Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dalji razvoj tehnologije i put ka veštačkoj inteligenciji  (Pročitano 37235 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
I moći ćemo da radimo s njim šta hoćemo. Da otvorimo restoran, firmu, hotel, farmu... i šta kad milijarde ljudi otvori sve to?

OK... evo scenario.

Provalim ja onu Teslinu za beskonačnu energiju i bežični prenos. Ajde da veštačka inteligencija napravi još taj jedan korak.
Sumljam da će moći da rade u rudnicima i ribarskim brodovima ali: prodavnice, fabrike, restorani, banke su potpuno automatizovane.

Restoran - dobro to možeš da otvoriš, ali će hrana da bude 10 puta skuplja nego u ovom automatizovanom.
Firmu - kakvu tačno firmu, u svetu gde 99% poslova rade roboti i svi ljudi imaju taj prihod, samo zato što su živi?
Hotel - ovde možeš da napraviš nešto, ali nisam siguran da bi bilo vredno (finansijski) u automatizovanom svetu.
Farmu - ovo funkcioniše samo ako želiš da proizvodiš za sopstvene potrebe.

postonas ima sve vise cena rada ce biti sve manja

u odredjenom trenutku ce verovatno biti ili nula ili blizu nuli..

pa se postavlja pitanje svrsishodnosti robotizacije...

uopste ta ideja o superprodukciji bilo cega je besmislena...jel ce i profit i cena rada biti skoro pa nula...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Restoran - dobro to možeš da otvoriš, ali će hrana da bude 10 puta skuplja nego u ovom automatizovanom.
Firmu - kakvu tačno firmu, u svetu gde 99% poslova rade roboti i svi ljudi imaju taj prihod, samo zato što su živi?
Hotel - ovde možeš da napraviš nešto, ali nisam siguran da bi bilo vredno (finansijski) u automatizovanom svetu.
Farmu - ovo funkcioniše samo ako želiš da proizvodiš za sopstvene potrebe.

Pa baš zato i pišem. Ok, biće OD. Al ako je taj OD ispod potrebne sume za preživljavanje, šta onda biva? Drugo, taj OD će dobijati samo stanovnici nekih zemalja. Znači 2 milijarde ljudi. Ako i toliko. A šta ćemo sa preostalih 5 odnosno 7, koliko će ih biti 2040. ?

Glavni argumenti na to se uglavnom svode na : 1) ma srediće se to nekako i 2) pa šta mene briga za njih, ja ću živeti u zapadnom svetu i krckati svojih xxx evra. Samo što ti geniji zaboravljaju da takav problem niti može da se sredi sam od sebe, niti može da se izoluje. Jer nije ovo srednji vek pa da možeš da imaš svet koji gori i propada, a da tebe u palati u Birmingemu to ič ne pogađa. Nema više toga. Sve je danas jedno veliko povezano globalno selo. Što znači da kad se na svetu nađe 5/7 milijardi nezaposlenih koji ne primaju OD, oni neće sedeti skrštenih ruku nego će da dođu i da se napiju krvi ovima koji imaju više od njih.

Znači OD će biti održiv kao rešenje za nezaposlenost samo ako se primeni u celom svetu. Inače sve to pada u vodu. Nema te vojske i tog uređenja koje će moći Evropu i Ameriku da sačuvaju i odbrane od nekoliko milijardi gladnih i besnih. Štaviše, ti gladni i besni neće nadirati samo preko granica, nego i iznutra.

Sve u svemu, zbog radoznalosti par stotina štrebera i alavosti isto toliko svetskih moćnika, sad celom svetu preti opasnot. Umesto da se manje ide ka AI i automatizaciji faking svega... a više ka VI i poboljšavanju i unapređenju ovoga što već imamo, ali tako da svako ima svoje mesto na svetu... Ne, mora da se srlja u AI da bi ekipa s MIT mogla sebi da napravi pravu veštačku devojku i mora sve da se automatizuje da bi korporacije i moćnici pootpuštali još par miliona ljudi i da bi zaradili još novčanica koje će da nabiju sebi u dupe. I to se ovde opisuje kao neki veliki napredak i evolucija.  Smile Koja bre evolucija, izumrećemo ko Dodo pod sopstvenom glupošću i alavošću.  Smile
« Poslednja izmena: 06. Jan 2017, 01:16:24 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
AHA!
Dakle automatizacija se desila SAD ovog momenta? I to samo u najbogatijim državama?

Imaćeš veliku migraciju ljudi (što već imaš) i nastaviće se ta migracija, dok ne izbije opšti rat, ili ceo svet pređe na automatizaciju.

Imaćeš ljude koji će da še lože kako imaju deset plazmi od tri metara u svakoj od sedam soba, ali će i oni da skapiraju, da svi to mogu imati, tako da loženje po društvenim mrežama besmisleno.

Ovi što žele da vladaju i da imaju više od ostalih, pa makar svi ostali goreli. Baš to, ili će napraviti opšti rat, ili će prihvatiti novi svet.

Elem. 90% ili više automatizovanih poslova je moguće, samo ako je ceo svet u tome, ili se zatvoriš ko Japan i bole te kurac za ostatak sveta. Ili će ceo svet biti u tome, ili će izbiti opšti rat. Ako izbije opšti rat, samo se odlaže stvar. Kao što je pad Rima odložio stvari za pola milenijuma.

Sve što će se dešavati, kad bude potpuna automatizacija, već se dešava i ljudi već daju rešerenja. I kao što vidiš u vestima svaki dan, ova druga opcija, za sada pobeđuje. Ljudi više vole rat, nego da planduju.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
uticaj robotizacije i uopste industrijalizacije je precenjen...

ne treba zaboraviti da je sve to pocelo sa masifikacijom...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Automatizacija se neće desiti preko noći, ali neće ni trajati 100 godina.  Smile U roku od dve generacije, nestaće 2/3 svetskih poslova. Znači 2050. 6 milijardi ljudi bez posla.
Šta misliš, šta će oni da rade? Da sede u svojim Indijama, Afrikama, Azijama... i da se sami kolju? Kako da ne. Uputiće se ka onima koji imaju više od njih i zahtevati neko rešenje ili deo kolača. Kada ga ne dobiju, najebaće im se majke. Znači globalni građanski rat. U kome pritom nema nikakvih strana, nikakvih država, UNova, povelja...  nego je svako za sebe. Ubij ili budi ubijen.

Ako misliš da će države, UN i korporacije na vreme da predvide to i počnu da rade na rešenju, mogu samo da kažem - good luck.  Smile Ne kažem da je nemoguće, ali znajući njih... hehehe...  Smile

Citat
Elem. 90% ili više automatizovanih poslova je moguće, samo ako je ceo svet u tome

Samo toliko.  Smile

Ajde voleo bih da vidim kako neko objašnjava šmitu, Brinu, Rokfelerima, Rotšildima i sličnima da ne mogu da imaju 26476553 milijardi dolara jer svetskoj zajednici trebaju te pare da bi mogli da uvedu OD i prosperitet po zemljama koje to ne mogu same. Voleo bih da vidim kako neko objašnjava esenciji kapitalizma, reinkarnaciji srednjevekovnih feudalaca i robovlasnika... da treba da usvoji komunizam, da se odrekne svega toga što je pograb... mislim zaradio, i da podeli to sa ostatkom sveta. Šta misliš, šta je verovatnije, TO ili globalni građanski rat?  Smile Ej pa pre ćeš narkomanu oteti špric iz ruke nego milijarderu dolar.  Smile

Citat
Sve što će se dešavati, kad bude potpuna automatizacija, već se dešava i ljudi već daju rešerenja.

Stvarno? Reci mi, kako se trenutno radi na rešavanju rastuće svetske nezaposlenosti?  Smile Tako što dođe alava govnarija iz Foxconna i sličnih i pootpuštaju milione radnika da bi uštedeli 200.000$ mesečno? Nije to nikakvo rešenje, to je samo dolivanje ulja u lonac koji već ključa. Umesto da poput nekih Japanskih kompanija, smanje automatizaciju i zaposle ljude da bi izbegli rast nezaposlenosti i nemire... oni rade obrnuto? Kakvo je to rešenje?
Da vidimo dalje - kako se to rešava rastući problem nestašice odnosno smanjenja raspoložive hrane i pijaće vode usled rasta populacije a istovremeno s njom i stope zagađenja? Tako što se sve više javnih dobara prodaje, pardon... daje u zajam... korporacijama koje će uskoro početi da naplaćuju i svež vazduh?
« Poslednja izmena: 06. Jan 2017, 02:00:17 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
oh...ma nije moguce... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
i sta ce biti kad se taj rat zavrsi? ko ce da pobedi?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
i sta ce biti kad se taj rat zavrsi? ko ce da pobedi?
https://www.youtube.com/watch?v=_mcJAI6oRYY

Nego svi se slažemo da to dolazi? Mnogi se trude da ubrzaju/uspore, ali svakako dolazi.

Inače lep pogled na stvari:
https://www.youtube.com/watch?v=sTCm1QrBplU
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Dok sam pisao ovo o svetskom ratu bez ikakvih ograničenja i meni je na pamet pao Fallout. Zato što ako dođe do toga, milijarde vs milijarde, biće bukvalno tako. Svako za sebe.

Inače čitam komentare na ovaj drugi video. I po običaju, pola panjeva se raduje svemu tome jer će dobiti seks robote, a druga polovina priča ono čuveno kako se to neće desiti ili će se desiti ali će se srediti samo od sebe...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
u tom trenutku taj novac nece znaciti nista...

recimo o tome bi trebalo da razmisle ovi koji guraju covecanstvo u corsokak...

teko da srecno... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.