Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 15:20:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinizam i raziam  (Pročitano 39940 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
ok, vi 'superiorniji' (za mene ste samo superiornije budale, onaj visi stupanj kretenizma i nista vise  Smile Smile ), koja je poenta vasih postova? Cemu sve to? To sto bez ikakvog razloga pricate gluposti po forumima i sirite banalnosti, napadjuci druge rase i druge vere. To nema ama bas nikakvog smisla, vi zivite u pogresnim ubedjenjima (nemojte me pogresno shavtiti, svako ima pravo na svoj izbor....samo nastavite  Smile ), vase teorije su prevazidjene, a vasi idoli su vec odavno pod zemljom (sto je vrlo dobra stvar).

pojedinci su vrlo kratko u zivotu, vrlo kratko postoje na planeti, tako da to vreme treba koristiti u kreativnije stvari, a ne u vase gluposti i licne frustracije, komplexe itd.

gebels,

ti si najobicnija buda.a. Mogao bih jos mnogo toga da kazem o tebi, ali potrebe nema.  Smile Smile Smile

sta ces ti konkretno, takav 'pametan'  Smile da preduzmes po pitanju crnacke 'inferiornosti'. Nista! zato sto si buda.a. Smile

da je to sto ti govoris istina i normalnost, fazizam i nacizam bi u 2. Ratu istrebio sve 'inferiornije', jer je to tako normalno, medjutim tu uopste nema normalnosti i samim tim je i svaki pokusaj stvaranja 'ciste rase' na startu, osudjen na propast, zato sto to jednostavno nije normalno. Svaki covek na ovoj planeti ima zajednickog pretka i u tome je poenta.

zato, prestani sa budalastinama i kretenizmom  Smile Smile Smile jer to retko koga zanima. Ima vas tu par indijanaca, koji ne znaju sta hoce (ista poruka za sve).  Smile

nikako da mi objasnis: podrzavas rasizam, a Srbin si, gde je tu logika, gde ti je mozak, sta se desava u tvojoj glavi? da imas i malo zdravog razuma i rezona, shvatio bi neke stvari.  Smile

Te tvoje subjektivne komentare ostavi za sebe, a i vidim sve tvoje "pametne" komentare svi su sa 
Smile Smile Smile Smile Smile  Smile Smile Smile Smile  ništa konkretno nemaš da dokažeš!

Pitam ja tebe samo da li si ti u životu nešto više pročitao od lokalne dnevne štampe kad si "ovoliko pametan"?

Prvo se malo edukuj pa se onda uljuči u raspravu a ne da lupetaš koje kakve gluposti i samo
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile  to ti je jedino i što znaš!!  Smile

IP sačuvana
social share
заспала Србијо пробуди се!!!!!!

за расу и нацију Србија Србима – Eвропа Европљанима – Србин за Србина

Највиша светиња је Част; највеће благо Слобода;
највиша дужност користити Отаџбини; највећа част умрети за Отаџбину; Цео један народ, као и сваки човек,ако није увек кадар,да у заштиту своје Части и Слободе, радо жртвује све,па и сам живот,недостојан је да живи!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 1.5
bolje procitaj moj prethodni post, nauci nesto  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
bolje procitaj moj prethodni post, nauci nesto  Smile

Od tebe vala nemam šta da naučim i sva sreća da je tako! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

највиша дужност користити Отаџбини; највећа част умрети за Отаџбину; Цео један народ, као и сваки човек,ако није увек кадар,да у заштиту своје Части и Слободе, радо жртвује све,па и сам живот,недостојан је да живи!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@gebels
Bitno je da za sada ja ucim od tebe a i ti od mene.Meni je bitno da u tvojim razmisljanjima Darvinova teorija ima vidno mesto.Isto tako ona ima vidni mesto i u nasim udjbenicima za osnovnu skolu.
Voleo bih da cujem jos tvojih razmisljanja na temu bele rase njenih prednosti,kakva je situacija u borbi za opstanak vrste i t.sl.
POZDRAV !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Internets. Serious fucking business.

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2844
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung krsh
ova tema se vishe pretvara u svadju.

ja povlachim crtu shto se mene tiche. verujem u darvinovu teoriju, i ne podrzhavam rasizam.

a vi se svadjajte koliko hocete, idem ja da tracim vreme negde drugde. Smile
IP sačuvana
social share
http://img53.imageshack.us/img53/4131/boinggx6qy9.gif[/img][/url] If you can read this you don't need glasses
Anonymous... Because none of us is as cruel as all of us!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mozda neko zeli da je prekine i pretvori u svadju a to sigurno nije cilj., moj cilj je da se nadje veza materijalizam-darvinizam-fasizam-nacizam-socijalizam-komunizam. Valjda je to jasno.Tako da L0oDAk_zAUvEk ti ne  gubi vreme  ja cu sa gebelsom i reloaderom naci tu vezu ,samo mi fali komunista…….
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
ova tema se vishe pretvara u svadju.

ja povlachim crtu shto se mene tiche. verujem u darvinovu teoriju, i ne podrzhavam rasizam.

a vi se svadjajte koliko hocete, idem ja da tracim vreme negde drugde. Smile

Pa vi Jevreji ste najveći rasisti na svetu i vi kažete nekom nešto za rasizam, imate etnički najčistihu državu na svetu stvorene naravno na tonama krvi okolnih naroda i vi kažete nekome nešto!! Nemate pravo glasa uopšte po tom pitanju!! Smile

@gebels
Bitno je da za sada ja ucim od tebe a i ti od mene.Meni je bitno da u tvojim razmisljanjima Darvinova teorija ima vidno mesto.Isto tako ona ima vidni mesto i u nasim udjbenicima za osnovnu skolu.
Voleo bih da cujem jos tvojih razmisljanja na temu bele rase njenih prednosti,kakva je situacija u borbi za opstanak vrste i t.sl.
POZDRAV !!!

Ja sam ti rekao da to nije Darvinova teorija i da to ne treba da poveziješ sa Dravinom, kako to ne možeš da zaključiš nije mi jasno. To što je Darvin rekao i napisao to su ljudi znali i to se isto tako odvijalo više hiljada godina unazad i da je to prirodni zakon i da ne može da se menja, to je priroda tako uredila od postanka i to je kraj priče! Tako će se odvijati i u buduće jer ne može drugačije!
Borba za opstanak ti je suštiina života, rekao sam ti da se svaki čovek bori da bi opstao kao jedinka kroz život i kroz školovanje, praksu(usavršavanje- evolucija), rad to je sve borba za opstanak i to je čovekova svakidašnjica i toga smo svi mi svedoci i to će biti i u buduće i neće se moći menjati jer je to tako. Život je neprekidna borba za opstanak!!

E sad što se mnogi ljudi protive porirod(istini)i i što je zloupotrebljavaju(laž) to je druga stvar, ali  isto tako ta ista priroda surovo kažnjava i sankcioniše one koji ne poštuju njene propise i zakone!
Svi smo svedoci da se "današnja moderna nauka" dosta odaljila od prirode i da nas ta ista priroda(istina) zato što su je ti "naučnici" narušili i odaljili se od nje surovo kažnjava kroz globalne klimatske promene, katastrofe, kataklizme i ostalo!!

Čovek je stvoren od te iste prirode da živi u skladu sa njom i sa njenim zakonima a ne da se udaljava od nje, i baš zato što se udaljava od prirode(istine) ,znači laže, stiže ga prirodna kazna!

Što se tiče opstanka bele rase, bela rasa će opstati jer je i to prirodni zakon zato što je bela rasa stub i skelet čovečanstva i neće dati priroda da ona nestane, jer ako bela rasa izumre, izumreće celo čovečanstvo a to svakako nije priodno te će stoga to sama priroda regulsati! Pririoda neće dozvoliti da sama sebe uništi!! Samo što će pre toga dosta ljudi stradati zbog svog odaljavanja od prirode kao opomena prirode čovečanstvu za ubuduće!!
Priroda je i odredila da bela rasa bude superiorinija od ostalih to je prirodno-naučno-praksom i dokazano, i za to nije niko kriv, ni belci ni crnici, ni kiinezi ntiti bilo ko! Te stoga to nije nikakav rasizam kako to vole protivnici bele rase da okarakterišu belce!
Dao sam ti dokaze u onom tekstu o razlikama među rasama i trebao si da uočiš to do sada!

A što se tiče Srba kao dela bele rase pa i oni će opstati samo ne mogu da se pomirim sa činjenicom i protivnik toga što će dosta Srba  stradati od tuđe ruke i zbog tuđih interesa i viših ciljeva onih GLOBALISTA koje non stop prozivam jer su oni glavni krivci za tu Srpsku nesreću, jer to svakako nije prirodno!! Mi Srbi smo opstali smo i u mnogo goroj situaciji(1. svetski rat, kad nas za dlaku globalisti ne istrebiše) pa opstaćemo i sada kad nam se ta situacija ponavlja, mi Srbi smo se usavršili-evoluirali krioz istoriju kako da opstanemo i u najgorim okolnostima a i priroda je na našoj strani tako da ćemo uprkos svemu opstati kao vrsta!

A za ostalo pročitaj malo detaljnije moje ranije prostove na ovoj temi  i tu su ti odgovori na sva pitanja!

« Poslednja izmena: 14. Mar 2007, 14:41:26 od gebels »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ono sto je moja namera sada je da se dotaknem veze Darvina i komunizma,koje smo ostali duzni RELOADERU , i ukazati na sustinski iste materijalisticke ideje nacizma i komunizma .
Po Marksu, drustvo je proslo kroz razlicite faze u istoriji, a ono sto  te faze odredjuje je bila promena sredstava za proizvodnju i proizvodnih odnosa. Po tom gledistu, ekonomija je odredila sve ostalo. Istorija je prosla kroz evolucione stupnjeve: primitivno drustvo, robovsko drustvo, feudalno drustvo, kapitalisticko drustvo i poslednji stupanj, komunisticko drustvo.
Medjutim svedoci smo da je Marks gadno pogresio jer novija istorija ga u potpunosti demantuje.
Evolucija, se pokazuje kao inicijator i upravo ono sto osnivacima komunizma trebala da bi objasnili kako je covecanstvo moglo da nastane bez posredovanja bilo kakve nadprirodne sile i posledicno tome mogla je da bude koriscena da podrzi osnivanje njihove materijalisticke filozofije. Darvinovo tumacenje evolucije - da je evolucija nastala delovanjem prirodnog odabiranja - ponudila im je alternativnu hipotezu preovladajucem teleoloskom objasnjenju opazene cinjenice da su svi oblici zivota prilagodjeni na svoje uslove sredine.
Tom Betel, iz Casopisa 'Harper's Magazine', objasnjava sustinsku vezu izmedju Marksa i Darvina na sledeci nacin:
Marks se divio Darvinovoj knjizi ne iz ekonomskih razloga vec zbog sustinskijeg da je Darvinov svemir bio cisto materijalisticki i da njegovo objasnjenje vise nije ukljucivalo bilo kakvo pozivanje na neopazive, nematerijalne uzroke van ili 'iznad' njega. U tom znacajnom pogledu,  Darvin i Marks su istinski drugovi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Tom Betel, iz Casopisa 'Harper's Magazine', objasnjava sustinsku vezu izmedju Marksa i Darvina na sledeci nacin:
Marks se divio Darvinovoj knjizi ne iz ekonomskih razloga vec zbog sustinskijeg da je Darvinov svemir bio cisto materijalisticki i da njegovo objasnjenje vise nije ukljucivalo bilo kakvo pozivanje na neopazive, nematerijalne uzroke van ili 'iznad' njega. U tom znacajnom pogledu,  Darvin i Marks su istinski drugovi.

То опет није веза већ нека базична сличност.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@RELOADER
 Jedan od prakticara i nastavljaca marksizma , Lenjin  cesto  je naglasavao da je Darvinova teorija bila sustinska osnova dijalekticke materijalisticke filozofije.

Trocki koji je bio najznacajniji arhitekta boljevicke revolucije posle Lenjina, je takodje dao veliki znacaj darvinizmu. On je izneo svoje divljenje Darvinu na sledeci nacin,
Darvinovo otkrice je najveci trijumf dijalektike u celoj oblasti organske materije.
Ali onaj koji je cementirao Darvina u skolstvo Rusije je Staljin.
Jedan znacajan pokazatelj Staljinove slepe vere u teoriju evolucije je bilo odbacivanje Mendelovih genetickih zakona od strane sovjetskog obrazovnog sistema u periodu kada je dosao na vlast. Ti zakoni, koji su prihvaceni od strane celog naucnog sveta od pocetka XX veka, su negirali Lamarkovu tvrdnju da se "stecene osobine mogu preneti na naredne generacije". Ruski naucnik Lisenko je video to kao tezak udarac teoriji evolucije i u isto vreme kao veliku opasnost i izneo je Staljinu svoje ideje. Staljin je bio impresioniran Lisenkovim idejama i postavio ga je za sefa zvanicnih naucnih organizacija. Tako geneticka nauka, koja danas zadaje tezak udarac teoriji evolucije,bila odstranjena iz nauke toga doba.
U Staljinovom periodu Sovjetski Savez se pretvorio u sredinu haosa u kojoj su zivoti miliona ljudi bili neprestano pod pretnjom i u kojoj su mogli da budu oteti, iako neduzni za bilo kakav zlocin, u bilo kom trenutku, da bi prolazili kroz nezamisliva mucenja. Ne samo komunizam, vec je i istorija fasizma,nacizma takodje, puna takvih stavova i osoba koji su u stanju da ljude drze u podzemlju.
Nesto mi pada naum RELOADER sta ce onaj majmun Kusturici u filmu PODZEMLJE, izgleda da jos se neki drze cvrsto  majmuna i zivot provode u podzemlju….

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 15:20:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.