Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:59:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Да ли је Бог тројство?  (Pročitano 19664 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Не, не мислим на њих.

Наравно да одбацујем и фон Даникена и његово становиште да су синови Божији некакви ванземаљци.

Одбацујем и она мишљења која се заснивају на књизи Еноховој, а која говори о томе како анђели узимају људске жене и праве потомство...

Било је и Светих Отаца који су под изразом: синови Божији, подразумевали анђеле, али мислим да је на њих утицала Енохова књига...

Видећи синови Божји кћери човјечије како су лијепе узимаше их за жене које хтјеше. А Господ рече: неће се дух мој до вијека прети с људима, јер су тијело; нека им још сто и двадесет година.
(1 Мојсијева 6,2-3)

Види другу реченицу (то је трећи стих), јасно се каже да се говори о људима.

Свети Јован Златоусти, под синовима Божијим, сматра људе који воде порекло од Сита и његовог сина Еноха. Исто је становиште и Светог Јефрема Сирина ( а под кћерима човечијим се мисли на кћери Каинове...)

Ja lično ovo tumačim kao uticaj okolnih mnogobožačkih naroda gde su postojali prvosveštenici "Bogovi" odnosno faraoni i slični vladari sa božanskim statusom. Mislim da je reč o raspusnim plemićima koji su pravili kopilad koja su postajala siledžije. Znamo kako izgleda psihološki profil napuštenih sinova moćnih očeva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Eeeeee, Simijon, zna on dobro na sta mislim. Po Sumerskim zapisima, Anunaki, "oni koji su dosli sa neba", su stvorili i Adama i Evu, i znali za DNK-a, i mesali se i koristili ljudske zene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 22
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Note 3
Matej, Marko, Luka i Ivan ko su oni bili? Ko je Matej? Ko je Marko? Luka ko je? Ivan ko je?

Kako se oni prezivaju? Kada su pisali jesu li znali Isusa? Jesu li hodali sa Isusom? Jesu li jeli sa Isusom? Jesu li pricali sa Isusom? Da li su upopste poznavali Isusa?

Odgovor je ne, ne, ne, ne, zakljuceno!

Najraniji koji su pisali pisali su 40 godina nakon Isusove smrti tako da ga nikad nisu sreli a posljednji su pisali 80 godina nakon Isusove smrti tako da ga ni oni nikad nisu sreli. Druga stvar je da su svi oni pisali evandjelje "po njemu". Po njemu, po njemu, po njemu, po njemu .... Kada vi pisete pismo da li se potpisujete nakon napisanog "po njemu"? Po njemu je vec treca generacija (stranka). Ako Dzona ili Dzeki ili Dzoni ili Bobi su mi rekli nesto da li cu ja napisati po Dzeki, po Bobi u skladu s njihovim misljenjem ili te cetri osobe nebi napisale pismo i ispred rekle po Dzeki i bez prezimena jer ako bi mi Dzeki napisala cek i samo ako bi pisalo njeno ime ja nebi mogao da unovcim taj cek. Gdje u svijetu postoji dokument sa jednim imenom a cetiri razlicita pisca koji nisu sreli onoga o kome pisu. Gdje je to prihvacceno u svijetu? Nigdje nego samo u Bibliji. I crkveni osnivaci, i crkveni pisci, i hriscanski istoricari svi se slazu da mozda su ta cetiri pisca, imena pisaca samo pseudonimi jer pisac nebi nikad napisao svoje prvo ime i rekao "po". I postoji velika sumlja da je covjek pod imenom Pavle koji je napisao knjige od x pa do kraja svog testamenta, koliko je to knjiga? Koliko? 16, 17, 18, 19, sve knjige od x do ... poslanice kolosanima, efezanima, koricanima, rimljanima, galacanima sve su te knjige napisane od strane koga? Pavla, jos jednog covjeka koji nikad nije hodao sa Isusom, ni pricao, ni sreo, ni jeo, ni molio se, niti poznavao Isusa, zar to nije nesto? Evo imamo 4 pisca i jos 1 izmedju njih sviju koji je napisao sve knjige novog zavjeta koji nikada nije sreo Isusa, ni pricao s njim, ni jeo, ni molio se, niti poznavao covjeka koji se zvao Isus Krist, ali u njihovim rijecima prvo spominjanje trojstva dolazi od Isusa ili njih? Prvo spominjanje Isusa da je Bozanstvo ili covjek Bog je doslo od koga? Od njih! Prvo spominjanje da je Isus Boziji sin je doslo od koga? Od njih! Isus nikada nije svojim rijecima rekao nesto takvo ali jesu ljudi koji ga nikada nisu sreli, koji tvrde da su napisali a nisu se znala njihova prezimena. A Pavle usput receno prije nego sto je imao viziju na putu u Damask, viziju koju je samo on vidio i cuo, pogodite sta je bilo njegovo zanimanje, znate li sta je on bio prije toga? On je bio lovac na glave, lova krscana koje je gonio kao zivotinje i vezivao ih i vodio ih, gdje? U rim da bi bili pogubljeni! Sada da je hitler nakon ubijanja hiljada zidova na puti prema Berlinu rekao da je imao viziju i da je bio imenovan poslanikom zidova, da je napisao 20 knjiga i da svi zidovi bi trebali da slijede te knjige, da li mislite da bi zidovi slijedili te knjige?

Ne razumijem kako ljudi ne citaju istoriju. Ovo gore napisano nisam ja rekao tako da se ne ljutite na mene. Ovo je vase sveto pismo ovo je sta kazu vasi biblijski ucenjaci, ovo je sta kazu vasi hriscanski istoricari, ovo je sta kazu vasi crkveni osnivaci. Svi se slazu da se Pavle nikada nije sreo s Isusom, ni Matej, Ni Marko, ni Luka, ni Ivan, nikada nisu sreli Isusa niti su bili ucenici Isusovi, niti su biuli setaci niti sugovornici sa ucenicima Isusovim, oni su bili samo pisci i istoricari .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
lajt, čitala sam i ja to sve, samo znaš koja je moja omiljena priča o Denikenu. Reče on kako negde  Istočnoj Nemačkoj postoji gvozdeni stub visok (mislim) 2,5 metara iznad zemlje, ali je magnetometrijom utvrđeno da je 40 metara u zemlji.

Rusi, mamicu im ništačku, na to dovezu bager i otkopaju stub. Čitavih 55cm u zemlji.  Smile Smile Smile

Danas znamo kako su nastali crteži u Južnoj Americi, kako su transport i podizanje monolita u Stounhendžu mogli da obave sa 200 ljudi za 3 meseca, kako su  zidane piramide i podizani obelisci.
Matej, Marko, Luka i Ivan ko su oni bili? Ko je Matej? Ko je Marko? Luka ko je? Ivan ko je?

Kako se oni prezivaju? Kada su pisali jesu li znali Isusa? Jesu li hodali sa Isusom? Jesu li jeli sa Isusom? Jesu li pricali sa Isusom? Da li su upopste poznavali Isusa?

Odgovor je ne, ne, ne, ne, zakljuceno!

Najraniji koji su pisali pisali su 40 godina nakon Isusove smrti tako da ga nikad nisu sreli a posljednji su pisali 80 godina nakon Isusove smrti tako da ga ni oni nikad nisu sreli. Druga stvar je da su svi oni pisali evandjelje "po njemu". Po njemu, po njemu, po njemu, po njemu .... Kada vi pisete pismo da li se potpisujete nakon napisanog "po njemu"? Po njemu je vec treca generacija (stranka). Ako Dzona ili Dzeki ili Dzoni ili Bobi su mi rekli nesto da li cu ja napisati po Dzeki, po Bobi u skladu s njihovim misljenjem ili te cetri osobe nebi napisale pismo i ispred rekle po Dzeki i bez prezimena jer ako bi mi Dzeki napisala cek i samo ako bi pisalo njeno ime ja nebi mogao da unovcim taj cek. Gdje u svijetu postoji dokument sa jednim imenom a cetiri razlicita pisca koji nisu sreli onoga o kome pisu. Gdje je to prihvacceno u svijetu? Nigdje nego samo u Bibliji. I crkveni osnivaci, i crkveni pisci, i hriscanski istoricari svi se slazu da mozda su ta cetiri pisca, imena pisaca samo pseudonimi jer pisac nebi nikad napisao svoje prvo ime i rekao "po". I postoji velika sumlja da je covjek pod imenom Pavle koji je napisao knjige od x pa do kraja svog testamenta, koliko je to knjiga? Koliko? 16, 17, 18, 19, sve knjige od x do ... poslanice kolosanima, efezanima, koricanima, rimljanima, galacanima sve su te knjige napisane od strane koga? Pavla, jos jednog covjeka koji nikad nije hodao sa Isusom, ni pricao, ni sreo, ni jeo, ni molio se, niti poznavao Isusa, zar to nije nesto? Evo imamo 4 pisca i jos 1 izmedju njih sviju koji je napisao sve knjige novog zavjeta koji nikada nije sreo Isusa, ni pricao s njim, ni jeo, ni molio se, niti poznavao covjeka koji se zvao Isus Krist, ali u njihovim rijecima prvo spominjanje trojstva dolazi od Isusa ili njih? Prvo spominjanje Isusa da je Bozanstvo ili covjek Bog je doslo od koga? Od njih! Prvo spominjanje da je Isus Boziji sin je doslo od koga? Od njih! Isus nikada nije svojim rijecima rekao nesto takvo ali jesu ljudi koji ga nikada nisu sreli, koji tvrde da su napisali a nisu se znala njihova prezimena. A Pavle usput receno prije nego sto je imao viziju na putu u Damask, viziju koju je samo on vidio i cuo, pogodite sta je bilo njegovo zanimanje, znate li sta je on bio prije toga? On je bio lovac na glave, lova krscana koje je gonio kao zivotinje i vezivao ih i vodio ih, gdje? U rim da bi bili pogubljeni! Sada da je hitler nakon ubijanja hiljada zidova na puti prema Berlinu rekao da je imao viziju i da je bio imenovan poslanikom zidova, da je napisao 20 knjiga i da svi zidovi bi trebali da slijede te knjige, da li mislite da bi zidovi slijedili te knjige?

Ne razumijem kako ljudi ne citaju istoriju. Ovo gore napisano nisam ja rekao tako da se ne ljutite na mene. Ovo je vase sveto pismo ovo je sta kazu vasi biblijski ucenjaci, ovo je sta kazu vasi hriscanski istoricari, ovo je sta kazu vasi crkveni osnivaci. Svi se slazu da se Pavle nikada nije sreo s Isusom, ni Matej, Ni Marko, ni Luka, ni Ivan, nikada nisu sreli Isusa niti su bili ucenici Isusovi, niti su biuli setaci niti sugovornici sa ucenicima Isusovim, oni su bili samo pisci i istoricari .

Vidim da si musliman i bilo bi mi drago da si ovo pitanje postavio kad prođe Strasna sedmica. Odgovoriću posle Uskrsa.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 02:19:42 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Ma boli me uvo za Denikena. Jes' da je mozda pokrenuo neke stvari, ali izlupao se toliko, kao da je imao promaju u sobi.  Smile

Mene interesuju druge stvari. Ono cemu se danasnja nauka cudi. Npr, kako su Sumeri znali za DNK-a ?? Kako su znali za postojanje Urana, Neptuna, Plutona, a oni se ne mogu videti golim okom ?? Zasto su Pluton nazivali, "onaj koji docekuje", to bi mogao samo onaj ko ulazi u suncev sistem ?? Kako su proracunali trajanje meseceve orbite, koje se sa danasnjim proracunima razlikuje za 0,4 sekunde ?? Zasto su bogovima dali ime Anunaki, " oni koji dolaze sa neba " ??
Da ne govorim o Majama, Dogonima, Abordzinima, Indijcima,..... Za piramide se jos ne zna kako su sagradjene, tu su se zadnji put Japanci obrukali.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 02:26:43 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Velike civilizacije antičkog sveta imale su i ogromna znanja. Za teleskop ti treba velika srebrna činija, zar ne?

Ne mogu da ti kažem da li su znali šta je DNK, ali tajne vidovitosti su ogromne. Da li je neko zaista dolazio kao entitet sa neba? Zašto bi u svetu već naseljenom ljudima trebao genetskim inženjeringom da stvara Adama i Evu. Mislim da je ovde poenta u njihovoj verskoj prosvećenosti kao monoteista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Oh znali su pazi ovo.
ma ko zna šta su ti vračevi varili...
Smile

A jesi li primetio dve upltene zmije ?? Simbol DNK, odkud li znali za to ??

A posle toga dodje ovo

pa danas za simbol imamo ovo

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Vidi, za teleskop ne moze posluziti samo srebrna cinija. Da bi se dobio zadovoljavajuci prikaz, ispoliranost mora dostici veoma veliku preciznost. Ako bi i napravili takav teleskop, morali su znati i za sociva. Sociva im trebaju za okular, kako bi se slika koju obrazuje ogledalo, mogla videti. Bez okulara, moze se slika dobiti samo na nekom fotoosetljivom sloju.
E sada da li putem vidovitosti, ali znali su i za DNK-a i za gene. Entitet su lepo opisali i nacrtali na svojim plocicama. A da je svet vec bio naseljen ljudima, tu gresis. Njihova civilizacija, se odjednom pojavila pre 6000 god. Medjutim oni lepo kazu da opisuju dogadjaj stvaranja coveka pre 450000 godina. Tada ljudi njie bilo. Njihova knjiga postanka, opisuje stvaranje naseg suncevog sistema. A to je bilo poodavno.

Samo cu ti navesti jednu stvar, kako su precizno baratali brojkama.
Broj 195.955.200.000.000 je nadjen na jednoj plocici. Moris Satelen, americki naucnik nemackog porekla, je uspeo nakon godina i godina, da desifruje znacenje. Taj broj predstavljaju sekunde. Mi, kao civilizacija smo sekundu prihvatili u proslom veku. Taj broj je 2.268.000.000 dana. A ta cifra oznacava 240 zodijackih ciklusa. Sta je zodijacki ciklus. Ako bi zemljinu osu produzili, dobili bi da sverni pol napravi krug na nebu, kroz zodijacke znake svakih 26000 godina. Taj broj oznacava tih 240 ciklusa. Ato je vise od 6.000.000 godina.
Znaci da su odlicno poznavali merenje vremeena, i da nisu bez veze napisali kada je covek stvoren.
A kada se vec igramo brojkama, njihovih prvih deset kraljeva su ukupno ziveli 456.000 godina.
Solarni dan su podelili na 86.400 sekundi, znaci 24 sata, svaki sat na 60 minuta i svaki minut na 60 sekundi.

Veoma, veoma dobro su znali sta rade, ili im je to neko rekao.
« Poslednja izmena: 22. Apr 2008, 03:03:48 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Citat
Vidi, za teleskop ne moze posluziti samo srebrna cinija. Da bi se dobio zadovoljavajuci prikaz, ispoliranost mora dostici veoma veliku preciznost. Ako bi i napravili takav teleskop, morali su znati i za sociva. Sociva im trebaju za okular, kako bi se slika koju obrazuje ogledalo, mogla videti. Bez okulara, moze se slika dobiti samo na nekom fotoosetljivom sloju.

Može u mračnoj komori a to je soba bez prozora.

Nemam pojma kako su znali kad je nastao Homo Sapiens a kad uopšteno hominidi. Kad ne bih verovala da im je Bog šapnuo ne bih imala objašnjenje. Ovako Sveti Duh, pa nek me spali ovaj Dark odmah.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Citat
Može u mračnoj komori a to je soba bez prozora.
Pravio sam teleskope, Galilejev durbin, veruj nije bas jednostavno.

Citat
Nemam pojma kako su znali kad je nastao Homo Sapiens a kad uopšteno hominidi. Kad ne bih verovala da im je Bog šapnuo ne bih imala objašnjenje. Ovako Sveti Duh, pa nek me spali ovaj Dark odmah.  Smile
Ha,ha,ha dobra si,  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:59:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.