iz 2005. godine. Ta deklaracija dalje kaže da interes i stanje pojedinca ima prioritet iznad interesa društva i nauke.
Takođe govori o povećanju broja obolelih od autizma što se potpuno poklapa sa uvođenjem ljudskih ćelijskih linija u vakcine, koje su zamenile prethodno korišćene životinjske ćelije.
« Poslednja izmena: 27. Dec 2017, 16:46:32 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Navedi mi jednu osobu koju je položen ispit (navodno je ovaj okot pod imenom stefaneka položio imunologiju, gde opet, pišu stvari koje ga demantuju ali dobro, previše je tupav da pohvata) načinio stručnjakom i ja se odjavljujem sa foruma.

zvucis mi kao da nisi zavrsio fakultet
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
znam ovog jbt... Smile Smile Smile

jbt dokle je dosla ova medicina...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
Moze i auto na radi na vodu, video na internetu, moguce ljudi, nobelovac napravio  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
...rece zderac kebaba iz nemacku gde vakcinacija NIJE OBAVEZNA... Smile
« Poslednja izmena: 28. Dec 2017, 08:26:48 od Hunab_Ku »
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa kako su mi ovde nekada cesto govorili, Idi brate u nemacku, daleko ti lepa kuca
« Poslednja izmena: 28. Dec 2017, 10:14:02 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
jbg drobisha, cim se neka sila pojavi ti odma skidas gace.
nismo svi takvi. eto ja npr.
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Citat
Još jedan, sveže diplomirani dr medicine

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
znam ovog jbt... Smile Smile Smile

jbt dokle je dosla ova medicina...

Eto.. dokaz da su antivakseri teski prevaranti...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Nego, znaci... dete se zarazilo na svadbi koja je organizovana u oblasti koja je tradicionalno nevaksinisana... sa izgradjenim prirodnim imunitetom, jbt. Smile

Konačno otkriveno ko je počeo da širi virus malih boginja u Beogradu, a sve je krenulo od JEDNE SVADBE

Kako je "Blic" već pisao, stručnjaci nisu mogli sa saznaju ko je u Beograd bio nulti pacijent, zbog velike zaraznosti koju ima ovaj virus, ali je naknadno ustanovljeno da je prvi oboleli u glavnom gradu bio dečak iz Gračanice koji je morbile dobio dok je bio na lečenju u Institutu za majku i dete.

Međutim, iako je ovo dete bilo sa Kosova i evidentiran kao prvi oboleli, on virus ipak nije doneo u Beograd. To znači da su male boginje već bile prisutne na našoj teritoriji.

Međutim, kako smo saznali, virus su u Beograd doneli svatovi sa Kosova. Samo dan nakon što je svadba završena, simptome malih boginja prvo je dobila mlada.

Kada se javila doktorima, lekari su odmah posumnjali da se radi o morbilima, što je nakndano i laboratorijski utvrđeno u Institutu "Torlak". Odmah su kontaktirani i gradski epidemiolozi, koji su krenuli da uzimaju anamnezu i prate dalje kontakte svatova.

Nakon nje, male boginje je dobio i mladoženja, jer niko od njih nije bio vakcinisan.

- To je bilo veoma teško, jer nakon mlade svakim danom smo imali sve više obolelih koji su bili na svadbi. Kad god smo imali novog pacijenta i kada smo javljali epidemiolozima, prvo što su nas, kroz osmeh, pitali, da li je to osoba koja je bila na svadbi. Svi su znali za taj slučaj - priča jedna od doktorki koja je bila uključena u ceo ovaj slučaj.

Zato ima najviše zaraženih Zemunaca

Inače, svi zaraženi na svadbi su iz opštine Zemun, i zbog toga u ovoj opštini, po epidemiološkim podacima, ima najviše obolelih.

Kako je "Blic" ranije pisao, često se događa da epidemiolozi ne ustanove ko je nulti pacijent kada su u pitanju infekcije, kao što su male boginje, a koje se prenose respiratornim putem.

Osoba može da širi virus u periodu inkubacije, kada i ne zna da će se uopšte razbolelti. Male boginje se lako i nepredvidljivo šire, jer se virus prenosi putem vazduha kapljicama, koje se izbacuju kašljanjem i kijanjem obolelih ili u direktnom kontaktu sa sekretom iz nosa ili ždrela inficiranih osoba. On ostaje aktivan u vazduhu ili zaraženom sekretu do dva sata. Obolele osobe su najzaraznije 2 do 4 dana pre i do 4 dana nakon izbijanja ospe.

Kako se širi zaraza

Vrh ledenog brega su ipak, netipični oblici bolesti, koji su veoma važni u širenju infekcije. Oni nemaju karakterističnu sliku. Čak ni ospe ne moraju da im izađu. Žive potpuno normalno, malo ih boli glava, čas imaju čas nemaju temperaturu, osećaju se nervozno. To su netipični oblici i oni su važni za prenošenje, jer se normalno kreću, idu na posao, a da ni neznaju da šire male boginje.

Male boginje zaraznije od variole vere, jer jedan obolela osoba od morbila zarazi 15 do 20 ljudi, a oboleli od variole vere 10 do 12 osoba. Postoji teorija da kada bi na pet minuta svi ljudi na planeti stavili masku na lice, virus malih boginja bi nestao. Ali, to je naravno nemoguće.

U Beogradu je zabeležena i prva žrtva malih boginja, tridesetogodišnji mladić, koji je u sredu ujutru preminuo zbog komplikacija izazvanih malim boginjama, a prethodno je bio potpuno zdrav.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 80
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.