Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 17:14:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li se EU raspada po SFRJ scenariju?  (Pročitano 21013 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
To se zavisi od aspekta ugla posmatranja.
Ako je Evropski vid demokracije je prava demokracija, onda jesmo kuntakintosi i divljaci.

U stvari, svakako smo kuntakintosi, jer malo je država u Evropi, čak i u Aziji, i rizikujem: u Africi, kao ex-Yu. Najveći stepen korupcije, 80% mladića ne izlazi bez čaklije,bejzbolpalice, nerad, legalizovana mafija, više ratova za 15 godina, itd.

A i hebe mi se da li smo kuntakintosi ili ne. Da je Srbija normalna, pravna država, rado bi bio kuntakinte.
Inače pitanje je: da li nam može EU pomoći da prestanemo da budemo kuntakintos?
da se mi razumemo nesto-to sto ja kazem da su EU jedna hrpa jajara(ne zato sto nece da nas prime-da je tako,da nam lepo kazu "ocemo vas/necemo vas" uopste se ne bih ljutio,nego zato sto stalno glume nesto kao "jos malo,jos malo,pa cemo onda da vam mozda kazemo da li vas ocemo") ne znaci da ja smatram da smo mi super.ne.ja sam itekako svestan mana ove drzave,pa i ovog naroda,koji vec 7 decenija pusta da mu stalno sisaju krv,sto iznutra,sto spolja.
dakle-to sto ja kazem da su oni jajare,to nije zato sto mislim da smo mi savrseni,a oni losi,nego zato izigravaju kojesta,i umesto da nam lepo kazu "necemo vas,jebite se,vi ste cigani",oni nas zavlace vec 10 godina i mi i dan danas ne znamo ni da li imamo sanse da udjemo,a kamoli da li cemo ikada uci.
takodje,to sto sam ja svestan mana ovdasnjih ljudi(vecine),i sto se slazem da smo u nekim stvarima stvarno idioti,to ne znaci da cu tek tako da dopustam nekome,a pogotovu ne pravednicima na daljinu,da mene,a i ostale ljude ove drzave,nazivaju kuntakintama,divljacima,kanibalima,i slicnim svojim kretenizmima.
doduse,sad kad bolje razmislim,moguce je da autor tu nije mislio bas na SVE Srbe,i da je to rekao da bi istakao poentu,no,opet,onda je trebalo to da naglasi.verovatno se radi o tome,posto je doticni ovde poznat da ne ume da razlikuje lica u gramatici,no,kazem-onda je trebalo malo da obrati paznju.

Inače pitanje je: da li nam može EU pomoći da prestanemo da budemo kuntakintos?
u sustini nama ona i ne treba za to.mi pojedinci ovde i sami znamo sta je najveci problem ovog naroda-mentalitet.ali nam ona moze pomoci u tom smislu,da se to malo promeni,tako da odgovor na tvoje pitanje je da.

NO!,prvo neka ona nama kaze da li ce ikada odluciti da nam makar kaze kada cemo mi dobiti jebeni status kandidata za pocetak.mislim da bi posle 10 godina moljakanja,ljubljenja guzice,previjanja ujeda i rana od Siptara,pa i njih samih(bombardovanja,sankcije,proterivanja) bilo uljudno barem da nam kazu ima li sanse da oni ikada razmisle o nama,ili ne.
pa neka posle razmisljaju opet narednih 10 godina,nema veze.ako vidim da ima nekog ucinka svo ovo nase cimanje,nateracu sebe nekako da sacekam jos toliko.
nema veze sto su klosari usli cak 5 godina pre nas.nema veze sto su oni Montenigeri dobili status kandidata pre nas,a da prstom nisu mrdnuli(kao i uvek).nema veze sto ce cak i gomila divljackih cobana,dilera i silovatelja sa druge strane Prokletija,koji su nam oteli,i jos otimaju teritoriju,uci pre nas i uz nerad i lencarenje zaradjivati vise od nas,samo svercom droge...
nema veze,preci cu(cemo) i preko toga.samo ako znam(o) da ce to nesto znaciti.
ali,vidis,vreme stalno prolazi,a od svega toga,od mogucnosti da napokon neko uvidi sav nas trud i patnju,i dalje nema nista.a kako vreme vise prolazi,to sve vise izgleda da na kraju od svega toga nece biti nista,i da njih,u stvari,zabole dupe za nas.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2010, 00:20:12 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
da se mi razumemo nesto-to sto ja kazem da su EU jedna hrpa jajara(ne zato sto nece da nas prime-da je tako,da nam lepo kazu "ocemo vas/necemo vas" uopste se ne bih ljutio,nego zato sto stalno glume nesto kao "jos malo,jos malo,pa cemo onda da vam mozda kazemo da li vas ocemo") ne znaci da ja smatram da smo mi super.ne.ja sam itekako svestan mana ove drzave,pa i ovog naroda,koji vec 7 decenija pusta da mu stalno sisaju krv,sto iznutra,sto spolja.

E, sada problem je taj da je EU progledala kad su primili Bugarsku i Rumuniju. Kad cuju Srbija, dize im se kosa na glavi. Razumljivo, jer sada da se ne lazemo, nema nekih potencijala. Stanovnistvo staro ko i u EU, privreda slaba, javna potrosnja velika, infrastruktura onako, prirodnih bogatstava da bi se osigurao neki standard u Srbiji nema, dosta nekvalifikovane radne snage... Sve u svemu, veci minus nego plus a to je bas ono sta im treba. Ako Srbija ima nesto da ponudi, oni ce da kupe, ako ima nekih talenata koji u Srbiji prebijaju dane, otici ce u EU, ako treba kamion da ide iz Austrije za Grcku, ide, nema problema. Imaju sve sta zele a ne moraju nista da plate, tj. da pokrivaju minus Srbije ko recimo Portugala.
Sada o tim pricama EU sutra, eto, kolko dugo ceka Turska...
A sada o tim nekim kompleksima, te Srbija sad ovo te ono. Sve drzave imaju te neke komplekse istorijske "nepravde". Svabe kukaju kako dan danas placaju ratne odstete, kako daju pare sakom i kapom svoj sirotinji sveta, kako moraju da iz svog dzepa plate ujedinjenje i jos kojesta. Ako se ide dalje, ima tu kuknjave i za teritorijom koju su izgubili i jos kojesta. A tu slicnu pricu ces cuti svugde, u svakoj zemlji.

nema veze sto su oni Montenigeri dobili status kandidata pre nas,a da prstom nisu mrdnuli(kao i uvek)

Dobro, jos uvek se pravdaju na zemljotres.  Smile
Al kad pogledamo u celini, njih da prime, bezbolno im je. Imaju stanovnika ko osrednji grad u Evropi, ervo vec odavno koriste, troskovi ravni nuli.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Jajarama se dize kosa na glavi kad cuju Srbija prvo zato sto nas smatraju divljacima i ciganima,drugo zato sto smo medju retkima koji su se ikada usudili da im kazu "ne" pa cak i zadaju udarac(jes da su nam se zato posle najebali svega po spisku,ipak ostaje cinjenica da smo jedini smeli da im kazemo da ga duvaju).
a ne zato sto se oni plase starosti Srba,lose privrede i sta ti ja znam...
bole njih dupe za to.oni u svemu vide pare,i to je sve.popravili bi oni to za tili cas,jer kad nanjuse paru negde,nista im nije skupo.
Razumljivo, jer sada da se ne lazemo, nema nekih potencijala. Stanovnistvo staro ko i u EU, privreda slaba, javna potrosnja velika, infrastruktura onako, prirodnih bogatstava da bi se osigurao neki standard u Srbiji nema, dosta nekvalifikovane radne snage...
a ALJbanija i Djeticija su zato napredne,razumne,bogate i razvijene u picku materinu...  Smile Smile
jedino sto je drugacije kod Divljacica(Siiiptara) je to sto sto si prvo naveo,sto su svi mladi,jer se kote ko pacovi,pa ih ima kolko oces,pa i dosta mladih,a sve ostalo je ne isto,nego cak i gore.  Smile
a i ta prica o "mladosti nacije" mi je isto fascinantna.posto ne izlazi iz usta medija i zvanicnika zadnjih godina,pogotovu kad se prica o pomenutoj ALJbanjiji. Smiley
nema veze to sto je polovina tih mladih cobana ili bolesno,ili zakrzljalo,ili nepismeno,ili neobrazovano,ili sve to zajedno...bitno je da su oni mladi!  Smile to ce sve da resi.  Smile
eee,kamo srece da to tako ide.mislim,onda sledeci put kada ja budem renovirao stan,da ja pozovem 4 bebe da to rade?  Smile posto,jelte,mladje=uspesnije/brze.  Smile pa,ko veli-da probam sa baaaaaas mladim radnicima.  Smile
nesto mi govori da nece bas ici tako...  Smile tj da nije bitna samo mladost,nego i ono izmedju usiju.  Smile
Citat
Ako Srbija ima nesto da ponudi, oni ce da kupe, ako ima nekih talenata koji u Srbiji prebijaju dane, otici ce u EU, ako treba kamion da ide iz Austrije za Grcku, ide, nema problema.
i tu se njihov interes zavrsava.to je to brate.ne zanima ih nista vise kod nas.ne zanimamo ih toliko da nas vuku u svoj klub.jednostavno nas ne zele.em smo im mrski,em smo im gadni.jednostavno,nece nas.
ali nekima se to ne moze objasniti.al,dobro,neka,neka prodje jos 10 godina,pa cemo da vidimo ko je bio u pravu.
ja uvek priznam gresku kad je napravim,pa ako se ispostavi da sam sad pogresio,priznacu tad.

Citat
Sada o tim pricama EU sutra, eto, kolko dugo ceka Turska...
i nece ni docekati.ma koliko se ona trudila,i ma koliko vazan NATO pas bila,ona nikada nece biti deo tog kluba.i to je nesto sto i oni sami polako pocinju da kapiraju.licno sam video kad sam bio letos,tj-cuo od njih samih-mnogi su vec izgubili nadu da ce ih ikada primiti i polako pocinju da se mire s tim.
Citat
A sada o tim nekim kompleksima, te Srbija sad ovo te ono. Sve drzave imaju te neke komplekse istorijske "nepravde". Svabe kukaju kako dan danas placaju ratne odstete, kako daju pare sakom i kapom svoj sirotinji sveta, kako moraju da iz svog dzepa plate ujedinjenje i jos kojesta. Ako se ide dalje, ima tu kuknjave i za teritorijom koju su izgubili i jos kojesta. A tu slicnu pricu ces cuti svugde, u svakoj zemlji.
aha,samo sto Nemacka nije 10 godina tesko ranjena,natovarena do plafona svojim problemima,mukama i zrtvama,cupkala u mestu i mahala drugim klosarima dok su ulazili pre nje u "odabrani klub" i ljubila guzice celoj Evropi,dok je istovremeno otpozadi glodju siptarski psi,a isparenja uranijuma joj lepo podmazuju otvorene rane.

nikoga nisu toliko izgazili i toliko napljuvali(bar ne u Evropi),a da su ga toliko cimali i zajebavali,kao nas.
al,dobro,i,treba.kad smo gluplji od pasa(koji bar shvate kad ga zajebavas i neces da mu das sniclu,ma sta god uradio),nek nas zajebavaju.mozda jednom i naucimo nesto.
Al kad pogledamo u celini, njih da prime, bezbolno im je. Imaju stanovnika ko osrednji grad u Evropi, ervo vec odavno koriste, troskovi ravni nuli.
pa,da,ko ona dvojca na krovu,u "Kad porastem bicu kengur",ne znam dal si gledao...
sto po ceo dan samo duvaju i kenjaju na krovu.
pa kad treci baja nesto pocne da im prigovara sto nista ne rade,pa onda jedan kaze "baaaaticee,meni ne treba lova!meni ne treba rad!ja imam sve sto mi tree~eeba!imam svoj keks,svoje pljugice,svoju lezaljku i krov,i to je sve sto mi treba! razumes?
ja nemam prihode,ali nemam ni rashooode~ee!"

e,tako i oni.naravno da im lepo kad nista ne rade,i kad nemaju neke velike troskove.samo sede i bleje po ceo dan i seru okolo naokolo,izmisljaju novi jezik,pisma,kurce palce... a za to vreme se slivaju pare za kirije i prostor duz obale.a ako se i desi neki veci rashod,nema problema-Miiiico iz Dediiiinja ce poslati par koverti,i svi problemi reseni.  Smile

nije daleko od istine ona fora "Sta prov daju malom Djeticu kad se rodi?cuclu i mapu Dedinja".  Smile
« Poslednja izmena: 11. Dec 2010, 01:28:36 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
@hose
dao si pare da ti neko nesto napise, pa sada bi dao pare da upoznas shkorpija.
Uhvatila se krasta na balezi, reci onom govedaru da dovede kravu da se iskenja jos jednom da se osvezis.
Pisi nesto bre covece, nemoj samo mene juriti, nisam toliko vazan.

Bre kuntakinte, shvatite da se 65 godina proterivanja pameti i te kako vidi iz aviona na sta licite.
Ako bi se u Srbiji uveli zakoni samo od Milosa, da ne govorim o Karadjordjevicima od pre prvog rata, ti bi vec imao uredjenu drzavu. Imao si je pre evrope. naravno, oni nisu bili Srbi, oni su bili izdajnici.
Vi ste bre pravi Srbi, veliki, pokrsteni od bradate udbe koji cekate kuratog Rusa na tenku na Beogradskom asfaltu.

Hajde lepo svi procitajte malo o Pariskoj Komuni 1871-e. To smo mi. Kada je padala u sedmdesetom danu. Na groblju Per Lachez. U katakombama su komunjardi havatali pacove da se prehrane.
E taj Per Lachez su vam Javna Preduzeca.
Hajde ubedi ti mene , koliko bi Dulic sve pete u dupe u jeuropu, kad mu firma posluje sa 70 budzetskih preduzeca? Sve po zakonu.Nice bre ni BoTa ni Mladja ni Dulic u jeuropu. Samo se sale.
Ispunjavaju vam muzicke zelje. Samo sto sada drug ivica cuva zamrzivace, pa cete dupetom na kaktus i da kenjate trnje.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
bole njih dupe za to.oni u svemu vide pare,i to je sve.popravili bi oni to za tili cas,jer kad nanjuse paru negde,nista im nije skupo.

E, u tom grmu lezi zec. Mislim, nisu jos nasli nacin da matorce podmlade. Kad pogledas kolko ima penzionera sada a koliko ce ih biti tek za dvadesetak i kusur godina, cista racunica. Ne vide oni u tome pare, inace, Bugarska i Rumunija je bio politicki pritisak. E, kad su poceli u ekonomiju da mesaju i politiku, tu su se zeznuli a Srbija nudi danas umesto ekonomskih, "politicke" poene...

a ALJbanija i Djeticija su zato napredne,razumne,bogate i razvijene u picku materinu...  Smile Smile

Rekoh, Djetice mogu da prebole, nema ih mnogo (ili im mozda manjak generala u NATO-u  Smile ) a Albanci jedino sto imaju je jako mlado stanovnistvo, znaci, mnogo radno sposobnih ljudi a malo penzionera. Sa druge strane, Evropa sto se toga tice ima toga dosta, posto im mladi bas nemaju neke dobre diplome tako da i za njih dobro sumnjam da ce da ih prime, ili u skupu sa Turcima, sto znaci na sveto nikad.  Smile

Citat
i tu se njihov interes zavrsava.to je to brate.ne zanima ih nista vise kod nas.ne zanimamo ih toliko da nas vuku u svoj klub.jednostavno nas ne zele.em smo im mrski,em smo im gadni.jednostavno,nece nas.

Ma to "mrski i gadni" je za dnevno-politicku stampu, inace ono sto odlucuje je cista matematika, imas - nemas, surovo, ali tako je.

Citat
pa kad treci baja nesto pocne da im prigovara sto nista ne rade,pa onda jedan kaze "baaaaticee,meni ne treba lova!meni ne treba rad!ja imam sve sto mi tree~eeba!imam svoj keks,svoje pljugice,svoju lezaljku i krov,i to je sve sto mi treba! razumes?
ja nemam prihode,ali nemam ni rashooode~ee!"

Tako nekako, al Djetici su se setili da odavno nisu bili u nekom savezu da opet kukaju na zemljotres i da traze okrunjeni kukuruz kao i penzije za oficirski kadar  Smile

Citat
aha,samo sto Nemacka nije 10 godina tesko ranjena,natovarena do plafona svojim problemima,mukama i zrtvama,cupkala u mestu i mahala drugim klosarima dok su ulazili pre nje u "odabrani klub" i ljubila guzice celoj Evropi,dok je istovremeno otpozadi glodju siptarski psi,a isparenja uranijuma joj lepo podmazuju otvorene rane.

Ih, da cujes prica, pitao bi se ko je tu lud.  Smile Zapadnjaci kukaju kako financiraju istok koji nije urcem mrdo 50 godina, istocnjaci kukaju kako su ih zapadnjaci opljackali i okupirali i jos kojesta. Al ih zeznem sa onom: "a  "sto ulazis u frku kad nisi jaci"  Smile
Inace, kukace i Rus za raspadom SSSR-a i kako ih sada zezaju na Kavkazu cega nije bilo ranije, kako ima razlike bogati-siromasni cega isto nije bilo ranije i jos svatsa nesto.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9

Uhvatila se krasta na balezi....

...kod tebe je upitanju,progresija!
ti kao fekalni mutant,jednostavno bujas!
sto se tice pisanja.napisao sam,da ce se EU raspasti,a ti ces tada predstavljati  spomenik od govana na to sranje.zar nema simbolike,a?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
E, u tom grmu lezi zec. Mislim, nisu jos nasli nacin da matorce podmlade. Kad pogledas kolko ima penzionera sada a koliko ce ih biti tek za dvadesetak i kusur godina, cista racunica.
ne,vidi,naravno da je starost bitna,pogotovu u sledecih 20 godina,jer zemlja moze da bude i ultra-bogata,ali to joj nista ne vredi ako nema ko da radi u njoj.dakle,to stoji.
ALI,ja pricam o tome da to nije sve.pricam o tome da mediji i politicari sa zapada ne prestaju da seru o toj "Najmladjoj naciji Evrope",ko da ce sad to da resi sve njihove probleme,i ko da ne znaju da je zato,s druge strane,pola te nacije ili bolesno,ili zakrzljalo,ili nepismeno,ili neobrazovano.
uostalom,da predjemo i preko toga,ono kao-nepismenost i neobrazovanost se mogu resiti.
opet,ostaje bolesti zakrzljalost.imas gomilu vec zatucanih degena koji su sada jos pod stalnim zracenjem uranijuma i drugih otrova iz bombi,kao i uzasno zdravstvo i uzasnu brigu o opstem zdravlju.
skoro sam video mapu na netu,na kojoj su oznacena mesta na Kosovu gde su bacene bombe s otrovnim ili radioaktivnim materijalima.bilo je oko 50 markera,ali su mnogi bili grupisani,i to najvise na jugu,jugozapadu,i jugoistoku,dok je sever,bar Kos.Mit.,bio "cist".to znaci da je jedan dobar deo te "zemlje" ozracen i zatrovan,i da im opet ne vredi sva ta mladost i okot kada ce plivati u kancerima i bolestima,upravo zahvaljujuci svojim drugarima amerima.u stvari,vec plivaju-svi se secamo onih ozracenih Zabarskih vojnika koji su se tesko porazboljevali od necega sto nisu ni videli,sto je bilo iza brda i planina,ali dovoljno jako da ih sve potruje.
Citat
Ne vide oni u tome pare, inace, Bugarska i Rumunija je bio politicki pritisak.
...koji su one zasluzile cime?
sta su to one uradile ili imale vise od nas,pa da udju pre 5 godina,a da mi i dan danas ne znamo kad cemo?
nista.radi se o cistom izdrkavanju i zajebavanju,i u tome da u njima ipak vide potencijal(Bog sveti zna zasto...),dok u nama vide cigane.
tako da i za njih dobro sumnjam da ce da ih prime, ili u skupu sa Turcima, sto znaci na sveto nikad.  Smile
Turke nece nikad,ali Divljacice ce itekako primiti.
bice tu sporova i svadja,verovatno najvise Francuzi-Ameri,posto su prvi najrazumniji od svih lujki zapada(nisu bas ni oni mnogo razumni,ali su razumniji od ostalih,sto su i pokazali vise puta u istoriji),a drugi sebicni manipulatori kojima ne smeta cak ni jedna ekstremisticka islamska drzava u Evropi,i opsta poplava imigranata,samo da bi ostvarila svoje ciljeve i interese.
vec je oko toga bilo sporova i svadja unutar NATOa(najcesce to Francuzi-Ameri),i tek ce ih biti,ali na kraju,Divljaci ce postati clan EU.uostalom,cim su njih vec,u ovakvom stanju,pustili u NATO,gotovo je sigurno da ce ih vrlo brzo pustiti i u EU.
Citat
Ma to "mrski i gadni" je za dnevno-politicku stampu, inace ono sto odlucuje je cista matematika, imas - nemas, surovo, ali tako je.
to,stoji,ali ja ipak mislim da ima tu i emocija.
jer,da se radi o prijateljstvu,znaci-da se mi pitamo da li bi oni posli s nama u rat,ili ne,pa da onda kazemo "ma,jok,bre,sve je u interesu-ili ce da krenu jer i njima odgovara,ili ce da ostanu jer im ne odgovara",pa ajde.
ali ovde je suprotno.ovde se radi o odlucivanju da primiti jedan prgavi narod u svoj klub,ili ne.
pazi,samo to sto smo se 99te usudili da ih klepimo,je dovoljno da se u nedoumici "da li da ih ismejemo/kaznimo/zajebemo" uvek odaveru "da",a kamoli jos i to sto smo za njih cigani.(bez obzira sto smo im vekovima sluzili kao stit,a jedno vreme bili cak i pravnicniji i liberalniji od njih)
Ih, da cujes prica, pitao bi se ko je tu lud.  Smile Zapadnjaci kukaju kako financiraju istok koji nije urcem mrdo 50 godina, istocnjaci kukaju kako su ih zapadnjaci opljackali i okupirali i jos kojesta. Al ih zeznem sa onom: "a  "sto ulazis u frku kad nisi jaci"  Smile
pa,da,zato sto nisu bas svi osetili sta znaci muka.istocnjaci jos i jesu,za vreme Varsavskog pakta.
ali zapadnjaci svakako nisu.nisu osetili u modernom dobu sta znaci trovanje uranijumom,sankcije,bombardovanje,kasapljenje,gradjanski ratovi,gubljenje teritorije...tako da je i ocekivano da toliko kukaju zbog toga sto nemaju dovoljno evara ( Smile) za sve.
ko zdrav i bolestan covek.jedan ima 100 zelja,drugi samo jednu.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2010, 02:06:35 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

skoro sam video mapu na netu,na kojoj su oznacena mesta na Kosovu gde su bacene bombe s otrovnim ili radioaktivnim materijalima.bilo je oko 50 markera,ali su mnogi bili grupisani,i to najvise na jugu,jugozapadu,i jugoistoku,dok je sever,bar Kos.Mit.,bio "cist".to znaci da je jedan dobar deo te "zemlje" ozracen i zatrovan,

Odoh u jedan mali off. Sada, bombe sa "osiromasenim" uranijum jos ne postoje, mislim, kolko znam. A sada, koriste ih jedino Abramsi za jezgra potkalibarskih projektila (SABOT) ili jos avion A-10 koristi slicnu municiju u borbi protiv oklopa, sada, ovi zadnji su retko bili na Kosovu zbog opasnosti da ih skinu jer moraju da lete ispod 5000 metara da bi topom mogli nesto da pogode.
Inace, nevezano za rat, devedesetih sam gledao reportazu kako je neko neki radioaktivni mulj ilegalno istovario negde u Albaniji. Bilo kao ogradjeno zicom i postavljeno par nekih zardjalih tabli sa upozorenjem na Albanskom. Mislim, Nigerija. Hebi ga, seljaci nanjusili to, pokrali onu burad, izbacili taj mulj sto samo ne svetli u mraku u neki potok i koristili burad za kisnicu i za pecenje rakije i kuvanje marmelade i slicno.  Smile Smiley 1
Kasnije otkriven skandal pa su preostalu burad pokupili, pa su seljake upozoravali da vrate burad jer je u njima otrov, al seljacka pamet, neces ti njega da zahebes lako, sakrili su oni tu burad i verovatno jos poneko bure i dan danas koriste, ako ne, stoji tamo u nekom potoku  Smile

...koji su one zasluzile cime?

Hebi ga, prvo kratkovidnost i pohlepa nekih u EU, a najbitnije prosirenje NATO-a kao i ucesce u ratu na Kosovu. Sa druge strane, postojale su price (sada ko zna koliko tacne ali ima necega u tome) da ukoliko ne stabilisu Rumuniju i Bugarsku moze u tim drzavama da se dogodi "Balkan", Rumunija ima "problemcica" sa granicom prema Madjarskoj i obrnuto, Bugarska obozava prosto svoju tursku manjinu a granice sa Turskom (devedesetih su ih skoro proteravali masovno, nastajali izbeglicki logori u Turskoj), pa recimo Moldavija, u kojoj ima dosta Rumuna pa bi mogli eto da se prikljuce matici sto bi tek "olaksalo" cital problem i jos kojesta. Sada, koliko u tome ima istine, ali opet, ruku na srce, rovito je to podrucje. U fazonu, platicemo vas, al nemojte da ratujete. Recimo samo da vidis "ljubav" Slovaka i Madjara na komentarima u Youtubeu, ko Srbi i Albanci, potencijal samo takav, dodas tu rasulo kakvo je bilo, gomila oruzja sto je ostala iza Crvene Armije, nedostatak novca i zainteresovanosti za red, kao i nacionalizam koji se i danas lepo vidi... U to vreme mozda je i bila opravdana bojazan za tako necim.

to,stoji,ali ja ipak mislim da ima tu i emocija.

Emocija ima i u fudbalu ali kao sto smo videli u slucaju Katara, emocije ne mogu da zamene novac. Sada, iskreno receno, prosecnog EU gradjana i ne interesuje sta se dogadja u Srbiji. Dnevna stampa ionako nista ne kaci, nema niceg zanimljivog, a sada drugacije to izgleda u Srbiji gde je eto svaki dan javljaju "jos samo jedan cm do EU" i farbaju autobuse. Neki put u nekim novinama nadjes na x-strani neki clanak, recimo zadnje sto sam uhvatio bilo je o ekonomskoj krizi u Srbiji. Inace, bila je jedna slika i kratko u sportskom delu o Djenovi, nista narocito.
...tako da je i ocekivano da toliko kukaju zbog toga sto nemaju dovoljno evara ( Smile) za sve.

Naravno, "otvorena rana" to jest novcanik najvise boli, hebes solidarnost sa istocnjacima. A sa druge strane, da se nisu pre vise od po veka *urcili, bolje bi prosli, sta su napravili, dobro da ih je ostalo nesto  Smile

IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Odakle taj izraz: osiromaseni Uranijum? Sta je to? Koje vreme poluraspada? Kako se kontrolise?
Ja znam da u Vinci imas dve atomske bombe, koje cure na sve strane, a braca Ruje nikako da odlazu, jer cekaju pare koje nam je ujka Sem obecao. Za bratstvo nece nikako. Kazu: ovo ste gu pravili kada ste nas drzali pod NJET.
Nosili zvake po Moskvi i jebali nam Ruskinje za zvaku. Sada se malo banjajte u zracenjima.Dobro je za reumu.
Stvarno ne razumem kako to funkcionise? Pretpostavljajuci da je od otpada, koji je jos pod radijacijom, kako se pakuje, kako se kontrolise, kako se aktivira? Da li je to U234.... ili koji vec?
I kontrola te osiromasene fisije pretpostavlja niz uredjaja?
Mora da to deluje samo na Srbe, jer Shiptari vidim se ne zale, a nesto ni unrproforce nije briga.
Zna li neko neki podrobniji detalj?
« Poslednja izmena: 11. Dec 2010, 10:39:44 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Odoh u jedan mali off. Sada, bombe sa "osiromasenim" uranijum jos ne postoje, mislim, kolko znam. A sada, koriste ih jedino Abramsi za jezgra potkalibarskih projektila (SABOT) ili jos avion A-10 koristi slicnu municiju u borbi protiv oklopa, sada, ovi zadnji su retko bili na Kosovu zbog opasnosti da ih skinu jer moraju da lete ispod 5000 metara da bi topom mogli nesto da pogode.
@maradicu,ja sam ti vec reko jednom,i ponavljam ti opet-to sto nesto "zvanicno",ili u medijima ne postoji,ne znaci da i u stvarnosti ne postoji.  Smile

dakle, "zvanicno",ta tehnika se koristi samo u Chobam oklopu(sto je takodje idiotski,jer se vec nekoliko puta desavalo da se posade lepo ozrace prilikom udarca,tj-ostecivanja tog glavnog ceonog oklopa,no,to se supljoglavim svinjama ne moze objasniti,i zato ga ja i zovem "Coban"  Smile),ali se u stvarnosti takodje ubacuje i u municiju i bombe.

pazi kad se ubacuje cak i u municiju za laka oruzja,a kamoli tek u tenkovske granate,ili avio bombe.
pa,sta mislis,otkud tolika snaga pojedinih danasnjih granata i bombi?pa,uranijum,batice.kad zvekne,ko da te zveknuo Bog maljem po tintari/tenku/zgradi.
dobro,naravno,tu su i drugi faktori-novi motori,tehnologije,punjenja...ali i tezina je itekako bitna,to se odavno zna.
ne znam sta ti je tu tolko cudno i novo.odavno se vec zna za tu upotrebu.cak i ovde.ljudi mozda ne znaju za upotrebu u municiji,ali svakako znaju za upotrebu u bombama.
pa,cak i Egipat to radi.i Turska.i jos oko tuce drugih drzava.
nije to nista novo,niti nepoznato,nego je stvar u tome da novinarska suplja burad ili nemaju pojma o tome,ili ne pricaju rado o tome,pa onda svi tripuju kako je to neka urbana legenda,ili mit,ili sta vec,iako je dovoljno samo da odes u vojni muzej i vidis granatu licno,ili u bolnicu i pitas ih za statistiku pre i posle 99te,i da ti sve bude jasno.

pazi kad cak i na jednoj wikipediji ima o tome,i to cak i na stranici o bombardovanju.evo,pogledaj sam.

http://en.wikipedia.org/wiki/NATO_bombing_of_Yugoslavia#NATO_forces

tu imas i sliku granate,i mapu Kosova sa lokacijama gde su bacena uranijumska sranja.

evo jos par linkova,prva dva rezultata pretrage "upotreba uranijuma u Jugoslaviji"

http://www.marxist.com/Europe-old/uranium.html

http://www.wise-uranium.org/dissbk.html#SERBIA

uostalom,kao sto rekoh-ko ne veruje,ili ne zna,neka samo ode do muzeja i vidi licno granate,ili se raspita kod lekara kako izgleda statistika za kancerogena oboljenja/lecenja pre i posle 99te.
u porodici imam jednog(imao 2) lekara,a licno ih znam nekoliko.i mnogi mi kazu da je pre 99te rak kod mladjih od 30 bio bre retkost.a posle nje je postao uobicajenost.
stavise,tetka mog druga je umrla pre par godina od posledica zracenja u Dragisi Misovic,gde je radila kao lekar.
eeeej,kopilad su bacali ta otrovna sranja cak i na bolnice,i to usred grada!!!!!!!

uostalom,tu je i onaj slucaj trovanja Zabarskih vojnika na kosovu od tih bombi.sto se porazboljevase za samo par dana.
od cega?od kijavice?od uranijuma,jebote,od cega bi drugog.
Inace, nevezano za rat, devedesetih sam gledao reportazu kako je neko neki radioaktivni mulj ilegalno istovario negde u Albaniji. Bilo kao ogradjeno zicom i postavljeno par nekih zardjalih tabli sa upozorenjem na Albanskom. Mislim, Nigerija. Hebi ga, seljaci nanjusili to, pokrali onu burad, izbacili taj mulj sto samo ne svetli u mraku u neki potok i koristili burad za kisnicu i za pecenje rakije i kuvanje marmelade i slicno.  Smile Smiley 1
Kasnije otkriven skandal pa su preostalu burad pokupili, pa su seljake upozoravali da vrate burad jer je u njima otrov, al seljacka pamet, neces ti njega da zahebes lako, sakrili su oni tu burad i verovatno jos poneko bure i dan danas koriste, ako ne, stoji tamo u nekom potoku  Smile
mi to sada kazemo "seljacka pamet"/kretenizam,ali da znas da su pre samo 80 godina taj isti otrov trpali u paste za zube,vodu,hranu,lekove,opet iz cistog neznanja.
nama je to sad kretenizam i seljastvo,jer mi ovde znamo da je to otrov,ali nazalost,jos ima onih koji ne znaju za to.
kazem ti,bre,u jednoj americkoj(!) emisiji sam slusao o tome kako su cak i lekari tamo 30ih tripovali kako je radijacija (uvek) super,i kako je radioaktivna voda lekovita i zdrava,kao i paste,i hrana,i sve...
dobro,naravno,uvek je bilo i onih koji su govorili da je to apsurdno,pogotovu u Evropi,gde je toga bilo daleko manje nego u Americi,ali,opet je to sve strasno.
e,dobro,sad,to opet ne opravdava skroz te ludake,jer mislim,da je u buretu bio skladisten cak i hidrogen(znaci-nesto sto ubija bakterije),ja to opet svakako ne bih uzeo da u njemu pravim hranu/drzim vodu  Smile ,tako da tu vec dolazi to sto si ti reko-seljacka pamet.al,jbg,kad covek ni ne zna,a ni nece da misli.
Citat
...

U to vreme mozda je i bila opravdana bojazan za tako necim.
pa,i jeste.mislim...nesto,pogotovu danas,moze jednog trenutka da izgleda smesno,a vec sledeceg da preraste u vrlo veliko njesra.tako da i ne zvuci to tako neverovatno,kad covek bolje razmisli.
NO,to je bilo 90ih,i to pocetkom 90ih,u periodu posle raspada svega.do 2000. to je vec bila matora vest/tema.
a ovi su primljeni 2005. znaci,15 godina posle "krize/potencijalne krize".
to ocigledno pokazuje da to nema veze sa time,nego,kao sto rekoh-oni njima trebaju takvi,u EU,mi im ne trebamo.oni su sad gospoda i intelektualci,mi smo cigani i divljaci.a posto su ih jos ti cigani i divljaci klepili po njuski 99te,ne treba propustiti priliku da se dobro napljuju/ismeju/zajebu u svakoj prilici.i to ti je to.to ti je ovo sto se vec 10 godina desava."ajde,ajde,lako cete vi to","aha,dobro...","zao mi je,nije dovoljno","mozda sledeci put",a za to vreme Djetici lade jaja na kamenju,a Sipcine prave paprikas od Srpskog mesa i Afganistanskog bilja,i ulaze pre nas.
« Poslednja izmena: 12. Dec 2010, 00:38:01 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 17:14:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.