Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:14:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinova teorija evolucije?  (Pročitano 74607 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
"....Evolucija je izvor ateizma, komunizma,nacizma, bihejviorizma, rasizma, anarhizma, i svake vrste antihriscanskog sistema verovanja i ponasanja" (Henri Moris "The remarcable planeth Earth").

Naucni kreacionizam kao pseuodonauka predstavlja negiranje i izvrtanje do sada dokazanih znanja ne samo biologije vec i drugih nauka , koji za cilj ima predstavljanje religijske dogme kao validne naucne teorije.

Situacija je potpomognuta i veoma niskim nivoom edukacije kada je evolucija u pitanju, cak i kod fakultetski obrazovanih strucnjaka drugih profila. Nazalost, koncepcija evolucije se medju laicima najcesce poistovecuje sa izrekom da je "covek postao od majmuna ". Cinjenica je da se takva pretpostavka nigde ne iznosi, u pitanju je naucno zasnovana tvrdnja da su covek i majmun imali zajednickog pretka (Dryopithecinae ) pre oko 20 miliona godina...."
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Situacija je potpomognuta i veoma niskim nivoom edukacije kada je evolucija u pitanju, cak i kod fakultetski obrazovanih strucnjaka drugih profila. Nazalost, koncepcija evolucije se medju laicima najcesce poistovecuje sa izrekom da je "covek postao od majmuna ". Cinjenica je da se takva pretpostavka nigde ne iznosi, u pitanju je naucno zasnovana tvrdnja da su covek i majmun imali zajednickog pretka (Dryopithecinae ) pre oko 20 miliona godina...."
Niskim nivoom edukacije...Bas tuzno...Znaci,iz osnovnih i srednjih skola izlaze sve svrseni bogoslovi,a oni koji nece da priznaju Boga kao tvorca ostaju uskraceni za znanje koje bi im bilo dostupno da skolstvom ne vladaju vernici...
Secam se onog pokusaja,al' se ne secam imena ministarke,kada je izbila frka oko darvina...nije proslo,i ostalo je sve po starom...Sada,donekle,uvodjenjem veronauke moze da se cuje i druga strana,ali to je sve nedovoljno izvagano u tom smislu da se ostavi sloboda izbora za onog koji hoce da uci ovo ili ono verovanje.Kazem verovanje,jer po ko zna koji put ponavljam vec receno-na dokaze evolucionista se mogu staviti kontra dokazi kreacionista.Pored tolikih evolucionistickih promasaja,pa i podmetanja i falsifikata,bilo bi za realno ocekivati da evolucija bude ako ne potpuno marginalizovana kao jedan od mnogih pokusaja da se izbaci Bog iz covekovog postojanja ,a ono bar svedena na zaseban,fakultativni predmet.(ako vec nije,ne znam,nisam pratio  sta se dogadja po skolama u zadnje vreme-u kojima vec vlada potpuna relativizacija apsolutno svega,ali o tome mozda na nekoj drugoj temi...
Sto se tice dokaza koji idu u prilog kreacionizmu,ovde je vec toliko napisano da bi dalja razrada teme
bila samo produzavanje igre gluvih telefona.Oni koji se drze Boga sigurno nece odstupiti od Njega zarad slavoljubivih naucnika zeljnih priznanja i njihovih bledih pokusaja da sebi daju na vaznosti...
Evo sta o tome kaze Harun Jahi u svojoj knjizi "Obmana evolucije":
"Vecina ljudi primaju sve sto cuju od naucnika kao apsolutno tacno,ne razmisljajuci o tome da ti isti naucnici mogu imati razne filizofske i ideoloske predrasude.Cinjenica je da evolucionisti pod plastom nauke namecu javnosti svoje licne predrasude i filozofske poglede.Na primer,iako su svesni da slucajni dogadjaji ne prouzrokuju nista osim nereda i konfuzije,oni i dalje tvrde da su ovaj cudesan red,plan i dizajn koje primecujemo u samom univerzumu i u zivim organizmima nastali slucajno.
Na primer,jedan takav biolog jednostavno shvata da postoji"neshvatljiva "harmonija u molekulu proteina,gradivnom bloku zivota i da ne postoji verovatnoca da je to nastalo slucajno.Ipak,on tvrdi da je taj protein nastao pod nekim primitivnim uslovima na zemlji,slucajno,pre vise milijardi godina.On se ne zaustavlja ovde;on takodje,bez dvoumljenja,tvrdi da nije samo jedan,vec da su milioni proteina nastali slucajno,a zatim se na neki neverovatan nacin sjedinili i formirali prvu zivu celiju.Osim toga,on brani svoje glediste sa slepom tvrdoglavoscu.Taj covek je naucnik-evolucionista."

Vrlo tacno...Kao sto reko',ovde je izneseno dosta dokaza protiv teorije evolucije pa se ne bih sad bavio iznosenjem novih dokaza,ali,voleo bi da ukazem na same naucnike,na njihove pobude i njihovu objektivnost,na kraju i na njihovu ljudskost kada je u pitanju nesto tako krupno kao ideja da bi trebalo izbaciti Boga iz ljudi...
Koje su pobude?Ne mislim da je dobrobit covecanstva ono cime se oni rukovode,vec puka gordost i lazno oslobadjanje od onog koji ne tlaci coveka.Po stoti put ponavljam-sustina je u tome da su ljudi zaplaseni gubitkom slobde koju svi toliko volimo,ne videci da je onaj zatvorski krug po kome se setaju nekoliko minuta dnevno da bi se vratili u celije u stvari zivot na zemlji bez Boga.Jer to i jeste vrhunsko beznadje i krajnji pesimizam obezbozenog coveka-nekoliko godinica hodanja po zemlji,ko se snadje-snadje-a onda u zemlju neumornim crvima...i to je to...      ...uzas..
Srbi su odavno shvatili da je poklic-Za krst casni i slobodu zlatnu-sustinski priziv,ne samo Srbinu,vec i svakom drugom coveku koji je otvoren za punocu zivota,priziv u kome je sadrzana sustina bavljenja naseg na zemlji,a to je -biti slobodan pod Bozjim okriljem jer,kako kaze psalam:
"Gospodnja je zemlja i sto je god u njoj,vasiljena i sve sto zivi na njoj"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile

to sto neki misle da ce teorija evolucije dovesti do smaka sveta... nema mnogo veze sa samom teorijom.
motivi takve price su po meni vrlo manipulativni i potpuno neutemeljeni.
evo ja verujem u tu teoriju, i iz ovih stopa krecem da palim crkve i koljem hriscanje... niste to jos rekli, ali nema sta dalje... costa je vec pominjao progon hriscana

nekom crvi, nekom rajske lepote... stvar izbora.
nekom bog, nekom preci... takodje.
ni bog ni teorija evolucije ne daju odgovor na zasto?, vec na kako?
zasto je bog stvorio coveka? zasto je nastao zivot na zemnji?
no reason at all
je meni potpuno prihvatljiv i fantasticno lep 'razlog' 
doduse, ne vidim i dalje zasto neko ne bi bio i pravoslavac i verovao u prirodnu selekciju i teoriju evolucije.
i kojesta jos, medicinu...
bibilija je i onako ne bas jednoznacno napisana knjiga, daje prostora tumacenjima...
« Poslednja izmena: 16. Apr 2006, 23:57:37 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
@iljushin

Lepo zaista. Lepa beseda. Lakse je braniti veru kada nas ima vise.  Smile

@Machakz

Hriscanstvo savrseno dobro zna zasto je Bog stvorio svemir i coveka. Kada to ne bi znala, onda ne bi bilo Istina, nego samo puka ljudska mudrolija. Zasto je covek stvoren to je nesto jasno i cisto kao dan. Stvoren je zbog prevelike ljubavi Bozije, koji nas je stvorio da bi smo se obozili i sa Bogom zajedno imali vecni zivot. Eto zasto nas je stvorio, da bi nam dao vecni zivot! To je nesto divno, i prosto je neverovatno da ima ljudi koji se neraduju zbog vecnog zivota, a tako ljube ovaj prolazan i nesavrsen zivot.

A drugo, teorija evolucije nece direktno, ali hoce indirektno doprineti razvoju buduce svesti, buducih nacija, svetske religije, zbog cijeg polarizovnaog stava u odnosu na hriscanstvo ce i poceti progon hriscana. Ne izmisljam ja progon hriscana, nego su hriscani vec i to samo pravoslavni proganjani kroz istoriju, a najveci progon od postanja sveta tek sledi po recima Gospoda. Prema tome kada bih ispovedao da zelim u buducnosti neki mir i slogu i da svima bude lepo kako to hoce i kako to on zeli, ja ne bih ispovedao svoju veru, nego nesto drugo. Mir od ljudi nije mir, i takvog mira se treba cuvati. Mir je jedino mir ako je od Boga, jer samo Bog ima mir. Hriscani se ne mole za preobrazbu sveta, nego za preobrazbu ljudi, za povratak Istini. Gospod nije dosao da donese mir, nego mac, da razdvoji psenicu od kukolja, ovce od vukova. Tako da je svaka pomisao na buduci zemaljski raj u kome vlada tolerancija, demokratija, visok standard i odsutnost verskih i nacionalnih razlika cista apstrakcija, a teorija evolucije doprinosi razvoju svesti koja tezi ka toj utopiji zemaljskog raja. Moja zelja je da se sto vise ljudi pokaje i promeni, da se okrenu ka izvoru zivota, ka Istini, ka Hristosu.

Tako da ja stvarno ne vidim nista dobro sto ti naucnici evolucionisti zele da izbace Boga iz covekovog zivota, jer kompromis vere sa evolucijom ne dolazi od naucnika evolucionista, nego od posrnulih hriscanskih bogoslova.
« Poslednja izmena: 17. Apr 2006, 01:49:32 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
Citat
i prosto je neverovatno da ima ljudi koji se neraduju zbog vecnog zivota, a tako ljube ovaj prolazan i nesavrsen zivot

ne costa,prosto je neverovatno da ima ljudi koji se raduju nechemu za sta nemaju dokaza da postoji (bez obzira ne njihovo verovanje)
a ne cene ono sto imaju i sto im je pred nosom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
@costa
 Smile
@arlekin
Pa da,Arlekine,dobro si rekao,prosto je neverovatno da ima ljudi koji se raduju nechemu za sta nemaju dokaza da postoji (bez obzira na njihovo verovanje)
a ne cene ono sto imaju i sto im je pred nosom.O tome i pricamo sve vreme...
Upravo je to moj stav kad su u pitanju oni koji odbijaju Boga od sebe.

@machakz
mila moja,ne znam zasto se stalno pominje medicina kao nesto sto nema veze sa hriscanstvom.Hriscani ne odricu korist medicine(moj brat od strica je pravoslavac,ali u isto vreme i hirurg-ortoped),na svetoj gori se cuvaju knjige koje sluze u te svrhe i koje su koriscene uspesno u lecenju raznih bolesti.Uostalom,i ja bih imao veoma visoko misljenje o sebi kada bi odbijao medicinsku pomoc,ocekujuci od Boga da to resi...
Bilo kako mu drago-medicina nije protivna pravoslavnom shvatanju,vec upravo suprotno-medicina je izraz bratske ljubavi jednih prema drugima gde brat brata leci jer sastradava sa njegovim bolom.Zapravo trebalo bi da je tako.Mozda neko upisuje medecinu zato sto se nada velikim kolicinama kafe i viskija,ili zato sto voli da nosi klompe,ili zato sto ga zanima sta je u unutrasnjosti coveka,ali sam siguran da pravoslavni koji zeli da bude lekar to cini iz ljubavi prema Bozjoj tvorevini...
Da zacinim tekst slikom:ovo su pravoslavni lekari-Dr.Damjan i Dr.Kozma ili kako ih mi zovemo Sveti Vrachi-od slovenskog vrach-lekar.Lecili su besplatno,( ne uzimajuci platu- srebrnjake,pa su prozvani besrebrenici)na korist braci,a u slavu Boziju...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

sv vraci.jpg
(49.08 KB, 332x476)
« Poslednja izmena: 17. Apr 2006, 11:40:32 od iljushin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Citat
i prosto je neverovatno da ima ljudi koji se neraduju zbog vecnog zivota, a tako ljube ovaj prolazan i nesavrsen zivot

ne costa,prosto je neverovatno da ima ljudi koji se raduju nechemu za sta nemaju dokaza da postoji (bez obzira ne njihovo verovanje)
a ne cene ono sto imaju i sto im je pred nosom.

A gde su tebi dokazi da nema zivota? Smiley

Ti neces da mislis da ga i ima, ali ne mozes ni 100% sigurnoscu tvrditi da ga nema, jer to jos niko nije dokazao. Dakle mozes se samo bezati od toga, i nista vise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
I ja sam čitao dve knjige jednog grčkog lekara, po imenu Luka (ne znam prezime).
Naslov prve je Jevandjelje a naslov druge je Dela Apostolska.

Interesantan mi je jer je nastavio da se bavi lekarskom praksom (a zašto i nebi?)
i kada je prepoznao i poverovao da je vaskrsao Isus Hristos.
Sreli su se. Tako to biva.

Mislim da je sv. Luka i nekolicinu ikona uradio. Zašto da ne; ljubav je to.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
da ali sa 100% sigurnoscu mogu da tvrdim da ovaj zivot postoji jer ga zivim,ako posle njega bude nesto super ako ne bude opet super zasto se zamarati sa time,ne bezim ja od toga,vec me ne interesuje previse.svako ko se bavi tim zivotom "posle" i "jedva cheka"u stvari pokazuje slabost i nesposobnost da se suochi sa ovim ovde zivotom.Bez uvrede,ali svako ko se raduje "smaku sveta" i cheka ga kao izbavljenje i nekakav svoj spas.... Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
Arlekin, ja u potpunosti razumem šta želiš da kažeš i potpisujem sve što si napisao. Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:14:35
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.