Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 01:04:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da su danas izbori, za koga biste glasali?
DS
DSS
DHSS
SPO
SPS
SRS
NS
G17+
SDP
LDP
Ostali
Ne bih glasao/la
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da su danas izbori...  (Pročitano 18855 puta)
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
Oni su t.z.v. zrtve tranzicije.

i glasaju za populisticke ideje (narodnjacke/radikale)
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
potpuno si ti u pravu i to je vecina ljudi sa sela e a sad cu da ti objasnim zasto recimo palma pobedjuje u jagodini i zasto on sve baca akcenat na penzionere i ljude koji imaju decu sa sela pa zbog toga sto 90 posto mladih ne izlazi na glasanje a zasto je to tako i onda se mladi nesto bune a kad je glasanje niko ne izlazi!

evo mogu da ti dam primer sta je palma reko jednom drugaru kad je otiso kod njega da trazi dozvolu da drzi kafic duze od jedan on mu je rekao jel vidis one 3 zgrade okolo tvog kafica e svi u jih glasaju za mene samo zato sto ti ogranicim radno vreme a ti sto dolaze kod tebe u kafic da radi i bez prestanka niko za mene nece da glasa e sad ti vidi ovo i razmisli malo o ovome dali je ovde kriv palma ili neko drugi?
a plus sto ima rezultate iza sebe sto se nekih stvari tice koje niko pre njega nije imao i znam gomilu starijih ljudi koji i nisu konzervativni ali koji su u varijanti necu zinat da glsasam ove demokrate da su demokrate bile kako treba i da mladi imaju malo vecu svest o tome da njihov glas moze dosta da znaci bilo bi mnogo drugacije i nebi populisti pobedjivali!
ali cak i ja koji nikad nisam bio za njega niti ga sada volim verovatno bih glasao za njega na sledecim izborima jel nevidim nikog ko bi mogo bolje da radi od njega i primera radi pre 2 god si u jagodini po centru mogo tocak da odkines e sad se vozim ko gospodin covek ne razmisljajuci dali negde ima rupa ili kad odem kod dede u selo itd tako da zarad takvih stvari sam spreman da progutam i njegovo slihtanje penzionerima i roditeljima sa decom sa sela itd jel i ja u celoj toj prici imam neku korist a stetu nemam nikakvu od kad je on na vlasti!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
SRS i SPS gube bazu?

Leskovac -- Takozvane stranke demokratske orijentacije u Leskovcu pobedile radikale i socijaliste.

Nekada je Leskovac važio za bastion Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke, a južna Srbija je podržavala kandidate tih stranaka na svim nivoima. Blic pokušava da odgovori na pitanje da li promene vlasti u tom delu Srbije znače početak kraja stranaka starog režima.

Novi predsednik opštine Leskovac Vladan Marinković, kandidat Demokratske stranke i G17 plus, kaže da su SRS i SPS i u Leskovcu u nedelju definitivno pale s vlasti. "Leskovčani su iskazali zrelost izabravši demokratu za predsednika opštine", kaže on. Iako strankama koje su podržale Marinkovića u lokalnom parlamentu nedostaju tri odbornika za skupštinsku većinu, u DS-u i G17 plus ocenjuju da formiranje demokratske većine neće biti problem jer je već nekoliko odbornika iz manjih stranaka najavilo podršku.

SPS i Jugoslovenska levica su do 2000. suvereno vladale Leskovcem. Te stranke su na izborima 2000. osvojile većinu u Skupštini, ali su je izgubile u sudskim postupcima, pa je vlast formirao DOS uz pomoć Srpskog pokreta obnove. Godinu i po dana kasnije uvedena je prinudna uprava zbog raskola u DOS-u i gubitka skupštinske većine, a na narednim lokalnim izborima trijumfovali su radikali i stranke leve orijentacije.

Na izborima u opštinama Medveđa, Lebane, Vlasotince, Crna Trava i Bojnik, održanim ranije, formirane su vladajuće koalicije pretežno sastavljene od stranaka tzv. demokratskog bloka, a pobedom Marinkovića SPS i SRS izgubili su uporište i u Leskovcu.

Reč je o još jednom u nizu poraza SRS-a i SPS-a na lokalnim izborima u Srbiji, a te dve partije ne mogu samostalno da formiraju većinu ni u jednoj od sedam skupština opština u kojima su početkom oktobra održani lokalni izbori. U Despotovcu, SRS će, od 45 odbornika, imati sedam, a socijalisti dva, u Žabarima je, od 37, SPS osvojio 12, a SRS četiri mandata, u Ubu, od 40, radikali imaju 10, a socijalisti četiri odbornika. Slično je bilo i u Gornjem Milanovcu i Doljevcu, gde su od 36 odborničkih mandata socijalisti dobili šest, a SRS dva.
IP sačuvana
social share
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Само за краља и отаџбину... наравно

а дотле за наше националне демократе ... Спаси Србију из луднице...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
HTC One
Evo, prodje i prica o Ustavu, i odmah poce frka oko izbora. Da li vam je ovaj referendumski proces promenio politicko opredeljenje iz nekog razloga? Da li i dalje ostajete pri starim "ljubavima"? Sta mislite kada ce doci do izbora, i ko je ima politicke koristi od referenduma, a ko je zbog njega izgubio?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
Mislim da ce DSS i LDP najvise dobiti ovim referendumom, a da ce SRS i DS po malo izgubiti. Stvarno bih voleo da vidim jedno 3-4 istrazivanja u sledece 2 nedelje. A ti? Odgovori na svoja pitanja?

Mi se spremamo za 10. decembar, mada stvarno ne mogu da nagadjam kad ce biti izbori. Nadam se tada. Sve zavisi koga Kostunica izabere za buduce partnere. DS ili SRS. Ako izabere DS onda izbori 10. decembra, a ako SRS onda posle odluke o Kosovu.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
Evo, prodje i prica o Ustavu, i odmah poce frka oko izbora. Da li vam je ovaj referendumski proces promenio politicko opredeljenje iz nekog razloga? Da li i dalje ostajete pri starim "ljubavima"? Sta mislite kada ce doci do izbora, i ko je ima politicke koristi od referenduma, a ko je zbog njega izgubio?

Sto se tice termina izbora, stvar je dosta prostija nego sto na prvi pogled izgleda. Dakle, ako se budu odrzali samo parlamentarni izbori onda je termin verovatno 10. ili 17. decembar. Ukoliko se postigne dogovor da se ide na izbore na svim nivoima onda nikako nece moci da se odrze pre recimo 20. januara (prevashodno iz tehnickih razloga jer ne bi bilo zgodno da drugi krug predsednickih i izbora za gradonacelnike padne na novu godinu ili na bozic ili na srpsku novu godinu). Termini u sustini spadaju u deo tehnickih radnji i ne bi trebalo da budu previse problematicni, mnogo je zanimljivije pitanje da li ce izbori biti samo parlamentarni ili na svim nivoima. Koliko ja vidim, ukoliko SRS nastavi da zahteva da ne bude sve odjednom, tako ce i biti. Jednostavno ne postoje mehanizmi kojima ce DSS ili DS uspeti da ih nateraju na sve izbore u jednom danu. DSS ionako nema neki previliki interes da se zalaze za jedno ili za drugo, zbog toga sto je sustinski svejedno da li ce biti prvo parlamentarni ili na svim nivoima (bez obzira sto DS smatra da ce imati vecu vajdu ukoliko sve bude odjednom, ili sto SRS smatra da ce imati vecu vajdu ukoliko se ide postepeno), jedino gde ce se mozda osetiti "posledica" izbora na svim nivoima je lokalni nivo gde ce neko mozda uzeti koju opstinu vise ili manje u odnosu na neku drugu situaciju.

Sto se tice koristi od referenduma, to je dosta zanimljivo pitanje. Bez obzira sto neki analiticari tvrde da najvecu korist imaju s jedne strane DSS i s druge strane vanparlamentarne stranke, misljenja sam da korist od referenduma imaju svi. Nekima se korist ogleda u porastu rejtinga, a nekima zbog toga sto su jednostavno dosli u situaciju da bez obzira na sve razlike ljudski i ozbiljno urade neki posao. Dakle, DSS ce sigurno imati porasti rejtinga (ukoliko se u skorije vreme ne bude desavalo nista spektakularno porast ce biti blag, otprilike 2-5%,  a ukoliko dodje do nekih zaostravanja na sceni pa SRS i DS nastave da se vataju za guse onda ce taj porast biti i ozbiljniji), sto se tice DS-a i SRS-a oni od ovoga tesko da ce moci da imaju ni porast ni pad ali kao sto vec rekoh pokazali su i narodu i jedni drugima da se ipak ponekad i mogu sloziti i da ponekad ipak mogu i saradjivati (makar indirektno ili preko posrednika), ostale stranke u parlamentu nakon referenduma mogu samo da ucvrste onu podrsku koju vec imaju osim Nove Srbije koja bi mogla imati slican put kao i DSS (dakle porast rejtinga s obzirom da su stranke inace bliske a i s obzirom da su za NS mnogi i pre referenduma prognozirali solidan skok kad pocne predizborna kampanja), sto se tice vanparlamentarnih stranaka (pre svega mislim na Cedinu koaliciju) oni imaju korist od referenduma zato sto su dobili priliku da makar na momente budu u centru paznje i da predstave sebe kao koliko toliko bitan faktor bez obzira sto nisu u parlamentu (njihov dalji rejting zavisice samo od njih, ukoliko bi se malo primirili i spustili loptu mozda i mogu da napabirce nekih 150 000 glasova pa da ipak udju u parlament, a ukoliko nastave da pricaju price o nekakvoj pobedi i o potencijalnih milion glasaca, i o tome kako su svi osim njih ruzni, prljavi, i zli i kako su svi osim njih protiv Evrope i protiv demokratije kao sto je to uradio Ceda pre neko vece samo ce napraviti jos vece budale od sebe i navuci gnev naroda kome je realno muka od raznoraznih prepucavanja i usijanih glava, i onda nema nista od 5%).

Mislim da ce DSS i LDP najvise dobiti ovim referendumom, a da ce SRS i DS po malo izgubiti. Stvarno bih voleo da vidim jedno 3-4 istrazivanja u sledece 2 nedelje. A ti? Odgovori na svoja pitanja?

Mi se spremamo za 10. decembar, mada stvarno ne mogu da nagadjam kad ce biti izbori. Nadam se tada. Sve zavisi koga Kostunica izabere za buduce partnere. DS ili SRS. Ako izabere DS onda izbori 10. decembra, a ako SRS onda posle odluke o Kosovu.

Zasto uopste potenciras Kostunicu kao nekoga ko moze da bira? Uglavnom u praksi se pokazalo da biraju oni koji imaju vise podrske (a jos uvek su to SRS i DS), ukoliko DSS bude uspeo da prestigne DS tada bi onda i mogao da bira. A i zasto mislis da vise ne vazi onaj stav DSS-a od prethodnih izbora (nema koalicije sa DS i SRS)? Kad se vec 3 godine SRS i DS onako junacki prepucavaju po tv-u i kad su vec uspeli da polarizuju srpsku politicku scenu, onda nek urade ono sto je bilo na primer u Nemackoj (nek pokazu da su dve najjace stranke u stanju da saradjuju zarad drzavnih interesa).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
Zasto uopste potenciras Kostunicu kao nekoga ko moze da bira?

DSS nece prestici DS. A Kostunica moze da bira sa Tomom ili Borisem, zato on i bira. Boris i Toma se nece sloziti ni oko cega vise.

Inace bio sam u stranci danas. Juce i danas je puno onih koji zele da se uclane. Dok je pre referenduma, samoinicijativno dolazilo po 2-3 ljudi dnevno, juce je doslo oko 40, a danas 30 ljudi da se uclani Smiley Tako da sto se i nas tice referendum je uspeo. A i na ovom glasanju vidim porast od 3 glasa za LDP nego pre referenduma Wink
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
Nisi ti mene razumeo. Mislio sam zasto uopste mora da bira dal ce tamo dal ce vamo. Kao da je neka sramota biti malo u opoziciji (mada ko zna, mozda i jeste Smile). Po meni je najbolje da DSS odmah posle izbora formira koaliciju sa NS, a ako to ne bude dovoljno za formiranje vlade (a verovatno, tj. gotovo sigurno nece) onda opozicione klupe Smile.

Nego kad vec pominjes uclanjivanja, kolko vec imate clanova (ako nije tajna)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Motorola V3i
Nisi ti mene razumeo. Mislio sam zasto uopste mora da bira dal ce tamo dal ce vamo. Kao da je neka sramota biti malo u opoziciji (mada ko zna, mozda i jeste Smile). Po meni je najbolje da DSS odmah posle izbora formira koaliciju sa NS, a ako to ne bude dovoljno za formiranje vlade (a verovatno, tj. gotovo sigurno nece) onda opozicione klupe Smile.

Nego kad vec pominjes uclanjivanja, kolko vec imate clanova (ako nije tajna)?

27000 je broj koji sam cuo u stranci pre 2-3 nedelje. Nije tajna, naravno. Koliko DSS ima?

Nije da nisam razumeo, ali ko ce onda biti u Vladi?! Ili SRS i DSS + narodnjaci ili DS i DSS + narodnjaci i mozda gradjanska koalicija.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 01:04:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.