Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 19:55:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da su danas izbori, za koga biste glasali?
DS
DSS
DHSS
SPO
SPS
SRS
NS
G17+
SDP
LDP
Ostali
Ne bih glasao/la
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da su danas izbori...  (Pročitano 18920 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 356
Zastava Singidunum
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Siemens c72
Bogami, vas dvojica osvanuste diskutujuci. Smile

Sto se tice ranije pomenutog israzivanja, ocigledno je da je narucilac istrazivanja neka od 3 prvoplasirane partije (SRS,DS,DSS) zato sto je taj deo rezultata objektivan. Sto se tice donjeg dela tabele, mislim da je taj deo malo diskutabilan. Cini mi se da je precenjena snaga SPS-a i G17, a poprilicno potcenjena snaga koalicije NS-JS (doduse kaze se da ta koalicija moze da osvoji jos minimum 3 ili 4 procenta, sto je objektivno). U svakom slucaju, ovo je jedno od objektivnijih istrazivanja koje se moglo videti u poslednjih 6 meseci (nije kao neka gde radikali imaju 40 %, ili gde SRS i DS imaju preko 30% a svi ostali su nesto preko ili nesto ispod cenzusa).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nebi se ja bas slozio da g17 nece preci censuz ja mislim da ce da ga predju ili ce da budu na nekih 5 procenata taman dovoljno da se umuvaju u sledecu vladu dinkic je jedan od mojih omiljenih politicara ali su me mnogo razocarali sa onom dulickom pa gde nju iskopase i postavise za podpredsednika vlade!

a sto se tice ns-js to ce biti iznenadjenje sledecih izbora ja mislim da realno mogu do 7-8 posto i tacno je da ce da uzmu pojedine glasove radikala ali ima tu i jedna druga stvar nemozemo njihove glasove da merimo po tome koliko je recimo palma dobio u jagodini jel sigurno ce na sledecim izborima imati manje glasova jel nije isto kada ljudi mogu da biraju izmedju 2 kandidata na lokalnom nivou i kad imaju 15 stranaka za ulazak u parlament nego videcemo izbori ce biti uskoro i moje licno misljenje da se u sledecoj vladi nista bitno nece promeniti samo sto ce ds da udje u vladu spo da nestane sa politicke scene palma ce dobiti neko mesto zamenika ministra velja ostaje ministar za kapitalne investicije mladja za finasije jedino mozda bude premijer iz ds umesto dss!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Znas li ti Danice, sta je to Vinca?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
palma ce dobiti neko mesto zamenika ministra velja ostaje ministar za kapitalne investicije mladja za finasije jedino mozda bude premijer iz ds umesto dss!

Za mesto zamenika ministra, ili pak savetnika predsednika ili premijera, potrebno je visoko obrazovanje i poznavanje engleskog jezika. Doticni, gospodin Palma, jos uvek nije savladao ni sve nase padeze, a kamoli neki strani jezik. Kada je strucnost za neku oblast u pitanju, njemu bi najbolje "lezalo" da bude ( kada bi to postojalo) zamenik ministra za demagodiju, ili za kik-boks.

Elem, on obrazovanje za zamenika ministra nema, moze da bude eventualno segrt. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Samo sanjaj da ce ikada ds biti na prvom mestu, a srs na sestom. Smile
  Sve sami frikovi na slikama.Fale Staljin,Hitler,Causesku,Pol Pot....
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
cime se budala ponosi, pametan se stidi....taxtex, ne obracaj paznju previse
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa bora corba je bio u vladi pa onda ne vidim zasto nebi mogao i ovaj i neznam zasto neko mora da ima obrazovanje da bi bio ministar ako te podrzava narod i ako si sposoban zasto da ne nama trebaju sposobni ljudi a ne neki mastiljari i vecni studenti!
e sad sto palma siri demagogiju i sto ga ne podnosim u vezi nekih stvari to je druga prica ali isto tako sam spreman i da mu pruzim ruku i da mu cestotam za pojedine stvari treba biti realan i videti nesto dobro a ne samo lose ja mogu da ti nabrojim milion primera oko palme koji mi se ne svidjaju ali nije za to samo on kriv vec su krivi i gradjani koji glasaju a njima se te stvari dopadaju i on normalno radi to sto ljudi vole da bi glasali za njega!
ali isto je covek i uradio gomilu dobrih stvari!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa dobro mogao bi i on, kao Bora corba, da bude zamenik ministra za (ne)kulturu. Postavlja se medjutim pitanje, kakva ce to biti vlada u kojoj ce ucestvovati doticni gospodin !?  Verovatno ce biti sastavljena od sve samih eksperata iz "narodnjacke" koalicije, koju cine Palma, Raka, Bidza i "Bulidza". Nama je , posle novih izbora, potrebna demokratska vlada, koja ce nas dovesti na korak od EU. Palma i njemu slicni se ne uklapaje u tu pricu, jer oni predstavljaju konzervativnu, rurarlnu i neobrazovanu Srbiju, sa kojom necemo daleko stici.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Za i protiv IZBORA
DS, NS, SPO i SPS traže istovremeno održavanje i predsedničkih i parlamentarnih izbora, DSS, G17 i SRS se tome protive

Aligrudić, DSS: "Vojislav Koštunica uopšte se neće baviti raspisivanjem izbora dok ne usvojimo novi ustav"

Nikolić, SRS: "Parlamentarni izbori u decembru, a predsednički do marta iduće godine"

Todorović, DS: "Tražimo i parlamentarne i predsedničke izbore. Naš kandidat je Boris Tadić"

BEOGRAD - Referendumsko jedinstvo svih parlamentarnih stranaka u Srbiji puklo je već na početku pregovora o raspisivanju decembarskih vanrednih izbora u Srbiji. Dok DS ultimativno zahteva istovremeno raspisivanje parlamentarnih i predsedničkih izbora, DSS, G17 i SRS se tome protive.
Šef poslaničke grupe DSS-a u Skupštini Srbije Miloš Aligrudić u izjavi za Press odbija svaki razgovor na temu izbora i tvrdi da su svi datumi (10, 17, 24. decembar) koji su se pominjali u medijima "čista spekulacija".
- Odgovorno tvrdim da je sve to rekla-kazala i da se DSS i Vojislav Koštunica uopšte neće baviti raspisivanjem izbora dok ne usvojimo novi ustav. Svako drugi ko vam kaže drugačije, verujte da samo spekuliše ili se bavi političkim marketingom svoje stranke. Koštunica nije uopšte ni razgovarao na tu temu sa koalicionim partnerima - priča Aligrudić.

Velja možda kandidat

Međutim, portparol Nove Srbije Dubravka Filipovski za Press tvrdi da su oni već obavestili premijera o stavu ove partije da u decembru treba održati i predsedničke i parlamentarne izbore.
- Velimir Ilić se često viđa sa Koštunicom i on mu je već preneo stav da NS traži raspisivanje izbora, ne samo parlamentarnih, već i za predsednika republike, najkasnije do kraja decembra. A kako je Koštunica na to reagovao, to zaista ne znam. Inače, mi ćemo tek odlučiti da li ćemo imati svog kandidata za predsednika. Ako ga ne budemo imali, NS će podržati samo kandidata DSS-a i nikog drugog! Mi idemo samo sa Koštunicom! - priča Filipovska.
I SPO traži istovremene predsedničke i parlamentarne izbore. Potpredsednik SPO-a Sanja Čeković tvrdi da premijer ne samo što je upoznat sa njihovim stavom, već je upravo on dao saglasnost da izbori budu održani na svim nivoima (!?!).
- To je dogovoreno prilikom sastanaka Koštunice, Borisa Tadića i Vojislava Koštunice kada se razgovaralo o novom ustavu. SPO traži da oni budu održani u decembru, a u prvoj nedelji novembra odlučićemo da li ćemo imati svog predsedničkog kandidata ili ćemo podržati nekog drugog - priča Čekovićka.
S druge strane, član Predsedništva G17 Plus Suzana Grubješić kaže da se ova stranka "na sve načine zalaže" da samo parlamentarni izbori budu održani, najkasnije do 17. decembra, i da će oni o tom predlogu uskoro zvanično obavestiti i premijera. G17 smatra da bi predsedničke izbore trebalo odložiti:
- Prema našoj proceni, oni bi trebalo da budu održani na polovini mandata nove vlade koja bude izabrana u decembru, a da se do tada sve stranke demokratske opcije dogovore o jedinstvenom kandidatu. Ako bude istovremeno parlamentarnih i predsedničkih izbora, doći ćemo u situaciju da se demokratski blok deli i da se naši glasovi raspršuju, što bi odgovaralo samo radikalima... - kaže Grubješićka.
I zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić smatra da bi sa izborom predsednika republike trebalo sačekati.
- Dajte da prvo završimo započet posao, odnosno referendum i donošenje zakona o sprovođenju ustava, pa tek onda da biramo predsednika republike. Mi ne bežimo od toga, imaćemo i svog kandidata. Prema tome, parlamentarni izbori u decembru, a predsednički, realno, do marta iduće godine - kaže Nikolić.

DS: Ko će sa nama

Socijalisti se, međutim, ne slažu sa ovim radikalskim predlogom i kategorički traže "momentalno raspisivanje svih izbora".
- Nema šta da se čeka! I jedni i drugi izbori moraju da budu raspisani u decembru, a SPS će imati svog predsedničkog kandidata - kaže potpredsednik SPO-a Ivica Dačić.
Isto misle i demokrate, koji zasad jedini imaju svog predsedničkog kandidata.
- Tražimo istovremeno raspisivanje parlamentarnih i predsedničkih izbora. Naš kandidat je Boris Tadić. A svako ko bude hteo da nas podrži, dobro je došao - kaže portparol DS-a Đorđe Todorović.
Predsednik Boris Tadić juče je najavio da će, ako bude trebalo, podneti ostavku i tako naterati vlast da ide i na predsedničke izbore.
S. VOJINOVIĆ

Cesid: Najrealnije u subotu, 9. decembra!

Prema izbornim pravilima, rok za održavanje izbora je 45 do 90 dana od dana njihovog raspisivanja.
- Ako znamo da nas očekuje referendum, pa njegovo potvrđivanje u Skupštini, kao i usvajanje novog ustavnog zakona, izbori sigurno ne bi mogli da se održe prve nedelje decembra. A njihovo eventualno održavanje narednih nedelja ne bi imalo smisla, jer onda ulazimo u drugi krug koji bi "pao" na katoličko Badnje veče, Novu godinu ili pravoslavni Božić. Prema tome, ako vlast zaista razmišlja o novim izborima do kraja godine, najrealnije je da oni budu održani u subotu, 9. decembra - objašnjava Marko Blagojević iz Cesida.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
slazem se ja sa tobom da je on na primer konzervativan ali sta to mene boki kakav je on u kuci ja sta ocekujem od ministra za kapitalne investicije to su putevi turisticki centri itd ako je on spreman da mi obezbedi auto put i dobar put bez rupa itd ja cu biti zadovoljan svako treba da radi svoj posao ako postane ministar za energetiku on treba tome sto posto da se posveti i ako to dobro funkcionise onda je to za mene dobar ministar a sad dali je on konzervativan dali je peder dali nije konzervativan sta to mene briga to mozda brine njegovu zenu i decu a mene jedino sto brine je recimo dobar put lepo sredjen grad itd ako je to palma sposoban da mi obezbedi ja sam zadovoljan!
a opet to oko obrazovanja e vidis ja sam verovatno mnogo manje konzervativan od tebe ali sam sigurno i manje obrazovan i kakve to veze ima sa obrazovanjem covek moze da bude doktor nauka kao seselj pa da je ultra konzervativan a moze i da ima 4 razreda skole i da ima otvoreno misljenje i da nije uopste konzervativan za mene su cak svi koji idu na fakultet redovni u srbiji dosta konzervativni a da ne pricam po zapadu jednostavno napredno razmisljaje sposonost coveka konzervativnost nemaju ama bas nikakve veze sa obrazovanjem!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1971
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Naravno da biti konzervativan ne znaci i biti neobrazovan. Nisam ja to ni spomenuo. Jedno ne ukljucuje drugo. Recimo Kostunica je konzervativan polticar, ali je zato obrazovan.

To sto neko, kao Palma i Bizda dolaze iz Jagodine odnosno Svilajnca, ne znaci da trebaju da budu neobrazovani i prosti. Ima u tim mestima puno obrazovanih ljudi i politicara, medjutim oni ne mogu ni priblizno da racunaju na podrsku koju imaju Palma i Bidza. Razlog za to je sto biracko telo uglavnom odgovara ovoj dvojici, odnosno ono je neobrazovano, prosto, i pre svega patrijagalno vaspitano ; oni se "jeze" pri pomenu reci "evropa" ili "integracije", jer ta dva pojma ne razumeju, a posto ne razumeju oni misle da je to protiv njih. To je generacija odrasla u komunizmu, koja sada sa svojih 50-55 godina ne zeli da se menja. Oni su t.z.v. zrtve tranzicije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 19:55:53
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.