Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:08:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da su danas izbori, za koga biste glasali?
DS
DSS
DHSS
SPO
SPS
SRS
NS
G17+
SDP
LDP
Ostali
Ne bih glasao/la
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da su danas izbori...  (Pročitano 18843 puta)
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
Izbori još nisu raspisani, a pojedine koalicije se već formiraju

LDP i Ljajić najbrži

Beograd - Izbori u Srbiji još nisu raspisani, ali se već naziru moguće koalicije. Dok u vodećim parlamentarnim strankama tvrde da pre raspisivanja izbora neće saopštavati kako će nastupiti u borbi za osvajanje mandata, a predsedničku kandidaturu najavio je samo Boris Tadić, pojedine stranke uveliko rade na formiranju koalicija. Najpre su to učinili lideri Liberalno-demokratske partije, Građanskog saveza Srbije, Socijaldemokratske unije i Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su se još 8. oktobra u Beogradu dogovorili o zajedničkom bojkotu referenduma za potvrđivanje novog ustava i izlasku na izbore, a potom i Rasim Ljajić sa Listom za toleranciju.

Lider LDP Čedomir Jovanović pozvao je uoči referenduma građane da svoje nezadovoljstvo Ustavom iskažu na izborima.

- Referendum ne možemo da kontrolišemo, ali ćemo na izborima naplatiti osionoj vlasti tako što ćemo građanima omogućiti da uđu u politiku - rekao je Jovanović koji prognozira poraz aktuelne vlasti na predstojećim izborima.
Žarko Korać, predsednik Socijaldemokratske unije i poslanik u Skupštini Srbije, u izjavi za Danas kaže da izbore očekuje u januaru, ali da njihova koalicija, kako kaže "izborni blok", verovatno neće imati svog predsedničkog kandidata.

- Očekujem izbore u januaru. Mislim da će SRS i DSS pokušati da izbegnu predsedničke i parlamentarne izbore u istom danu, ali za sada ne vidim kako će u tome da uspeju, kaže Korać. Na pitanje da li je njihova koalicija otvorena za još neke partije, Korać kaže da je u pitanju politički izborni blok i da ne vidi kako bi moglo da se proširi. "U ovom trenutku ne vidim ko bi još mogao da nam se pridruži", kaže Korać, dodajući da su priče o postizbornoj saradnji preuranjene i da najpre treba videti kako će izgledati buduća Skupština.

Za razliku od ove koalicije, Lista za toleranciju Rasima Ljajića, predsednika Sandžačke demokratske partije, otvorena je za pristupanje novih stranaka. Listi za toleranciju prekjuče je pristupila Ujedinjena partija Roma iz Bujanovca. Ljajić računa i na podršku Slovaka, Rusina, Ukrajinaca, Bugara, a pregovara i sa albanskim političkim strankama na jugu Srbije.
- Naš poziv važi pre svega za manjine koje nisu politički organizovane, kao i za manjinske stranke koje smatraju da samostalno ne mogu da uđu u parlament. Već smo krenuli u kampanju. Naši ljudi na terenu promovišu koaliciju i uskoro ćemo imati listu od 250 kandidata za poslanike - objašnjava Ljajić za naš list i najavljuje da će do kraja naredne nedelje njegova koalicija imati spisak članova.

Prema važećem zakonu, za Listu za toleranciju, kao koaliciju etničkih manjina, za ulazak u parlament ne važi cenzus od pet odsto već "prirodni prag" koji se računa tako što se broj birača koji su glasali podeli s brojem mesta u parlamentu. Na dosadašnjim izborima, poslaničko mesto je "nosilo" 12-14 hiljada glasova, a Ljajić očekuje osvajanje pet mandata.
- One stranke koje ne budu imale poslanika biće kompenzovane kroz učešće u institucijama vlasti - navodi Ljajić, koji je siguran da će mu se pridružiti većina bošnjačkih partija iz Sandžaka.

Upitan o učešću Albanaca sa juga Srbije, Ljajić odgovara da je najbitnije da oni učestvuju na izborima, "manje je bitno da li samostalno ili kroz našu Listu". Rukovodstva četiri političke partije koje na jugu Srbije okupljaju Albance Partije za demokratsko delovanje, Demokratske partija Albanaca, Pokreta za demokratski progres i Demokratske unije doline, o učešću na izborima izjasniće se verovatno do kraja novembra.

- Mi ćemo naš stav o parlamentarnim izborima u Srbiji formirati tek kada oni budu raspisani - rekao je Riza Halimi lider PDD, najuticajnije partije Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Predsednik opštine Preševo i lider DPA Ragmi Mustafa, kako prenosi Beta, ocenio je da je da "signali koji dolaze sa srpske političke scene upućuju na zaključak da je još rano o tome razmišljati". Skender Destani rekao je da u DUD, "najmlađoj" albanskoj partiji na jugu Srbije, još nisu razgovarali o parlamentarnim izborima.

- Nema sumnje, ti izbori neće biti do Nove godine. Za nas Albance to je šansa da ovo vreme utrošimo na dogovore o zajedničkom nastupu, koliko god to sada izgledalo teško - naglasio je Destani.

Halimi ne isključuje mogućnost da se njegova stranka pridruži Listi za toleranciju, ali kao i Destani, priželjkuje da se svi Albanci na jugu Srbije najpre okupe na zajedničkoj listi.

- Inicijativa Rasima Ljajića nije nova. Ona je dobra i treba učiniti sve da se nacionalne manjine, ukoliko je to uopšte moguće, nađu na jednoj zajedničkoj listi - rekao je za Betu Destani.

Pošto su propali pregovori SPO i G17 Plus, ministar finansija i lider G17 Plus Mlađan Dinkić saopštio je da će njegova partija najverovatnije izaći samostalno na izbore, ali da će učestvovati u postizbornoj koaliciji prodemokratskih i proevropskih stranaka.

- Očekujem da je moguće da pobedimo SRS i da formiramo većinsku vladu zajedno sa DS, jer bi to značilo mnogo više jedinstva, rada i mnogo manje svađa - rekao je Dinkić.

On se nada da demokratski blok može da izađe sa zajedničkim predsedničkim kandidatom. U DS i DSS, međutim, naglašavaju da je još rano za pitanja o izlasku na izbore pošto još nisu raspisani.

- Glavni odbor DSS odlučuje o izborima, predizbornim i postizbornim koalicijama i saradnji. Programske koalicije su moguće, ali je još rano da se o tome govori - kaže Andreja Mladenović, portparol partije premijera Koštunice. Ranije je pominjana mogućnost da DSS bude predvodnik "narodnjačkog bloka" kojem bi se priključili Nova Srbija Velimira Ilića, Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, a možda i Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina. DS je najavila da će nastupiti pod imenom "Demokratska stranka - Boris Tadić" i da razgovara o saradnji s pojedinim strankama.
Prema dosadašnjim najavama, SPO i SPS izlaze samostalno na izbore.

Izvor: Danas

IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa vi koji optuzujete ljude koji se pale na seseljeve bljuvotine sad vam smetaju a kad su bili sa vama i pricali takve bljuvotine o milosevicu to vam nije smetalo!
jel imate malo obraza bre kako vas nije sramota kad ste nosili bedzeve pevam pijem pusim i crvene rusim i sta ti ja znam onda vam je to bilo kull a odjednom sad ljudi koji se loze na takve stvari su stoka koja pricaju pljuvotine zasto mi neko ne odgovori nesto od vas ldpovaca na ovo na svakoj temi pokusavam da cujem vase misljenje o ovome i vi necete nista da kazete samo se pravite ludi odjednom ste vi i protiv pusenja i alkohola i droga i batina i svega i svacega pA AKO STE TAKVI kakvi ste onda bar cutite jel da nije bilo pijanica psovaca fajtera kriminalaca idiota raznih vrsta milosevic nebi ni bio skinut nikad da su u to vreme legija, pavkovic, mladic, bia, db, itd stali na stranu slobe nikad nebi ni bio smenjen i to dobro znate i nemojte sad da sve sto u ovoj srbiji ne valja odmah pljujete po tim ljudima jel iako oni nisu na svom mestu i ako oni treba da budu u zatvor zasluzuju bar malo postovanja jel u njihovim rukama su bili vasi zivoti 5 oktobra tvoj ceda je tada molio legiju na kolena da mu pomogne za neke stvari u to vreme pa kad se hapsio milosevic da nije ceda mozda sam izvrsio njegovo hapsenje nego uz pomoc legije bie db i sta ti ja znam jos koga ali vidi se koliko nema te veze sa pravim zivotom i u politiku se razumete sao na osnovu necega sto vas voljeni politicar kaze za poslednjih 3 dana posto vidim da vam je pamcenje jako kratko i da neznate ni sta je ko pricao i ko je sa kim saradjivao ni pre 1 mesec a kamoli pre 10 godina e za razliku od vas iako sam tada bio mnogo mladji nego vi secam se jako dobro ko je sa kim sta radio i ko se sa kim druzio i koje sta izjavljivao!
tako da ovo vase pljuvanje po svemu i svacemu je mnogo lose i nikuda ne vodi jel stvarno nema smisla da sa tolikom mrznjom i prezirom pricate o necemu i nekima koji su zasluzni sto je srbija i za vreme slobe nije bila nikakva diktatura a pogotovo ne sada jel ja bih vas poslao u severnu koreju na jedno godinu dana pa bi ste onda ljubili srbiju i pricali mnogo drugacije o njoj njenim ljudima mentalitetu navikama itd a sto je najgore necete da priznate da se srbija za poslednje 5 godina promenila kako nije za poslednje 50 samo sto tezi ka kapitalistickom uredjenju kojem ste vi toliko tezili dok je bio komunizam e sad vam odjednom nevalja pa ceo zivot se borite protiv komunizma a sad kad kapitalizam doso na scenu sad bi ste komunizam jel znate vi sta hocete uopste?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Patriotizam je utočište za šljam

Zodijak
Pol
Poruke 1252
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Nalupetao si se ali ovo je najbolje:

Citat
sa tolikom mrznjom

Citat
ja bih vas poslao u severnu koreju na jedno godinu dana

Ko koga mrzi lako se vidi. Proterivanja, ubijanja i sve to u ime "vaspitanja".

Citat
odmah pljujete po tim ljudima jel iako oni nisu na svom mestu i ako oni treba da budu u zatvor zasluzuju bar malo postovanja jel u njihovim rukama su bili vasi zivoti 5 oktobra

najbolje da ordenje počne da se deli samo zato što neko nije pucao na građane. Smile
IP sačuvana
social share
Margaret Mead : Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mi imamo mrznju pa bre ljudi pre neki dan citam jednog tvog kolegu na nekoj temi oko guce kaze onako cinicno ja nigde nisam video toliko ruznih ljudi na jednom mestu sta jedan ldpovac kaze za gucu covek koji obozava sonju biserko natasu kandic marti ati sarija i karlu del ponte moze da dopusti sebi da komentarise neciji izgled pa ja da sam na vasem mestu pokrio bih se i cutao bar o lepoti!
ti meni i dalje nisi odgovorio na pitanje moj post je veoma jasan i znas ti dobro o cemu ja tu pricam ali ti samo znas da pronadjes neku gramaticku gresku a o tome dali treba da im se dsa ordenje pa verovatno im je ceda obecao ordenje kad su trebali da smene slobu i da ga uhapse e onda kad se tvoj cedica osilio on je njih pohapsio toliko o njegovim ljudskim kvalitetima i tu nema sta vise da se prica a predpostavljam da ste i vi tako sitne duse kao i sto je on i da je bar radio to diskretno razumeo bih ali da toliko buce o njima i da koristi svaki moguci momenat i da sve sto u srbiji nevalja povezuje sa njihovim imenom i to u varijanti taj ustav naziva legijalizam to je vise nego bezobrazno!
kad ste za toliku pravdu zasto onda niste smenili slobu na pravedan nacin nego nelegalno jel rusenje slobe i ulazenje u skupstinu i potkupljivanje vojske protiv svog komandanta je nesto najnelegalnije ali jednostavno tako je to moralo da bude jel da bih covek isterao pravdu nekad mora da se bori van zakonitim merama i to je svakome jasno ko je bar malo ziveo i ko ima kontakt sa sadasnjim svetom i to nije samo u srbiji vec u celom svetu negde manje negde vise ali svuda je tako samo to kod vas nije tako i samo trazite dlaku u jajetu a sebe i kad su se zavrsavale neke stvari sto su vama bile u interesu onda ste celu drzavu pozivali na nesto sto nije legalno legalisti moji!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
HTC One
Tema: da su danas izbori.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
LDP: Izbori do kraja godine

Beograd -- Čedomir Jovanović se založio za raspisivanje izbora na svim nivoima, LDP će uložiti žalbu VSS-u zbog nepravilnosti na referendumu.

U slučaju odlaganja predsedničkih izbora, oni moraju biti održani tek po isteku mandata predsednika Srbije, 2009. godine, rekao je lider opozicione LDP. Jovanović je rekao da će ta stranka aktivno učestvovati na izborima na svim nivoima, kao i da je 17. decembar "dobar datum" za njihovo održavanje.

"Ukoliko se predsednički izbori prolongiraju, onda treba da se održe kada predsedniku Srbije istekne regularni mandat, a ne onda kada će Tadić biti najranjiviji zbog politike prema Kosovu. Za tu politiku Tadić jeste odgovoran, ali su mnogo odgovorniji Srpska radikalna stranka, Socijalistička partija Srbije i premijer Vojislav Koštunica", izjavio je Jovanović.

Jovanović je osudio pritiske kojima je izložen predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš zbog poziva građanima na bojkot referenduma: "Tražićemo od našeg koalicionog partnera, Lige socijaldemokrata Vojvodine, da Bojan Kostreš organizuje razgovore sa šefovima poslaničkih grupa u vojvođanskom parlamentu, ali i sa najvažnijim strankama i institucijama u Srbiji, kako bi se definisao plan za Vojvodinu, koji podrazumeva raspisivanje izbora u pokrajini u isto vreme sa izborima na svim ostalim nivoima".

Član Predsedništva LDP-a Marko Karadžić saopštio je da će ta stranka podneti žalbu Vrhovnom sudu na "skandalozno i laički obrazloženo" rešenje Republičke izborne komisije kojim je odbijen prigovor na rezultate referenduma za potvrđivanje Predloga ustava.

On je, kao primer, istakao činjenicu da je kao validan, prihvaćen i rezultat sa biračkog mesta 23 na Starom gradu u Beogradu, sa kog postoji video snimak galasanja bez dokumenata u ime druge osobe, koji su snimili predstavnici te partije.

"Decembarski izbori, zbog stabilnosti u 2007."

G17 plus se zalaže da parlametarni izbori u Srbiji budu u decembru, rekla je u Somboru potpredsednica te stranke Ivana Dulić-Marković, koja je izabrana za predsednicu Pokrajinskog odbora te stranke. 

"Izbori moraju biti u decembru, jer Srbija u 2007. godinu mora da uđe politički stabilna", rekla je Dulić-Marković, kao i da da G17 plus mora da bude urbana, građanska, evropska i demokratska stranka.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 740
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Trenutno je aktuelno ukrupnjavanje politicke scene. Zanima me kako LDP gleda na to, posto mi je jasno da SRS, DSS i DS ce ici samostalno tj pod svojim imenom. Za ostale se jos nista ne zna, a posto se izbori priblizavaju vreme za sklapanje koalicija se smanjuje. Posto je manje-vise jasno ko ima relane sanse da udje u parlament, ocekuje nas zanimljiv period u kome cemo videti ko sa kim zaista nece.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
@agent

Ne razumem te bas najbolje. DSS nece ici samostalno, verovatno sa NS-om, a mozda i sa ostalim narodnjacima. DS takodje nece samostalno vec sa Listom za toleranciju, tj. Rasimom Ljajicem i kompanijom. LDP takodje nece samostalno, vec sa SDU, GSS i LSV.

Sto se mene tice, ja bi najvise voleo da G 17+, SPS, SPO ne predju cenzus, i tako da se malo scena ukrupni. Cini mi se da je i SDPO u igri sa DSS-om.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
@agent
Sto se mene tice, ja bi najvise voleo da G 17+, SPS, SPO ne predju cenzus, i tako da se malo scena ukrupni. Cini mi se da je i SDPO u igri sa DSS-om.
pa da, da samo LDP ucenjuje vladu, da ne deli kolach.
tipicno...
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 740
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Da se razumemo, nece NS da pravi koaliciju sa DSS, nego DSS sa NS itd. O tome pricam, i naravno je za ocekivati da DSS, SRS i DS budu okosnice okupljanja manjih stranaka, to se i zove ukrupljavanje politicke scene. Svojevremeno je i DC i Otpor izasao sa DS-om na izbore da bi se kasnije utopili. Ja ne mislim da ukrupnjavanje scene je kada niko ne predje izborni prag za ulazak u parlament.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:08:26
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.