Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 11:08:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da su danas izbori, za koga biste glasali?
DS
DSS
DHSS
SPO
SPS
SRS
NS
G17+
SDP
LDP
Ostali
Ne bih glasao/la
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da su danas izbori...  (Pročitano 19037 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72

27000 je broj koji sam cuo u stranci pre 2-3 nedelje. Nije tajna, naravno. Koliko DSS ima?

Nije da nisam razumeo, ali ko ce onda biti u Vladi?! Ili SRS i DSS + narodnjaci ili DS i DSS + narodnjaci i mozda gradjanska koalicija.
Ne znam stvarno koliko DSS ima. Na kraju krajeva nisam clan ili funkcioner pa da imam uvid u statisticke podatke. Mada mogu da se raspitam, pa ako saznam javicu ti.

A oko buduce vlade, ti jesi izneo neke moguce rasplete ali si zaboravio na primer mogucnost formiranja manjinske vlade, pa onda ono sto sam ranije pominjao (nemacki model), i treca varijanta je da se ne formira vlada i da se onda ide na nove izbore u roku od mesec dana (u odnosu na istek roka predvidjenog za pravljenje koalicija). A plus postoji i jedna mala mogucnost da se nesto spektakularno dogodi pre izbora pa da onda neka od 3 vodece partije bude sama dovoljno jaka za formiranje vlade (mada to je suvise mala mogucnost tako da se njom skoro i ne treba baviti). U svakom slucaju ima mnogo kombinacija i zato ne trebamo unapred da pricamo da ce vladati onaj koga Voja bude podrzao. Ko zna sta ce sve biti do kraja (tj. ko zna, pravac kladionica Smile).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung S7220
I ja­nu­ar u po­nu­di

KOM­PRO­MI­SAN da­tum za odr­ža­va­nje par­la­men­tar­nih i pred­sed­nič­kih iz­bo­ra, oko ko­ga bi mo­žda mo­gle da se na­đu sve vo­de­će stran­ke u Sr­bi­ji je 21. ja­nu­ar - sa­zna­ju "No­vo­sti".
Ta­kav do­go­vor, pre­ma re­či­ma na­šeg iz­vo­ra, mo­gao bi, bar, da pri­bli­ži sta­vo­ve naj­u­da­lje­ni­jih: DS, ko­ja se za­la­že za isto­vre­me­ne par­la­men­tar­ne i pred­sed­nič­ke iz­bo­re do kra­ja go­di­ne i SRS, ko­joj je naj­re­al­ni­je da se na bi­ra­li­šta iza­đe tek u fe­bru­a­ru idu­će go­di­ne.
Ka­ko nam je pre­ne­to, pra­ve i ozbilj­ne kon­sul­ta­ci­je li­de­ra po­li­tič­kih stra­na­ka još zva­nič­no ni­su ni po­če­le. Još tra­je "pi­pa­nje pul­sa" pu­tem ne­for­mal­nih kon­ta­ka­ta i me­dij­skog "pu­šta­nja iz­bor­nih ba­lo­na". Po­sled­nja je u etar pu­šte­na ta tre­ća ja­nu­ar­ska ne­de­lja, a još ni­ko ni­je re­kao - ne.

KRA­ĆA KAM­PA­NjA
DE­FI­NI­TIV­NO, me­đu­tim, mo­guć­nost da se do kra­ja go­di­ne isto­vre­me­no odr­že svi naj­va­žni­ji iz­bo­ri, iz sa­ta u sat sve je ma­nja.
For­mal­no prav­no, da bi se to iz­gu­ra­lo, mo­ra­la bi naj­pre da se za­kon­ski sma­nji pred­iz­bor­na kam­pa­nja sa naj­ma­nje 45 na 30 da­na. U tom slu­ča­ju, par­la­men­tar­ni i pr­vi krug pred­sed­nič­kih iz­bo­ra mo­gao bi da se ras­pi­še za 10. de­cem­bar.
Ta va­ri­jan­ta se, go­to­vo je si­gur­no, is­klju­ču­je, jer bi dru­gi krug gla­sa­nja za pred­sed­ni­ka re­pu­bli­ke pao 24. de­cem­bra, na ka­to­lič­ki Bad­nji dan.
Za­to iz DS sve gla­sni­je lan­si­ra­ju ide­ju da bi iz­bo­ri mo­gli da se odr­že 9. de­cem­bra u su­bo­tu, a dru­gi krug pred­sed­nič­kih, u su­bo­tu - 23. de­cem­bra. Ra­di­ka­li, bez či­jih gla­so­va ne mo­že da se iz­gla­sa za­kon za spro­vo­đe­nje Usta­va, in­si­sti­ra­ju na ne­de­lji:
- Sprem­ni smo na kom­pro­mi­se, iako mi­sli­mo da je fe­bru­ar naj­op­ti­mal­ni­ji za iz­bo­re. Ali, ja­sno svi­ma ka­že­mo: gla­sa­će se u ne­de­lju - pod­vla­či za "No­vo­sti" Alek­san­dar Vu­čić, ge­ne­ral­ni se­kre­tar SRS. - Gra­đa­ni Sr­bi­je ne gla­sa­ju su­bo­tom i to je po­ka­zao i pro­te­kli re­fe­ren­dum. Oko to­ga se ne­će­mo po­ga­đa­ti. Lič­no, sma­tram da je 21. ja­nu­ar pro­ble­ma­ti­čan jer je to dru­gi dan srp­ske sla­ve Sve­tog Jo­va­na Kr­sti­te­lja.

RA­DI­KA­LI UCE­NjU­JU
NE­NAD Bog­da­no­vić, pot­pred­sed­nik DS, op­tu­žu­je ra­di­ka­le da uce­nju­ju da­tu­mom iz­bo­ra:
- Jed­no­stav­no, to im se mo­že zbog bro­ja po­sla­ni­ka u par­la­men­tu, jer se zna da je za pro­laz Ustav­nog za­ko­na po­treb­no dve tre­ći­ne gla­so­va. Ka­da bi oni re­kli da se sla­žu sa de­cem­brom kao ter­mi­nom, svi iz­bo­ri bi bi­li ta­da. Ali, ima­ju pro­blem što ni svo­jim bi­ra­či­ma ne mo­gu da ob­ja­sne za­što ho­će od­la­ga­nje pred­sed­nič­kih iz­bo­ra, a raz­log je strah jer zna­ju ka­ko će pro­ći na nji­ma.
Vu­čić na te op­tu­žbe od­go­va­ra:
- Oči­to je da Bo­ris Ta­dić ne­što kri­je, čim bi na­vrat-na­nos na iz­bo­re. Če­mu ta pa­nič­na žur­ba i ka­kva je raz­li­ka ako se iz­bo­ri odr­že me­sec da­na ka­sni­je, ali se odr­že ka­ko tre­ba.
U jav­nom li­ci­ti­ra­nju oko da­tu­ma iz­bo­ra naj­vi­še su oti­šli so­ci­ja­li­sti ko­ji pri­želj­ku­ju da se iz­bo­ri na svim ni­vo­i­ma odr­že tek - u mar­tu.
- Bi­lo bi lo­gič­no da se pre iz­bo­ra na svim ni­vo­i­ma usvo­ji pa­ket iz­bor­nih za­ko­na i ta­ko se do­bi­je i po­tre­ban vre­men­ski pe­ri­od ka­ko bi sve stra­ne ušle u kam­pa­nju pot­pu­no rav­no­prav­no - ka­že nam Žar­ko Ob­ra­do­vić, pot­pred­sed­nik SPS.
Oni od ko­jih se po­no­vo oče­ku­je da po­no­vo po­mi­re sve ove sta­vo­ve, pre­mi­jer Vo­ji­slav Ko­štu­ni­ca i DSS, još zva­nič­no ne ot­kri­va­ju kar­te oko da­tu­ma iz­bo­ra. Ka­ko sa­zna­je­mo, oni će da ini­ci­ra­ju u na­red­nim da­ni­ma ozbilj­ne pre­go­vo­re sa svim stra­nač­kim li­de­ri­ma o svim sle­de­ćim re­do­vi­ma vo­žnje.

PO­LI­TIČ­KA PI­JA­CA
SREĆ­KO Mi­haj­lo­vić, so­ci­o­log i ana­li­ti­čar, ka­že da ne raz­u­me uj­dur­mu i po­li­tič­ku pi­ja­cu ko­ja se otvo­ri­la oko da­tu­ma iz­bo­ra:
- Svi su obe­ća­li op­šte iz­bo­re na svim ni­vo­i­ma po­sle do­no­še­nja usta­va. Naj­ra­ci­o­nal­ni­je je da se oni i odr­že do kra­ja go­di­ne. Pri­ča o teh­nič­kim pre­pre­ka­ma i pro­me­na­ma za­ko­na ko­ji bi od­la­ga­li iz­bo­re ne sto­ji, jer te pro­me­ne ne bi mo­gle za­kon­ski da va­že za pr­ve, već tek za na­red­ne iz­bo­re.

LI­DER G17 MLA­ĐAN DIN­KIĆ:
PAR­LA­MEN­TAR­NI OD­MAH
OČE­KU­JEM da će sle­de­će ne­de­lje u Skup­šti­ni bi­ti po­tvr­đen no­vi ustav, iz­gla­san ustav­ni za­kon i istog da­na ras­pi­sa­ni par­la­men­tar­ni iz­bo­ri - iz­ja­vio je ju­če li­der G17 plus Mla­đan Din­kić.
- Sprem­ni smo za sve da­tu­me, ali par­la­men­tar­ni iz­bo­ri mo­ra­ju bi­ti u de­cem­bru - na­gla­sio je pr­vi čo­vek "eks­pe­ra­ta". - De­mo­krat­skoj stran­ci od­go­va­ra­ju pred­sed­nič­ki i par­la­men­tar­ni iz­bo­ri do kra­ja go­di­ne. To je i na­ma pri­hva­tlji­vo, ali pod uslo­vom da na to pri­sta­ne i pre­mi­jer Ko­štu­ni­ca.
Din­kić je pred­lo­žio i da se par­la­men­tar­no sa gla­sa­njem za še­fa dr­ža­ve oba­ve i po­kra­jin­ski iz­bo­ri, dok bi naj­bo­lji ter­min za lo­kal­ne iz­bo­re, po nje­mu, bi­la 2008. go­di­na.
M. B.

Izvor: Vecernje novosti
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Sigurno ne za bilo koga u koaliciji "Pokradimo referendum" jer se protiv takvih borim od 1990.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
Sigurno ne za bilo koga u koaliciji "Pokradimo referendum" jer se protiv takvih borim od 1990.

onda ti ne ostaje puno izbora  Smile
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 

Da, svi smo se mi borili od 1990. da bi sada glasali za narkomana iz LDP-a...

Hvala, ali to nije ono za shta sam se ja licno borio....kada neko dokaze da je referendum laziran necu biti zadovoljan, do tada sam srecan i zadovoljan sto je prosao...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Pa nece ih valjda Solana i Polt ostaviti na cedilu i proglasiti nezavisnost KiM, pa to bi bio njihov definitivni kraj.

Da je dosmanlijama stalo do Srbije odlozili bi izbore do marta i tako bi opet kupili vreme.

Ipak se nadam da ce SRS napraviti neki kompromis sa DS i da ce se izbori odrzati u januaru, a ovi pederi iz Brisela neka pomere za jos jedan mesec resenje za KiM, ako im je stalo do svojih sluga, a ocigledno je da jeste.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Patriotizam je utočište za šljam

Zodijak
Pol
Poruke 1252
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Da, svi smo se mi borili od 1990. da bi sada glasali za narkomana iz LDP-a...

Da, posebno ste se vi što se primate na Šešeljeve bljuvotine borili. Smile
Đinđić je kriminalac, a Čeda narkoman, samo su ubice, nacionalisti i ratni zločinci čisti. Smiley 1

Citat
Hvala, ali to nije ono za shta sam se ja licno borio....kada neko dokaze da je referendum laziran necu biti zadovoljan, do tada sam srecan i zadovoljan sto je prosao...

Gde ćeš većih dokaza od toga da je svako mogao da glasa za koga je hteo, da su ljudi dolazili i videli da je za njih neko već glasao.
A ti sad budi srećan ko što su SPSovci bili '96.
IP sačuvana
social share
Margaret Mead : Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
SRS napraviti neki kompromis sa DS

napravili su jedan kompromis (oko ustava) sa radikalima, i veruj mi gadno su se opekli (DS).
Izbori što pre!
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ма све сам нарокам до наркомана...(ЛДП) Лепо је Тијанић ономад запушио уста том надубудном кретену (Чеди...)

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

cs-vojvodina.gif
(19.17 KB, 445x216)
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Patriotizam je utočište za šljam

Zodijak
Pol
Poruke 1252
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ма све сам нарокам до наркомана...(ЛДП) Лепо је Тијанић ономад запушио уста том надубудном кретену (Чеди...)

Tijanić beše onaj Miloševićev ministar informisanja. Sve dok su takvi protiv LDPa to je pokazatelj da je LDp na pravom putu. Smile
IP sačuvana
social share
Margaret Mead : Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 11:08:29
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.