Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 05:03:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je Isus stvorio crkvu?  (Pročitano 24708 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Svestenik ne treba da blagosilja. Treba da kaze ne deco moja ne ubijajte. A sta on radi, blagosilja. To je licemerstvo.
I nije ispravana ako se tako ponasa u njoj. Smile
Ja te molim da prestanes sa uvredama "veliki vernice"
Religija je meni ne shvatljiva u smislu licemerstva, jedno misli, drugo kaze a trece radi. Kako ti mozes da se tako ponasas to je pitanje? Smiley 1
Ko je talmud? Nikad cuo za njega, gde si to iskopao leba ti?
Ja ga odbacujem jer mene je odbacio ako je uopste vise tu.
Sokrat? Lako ostavio je tolike ucenike i njegove teorije filozofije +ga spominju istoricari vise nego Isusa.
To jeste tacno jer bar za to imamo dokaze crno na belo.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Pa vama nema ništa loše u tome da sveštenik blagosilja vojsku za ubijanje.
kakvi ste vi bezumnici. ili to ili ste bezobrazni provokatori. sveshtenik ne blagosilja vojska da ubija, vecj da brani svoj narod. kako drugachije da se brani narod? kad dodje neprijateljska vojska, treba da je gadjamo buketima cvecja? izvinte, ali to nije Hrishcjanstvo, to je debilizam, i nikada mi necjete nametnuti osecjaj krivice shto sam Hrishcjanin, a ne debil koji cje da menja 2000 godina staru veru jer vi mislite da nije ispravna.
Zar nije bezumnije tvrditi da si Hrišćanin koji sledi Isusa i ispunjava Božje zapovesti,a onda najgrublje kršiš sve Božje zapovesti i učenje Jevanđelja. Zar nije onaj provokator koji se poziva na mržnju i osvetu kao predigra za ubijanje.
Da je sveštenik učio svoje vernike da se brane onako kako stoji u Jevanđelje,danas bi Srba bilo i na Kosovo,Bosni i u Hrvatskoj mnogo više,i događaj bi se završio sa mnogo mnogo manje žrtava.
Hrišćanstvo nije mržnja,rat,ubijanje,osveta itd. Hrišćanstvo je ljubav,praštanje,dobročinstvo,ispunjavanje Jevanđelja,trud da savladamo grešno u nama. Ako ti ove vrednosti neželiš živeti,onda se nebi trebao da se zoveš Hrišćaninom niti sledbenikom Isusa Hrista.Jer se ti oslanjaš na sasvim suprotnim vrednostima u odnosu na Jevanđelje.A sa takvim vrednostima ti nemožeš da se zoveš Hrišćaninom niti da budeš Hrišćanin.

Evo kako Isus savetuje da se branimo.
Matej 5,44 "A ja vam kažem,ljubite neprijatelje svoje,blagosiljajte one koji vas kunu,činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone"
A ti i tebi slični vernici ćete odgovarati pred velikim sudom Božjim,zašto niste spasili živote mnogih nastradalih Srba ispunjavanjem ove Isusove zapovesti.
« Poslednja izmena: 08. Apr 2008, 12:46:49 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Христос васкрсе!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 313
Zastava жарково
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 73
"Pomolimo se Gospodu Spasitelju svih ljudi i za neprijatelje naše, da nam ne ruše svete hramove i grobove, decu ne ubijaju i ne progone, nego da se i oni obrate na put istine i spasenja" Patrijarh Pavle

"... Zaista, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se Andelima, propovedi se neznaboscima, verova se u svetu, vaznese se u slavi" (I Tim. 3, 16)

Radujuci se radoscu neprolaznom i neopisivom zbog velikih darova ljubavi Božje, upitajmo se mi, verujuci hriscani, koji smo pozvani i poslani u svet da budemo "so zemlji i svetlost svetu" (sr. Mat. 5, 13-14), da li smo i koliko smo zaista odgovorni u svojoj bogodarovanoj slobodi. Nije dobro izgovarati se drugim i uvidjati njegove greske, jer osudjivanje - nije put vere. Cesto je to prepreka na životnom putu i pretežak teret za onoga ko tako postupa. Zato se vama obracamo, sinovi i kceri Crkve Hristove, "ne kao da gospodarimo verom vasom nego kao pomagaci vase radosti" (sr. II Kor. 1, 24). Kolenopreklono vas molimo: pokažite ljubav nelicemernu jedni prema drugima i prema svima ljudima - "dobro ciniti da nam ne dosadi" (Gal. 6, 9). Potrudimo se da ispunimo svetootacku pouku: "Svaki hriscanin treba da bude takav covek da ga se Bog nikad ne postidi"

Iz Bozicne poslanice

Nasa vera da je Hristos Spasitelj sveta i coveka cini nas spremnima i sposobnima da uvek služimo boljitku i spasenju sveta. Sin Božji, nas radi, i nasega spasenja radi, postao je covek, služeci nama i nasem spasenju. Tako je svako od nas prizvan da služi boljitku života i spasenju svih i svega. Kako bi sve bilo bolje i drugacije kada bismo mi hriscani delatno razumeli smisao služenja "vecih" onim "manjima"! Život bi bio lepsi, a ovaj svet bolji. Moguce je to - samo je potrebno da svako pobedi sebe, da prevazide sopstvenu sebicnost, da izide iz sopstvenog interesa u žrtveno, nesebicno. Cinili smo bezakonja - prestanimo, i Bog ce oprostiti.

Naravno, treba o svemu promisljati, suocavati razlicite stavove i raspravljati, ali to ne sme da bude razlog za medusobnu mržnju ili za mržnju prema bilo kome. Mora da važi pravilo da "onaj ko želi da bude prvi, taj treba svima da služi". Hristos je Svojim životom pokazao sve ovo, a mi hriscani imamo sveti zadatak da i svojim življenjem to potvrdimo. Danas je najpogodniji dan da ispitamo sebe gde smo mi u tom delu i da ispravimo sami sebe i jedni druge kako bi nasa radost bila potpuna i trajna. Svako od nas treba da u licnosti drugoga coveka vidi lice Božje, lice svoga brata i vecnog sabrata. Tada ce srce svakoga od nas istinski biti vitlejemska pecina u kojoj se Hristos uvek iznova rada. I sto vise bude takvih srdaca, svima ce biti bolje i svi cemo biti bolji.

Iz Bozicne poslanice

« Poslednja izmena: 08. Apr 2008, 15:30:23 od Pokrov »
IP sačuvana
social share
„По томе ће сви познати да сте моји ученици, ако будете имали љубави међу собом“ (Јован 13,35).

Apel za pomoc! Pomozite rad narodne kuhinje u Prekovcima!

Poklonite racunar deci Kosova!
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Treba da kaze ne deco moja ne ubijajte. A sta on radi, blagosilja. To je licemerstvo.
nije licemerstvo nego tvoje ogromno neznanje. koliko puta treba da objashljavam da Hrishcjanima nije zabranjeno da budu vojcnici- to pishe u Jevandjelju!
sveshtenik ne blagosilja uz rechi- idite ubijajte. vecj ih blagosilja da idu da brane svoju bracju i svoje blizhnje, i blagosilja ih da budu pravedni, da zlostavljaju, da ne kradu, da ne otimaju, da ne vredjaju. ako vojnik uradi drugachije, njemu na dushu, i to dupla krivica, jer je primio blagoslov da se ponasha kao Hrishcjanin, a ne kao bezbozhnik.

Citat
Evo kako Isus savetuje da se branimo.
Matej 5,44 "A ja vam kažem,ljubite neprijatelje svoje,blagosiljajte one koji vas kunu,činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone"
da, tako nas savetuje da se branimo, ali kao shto i pishe- od SVOJIH neprijatelja! kako god se neko izjashljavao verski, neznam koliki bi bezumnik morao da bude da primeni vashe tumachenje ovog stiha u zhivotu. takav je bezumnik bio Tolstoj- koji je prichao da ako neko dodje kod tebe u kucju da ti zakolje decu ti ne treba da ih branish! ako krene da ti siluje zhenu i sestru i cjerku, ti kao "Hrishcjanin" jedino shto smesh da uradish jeste da ga zamolish da prestane. kakav debilizam!

Citat
Sokrat? Lako ostavio je tolike ucenike i njegove teorije filozofije +ga spominju istoricari vise nego Isusa.
A Isus nije ostavio uchenike? Ti znash koga pominju istorichari, neznash shta je talmud?  Smile  Smile Smile Smile  neznam dal se smeshno ili tuzhno koliko ti neznash shta prichash... Isus nije postojao? za to ne postoje dokazi? znachi, idi skochi s mosta! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 08. Apr 2008, 18:49:02 od rogozub »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
ako krene da ti siluje zhenu i sestru i cjerku, ti kao "Hrishcjanin" jedino shto smesh da uradish jeste da ga zamolish da prestane. kakav debilizam!
Prijatelju,to sve može da se dogodi samo čoveku koji u srcu nosi zlo i koji je spreman za iste zločine.Kako ono rečeno u Jevanđelje, ono što posiješ to ćeš i da požanješ. Pogotovo ako nemaš poverenja u Boga. Ja sam više puta bio u situaciji da nastradam,pa sam se uz neko neobjašnjivo čudo uvek prošao neozleđen.Kada bi ti ispričao kako su izbegnuta neka moja stradanja,ti bi rekao da je to nemoguće.Ako ti veruješ u Boga i svoj život prepustiš u njegovu ruku,ima čuda da se događaju,jer šta je Bogu da uradi neko čudo u materiji.Zato mržnja,nasilje i zlo u srcima čoveka je odsustvo Boga i vere iz njegovog srca.
Dog god uspem da zadržim snažnu veru u Boga,nepostoji stvar na zemlji od čega ću se bojati,pa samim tim nema potrebe ni da se branim od toga.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ajde edukuj me sta je to Talmud molim te? Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia 
Талмуд (на хебрејском: תלמוד) је збирка расправа које су водили рабини о јеврејском праву, етици, обичајима и историји. Талмуд се састоји из два дела: Мишнах, који представља први писани преглед јеврејском усменог права: и Гемара, која представља расправу о Мишнах и о сродним Танатичким списима који често обрађују разнородне теме и широко тумаче Танакх. Изрази Талмуд и Гемара се често користе наизменично. Гемара је основа за све кодификације рабинског права и често се цитира у рабинској литератури. Цео Талмуд се често традиционално назива Шас (хебрејска абверација израза "шишах седарим" што се односи на "шест заповести" Мишнаха).

Према јеврејском учењу, подсредством Мојсија, јеврејском народу дат је двоструки закон: писани и усмени. Писани закон састављен је у пет књига од Мојсија, које сачињавају главни део Старог Завета. Свих пет књига Јевреји називају: Тора.

Усмени закон Мојсије није написао, него га је усмено предао Јозуи, а овај најстаријим Јеврејима, па је на тај начин од генерације до генерације предаван, кроз столећа допуњен и прилагођен новим обичајима. Овај усмени закон, огроман по своме обиму, касније је написан. На овом трудном и великом послу радило је око 2.500 рабина пуних петстотина година, од 100. година пре Христа, до 400. година после Христовог рођења. Тај написани усмени закон зове се: Талмуд.

Талмуд је света књига за Јевреје. Он садржава не само религиозну науку Јевреја, него и грађанске законе: приватно право, породично право и казнено право.

Izvor: Wikipedia
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala lepo Livingston. Smile
Sad razumem. Nesto sam znao od toga.
Rogozube kada si rekao Talmud izrazio si se kao da je to osoba a ne zbirka textova. Ja sam onda mislio drugacije.
Jevreji ne priznaju Isusa Hrista, da li je zato sto je bio obican covek a ne bozji sin, da li je zato sto je bio neki religijski fanatik, da li je zato sto su ljudi stvorili bozanstvo i zato mnogi ne smatraju da je ikada bio ziv.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

Pa vama nema ništa loše u tome da sveštenik blagosilja vojsku za ubijanje.Samo što hrabrenje naroda da ubije svog bližnjeg i nije baš po Isusovom učenju

isusovo uchenje je samo po sebi neprirodno - ono je specifichno napravljeno tako da ne utiche na intelekt , nego na emocije - sazalite se na jadnog raspetog bozijeg sina , buhuhuhu ...  Smiley 1

sveshtenik treba da blagosilja vojsku - jer vojska je u ratu najvaznija za odbranu naroda .  pogotovu mi srbi treba to da znamo - u odredjenim trenucima vojska je bila jedino shto nas je spaslo od potpunog unishtenja i nestanka kao naroda ...  Smile
« Poslednja izmena: 10. Apr 2008, 15:43:10 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
Prijatelju,to sve može da se dogodi samo čoveku koji u srcu nosi zlo i koji je spreman za iste zločine.
bash suprotno. pravednici stradaju i vishe od greshnika, jer iz vatre izlazi najjache gvozhdje.

Citat
nego na emocije - sazalite se na jadnog raspetog bozijeg sina , buhuhuhu ...
zapravo, vishe je, ili zhivi po zakonu raspetog Bozhijeg Sina, ili zavrshi u vechnim mukama.

Citat
isusovo uchenje je samo po sebi neprirodno
samo mala ispravka, Hrishcjanstvo nije neprirodno, nego natprirodno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 05:03:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.