Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 04:58:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Да ли је Бог тројство?  (Pročitano 19697 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Bosch ima centrifugu
P sta da ti kazem - ako ne verujes da je istina sve ovo sto smo pisali onda se drzi toga sto ne verujes i ne pustaj ni po koju cenu .... ako mislis da si ti ti - to ttvoje neverovanje onda niko ne moze da te ubedi (niti treba) u suprotno.

Medjutim ono sto mene zanima je ako vec neverujes zasto se uopste zanimas takvim stvarima - cemu postavljanje pitanja oko svetog trojstva ako vec ne zelis da verujes u bilo sta oko njega. JA recimo ne verujem da je mesanje sarme i pasulja nesto sto mene NE-definise i uopste ne razmisljam o toj kombinaciji a kamoli da idem okolo i tragam za novim pasuljo-sarmastim receptima.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Zato sto je moguce da ce neko reci nesto sto ce pokrenuti lavinu razmisljanja. Vecinu zakljucaka koje sam dobio je zahvaljujuci sopstvenom iskustvu, ali neke stvari i neka objasnjenja od strane trecih i drugih lica mogu imati neki element koji ce pokrenuti mashineriju prema nekom novom putu.
Na primer poceo sam od RFID chipova a stigao sam to Illuminata (znam da ne verujes) ali to je tvoje, ja ne zelim da se raspravljam.
Svako ima neki delic slagalice, i nikad ne sme da se stane. Nove ideje, novi ljudi vode ka novom putu. Ako se okidac ne opali danas mozda ce sutra. Nikad se ne zna.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Vidi, prva velika snaga hrišćanstva je sloboda da čitamo, prihvatamo i upražnjavamo učenje zato što je ispravno i zato što se sa njim slažemo. Istovremeno slobodni smo i da prema tumačenjima drugih ljudi budemo kritički nastrojeni. U tom smislu mi je mnogo važnije da shvatim šta Hristos propoveda na Gori ili zašto umesto krvne žrtve jagnjeta kaže Novi Zavet vam daje hleb i vino. To su za mene suštinska pitanja.

Što se triličnosti Boga tiče mi ljudi poznajemo samo prostorne tri dimenzije i četvrtu, vreme percipiramo jednosmerno. Tek dubljim poznavanjem matematike možemo da konstruišemo sasvim apstraktne modele u kojima bi recimo energija mogla da bude dimenzija. E sad po meni Bog je nespojmljiv za ljude upravo zato što on ima ko zna koliko i kakvih dimenzija. Ali da bi nama postao spojmljiv Bog mora da se preslika u naš četvorodimenzionalni svet.

Ko poznaje fiziku nije mu problem da prihvati svetlost kao talasno korpuskularnu pojavu. Ili recimo elektron koji ima i talasno i korpuskularno i električno svojstvo. Zašto bi onda nama danas trebalo da bude neprihvatljivo da Bog ima više svojstava i da se može manifestovati prema ljudima kroz neka od njih.

Dakle mi Hrista i Svetog Duha kao pojave možemo da percipiramo i njihov cilj je vrlo praktičan, usmeren je direktnom komuniciranju Boga sa nama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Bosch ima centrifugu
KAd si vec pomenula talasno-cesticnu prirodu fotona - ako se malo dublje zapitas VEROVANJE u fotone je podjednako prihvatljivo ili neprihvatljivo kao i verovanje u Boga. Reakni gledajuci ti verujes u fotone zato sto su ti to rekli u knjigama u fizici. Oni koju si pisali te knjige veruju u fotone (da su takvi kakvi su) jer su "potvrdili" to experimentima. Medjutim oni ne znaju da to sto su dobili experimentima je u potpunosti priroda fotona - mozda jeste a mozda je samo deo njihove prave prirode. Dok ne pronadjemo nesto bolje mi verujemo y istinu koju imamo. Tako je i sa pojmom Boga ili svetog trosjstva - nez namo za bolje pa moramo da verujemo. U sustini ono sto ateisti veruju da je "egzaktna nauka" nije ni manje ni vise egzaktno nego religija, na bilo kom nivou.

@Raven

Samo nesto oko Iluminata jer ocigledno ne shvatas dubinu na kojoj pokusavam da ti prenesem poruku. Nije stvar da li oni postoje i da li postoji to sto rade - nego da li ti verujes u to i u kojoj meri. Oni postoje jer ti i ostali ljudi veruju da oni postoje. Njihova snaga i moc i postojanje je u vasoj veri u njih, kao i veri onih koji ihi podrzavaju. Ako izuzmes veru oni nestaju - koga ce da manipulisu ako ih niko ne primecuju - svesnost DA ali vera NE. Biti svestan necega je sasvim drugo u odnosu verovati da to nesto moze da ti naudi i plasiti se toga. JA sam svestan njihovog postojanja ali im dajem isto onoliko vrednosti kolko i mravima koje sam potamanio danas u dvoristu. Tacnije mravima dajem mnogo vise vrednosti jer su me naterali da uzmem sprej i da ih poprskam - Iluminati me ne pokrecu cak ni da se nasmejem na njihove manipulacije i  ratne igre. Radi se o strahu - ljubavi kao i uvek. Oni i ostali ljudi koji misle da mogu da drze druge ljude u vlasti i ropstvu su ljudi kojima treba pomoc i ljubav - kada ih tako gledas videces da su to samo mala deca koja se igraju ratnih igara u pesku. Igraliste sa peskom im je poprilicno veliko ali ih to i dalje ne definise emotivno i spiritualno zrelije od dece u obdanistu. Sve je stvar tvog mentalnog stava o necemu.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja nisam ni verovao u Illuminate kao illuminate do nedavno.Verovali mi ili ne oni su tu i problem nece nestati ako zazmurimo.
Pogledaj sta se dogadja u svetu i videces iako ne verujes da ima istine u svemu tome.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Auu,iluminati i te kako postoje.Ja sam imao priliku da vidim jednog iluminata koji došao u posetu nekom koga poznajem.
U tu organizaciju su pozvani najveći umovi i najbogatiji ljudi iz celog sveta.Nesmeju da budu otkriveni jer bi bili likvidirani, i taj iluminat i ko ga otkrio.Non stop su pod nadzorom i njihov položaj je praćen preko mobilnog telefona,pa je za vreme posete morao da isključi,jer njima zabranjeno da posećuju bilo koga.U toku dana pola sata  je tražio da mu niko ne ulazi u njegovu sobu da nebi bio otkriven, jer je vršio komunikaciju preko laptopa.Njih lovi jedna druga tajna organizacija ako sam dobro razumeo.Zato noću pred ulazna vrata su bili postavljeni neki mobilni senzori za rano uzbunjivanje,u slučaju da mu je otkriven njegov trenutni boravak.Oni su non stop pot pritiskom,i velikom opasnošću,i nikako nemaju miran život.Zato njihove porodice menjaju boravak svakih tri dana.A kakva kola voze i kakvo naoružanje imaju,bolje da nepričam. Nadam se da nisam rekao dovoljno da me likvidiraju.
« Poslednja izmena: 20. Apr 2008, 20:40:04 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat: RavenDark link=topic=334716.     msg5257913#msg5257913 date=1208455564
Ovako.      Do sada sam citao gomilu tumacenja na ovu temu i ni sam vise ne znam sta je tacno.      Jedni pokusavaju da me ubede da je Bog kao list deteline i da sva tri lista su on sam znaci Bog, ISUS, DUH su sve ista osoba.      Meni to nikada nije imalo logike.      Po toj logici ako je Isus bozji sin i Bog sam onda je isto i Satana Bog jer je i on Bozji sin.      Ili cemo da se vratimo na moje tumacenje da je svako jedinka za sebe.    
Isus je govorio svom Ocu ako su njih dvoje jedno i isto onda oboje pate od shizofrenije jer zasto bi iko razgovarao sam sa sobom i govorio "Oprosti im oce ne znaju sta cine.     "
 Smile
Света Тројица.      Велико питање, огромно.      Много је подела изазвало.      Ја припадам Православној Цркви и могу покушати дати неко тумачење из тог угла.    

Прво Бог Отац има једног Сина.      Сатана није син Божији.      

Бог Отац је сведржитељ.      Све је устројено и све постоји овако зато што Он тако држи.      Творац је Неба и земље и свега видљивог и невидљивог.    

Бог Син је Јединородни, рођен пре свих векова.      Кажемо за њега да је Светлост од Светлости, можда као начин његовог рађања, тј рођен је као што се светлост рађа од светлости, да не би поистоветили то рођење са овоземаљским рађањем.      Каже се још да је јединосуштан Оцу.      То значи да њих двојица имају једну суштину.      Кроз Њега је све настало што је Бог Отац створио.    

Бог Дух Свети је Господ Животворан.      Дакле Он ствара живот, тј даје га.      Кажемо да од Оца исходи.      То је израз који нема у обичном животу неку аналогију.      Не знамо какав је то процес ихођења, као што не знамо какав је процес рађања Сина.      Знамо само да се та два процеса разликују.      Он је говорио кроз пророке.    

Е сад питање је како су њих Тројица један Бог.      То је велика тајна коју нам је открио један од Њих, који се оваплотио и постао Човек.    

Да пробам неким примерима да објасним.      Јасно је колико је то тешко јер таквих примера и односа нама на овом свету.      Пре свега то је заједница Љубави.      Ако си некада неког волео, или волиш, ако имаш можда дете, онда можеш да знаш колико тебе боли када њега нешто боли или колико си срећан када је он срећан.      Али ми тешко можемо постићи толику заједницу љубави да се тотално сјединимо.      Приликом ступања у брак ми постајемо једно са нашим изабраником/цом, или би требало.    

Замисли три сунца једно поред другог.      Да ли за та три сунца ми можемо рећи да је једно? Они су довољно близу да ми не можемо видети разлику, без тога да нам допусте да им се приближимо, а да нам не нанесу штету од њиховог зрачења.      Из даљине имају исто дејство на нас и ми их не распознајемо.    

Овом приликом сам се користио Симболом вере коју исповедамо на Светој литургији, а његов текст можеш овде прочитати
Никејски Симбол Вере
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
To je sve interesantno prijatelju. Ali kako satana nije bozji sin? Pise u Bibljiji da je Bozji sin koji je bio lepsi i od samog Isusa.
Sta ako je Trojstvo pogresno protumaceno?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Не знам ја шта си ти читао, али то није Библија, слагали су те. Колико ја знам сатана је био анђео Божији који се побинио против његове воље да удостоји човека веће славе од анђела. Јер Бог је постао човек, а не анђео. И омогућио је нама да се сјединимо са њим на Светој Литургији. Каква част и слава!!! Сваки човек је јачи од сатане, захваљујући Господу који је са нама и у нама.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sta ako je Trojstvo pogresno protumaceno?
Брате не знам шта је Тројство да бих знао тумачење његово. Код нас је Бог личност, а не нека смеша особина, начела, идеја, или нешто друго.

Можеш да верујеш у шта хоћеш и да тимачиш све како хоћеш. Ако би почели ја, или ти да умујемо, часом би направили два три тумачења и система око којих би могли да правимо религије. Увек има људи спремних да крену за неким. Поготово у ово време безверја и људи без ослонца, без крајеугаоног камена темељца.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 04:58:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.