Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 14:22:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinizam i raziam  (Pročitano 39807 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02

Nesto mi pada naum RELOADER sta ce onaj majmun Kusturici u filmu PODZEMLJE, izgleda da jos se neki drze cvrsto  majmuna i zivot provode u podzemlju….

A šta ti veruješ jednom Ciganinu Kusturicii koji na sva usta kroz njegove filmove ponižava Srbe time što ih izjednačva sa ciganima!?

Sam Kusturica liči na majmuna ali to nikako ne znači da je on i postao od majmuna.

Cigani i Srbi nisu isto, niti mogu da budu isto, = priroda.

A to što dugi zloupotrebljavaju Dravinove=prirodne zakone to je drugo, to je isto kao i "današnja moderna nauka", našli se neki "naučnici" da je iskrive i čak pobiju prirodne zakone koji važe hiljadama godina unazad,ali priroda reaguje i kažnjava uništenjem! Jer to se ne može pobiti ili iskriviti! To je tako.

Prirodni zakon Akcije i Reakcije! Ili Treći Njutnov zakon, Njutnovi zakoni su svi  prorodni zakoni i  nimalo ne odstupaju od priode, ali današnji "naučnici" i kompletna "Moderna nauka" se svim silama bori da pobije te Njutnove=prirodne zakone(akcija), ali priroda se normalno buni(reakcija) i reaguje!

Jer protiv prirode se ne može ona upravlja svima nama, i jača je od svih nas! Ma koliko se "moderna nauka" trudila da iskrivi i pobije prirodne zakone neće uspeti jer to sama proroda neće dozvoliti!

« Poslednja izmena: 15. Mar 2007, 12:06:26 od gebels »
IP sačuvana
social share
заспала Србијо пробуди се!!!!!!

за расу и нацију Србија Србима – Eвропа Европљанима – Србин за Србина

Највиша светиња је Част; највеће благо Слобода;
највиша дужност користити Отаџбини; највећа част умрети за Отаџбину; Цео један народ, као и сваки човек,ако није увек кадар,да у заштиту своје Части и Слободе, радо жртвује све,па и сам живот,недостојан је да живи!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@GEBELS
Prvo ja znam da je izlazak iz podzemlja tezak i bolan zato sto se rusi jedan svet ideja koje sluze samo pojedincima da bi drzali mase u podzemlju.
Po Darvinu svi smo mi potomci majmuna jer i sam Darvin po kazivanju nekih njegovih savremenika a i na slikama se to moze videti bio je poprilicno nalik ovim jadnim stvorenjima. Jednom su ga cak pitali da li mu je majmunsko poreklo po ocu ili po dedi..
Opet ti ponavljam prirodni zakoni ti govore jedno a drustveni zakoni su drugo.Drustveni zakoni mogu po necemu da slice prirodnim ali nisu apriori isti niti se moze izmedju njih staviti znak jednakosti. Vredjanje ,omalovazavanje su ipak posledica kako kulturnog a tako i licnog obrazovanja.
Da akcija jeste jednaka reakciji ali znakovi su im  suprotni sto ipak navodi na razmisljanje.
Pominjanje cigana ,srba  u ovakvom kontekstu koji ti koristis kao sto se moze videti , darvinizam je dao prividnu podrsku u drugoj polovini XIX veka. Na primer,  kada su rasisti iznosili svoja gledista koristili su tvrdnje darvinizma kao slogane. Ideje koje su pre Darvina smatrane za surove, sada su pocele da budu prihvatane kao prirodan zakon.
Ovo se najjasnije vidi kako beli covek unistava ABORDzINE a u cemu mu najvise pomaze upravo ta teorija.Ona ce uciniti nevidjeno divljastvo i istrebljenje jedne predivne kulture.
'Postank vrsta' ce uciniti  interesantnom i potragu za fosilima, neki evolucionisti su cak “verovali” da su "polumajmunska t.j. poluljudska" stvorenja mogla da budu pronadjena ne samo u fosilnom zapisu, vec takodje i ziva u razlicitim delovima sveta. Na pocetku XX veka istrazivanji su bili uzrok mnogih cinova divljastva. Jedan od njih je bila i prica o pigmeju Ota Bengi.
Pa sto bi rekli prica grozna ,a “akcija ce biti jenaka reakciji ali u suprotnom smeru”.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
@GEBELS
Prvo ja znam da je izlazak iz podzemlja tezak i bolan zato sto se rusi jedan svet ideja koje sluze samo pojedincima da bi drzali mase u podzemlju.
Po Darvinu svi smo mi potomci majmuna jer i sam Darvin po kazivanju nekih njegovih savremenika a i na slikama se to moze videti bio je poprilicno nalik ovim jadnim stvorenjima. Jednom su ga cak pitali da li mu je majmunsko poreklo po ocu ili po dedi..
Opet ti ponavljam prirodni zakoni ti govore jedno a drustveni zakoni su drugo.Drustveni zakoni mogu po necemu da slice prirodnim ali nisu apriori isti niti se moze izmedju njih staviti znak jednakosti. Vredjanje ,omalovazavanje su ipak posledica kako kulturnog a tako i licnog obrazovanja.
Da akcija jeste jednaka reakciji ali znakovi su im  suprotni sto ipak navodi na razmisljanje.
Pominjanje cigana ,srba  u ovakvom kontekstu koji ti koristis kao sto se moze videti , darvinizam je dao prividnu podrsku u drugoj polovini XIX veka. Na primer,  kada su rasisti iznosili svoja gledista koristili su tvrdnje darvinizma kao slogane. Ideje koje su pre Darvina smatrane za surove, sada su pocele da budu prihvatane kao prirodan zakon.
Ovo se najjasnije vidi kako beli covek unistava ABORDzINE a u cemu mu najvise pomaze upravo ta teorija.Ona ce uciniti nevidjeno divljastvo i istrebljenje jedne predivne kulture.
'Postank vrsta' ce uciniti  interesantnom i potragu za fosilima, neki evolucionisti su cak “verovali” da su "polumajmunska t.j. poluljudska" stvorenja mogla da budu pronadjena ne samo u fosilnom zapisu, vec takodje i ziva u razlicitim delovima sveta. Na pocetku XX veka istrazivanji su bili uzrok mnogih cinova divljastva. Jedan od njih je bila i prica o pigmeju Ota Bengi.
Pa sto bi rekli prica grozna ,a “akcija ce biti jenaka reakciji ali u suprotnom smeru”.

Ti i dalje veruješ Darvinu da je čovek postao od majmuna, e pa vidiš ja se po tom pitanju ne slažem sa njim, a u svim ostalim pitanjima se slažem Borba za opstanak, evolucija=usavršavanje to je u redu ali poreklo čoveka ne!

A evo zašto, kako ćeš objasniti poreklo postojanja rasa ako je bio samo jedan predak, gledao sam, neku "naučnu" emisuju skoro na TV-u gde je "dokazano" da je prvi čovek po bibliji Adam bio crnac i da mu je poreklo nisam siguran koja država u Africi.
E sad kako je moguće ako je on crnac kao zajednički predak, da od njega postane Belac ili žuti kinez , i dan danas postoje crnci i kinezi pa od njih ne postaju belci i kinezi što po mom mišljenju obara tu teoriju o crncu kao čovečjem predaku!

Ili Darvinovu teoriju o majmunu kao čovečjem predaku, jer i dan danas postoje ti isti majmuni pa od njih ne postaju ljudi nego ostaju majmuni!!

Akcija jeste jednaka reakciji, i koji su im znakovi to suprotni? Jer smo svi svedoci da čovek sa svojom "modernom naukom" narušava tu istu prirodu(akcija) i da ga ta ista priroda zbog toga kažnjava kroz razne nesreće, kazaklizme, i na kraju krajeva kroz globalno otopljavanje koje je problem broj 1 danas u svetu(reakcija) što je isto čovekov pokušaj da se udalji od prirode i menja njene zakone pa je to automatski odgovor prirode=reakcija

Ali čovek izgleda ne može da se opameti dok ga ta ista priroda debelo ne kazni zbog narušavanja njenih zakona iz koje je čovek kao jedinka potekao!

Ja ne znam šta je ovde toliko nejasno!
« Poslednja izmena: 15. Mar 2007, 12:56:14 od gebels »
IP sačuvana
social share

највиша дужност користити Отаџбини; највећа част умрети за Отаџбину; Цео један народ, као и сваки човек,ако није увек кадар,да у заштиту своје Части и Слободе, радо жртвује све,па и сам живот,недостојан је да живи!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ideje koje su pre Darvina smatrane za surove, sada su pocele da budu prihvatane kao prirodan zakon.

Па ја видех шта урадише Шпанци у јужној Америци или преци данашњих Американаца у северној мнооого пре Дарвина па то ни мало не мења ствар. Још један јасан доказ да дарвинизам нема благе везе и није ни на најмањи начин одговоран о томе што причаш.

Ili Darvinovu teoriju o majmunu kao čovečjem predaku, jer i dan danas postoje ti isti majmuni pa od njih ne postaju ljudi nego ostaju majmuni!!

Не, ти мајмуни не постоје, они су изумрли јер нису могли да се прилагоде, односно један део је еволуирао а други изумро.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02

Не, ти мајмуни не постоје, они су изумрли јер нису могли да се прилагоде, односно један део је еволуирао а други изумро.

A ušta su evoluirali ti majmuni da li nisu možda u čoveka ,nemoguće, ja mislim da su evoluirali u današnje majmune.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
HTC Topaz
gebels, to ti je "missing link", nedostajuca karika, zajednicki predak covjeka i majmuna...jedna grana je evoluirala u majmune, druga u ljude, barem po onome sto moderne teorije evolucije kazu   Smile

ps
sta to ne pises cirilicom vise?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
gebels, to ti je "missing link", nedostajuca karika, zajednicki predak covjeka i majmuna...jedna grana je evoluirala u majmune, druga u ljude, barem po onome sto moderne teorije evolucije kazu   Smile

ps
sta to ne pises cirilicom vise?  Smile

Ta "moderna nauka"  to može da okači mačku o rep, a i vidim koliko je tačna ta "moderna nauka" ili bolje reći kvazi-nauka kad celo čovečanstvo ispašta zbog nje! Smile

A i ako je uopšte"tako" kako je isto od tih majmuna nastala bela, crna i žuta rasa?

I zato se kosi sa tom "modernom" teorijom! Smile
« Poslednja izmena: 15. Mar 2007, 13:31:37 od gebels »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lako je dati zivot za nesto, kad ga nemas

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava Cehoslovacka ;p
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
HTC Topaz
za sada, pored dogmatskih, to je najbolje objasnjenje otkud mi ovde  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
za sada, pored dogmatskih, to je najbolje objasnjenje otkud mi ovde  Smile

Ja u dogmatsku niti u "modernu naučnu" teoriju ne verujem baš iz gore opisanih razloga! A u dogmatsku pogotovu zato što je vrlo povoljna za manipulaciju ljudima, što se očito da i primetiti!

Jer mislim da je nešto drugo u pitanju. Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
A ušta su evoluirali ti majmuni da li nisu možda u čoveka ,nemoguće, ja mislim da su evoluirali u današnje majmune.

У данашње мајмуне и човека, две паралелне еволуционе линије.

Мислим, није ми јасно зашто ти је толико тешко да схватиш да природни закони који владају на планети, као рецимо еволуција, итекако утичу и применљиви су и на човека, који је такође део природе. Стално наглашаваш природу, а и човек је део ње. Не знам зашто ти је сасвим логично да један примат еволуира а други не, пошто кажеш да ти је логично да су данашњи мајмуни потомци тог заједничког претка? Зашто човека изузимаш из природног царства?

A i ako je uopšte"tako" kako je isto od tih majmuna nastala bela, crna i žuta rasa?

Може бити да су то 3 паралелне еволуционе линије а може бити и да су услови и окружење одиграли своју улогу.
« Poslednja izmena: 15. Mar 2007, 13:50:48 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 14:22:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.