Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Da Vinčijev kod"-religijska knjiga ili dobar triler?  (Pročitano 47092 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Neće čak ni želeti da se promene!

Bojim se da je to jedno od najgorih posledica ove ili bilo koje knjige.

I Biblije?

Ako Biblija kod nekoga 'proizvede' želju da se ne menja ni u jednom segmentu svog života,
a drugog 'izvuče' iz urbane svakodnevice, zaljubi ga u Boga Blagoga i crkvu Njegovu...
O čemu mi ćaskamo onda?

"Sunce sija; stvrdnjava glinu i topi vosak."
E da me pljuneš ako znam ko je to rekao!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 73
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sjedne strane mogu reci da crkvi kao drustvenoj pojavi nemogu da verujem 100%. To me ipak ne cini nevernikom jer za verovanje u Boga crkva i nije potrebna. Razlog je jednostavan Isus nije bio politicar a crkva je mnogo puta u proslosti pa i u novijoj istoriji bila ustvari politicki opredeljena. Jedan od ne pobitnih dokaza je doba inkvizicije... A sa druge strane... Da vincijev kod je knjiga koja je napisana bez previse znanja iz te oblasti. U svetskoj praksi je da se procita 10 knjiga o necemu i napise neki seler.
knjigu nisam citao tako da konkretno nemogu da dam jasno misljenje. Film sam odgledao. ima jedna scena na samom pocetku filma koja je ipak formiralo neko misljenje o toj knjzi. elem, na samom pocetku filma neka zenska prica o tirazu svoje knjige i davincijeovg koda. Ako neko moze da odgleda film neka obrati paznju na taj cinizam...

pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
Misliš na dokumentarac?
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 571
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
Den Braun je napisao zanimljiv krimić, hajde da kažemo i triler. No, nije jedini on pisao o Isusovim potomcima kao osnivačima dinastije Meroving u Francuskoj. Još 1982. godine trojica autora (Bejdžent, Linkoln i još jedan - ne mogu da se sjetim) napisali su knjige ''Sveta krv, Sveti gral'' i ''Mesijansko zavještanje'', sa identičnim porukama kao i Den Braun. No, njihov rad je imao naučne ambicije, dok je Braun od svega napravio kriminalnu priču sa zapletom koji nosi elemente istaknute i knjizi ''Sveta krv, Sveti gral''. Poenta je u tome da i jedni i drugi, na različit način, posredno okrivljuju crkvu da je falsifikovala izvorno učenje Isusovo i njegovu pravu istoričnost. Pravu poruku o Isusu, pa i činjenici da je bio oženjen Marijom Magdalenom i imao djecu, čuvali su vitezovi templari, a do današnjih dana Sionski prioriat ili masonerija, nisam siguran. Izričito autorski trojac knjige ''Sveta krv, Sveti gral'' kažu da je ona svadba u Kani, opisana u Svetom pismu, na kojoj Isus vodu pretvara u vino, bila njegova svadba. Da je Marija Magdalena bila bludnica koju je Isus razriješio grijeha, izmislili su, navodno, pisci kanonskih Jevanđelja i crkvena hijerarhija, koja vuče svoje postojanje od apostola. Naime, činjenica da su Jevreji očekivali Mesiju u liku zemaljskog kralja koji je potomak kralja Davida, prekomponovana je u Isusovo bogoposlanje kao vjesnika Kraljevstva nebeskog. Ima vazda konstrukcija o tome, ali je senzacionalizam jaka strana radoznalog ljudskog duha. Otuda i takve knjige kakva je ''Da Vinčijev kod''.
IP sačuvana
social share
Sve što nije napisano nije ni postojalo, a i ono što je napiano nije u svemu postojalo onako kako je napisano.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nisam je procitao i zato me zanima dali vredi trositi vreme
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
A jesi li pročitao bar komentare od početka ? Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1046
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia N70
Ljudi, sasvim je jasno da je crkva u zadnjih 1500 godina okrenula istinu i da je tad islo sve po njenom. Niko nije mogao, niti je smio ista da prigovara crkvi, inace bi bio kaznjen. A sad u nasem novom vremenu tehnike i telekomunikacije moguce je na prost naci doci do informacija iz cijelog svijeta. Sta se tice Da Vinci koda, mislim da ima u tome pomalo istine koju crkva nije htije da pokaze narodu iz politickih razloga. I dan danas se crkva protvljuje tome! Objavljena je knjiga Anti-Da Vinci kod Saznao sam jos da u Vatikanu postoje zabranjene knjige koje smije samo papa da cita, sta vise reci? Vjernik sam i vjerujemu Boga i Isusa Hrista, a ne na taj nacin kako crkva to prezentuje! Valjd se slazete samnom!
IP sačuvana
social share
* Every puzzle has its pieces
* Every piece has a puzzle
* How much blood would you shed to stay alive?
* Live or die? Make your choice

[SIZE="3"]You`re Just Another Star that`s burnt Out you quickly...[/SIZE]
"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nisam je procitao i zato me zanima dali vredi trositi vreme
Valjda su snimili film tako da ne vredi trositi vreme.Ne vredi ni onako ni ovako.Uostalom ta knjiga nije pisana za nas glupe Srbe nego pametna Latinska*
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 189
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Ta knjiga nije nista drugo do jedno djubre antihriscansko iz djubretarske fabrike proizaslo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50172
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
ja bih rekao da je knjiga izasla kako bi ljudi trljali ruke od zarade stecene od prodanih knjiga, zatim filma, pa onda igre koja ce izaci, a zvace se "Da Vincijev kod" i tako dalje.
sve je to mudro osmisljena kampanja kako bi ljudi davali novac za nesto sto ih "kao" interesuje, a sve to da se ljudima servira nesto sto ce kao uticati na nekakve tokove... a od toga nema nista. Pravoslavna i katolicka crkva mogu da bojkotuju ovo ostvarenje, ali to sve ide u prilog onome ko je citavu pricu i smislio. Ja necu knjigu ni citati, niti cu film gledati, jer na mene ipak nije uspio da utice jak marketing i agresivna reklama.

imajte u vidu da se sve to pojavilo na  zapadu koji je po svojoj prirodi orjentisan na materijalno, dok je istok orjentisan na duhovno.

sto se tice pitanja teme, religiska knjiga definitivno nije, dobar triler moze biti; ali ovakvu paznju kakvu ima ne zasluzuje kvalitetom prikaza nego vjestinom markentiske prezentacije.

« Poslednja izmena: 10. Maj 2006, 00:29:53 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.347 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.