Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 13:44:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li napraviti Facebook profil?  (Pročitano 121204 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Well, well... mislim da sam uspela da nađem jednu pozitivnu stranu Facebook-a.  Smile

A to je razmena multimedijalnih sadržaja sa ljudima sa kojima se obično viđamo u okruženju u kom nam takvi sadržaji nisu dostupni.

Recimo, hoću da pustim koleginicama neku pesmu, a nemam ni kompjuter, na wap-u je to nemoguće... i onda ja njima lepo, kad dođem kući, pošaljem link na Face-u.  Smile

Ili da gledate slike bivših i shvatite kako su se ofucali otkad više nisu sa vama.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 1800
Goddamnit, ko će da čita 11 strana sad  Smile
A vrlo je zanimljiva tema, svaka čast  Smile

I ja sam sebi odavno obećao da neću otvoriti fb (i od tad se drogiram isključivo burekom  Smile ).
...Kao i postavljač teme, padao sam u iskušenja... U stvari ne da sam padao u iskušenja nego su mi ortaci napravili nalog i poslali šifru i email preko msn-a. Idioti... Ja naravno ugasio nalog.

Isto tako sam nabasao na tom fejsu na neke drugare koje ceo život nisam video... Čak i jednu drugaricu koja je išla sa mnom u obdanište i osnovnu do 4. razreda kad je otišla u Australiju... I nismo se čuli ni videli dobrih 7 godina... I baš sam je se uželeo tada... Ali džaba... to je jednostavno tako... Ljudi se rastaju... Jedino sam hteo da otvorim zbog ujaka u Italiji ali čovek se samo nasmejao i rekao: "gde vi živite? pa skype je 4 puta bolji od fejsa"... Naravno, za svrhu komunikacije jeste bolji... Ali na skype-u ne možeš da pozerišeš do mile volje, zato i nije toliko popularan... I od tad imam skype i lepo mi je. Račun za telefon mi je manji  Smile

Što se tiče ostalih iz osnovne... Kao što je bambina rekla, nema o čemu da pričaš sa njima... Možda ima, možda se neko promenio, pa i ima interesovanja slična tvojim, ali uglavnom se sve svodi na "De si, šta ima? Evo ništa...."
Oni koji su hteli da ostanu u kontaktu sa mnom, ostali su (a njih iz osnovne ima 0 ), a oni koji nisu... So long, and thanks for all the fish.  Smile

Ja sam jednostavno poceo da se osecam kao odbacen iz drustva i odsecen od sveta zato sto ne visim na FB kao svi ostali. O tome se upravo i radi.  Smile

Zavisi kako gledaš na stvari...
Time što posmatraš svoje drugove kako pričaju o fejsu, ti se osećaš kao da si izostavljen... I oni te verovatno i ne razumeju pa te donekle i odbacuju jer negde (stavi se u njihov položaj... njima se druženje 50% svodi na fejs) su skontali da ti kao da ne želiš da se družiš s njima...

Ali kad malo bolje pogledaš... Kad budeš smatrao za uspeh to što nisi otvorio fejs i što si ostao dosledan svojim stavovima, videćeš oko sebe one ljude koje do tad nisi ni mogao da vidiš jer si bio okupiran ''društvom sa fejsa''... Mnogo ćeš videti ljudi sličnih tebi, ljudi koji takođe ne vole fejs, a nisu ni ružni ni glupi ni zaostali (a ni vanzemaljci)... Štaviše, generalno, mnogo su normalniji  Smile Takvo je bar moje neko iskustvo.. I možda čak sve više i više ljudi srećem koji nemaju FB nalog (ili mi se samo čini, kao što se i tebi i meni u nekom trenutku činilo da 99% ljudi oko nas ima nalog  Smile )

I nije isto kad neko ima FB account i kad neko ''visi na fejsu''... Ovi što vise su ono što ti ne želiš da postaneš. A nisu ni oni nužno smarači i pozeri, moram da priznam... Ako misliš da možeš sebi da zacrtaš da ne provodiš više od pola sata - sat (ili koliko već odrediš) na fejsu, onda slobodno otvori...

FB ti je kao pljuga... Izaziva psihičku zavisnost i loš je po zdravlje  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
SonyEricsson Xperia mini
e sad kao niko nema fejzbuk profil  Smile

ne znam samo otkud onih 150m+ (vjerovatno i puno vise) ljudi  Smile

siguran sam da 99% clanova ovog foruma ima napravljen ili je imalo profil na "fejzbuku" ... toliko o tome...

samo nije mi jasno zasto je tolika "sramota" koristiti Facebook  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 5530
Zastava Novi Sad - Petrovaradin
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Sony xperia tipo
па, ем има много људи који имају профил, ем неки од њих имају по два, а неки и три налога  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ko bi reko da nisam normalan?? 0_o

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1851
Zastava Far Far Away
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
ja sam IMAO dva profila i oba sam gasio po vise puta i isto tako i aktivirao iznova. to je nevjerovatna zaraza, i kad na poslu vidim kako se kolege medjusobno takmice ko ce da napravi bolji rezultat na nekoj igrici prosto mi je zao sto i ja ne mogu da se dokazujem pred njima, jer necu vise nista da imam sa tim. 31. decembra sam zvanicno ugasio profile, na takav nacin da im vise ne mogu pristupiti. pod
1. promijenio sam mail na neki lazni nepostojeci,  jer kad ga promijenis na taj novi valjda Smile ne dobijes link da potvrdis da si zelio da promijenis mail.
2. ukucao sam u notepadu neku kombinaciju slova i brojeva sa puno karaktera, sve to kopirao i nalijepio u poljima za novu sifru.
3. ugasio sam i nisam sacuvao notepad sa sifrom.

rezultat:
nemogucnost pristupa profilima na facbooku i ne samo to. blokirao sam ga u kompu, i kako se dovatim kojega kompa na poslu ili kod prijatelja, samo blokiram fb.

inace sam negdje procitao da je fb po evropskim zakonima za privatnost, potpuno nelegalan sajt, ali ga ne mogu zabraniti jer je u americi server.. tako nekako..
IP sačuvana
social share

| ፖድጎሪጻ | Падгорыца | بودغوريتشا | Podgorica | Подъгорица | Подгорица | Ποντγκόριτσα | پودگوریتسا | Podgorytsa | פודגוריצה | Պոդգորիցա | ポドゴリツァ | პოდგორიცა | Podgorika | Podgoritsa | Podgòrica | พอดกอรีตซา | Подгориця |
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 865
Zastava Republika Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
HTC K700i
Jebote ti kao da si se navuko na heroin...

Samo se iskuliras dve nedelje i profil ti je obrisan zauvek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
HTC Wildfire S
Citat
inace sam negdje procitao da je fb po evropskim zakonima za privatnost, potpuno nelegalan sajt, ali ga ne mogu zabraniti jer je u americi server.. tako nekako..

Jest', sad kad ti ne odgovara više i sad kad si provalio da nemaš mere... sad je nelegalno.  Smile

---

Uf facebook, facebook.... Smile
Nemoguće ga je ignorisati, ovaj polimer surove globalizacije je ušao u sve pore modernog društva da je neposedovanje profila kao da nemate fiksni broj, ličnu kartu ili četkicu za zube. Jednostavno je nemoguće ignorisati ga. Boriti se protiv njega je još uzaludnije... tako da je najbolje pridružiti mu se i iskoristiti ga koliko možete u neke dobre svrhe.
Ja imam profil... i možda je prežvakano... ali mene su stvarno naterali da ga napravim. Smile
Malo sam prozujao tim sajtom i ukapirao sam da to nije za mene iz više razloga.

Ne dopada mi se ta lažna slika o sebi koja se neprestano gradi i koju primećujem skoro na svakom profilu. Ako je sujeta razlika između onog što mislite da jeste i onog što stvarno jeste, pa ta razlika između je sujeta... e pa ta razlika suviše nerealno leti i preti da deljenik postane toliko ogroman da se jednog dana neće moći ukrotiti i bićete prinuđeni da živite sa svojom sujetom... a treba para za tog cimera. Retardirani ker koji se pokenja na tepih svakih sat vremena kad vidi kursadžije na TVu ne troši toliko para i ne zahteva toliko nepotrebnog vremena koliko ta razlika i to drugo nerealno JA koje se uvalilo da živi sa vama u vašem stanu.
Negde u međuvremenu se zapostave svoje realne sposobnosti i vrednosti a da to ni ne primetite.

Facebook vam je pružio mogućnost da postavite svoju full fullova sliku na kojoj će svi da vam se dive, ljube i mwa-vaju dok vi sedite u svojoj sobi u trećem danu menstruacije i izgledate ko govno od Marije Šerifović. Utiče to na psihu rođaci.
Dalje
You have 3248 friends. Smiley
Mislim ono... koliko je to realno.  Smile Ne ozbiljno?
Ja u mobilnom u imeniku imam preko 700 ljudi... ali kad malo bolje razmislim i kad svedem sve račune, realno imam 3 prijatelja.  Smile
I posle mi neko dođe i kaže mi ja imam 1000 prijatelja na FBu... e blago tebi...
Dalje.
Možda grešim, nemam previše vremena provedenog na Face-u, ali imam osećaj da ironično, s obzirom da se radi o društveno socijalnom sajtu... ljudi gube pravu komunikaciju.
Ovo je vreme kad neku poruku možete s nekim podeliti ili je jednostavno izbrisati.
Ovo je vreme kad nekog prijatelja možete sa sva klika miša dodati ali i izbrisati ga.
Ovo je vreme kad... da neverovatno... ortaka je šutnula riba preko Face-a... ja sam vrištao smeha... ali ispostavilo se da je to sasvim normalno.
Gube se one prave emocije i komunikacije među ljudima.

Mislim mogu ja ovako do sutra... ali poenta je cela da je sve u vama i način na koji vi rezonujete određene stvari.
Sve je oko nas mač sa dve oštrice.
I telefon kad se pojavio... može da se koristi da javite, primite odnosno razmenite neku važnu informaciju ili da se čujete sa važnom i dragom osobom a možete i da provedete satima ogovarajući druge ljude, zivkati one dahtalice...
I televizor kad se pojavio... može se on, ako želite, koristiti u edukacione svrhe, informativne... ali isto tako može se koristiti u svrhu propagande ili tone idiotskih emisija i rialiti emisija.
Sve je to relativno moj Ajnštajne. I zavisi od vas i na koji način želite da postupite sa nečim.

Ista stvar je i sa facebook-om.
Može on biti kakav god hoće ako vi svejedno nećete imati mere i obzira.

A vi vidite na koji način sve možete da ga iskoristite u pragmatične svrhe.
 A možete i ovo drugo...

Što se tiče mene... koji će mi kurac ljudi koji mi se jedno 4 godine ne javljaju na ulici a tu me jure na face-u i žele da mi bude prijatelji?!

Ignore.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2010, 03:27:42 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
SonyEricsson Xperia mini
Uglavnom, mudro zboris...  Smile

ja sam IMAO dva profila

Zasto dva, ovo mi nije jasno?  Smile

Imam "jedan" profil i oko 70 prijatelja (vise nego dovoljno) cak i previse (poceo sam "uveliko" i da brisem)  Smile
Profil sam napravio prije oko 2 godine i primarni cilj mi je bio da se povezem sa ljudima koji zive daleko od mene (uglavnom rodbinom) ...

Facebook vam je pružio mogućnost da postavite svoju full fullova sliku na kojoj će svi da vam se dive, ljube i mwa-vaju dok vi sedite u svojoj sobi u trećem danu menstruacije i izgledate ko govno od Marije Šerifović. Utiče to na psihu rođaci.

Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 226
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Bravo WhiteGoa, odlicno poredjenje, fejsbuka sa nekim drugim stvarima, ja sam hteo da napisem poredjenje sa pojavom automobila, gde je takodje bilo protivnika automobila sa raznim razlozima...

Vidim da mnogi ljudi dozivljavaju fejsbuk kao takmicenje, pa je fora ko ce imati bolju sliku, vise prijatelja, i sta ja znam sta sve jos, i to je ono sto se vidi na prvi pogled, i fejsbuk ostavlja takav utisak i na neke ljude koji ga ne koriste, i moguce da i zbog toga postoji odbojnost.

I jos da dodam, fejsbuk ima mnogo manje mana od ljudi koji ga koriste, ako se neko pretstavi kao ludak, smarac, pacenik, ili u bilo kakvom negativnom svetlu, ako postane zavistan od njega, sve je to zasluga samog korisnika, a ne fejsa...I ne mislim da se gubi prava komunikacija, makar kod vecine normalnih ljudi, tj nikad se niko normalan nece odluciti da ostane kuci i dopisuje se s nekim, s kim bi se inace video.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Sony 
e sad kao niko nema fejzbuk profil  Smile

siguran sam da 99% clanova ovog foruma ima napravljen ili je imalo profil na "fejzbuku" ... toliko o tome...

samo nije mi jasno zasto je tolika "sramota" koristiti Facebook  Smile

ja imam profil , ali kao i da ga nemam , vrlo retko posećujem Face book , skoro nikada..... Otprilke jednom u 3-4 dana i to na kratko onako kad mi dune...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 13:44:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.