Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 14:38:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li život ima svrhu?  (Pročitano 57038 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49857
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Samsung Galaxy S24
Све на ову тему сам већ исписао. Нарочито указавши на грешке ставова базираних само на научним предпоставкама. 

Кога занима моја критика може је прочитати овде:

http://forum.burek.com/da-li-ateisti-potajno-veruju-u-boga-t604994.180.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ја десет минута размишљам шта да напишем @YuWarez-у и никако ми не полази заруком. Не могу да сажмем мисао кад видим колико му је писање тематски раштркано... Све на ову тему сам већ исписао. Нарочито указавши на грешке ставова базираних само на научним предпоставкама. 
Napisi mu da je dobro za forum to sto on voli da je tu i da postuje to sto tebi izgleda rastrkano, bez obzira sto za njega to ( kao i sve ostalo ) - nema svrhu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Samsung S7
Kako se svemir siri svakog trenutka sve vise i vise, sve je manja i manja verovatnoca da cemo doci u dodir sa drugim civilizacijama i moci njih da pitamo sta je svrha njihovog zivota.

Ovo pitanje kojim je otvorena tema implicira da samo beskonacan zivot ima svrhu, a da ovi nasi mali nemaju i u to ime treba prigrabiti neku od ponudjenih religija.

Sama religija nema smisao, sto dublje prucavash neki religijski sistem to ti u oci upadaju nesavrsenosti iste, nebuloze neprimerene nekom visem obliku svesti i nedovrsena muljanja sa osecanjima kod coveka.

Zasto bi bilo ko, zamenio svoju filozofiju sa filozofijom koja takodje ne nudi nikakav smisao? Ne daje nikakva objasnjenja ili izlaz?

Zasto se radjamo ako cemo da umremo?
Zasto moramo da prodjemo kroz ovo sranje od zivota pre nego sto..?
Zasto je vecno dobro?
Sta ce se desiti kad se svemir ugasi, ili kolapsira u ogromnu crnu rupu?
Sta je bilo pre big benga?
Zasto zivot postoji uopste?
Sta ce nam zivotinje?
Koja je njihova svrha?
Sta znaci beskonacno?
Koji je smisao morala u beskonacnom sistemu gde se svaki cin dobrote gubi u beskonacnom nizu zla?
Zasto je znacajno ziveti kad je bolje da umres kao beba, ili da se ne rodish uopste?

Pitanja milion, a odgovora nigde. Samo nevesti pokusaji od nekih istorijskih licnosti da nam docaraju njihovu filozofiju, ili barem onu filozofiju koju su prepricavali oni koji su se zatekli u blizini.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
znaci sveli smo na instinkt i na ego, okej

humanost, emocija, vrlina, to je dakle sve samo obmanjivanje, to je privid, precica da se osecas bolje iz sebicnih razloga inace bi u suprotnom izvrsio samoubistvo ili otisao u neku drugu krajnost  Smile

Да ли си ти читала шта сам ја написао? Рекао сам да је присност односно доброта према незнанцу настала у времену када су скоро сви људи били рођаци и знали се цео живот. Тај осећај присности није произашао из никаквог ега него из борбе за опстанак.Као што вукови у свом чопору осећају присност према своме члану и помажу га ако је повређен тако су и људи кренули...
А хуманост, емоцију и врлину смо исто развијали током еволуције, али ни то није бог зна шта када се узме у обзир да су људи једини који себе сами убијају...Бенгалски тигар на пример није довео до нестанка сијамског док су људи истебили неколико народа а о расизму да не говорим...
Слика и прилика хуманости и емоција...

ja vrlo dobro citam sta ti pises, zato sam te to i pitala
ti zelis da kazes da je humanost i neke druge vrline zapravo urodjeni instinkt jel tako i da to covek nesvesno obavlja, pa samim tim to ne moze biti necija subjektivna svrha postojanja  Smile
samo se postavlja pitanje sta je sa onima hiljadama i milionima koji nemaju humanost niti osecajnost, nesposobni da osecaju emociju itd.. kako to oni nemaju taj praiskonski instinkt .. koji je karakteristika citave vrste  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Ne kaze niko da ne treba ziveti...ali samo da su mnoge stvari u zivotu koje nam se cine tako bitnim...u nekom sirem svetlu...sitnice...ja bar tako to vidim...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.52
znaci sveli smo na instinkt i na ego, okej

humanost, emocija, vrlina, to je dakle sve samo obmanjivanje, to je privid, precica da se osecas bolje iz sebicnih razloga inace bi u suprotnom izvrsio samoubistvo ili otisao u neku drugu krajnost  Smile

Да ли си ти читала шта сам ја написао? Рекао сам да је присност односно доброта према незнанцу настала у времену када су скоро сви људи били рођаци и знали се цео живот. Тај осећај присности није произашао из никаквог ега него из борбе за опстанак.Као што вукови у свом чопору осећају присност према своме члану и помажу га ако је повређен тако су и људи кренули...
А хуманост, емоцију и врлину смо исто развијали током еволуције, али ни то није бог зна шта када се узме у обзир да су људи једини који себе сами убијају...Бенгалски тигар на пример није довео до нестанка сијамског док су људи истебили неколико народа а о расизму да не говорим...
Слика и прилика хуманости и емоција...

ja vrlo dobro citam sta ti pises, zato sam te to i pitala
ti zelis da kazes da je humanost i neke druge vrline zapravo urodjeni instinkt jel tako i da to covek nesvesno obavlja, pa samim tim to ne moze biti necija subjektivna svrha postojanja  Smile
samo se postavlja pitanje sta je sa onima hiljadama i milionima koji nemaju humanost niti osecajnost, nesposobni da osecaju emociju itd.. kako to oni nemaju taj praiskonski instinkt .. koji je karakteristika citave vrste  Smile

Може све да буде субјективна сврха постојања ама баш све, немам ја проблем са тим да човек каже себи да је њему ауто, новац, љубав сврха постојања...Имамо способност да себе убедимо у оно што хоћемо, али објективно то није сврха постојања...
Као што сам рекао осећајност и присност је мешавина праисконског инстинкта и околине. Тако на пример имаш случај да су већина серијских убица била злостављана у детињству отуд недостатак емоција....Људи су већином одређени генима и околином тако да је то случај и код емоција...

Ne kaze niko da ne treba ziveti...ali samo da su mnoge stvari u zivotu koje nam se cine tako bitnim...u nekom sirem svetlu...sitnice...ja bar tako to vidim...

Баш тако и ја мислим. Људи имају тенденцију да неким појмовима или стварима дају превише на значењу, биле то нације, државе или религија...
« Poslednja izmena: 24. Jun 2013, 00:20:54 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
sve u svemu, jedino sto tebe tera da preguras dan je samoobmana i ti si toga svestan, svaki put kad dozivis srecu, ljubav, uspeh, ti sebi kazes da je to u stvari samo privremeno jer tvoj zivot nema svrhu i ti kao jedinka zivis uzalud  Smile

tebe mora da spontanost ili strasno iznenadjuje ili te strasno zbunjuje  Smile

nemoj sad da mi kazes da si prevazisao spontanost, jer cu da odem sa teme  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.52
sve u svemu, jedino sto tebe tera da preguras dan je samoobmana i ti si toga svestan, svaki put kad dozivis srecu, ljubav, uspeh, ti sebi kazes da je to u stvari samo privremeno jer tvoj zivot nema svrhu i ti kao jedinka zivis uzalud  Smile

tebe mora da spontanost ili strasno iznenadjuje ili te strasno zbunjuje  Smile

nemoj sad da mi kazes da si prevazisao spontanost, jer cu da odem sa teme  Smile

Мунка за шта ти живиш?
Ти кад си срећна, заљубљена да ли онда падају звезде са неба или једноставно све буде као и када ниси била заљубљена и срећна...
Разумем ја срећу, љубав, успех и ништа то није лажно али од тога правити као да је то свето и божанствено је бесмислено...
Срећан си зато што то имаш вишак сератонина у крви и то је то...Чиста хемија...
И пси су срећни само што су они мање свесни него ми па им је лакше...
Какве везе спонтаност има са овим? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
pa ti covece za sve imas objasnjenje, ti si u stvari taj tip sto ga cekamo da nam sve razjasni  Smile

ja zivim jer mi je lepo i bice mi zao kad umrem jer bi da zivim jedno hiljadu godina .. i zato sto volim da ucim, saznajem i mislim, a najvise mi je interesantno hoce li se sta spoznajno desiti kad riknem, jer mi sad sa trecinom vekamalo neozbiljno da mislim da sklopis oci i crno.. neki snovi, nesto granicno.. neka energija, ja volim objasnjenja, uopste me ne zanima dal cu da zaspim i oce da bude crno i nistavilo, samo da ima neki osecaj nekog smisla i ja sam zadovoljna

za mene je nihilizam put ka nezadovoljstvu, to sam videla puno puta i ne svidja mi se.. preterano realni ljudi kad je filozofija u pitanju, to odma vidis da ima neki problem, neki zupcanik fali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.52
pa ti covece za sve imas objasnjenje, ti si u stvari taj tip sto ga cekamo da nam sve razjasni  Smile

ja zivim jer mi je lepo i bice mi zao kad umrem jer bi da zivim jedno hiljadu godina .. i zato sto volim da ucim, saznajem i mislim, a najvise mi je interesantno hoce li se sta spoznajno desiti kad riknem, jer mi sad sa trecinom vekamalo neozbiljno da mislim da sklopis oci i crno.. neki snovi, nesto granicno.. neka energija, ja volim objasnjenja, uopste me ne zanima dal cu da zaspim i oce da bude crno i nistavilo, samo da ima neki osecaj nekog smisla i ja sam zadovoljna

za mene je nihilizam put ka nezadovoljstvu, to sam videla puno puta i ne svidja mi se.. preterano realni ljudi kad je filozofija u pitanju, to odma vidis da ima neki problem, neki zupcanik fali.

Не знам како ти размишљаш па мислиш да је нихилизам пут ка незадовољству...
То исто да неко каже ако једем свињетину то је пут ка глупости...
Ја када формирам своја мишљења не водим се тиме да ли ћу бити задовољан или не, да ли у бити срећнији или не...То тако не иде...Базирам своје ставове на логици и ономе шта одговара истини...
И ја би волео да деца не умиру од глади, да сви живимо бар хиљаду година у срећи и благостању али то једноставно није тако...
Тако када разматраш идеју ништавила после смрти не постављај питање шта би ти волела да буде него шта је највероватније с обзиром на други живи свет и искуства...

Мени је логичније да када склопиш очи и умреш имаш исту свест и енергију коју си имала пре него што си зачета...
« Poslednja izmena: 24. Jun 2013, 01:14:52 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 14:38:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.