Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 01:19:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li se EU raspada po SFRJ scenariju?  (Pročitano 21017 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Uhvatila se krasta na balezi....

...kod tebe je upitanju,progresija!
ti kao fekalni mutant,jednostavno bujas!
sto se tice pisanja.napisao sam,da ce se EU raspasti,a ti ces tada predstavljati  spomenik od govana na to sranje.zar nema simbolike,a?

Smile .. Ima .
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
NO,to je bilo 90ih,i to pocetkom 90ih,u periodu posle raspada svega.do 2000. to je vec bila matora vest/tema.
a ovi su primljeni 2005. znaci,15 godina posle "krize/potencijalne krize".

Samo sto su najkasnije sredinom devedesetih na sva zvona naglasavali prijem i stalno vukli za rukav kao naravno i sipali pare samo tako da se ovi malo kolko tolko zakrpe da ne idu "poderani" na smotru. Naravno da nisu mogli momentalno da ih prime, mislim, tad su bili ko u onoj igri "Stalker" ili postkapokalipticnom filmu, Juga je za njih bila Amerika. Da nisu dobili kintu, oruzje jeftino, omladina bezposlena, nacionalnih manjina mali milon a netrpeljivost stara kolko i svet, nije za zanemariti. Pogotovo sto recimo u Rumuniji posle pada Causkeskua je maletene svaka kuca imala po kaljasnjikov, mislis da su to vratili lepo policiji kad se s*anje zavrsilo, verovatno to stoji dan danas negde po dvoristima zakopano. Nesto slicno mozes da zamislis, ko u Jugi. Citav taj istok je ziveo u diktaturi, pa to popustilo i konacno doslo svima na pamet da rasciste stare racune, malo prekroje granice, malo skresu manjine koju svaka istocno-evropska zemlja ima. Nabrojao sam ti sukobe: Madjarska-Slovacka, Madjarska-Rumunija, Bugarska-turska i romska manjina, Poljaci su isto poznati kao "tolerantni", u Moldaviji je bio samo "Preview" u sta je mogao istok da se pretvori. Da ih nisu nakljukali parama i obecanjima, ko zna sta bi tu bilo. Dobili bi mozda oruzane sukobe tu i tamo, kompletan slom privrede, delove gde vlada anarhija, izbeglice, kriminal. Samo zamisli da drzavi nestane kinta da redovno placa vojsku i muriju a toga su imali naravno gomilu. Inace, imali su ilustraciju sta je moglo da se dogodi pred nosom, bivsu Jugu.
Ruku na srce, bar zvanicna EZ tada je panicila nad Jugoslavijom pred rat da su cak nudili ulazak u EZ za pet godina, tamo 1995-6 godine, jasno, uz sve pare i slicno za pripremu, i naravno vrsili su ogroman pritisak na Tudjmana i Kucana da ostanu u federaciji. Opet, sa druge strane, glavonja bas nije imao nista protiv sto su kasnije Hr i Slo priznate, jednostavno je ignorisao to, kao sto je ignorisao i SAO Krajinu, nije ih cak ni priznao mada je imao sve uslove. Mislim, kao dnevnopoliticki, nisu voleli Ruse, imali su simpatije prema istocnoj Evropi ali su znali da su beda sa poderanim carapama. A Jugu su znali opet kao manje vise otvorenu zemlju, sa relativnim standardom, narod obucen, nije izolovan ko recimo Bugari i slicno, tako da tada mislim je Evropljanima bilo milije ta neka Juga u EU nego istok.

a za to vreme Djetici lade jaja na kamenju

Ko da su ikad nesto drugo radili osim cekali na zemljotres Smile

@maradicu,ja sam ti vec reko jednom,i ponavljam ti opet-to sto nesto "zvanicno",ili u medijima ne postoji,ne znaci da i u stvarnosti ne postoji.  Smile

dakle, "zvanicno",ta tehnika se koristi samo u Chobam oklopu(sto je takodje idiotski,jer se vec nekoliko puta desavalo da se posade lepo ozrace prilikom udarca,tj-ostecivanja tog glavnog ceonog oklopa,no,to se supljoglavim svinjama ne moze objasniti,i zato ga ja i zovem "Coban"  Smile),ali se u stvarnosti takodje ubacuje i u municiju i bombe.

pazi kad se ubacuje cak i u municiju za laka oruzja,a kamoli tek u tenkovske granate,ili avio bombe.
pa,sta mislis,otkud tolika snaga pojedinih danasnjih granata i bombi?pa,uranijum,batice.kad zvekne,ko da te zveknuo Bog maljem po tintari/tenku/zgradi.

Dobro zvanicno/nezvanicno, procurelo bi negde da koriste recimo avionske bombe od osiromasenog uranijuma. Jedina im je prednost kod osiromasenog uranijuma velika cvrstoca sto je znacajno recimo u borbi protiv oklopa kao i na oklopu, sada, za avionsku bombu ti bas i ne treba, nju izbace, sada, ako je kasetna da pokrije vece podrucje i eksploziv i srapneli cine svoje. Ako bi se recimo "zakopala" jedno deset metara pod zemlju i tada detonirala, napravila bi samo levak sa dosta manje stete.
Jedino mogu da zamislim u nekim bunker buster bombi, zbog crvstoce pri proboju  Smile
Inace, Egipat ima Abramse, ali sa obicnim oklopom, bez uranijuma
Sada, da jesu koristili tu municiju, jesu, cak je nesto procurilo po zapadnim medijima za vreme rata.

mi to sada kazemo "seljacka pamet"/kretenizam,ali da znas da su pre samo 80 godina taj isti otrov trpali u paste za zube,vodu,hranu,lekove,opet iz cistog neznanja.

Smile

Inace, danas zrace samo tako u terapiji protiv raka. Sada, to vec spada pomalo u teoriju zavere ali navodno je provaljeno da neka firma iz Kanade ima lek koji se koristi za nesto sasvim deseto ali pouzdano radi protiv raka, cak su ih javno prozvali za to ali su ovi poceli da se izvrdavaju. Fazon je jednostavno da je taj lek dosta jeftiniji od citostatika i zracenja, racunica.
Inace, vezano za radijaciju, sta je ustvari covek. Kada se dogodila katastrofa u Cernobilu, malo kasnije je vrsena evakuacija grada i njih par "pametnih" opeljesili radnju sa televizorima koje su uspeli da preprodaju pa su zavrsili ko zna gde. Mislim da su jedva uspeli da nadju te televizore kasnije. To mi je jedan Rus pricao. Smile
Inace, da se nadje neko pametan u UN-u pa da progura zabranu upotrebe osiromasenog uranijuma u "klasicnim" ratovima...

pa,i jeste.mislim...nesto,pogotovu danas,moze jednog trenutka da izgleda smesno,a vec sledeceg da preraste u vrlo veliko njesra.tako da i ne zvuci to tako neverovatno,kad covek bolje razmisli.

Izgledalo je smesno i u Jugi pre nego sto je pocelo ali opet, nisam pametan u kakvom je to stanju bilo  Smile
« Poslednja izmena: 12. Dec 2010, 04:33:04 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
@Maradic
Raspad SFRJ, je bio takav da ona nikada nije ni postojala. Od Jajca 43-e a zapecaceno ustavom iz 74-e.
To sto se desilo je samo repete 45-e.
Kada se sistem urusio, trebalo se opljackati sta ima i stvoriti novu klasu.
Sada je faza ciscenja 'postenih' od ubica. To se i 45-e i 90-e izveli psihopatskim ubicama. I to je sve bilo dogovorno. Ova prica: ustase, balije, chetnici su najobicnije medijsko sranje.
Ko su stradali? Iskljucivo civili. To nije rat, to je pokolj.
Sada nova klasa, cisti ove velike Hrvate, Srbe, balije itd. Oni sada smetaju.
Evo ti primer: drug Ivica je dizao tenziju do usijanja kao portparol Milosevica. Danas lomi kicme istima koje je napravio.
Ili Toma. Zavukao milion ljudi u kontejnere, a sada hoce da gi bude jeuropejac.Palma ti je licno ucestvovao kao Arkanov pulen. Eve ga sada: Austrija, Nemacka, Francuska. Da gu vide curani sta gi jeuropa znaci.
Nas je problem Beograd gde se skupili svi dezerteri, pa knjavcu: hoce gu veliku Srbiju. Hoce qrac. Hoce da zhdere za dzaba, a moze samo ako je guzhva.
Oni koji su stvarno ratovali su si napravili Republiku (Srpsku).
Sve su to nihovi kopilani, svi potomci komunjara. Jes video kako se BoTa i Ivica ljube.
Uskoro ce i Chanak u grupni seks.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Poslednji učenik stare škole.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 135
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
... moj kolega, Dejan Lazic je na Institutu i N Sadu, odradio ideju 'pametnih sabirnica" za vrsno opterecenje 1980-e. Trudio se covek, isprobavali odlicno je radilo, ali sve je ostalo na tapsanje po ramenu.
Posto sam ja bio potpredsednik studentskog servisa u to vreme, cesto je dolazio da napisemo neku kintu, za neke casove, da bi mogao da kupi neku diodu ili tranzistor (karikiram), jer nije imao finansisjku podrsku.
Elektrovojvodina, od silnih stanova koje je delila kurvama, sportistima, letovanjima itd, nije imala formulu da mu da neku kintu za istrazivanja. Konacno, posle mnogo muka, dodje Svaba i ponudi mu mesto asistenta na Univerzitetu u Minhenu...

Ovakav nacin "rukovodjenja kadrovima" mora da se menja, ako mislimo u EU.

Drzava je dozvolila da budemo korumpirano drustvo poput Nigerije.

I posle za Grke, Irce i druge ima milijarde $$$ a za nas tek po neko milionce eura. Krediti se daju drzavama koje mogu da ih vrate.
IP sačuvana
social share
Kada bih cepao drva 5 sati, 4 sata bih oštrio sekiru.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
vidi,ladno ima i slika...  Smile Smile (mislim na vodu)

u vezi Madjarske,Bugarske,Rumunije,pa i ostalih-pa,da,Juga je mnogima tad posluzila kao primer.kao opomena sta moze da se desi ako narodi zarate.mene uopste ne bi cudilo da su one price da je drugi razlog sto se ona raspala,bio taj da se Istocnoj Evropi uputi opomena,upozorenje,sta moze da je snadje ako se stvari otrgnu kontroli,tj-ako ljudi krenu jedni protiv drugih.ovako su svi videli i rekli "ma,dajte,ljudi,batalite to,vidite sta bi s onom Jugoslavijom za koju niko nikad ne bi mislio da ce tako da prodje",i na kraju ipak nije doslo do vecih sukoba.

sta ces,mi smo uvek ili zrtveno jagnje,ili primer,ili dezurni krivac.  Smile
Citat
Dobro zvanicno/nezvanicno, procurelo bi negde da koriste recimo avionske bombe od osiromasenog uranijuma. Jedina im je prednost kod osiromasenog uranijuma velika cvrstoca sto je znacajno recimo u borbi protiv oklopa kao i na oklopu, sada, za avionsku bombu ti bas i ne treba, nju izbace, sada, ako je kasetna da pokrije vece podrucje i eksploziv i srapneli cine svoje. Ako bi se recimo "zakopala" jedno deset metara pod zemlju i tada detonirala, napravila bi samo levak sa dosta manje stete.
Jedino mogu da zamislim u nekim bunker buster bombi, zbog crvstoce pri proboju
pa,pobogu,procurelo je odavno.samo potrazi na netu,progooglaj,i odma ces naci brdo informacija.
Citat
Inace, Egipat ima Abramse, ali sa obicnim oklopom, bez uranijuma
a,ne,ja nisam tu mislio na tu primenu,u Chobamu,nego bas na ugradjivanje u municiju ili bombe.
a naveo sam Egipat kao jedan od primera da bih ukazao da ako cak i taj jedan Egipat moze to da radi,zasto tek onda ne bi mogle prave vojne supersile.i to zaista i rade,i to se zna.samo sto se prica o tome samo kad se to otkrije,sto se ne dogadja uvek.
Citat
Inace, danas zrace samo tako u terapiji protiv raka.
e,drugo je to.ja ne pricam o tome.ja sam pricao o ubacivanju u vodu,hranu i lekove,i to pod pretpostavkama da je dobro.
lecenje zracenjem je nesto drugo.kontrolisano i dokazano.
Citat
Kada se dogodila katastrofa u Cernobilu, malo kasnije je vrsena evakuacija grada i njih par "pametnih" opeljesili radnju sa televizorima koje su uspeli da preprodaju pa su zavrsili ko zna gde. Mislim da su jedva uspeli da nadju te televizore kasnije. To mi je jedan Rus pricao.  Smile
znam za to.bio je cak i problem sa ozracenim rubljama,tj-problem nalazenja i unistavanja ozracenih rublji,kao i svega ostalog sto je bilo tamo,namestaja,uredjaja,automobila...
steta je sto je toliko toga ili bilo ostalo,ili postalo ozraceno(i samim tim stetno),ali,sta ces.
doduse,nesto su i uspeli da iskoriste.vojna vozila vec godinama deponuju na jedan spcijalizovani vojni otpad unutar Zone,gde ih ovi drze,dekontaminiraju i onda seku.sto je dobro,jer ipak su to hiljade tona ne samo obicnog gvozdja i celika,nego i vrednih delova,opreme i uredjaja.
Citat
Inace, da se nadje neko pametan u UN-u pa da progura zabranu upotrebe osiromasenog uranijuma u "klasicnim" ratovima...
slazem se.ali UNu pamet i razum nikada nisu bili jaca strana,tako da tesko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
vidi,ladno ima i slika...  Smile Smile (mislim na vodu)

u vezi Madjarske,Bugarske,Rumunije,pa i ostalih-pa,da,Juga je mnogima tad posluzila kao primer.kao opomena sta moze da se desi ako narodi zarate.mene uopste ne bi cudilo da su one price da je drugi razlog sto se ona raspala,bio taj da se Istocnoj Evropi uputi opomena,upozorenje,sta moze da je snadje ako se stvari otrgnu kontroli,tj-ako ljudi krenu jedni protiv drugih.ovako su svi videli i rekli "ma,dajte,ljudi,batalite to,vidite sta bi s onom Jugoslavijom za koju niko nikad ne bi mislio da ce tako da prodje",i na kraju ipak nije doslo do vecih sukoba.

sta ces,mi smo uvek ili zrtveno jagnje,ili primer,ili dezurni krivac.  Smile

Sada, opet, sta je starije, kokoshka ili jaje  Smile  Sada, bili su oni ludi i pre toga. Recimo, Bugari su poceli da vrse pogrome nad turskom manjinom i velik broj bugarskih Turaka je tada odlazio u Tursku gde su uz granicu nicala spontana ilegalna izbeglicka naselja. Kasnije, kada se sve smirilo, jedan deo ih se i vratio. Inace, jasan primer sta bi moglo da se dogodi imali su vec u Moldaviji, tamo se vec dobro krckalo. Inace, kako se svi slazu, samo da vidis neke od komentara recimo ispod nekog videa koji je postavio recimo Madjar pa kad Slovaci pocnu da pisu: em, madjarizacija, em taj i taj gradic ciji je ustvari i kako se stvarno zove i naravno dijalozi ko na Balkanu  Smile
Svojevremeno, pred rat, kad se onomad dobro zivelo bio neki prilog o radu na crnu u Jugi pa prikazli Rumune kako cekaju ngde u BG-u ispod mosta da dodje neki poslodavac da im da posao. Da vidis tuce za mesto, lete cigle, kamenje, nasli neke sipke i tuca izmedju dve grupe, valjda Rumuna a mozda cak Rumuni vs Bugari, zaboravio sam. Da vidis divljine sa jedne strane a sa druge strane gledas ih da se tuku za rad u Jugi pa svatis onda gde su oni a gde si ti.  Smile Smile
Sve u svemu, izgledalo ko posle prvog svetskog rata i sloma Austrougarske kad su se picili po istocnoj Evropi samo tako a oruzja od raspale monarhije na gomile.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Rumuni otvoreno smatraju Moldaviju svojom teritorijom. Oni napominju da postuju sve medjunarodne dogovore ( i postuju ih), ali zato daju rumunsko drzavljanstvo svim Moldavljanima koji to traze i deklarisu se kao Rumuni.Tamo je i jedna odcepljana teritorija ( Transistrija), koja je proruska.
Rusi kljukaju Moldavljane da nisu Rumuni, pa to pali kod polovine stanovnistva, vec da Rumuni drze pod okupacijom deo Moldavije (trecina Rumunije).
I tamo se ratovalo, samo sto mi nismo obracali paznju. Kao ni na situaciju sa Bugarskim Turcima.
Bugari im ne daju ni danas da vrate stara imena, vec ih drze kako ih je Zivkov preko noci prekrstio i ujutro cestitao sto su se vratili u maticnu naciju.Zamisli kako se zoves Dardanoglu, a ujutro ti doje policajas sa novom licnom kartom u kojoj se zoves Dermendzijev, ljubi te i cestita sto si Bugarin. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Citat
Studenti koji su u britanskoj prestonici Londonu demonstrirali zbog povećanja školarina imali su "fizički kontakt" sa ženom princa Čarlsa tokom napada na vozilo u kojem je bio taj par, rekla je danas sekretarka za unutrašnje poslove, Tereza Mej. ...

...Studenti, nezadovoljni gotovo trostrukim povećanjem školarina, udarali su kraljevski automobil motkama, pesnicama i flašama, uzvikujući "Dole s njihovim glavama", pre nego što je vozilo uspelo da se probije kroz gomilu i ode odatle.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Rumuni otvoreno smatraju Moldaviju svojom teritorijom. Oni napominju da postuju sve medjunarodne dogovore ( i postuju ih), ali zato daju rumunsko drzavljanstvo svim Moldavljanima koji to traze i deklarisu se kao Rumuni.Tamo je i jedna odcepljana teritorija ( Transistrija), koja je proruska.
Rusi kljukaju Moldavljane da nisu Rumuni, pa to pali kod polovine stanovnistva, vec da Rumuni drze pod okupacijom deo Moldavije (trecina Rumunije).
I tamo se ratovalo, samo sto mi nismo obracali paznju. Kao ni na situaciju sa Bugarskim Turcima.
Bugari im ne daju ni danas da vrate stara imena, vec ih drze kako ih je Zivkov preko noci prekrstio i ujutro cestitao sto su se vratili u maticnu naciju.Zamisli kako se zoves Dardanoglu, a ujutro ti doje policajas sa novom licnom kartom u kojoj se zoves Dermendzijev, ljubi te i cestita sto si Bugarin. Smile Smile Smile Smile

Slicno su posle rata i Grci radili sa Makedoncima, svima dali grcka prezimena.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230

Slicno su posle rata i Grci radili sa Makedoncima, svima dali grcka prezimena.

Posle neuspelog eksperimenta Juznih Slovena, od strane Karadjordjevica, pa pokolja iz drugog trata, vec se skrojila karta Balkana.To sto se desava, ne moze preko noci. radi se sto godina pa i vise.
Cherchil je nas prezirao zbog atentata u Sarajevu i bio u sustini skroz protiv stvaranja jake srpske drzave.
Setite se da je isao cak i na predlog obnavljanja Austrougarske.(jedan od predloga na Jalti).
Staljin je prezirao Tita kao nekog komunistickog levog filantropa, ali nije imao druge na teritoriji bivse YU.
Srbe nije voleo zbog pomaganja ruskim nesretnicima u rivaljuciji, a Srbi nisu ni imali komuniste.
Tako da je to prekrajanje islo evolutivno od Titovog Jajca 42-e i 43-e, kada su se pojavile baklje na zastavi.
Istovremeno se ravila i srbomrznja ( vidi Boze velikosrpska burzoazija). Par pivara, nekoliko sustera, krojaca, jedna livnica i nesto malih elektrana na recnim tokovima je bilo strah i trepet za radnicku klasu.
Izmisljanje nekog proleca, liberala, prisluskivanja dalo mu je povoda da sredi ono sto je naumio 74-e.
Ruku na srce, Staljin je mogao za pola dana da ga pregazi sve do Briona, ali je znao da ce imati stalne konflikte, narocito sa Srbima, jer su bili skroz nezadovoljni.Tako da je pustio ujka Sema da se istrosi.
Kad smo se mi 90-ih pobunili, receno nam je: ovo su vam bile muzicke zelje, postujte ih. I tako u mesto da vodimo politiku, mi smo ono 'ne znamo da radimo, znamo da se bijemo'. Pa dobili po p*cki da su nas razvalili.
Jedini uspeh je bio Srpska sa Karadzicem i Mladicem, ali napravise od ljudi ubice.Odricanje od saveznika, narocito od Amerikanaca (pa i Rusa) nas je skupo kostalo.
Sto vise se ritamo, to nas vise kasape. Ali ti imas u Srbiji novu generaciju, hibrida, koji vide onu istoriju koju im je Tito napisao.
Dvadeset godina poraza nad porazima da se ostvari ono sto su ti nacrtali 90-e (odnosno sam si nacrtao 43-e i verifikovao 74-e).
Pride su ti naturili i Kosovo kao drzavu. Ko je mogao da zamisli drzave: Slovenija, Makedonija, Kosovo.

Ako se ne okrenes da vodis politiku izgubices i ovo sto imas.
A jos ima sanse da se izvrsi mirna disolucija Bosne, da se vrati Crna Gora.
Ali za to, samo i samo i iskljucivo dogovor velikih sila.Bez ujka Sema mozes da ga pushis.
Danasnji milje ti je: Rusi, ujka Sem, Francuzi dok kontre ce ti udarati Nemci i Englezi. Vise Englezi nego Svabe.
Ta mrznja prema Americi, koja btw jos stoji sa ispruzenom rukom ce nas skupo kostati i dalje.
Ne mozes srpskom hibridu doklazati da mi nismo i necemo biti Ruska interesna zona bez neke nove Jalte.
Amin.
Sto se Evrope tice, njen prevashodni cilj je da se ne ratuje, a socijalni nemiri ce svako resavati kuci ( uz pomoc ostalih naravno).
Neka probaju samo da pruze prst na tujde, pa ces videti onog kauboja kako repetira vinchesterku i drekne: private. I odmah raspali.Da ne bude greske dva puta.
« Poslednja izmena: 13. Dec 2010, 09:00:56 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 01:19:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.