Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 06:40:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Да ли је Бог тројство?  (Pročitano 19698 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Naravno da svako moze da ima stanoviste kakvo zeli, samo sto su neka od tih stanovista upravo ono sto sam gore napisao....ja se izvinjavam , ako se neko oseca uvredjenim zbog toga , ali ovo kako se ovde "polemise" o Svetoj Trojici (ili trojstvu , kako vi ovde kazete, sto je daleko od Trojica....), je za mene kao nekog ko nije ucestvovao mnogo u forum diskusijama u najmanju ruku sokantno i skandalozno....
Kakva je veza izmedju sotiriologije i trijdologije ja ne zelim ovde da govorim....ne, toliko zbog gordosti, koliko zbog toga tso je bespredmetno i beznadezno....
Samo bih sve one koje ova tema zanima uputio da ipak nesto o tome procitaju kao npr. vise puta spomenuta predavanja mitropolita Jovana Zizijulasa izdata kao :"Dogmatske teme, Beseda, Novi Sad, 2001 godine".
E sad jos samo ovo: naravno da nece Bog da nas pita dogmate vere, ali ni nas odnos prema njemu i svetu nece biti isti ukoliko ga shvata kao ...ne znam ni ja ...kravu, ili kao Svetu Trojicu....a Bog nam svakako ne "sipa" u srce te dogmate, vec je potreban i izvetsan umski trud, koji su Sv. Oci i te kako imali i cinili, ne smatrajuci da je isto ukoliko kazemo da su Sv. Trojica uloge  , a ne licnosti i sad....toliko je varijacija bilo na tu temu u istoriji crkve....
Da ne davim vise, i da se ne pravim vise pametan ili da ne kvarim vise....kako se kome svidja...uzmite pa procitajte za pocetak knjigu , koju sam vec vise puta preporucio, pa cete da vidite kako to razumevanje onda utice i na srce....
Knjiga ima 350 str., slova su krupna, tako da ne budite lenji, razumljivo je napisana....i tako...procitajte je!
« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 15:36:57 od euro3 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 
Теолози морају да схвате да не постоји библијски доказ за божанску природу или личност Духа, као и то да морају да истражују ванбиблијске изворе како би дошли до закључка да постоји доктрина о Тројству. Карл Барт, један од најистакнутијих теолога двадесетог века, признаје да је црква отишла изван граница Библије како би стигла до своје доктрине о Тројству.

"У Библији недостаје изразита декларација о томе да су Отац, Син и Свети Дух једнаке суштине, па да су стога у једнаком смислу сам Бог. А у другој изразитој декларацији недостаје да је Бог једино Бог ако и само ако је то кроз Оца, Сина и Светога Духа. Ове две изразите декларације, које иду изван библијског сведочанства, представљу дводелну садржину црквене доктрине о Тројству" (Доктрина Речи Божије, стр. 437).

Будући да, као што теолози признају, Библија није извор доктрине о Тројству, како онда они могу да га уклопе са библијским учењем да надахнуто Писмо треба да буде извор сваке доктрине (Друга Тимотеју 3:16)? Одговор на то питање гласи да је немогуће извести тако нешто, што значи да они морају слободно да признају ту болну истину.

Разматрајући доказе у прилог доктрини о Тројству у Библији, доктор В. Н. Кларк пише:
"Нови Завет започиње дело, али га не завршава; јер он не садржи никакво слично учење (попут Јеванђеља по Јовану 1:1-18, које говори о Христовој божанствености) у вези са Светим Духом. Христова јединствена природа и мисија полазе од тога да је Он Бог; али слична основа за божанство Духа нигде се не показује. Мисао у Новом Завету никада се не усмерава у том правцу. Тако Свето Писмо чини први корак ка доктрини есенцијалног Тројства, или тројици који су један Бог, али оно не чини тај други корак који једини може да комплетира ову доктрину" (Преглед хришћанске теологије, стр. 168).
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Šume u strahu svom od mraka:
Bog je pomalo sve što zari;
I svetlosti je jedna zraka
Mera i cena sviju stvari
« Poslednja izmena: 12. Okt 2007, 16:30:27 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Ono što sam ja napisao odnosi se na "Livingstona" (čini mi se)....dakle na onoga ko je postavio temu....a nisam sve čitao...oslonio sam se da mi je jasno o čemu bi moglo da se radi na osnovu nekoliko tipičnih smernica koje je "Livingston" dao, a u vezu sa trojičnim dogmatom....oprostite, ali stvarno nemam vremena da se bavim svakim postom detaljno....
p.s. Dakle , ne odnosi se na "nemam pojma".

Prvo...svaki pokusaj da se nekome objasni Bog (a samim tim i Sveta Trojica) je osudjen na propast. Donekle, tj. dokle je Bog dozvolio, on se moze i treba objasniti. Izvan toga nema objasnjenja, jer Bog zeli vjeru. Vjera spasava, a ne sposobnost logickog zakljucivanja.
Ali, evo kako ja kontam Svetu Trojicu (na logican nacin), pa mozda to nekome i pomogne. Medjutim, ako neko hoce sve odgovore da bi povjerovao, taj ne treba ni pocinjati da trazi, jer ih nece naci, sem vjerom, ljubavlju i nadom. A to se ne trazi mozgom, nego srcem.
Sveta Trojica, negdje sam procitao i tako prihvatio, je: BOG-Bog iznad nas,Stvoritelj,iznad svega i svakog SVETI DUH-Bog u nama tj. zivot i ISUS HRISTOS-Bog oko nas, zakon, tj. onaj koji nam je pokazao Boga Stvoritelja u svijetu i medju ljudima. Oni su jedna sustina, isti, nema razlike, samo se pojavljuju u tim oblicima.
A kome nije jasno kako to tri lica, a jedna sustina,neka pogleda svaku loptu: ima vise lica, a pri tom je i dalje lopta.

Brate, ovo nije OK.
To je vec bilo u istoriji Crkve i osudjeno je kao modalistička jeres sa sve Savelijem. koji je to razradio i tako...branio, zastupao i sl. Da ne bih sada sa tim davio, navešću samo dve aporije: ukoliko bi to tako bilo Sv.Trojica ne bi bila trojica u smislu tri licnosti vec u smislu tri uloge koje on , tako igra u komunikaciji sa nama, a pravoslavno je (Sv. Pismo i Sv. Oci) da je u pitanju tri ličnosti, zasebne, ali jedinstvene, znaci primer sa loptom ne ide zato sto bi ti trebalo tri lopte, jer u suprotnom nemamo o čemu da govorimo , jer bog i nije onda trojica nego se nama tako cini i javlja , a On je u stvari monada.....i drugo : po tome bi Bog bio trojica samo u odnosu na svet, a ne i u svom večnom stanju....znači li to da Bog nije bio Trojica: Otac, Sin i Duh Sveti dok nije storio svet, pa kada je storio onda je postao trojica i da samim tim u njemu ima izmene i da se on menja po svojoj prirodi? :"BOG-Bog iznad nas,Stvoritelj,iznad svega i svakog SVETI DUH-Bog u nama tj. zivot i ISUS HRISTOS-Bog oko nas, zakon, tj. onaj koji nam je pokazao Boga Stvoritelja u svijetu i medju ljudima. Oni su jedna sustina, isti, nema razlike, samo se pojavljuju u tim oblicima. ", ovako kako si opisao?
To bi ponovo značilo da Bog u stvari u svom večnom stanju ili teologiji nije isti Bog , koji nam se otkriva u Ikonomiji, odnosno da je Bog u stvari monada a ne Trojica, a da sa nama komunicira kao trojica....
Ako je tako biće velikih problema kada ja naša večnost u pitanju....
toliko o tome ukratko.....ima tu jos mnogo toga o cemu bi moglo da se pise, kao na primer da li je onda Bog Stvoritelj  (Otac), Zivot (Duh Sveti) i Zakon (Sin), logicki uslovljen tim svojim osobinama, te se one odnose i na vecnu Sv. Trojicu i ako jeste kako je onda slobodan...? ali za sada toliko....
više o tome,ali i dalje ukratko.....u knjizi :"Dogmatske teme" mitropolot Pergamski Jovan Zizijulas

Da, ono sto je najbitnije je da ovako mozemo da se bavimo tim pitanjem i trijadologijom kao nekom filozofskom teorijom i u tom smislu ja preporucujem Jovana Zizijulasa, jer se on na taj nacin bavi tim pitanjima, a zaista bogoslovski se tim istim pitanjima , mozda ne na prvi pogled bavi i Sveti Jovan Lestvicnik i Sv, Siluan Atonski....taj put ja u stvari preporucujem....
"....blazen je onaj koji zna i cini...", znaci sva ova "komplikovana" teologija je jednom podvizniku jasna, jer on zivi kao ikona Bozija i nije mu ni potrebno da o tome rasudjuje jer vidi...

Upustio sam se u diskusiju iskreno i sa dobrim namjerama. Ali ima i  izreka: Put ka djavolu je poplocan dobrim namjerama. Elem, izvinjavam se ako nekoga dovodim u zabludu.
Ja ne vjerujem da cu ikad biti na duhovnom nivou da razumijem Svetu Trojicu, ali se nadam da onim sto razumijem mogu da zaradim Carstvo Bozije. Potrudicu se da nadjem tu knjigu, ali kako nemam pristup ni jednoj knjizari, moze li neko da prenese neki dio iz te knjige, kako bih razumio taj dogmat.
Pozdravljam dobronamjerne diskutante
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
OS
Windows XP
Browser
Ono što sam ja napisao odnosi se na "Livingstona" (čini mi se)....dakle na onoga ko je postavio temu....a nisam sve čitao...oslonio sam se da mi je jasno o čemu bi moglo da se radi na osnovu nekoliko tipičnih smernica koje je "Livingston" dao, a u vezu sa trojičnim dogmatom....oprostite, ali stvarno nemam vremena da se bavim svakim postom detaljno....
p.s. Dakle , ne odnosi se na "nemam pojma".

Prvo...svaki pokusaj da se nekome objasni Bog (a samim tim i Sveta Trojica) je osudjen na propast. Donekle, tj. dokle je Bog dozvolio, on se moze i treba objasniti. Izvan toga nema objasnjenja, jer Bog zeli vjeru. Vjera spasava, a ne sposobnost logickog zakljucivanja.
Ali, evo kako ja kontam Svetu Trojicu (na logican nacin), pa mozda to nekome i pomogne. Medjutim, ako neko hoce sve odgovore da bi povjerovao, taj ne treba ni pocinjati da trazi, jer ih nece naci, sem vjerom, ljubavlju i nadom. A to se ne trazi mozgom, nego srcem.
Sveta Trojica, negdje sam procitao i tako prihvatio, je: BOG-Bog iznad nas,Stvoritelj,iznad svega i svakog SVETI DUH-Bog u nama tj. zivot i ISUS HRISTOS-Bog oko nas, zakon, tj. onaj koji nam je pokazao Boga Stvoritelja u svijetu i medju ljudima. Oni su jedna sustina, isti, nema razlike, samo se pojavljuju u tim oblicima.
A kome nije jasno kako to tri lica, a jedna sustina,neka pogleda svaku loptu: ima vise lica, a pri tom je i dalje lopta.

Brate, ovo nije OK.
To je vec bilo u istoriji Crkve i osudjeno je kao modalistička jeres sa sve Savelijem. koji je to razradio i tako...branio, zastupao i sl. Da ne bih sada sa tim davio, navešću samo dve aporije: ukoliko bi to tako bilo Sv.Trojica ne bi bila trojica u smislu tri licnosti vec u smislu tri uloge koje on , tako igra u komunikaciji sa nama, a pravoslavno je (Sv. Pismo i Sv. Oci) da je u pitanju tri ličnosti, zasebne, ali jedinstvene, znaci primer sa loptom ne ide zato sto bi ti trebalo tri lopte, jer u suprotnom nemamo o čemu da govorimo , jer bog i nije onda trojica nego se nama tako cini i javlja , a On je u stvari monada.....i drugo : po tome bi Bog bio trojica samo u odnosu na svet, a ne i u svom večnom stanju....znači li to da Bog nije bio Trojica: Otac, Sin i Duh Sveti dok nije storio svet, pa kada je storio onda je postao trojica i da samim tim u njemu ima izmene i da se on menja po svojoj prirodi? :"BOG-Bog iznad nas,Stvoritelj,iznad svega i svakog SVETI DUH-Bog u nama tj. zivot i ISUS HRISTOS-Bog oko nas, zakon, tj. onaj koji nam je pokazao Boga Stvoritelja u svijetu i medju ljudima. Oni su jedna sustina, isti, nema razlike, samo se pojavljuju u tim oblicima. ", ovako kako si opisao?
To bi ponovo značilo da Bog u stvari u svom večnom stanju ili teologiji nije isti Bog , koji nam se otkriva u Ikonomiji, odnosno da je Bog u stvari monada a ne Trojica, a da sa nama komunicira kao trojica....
Ako je tako biće velikih problema kada ja naša večnost u pitanju....
toliko o tome ukratko.....ima tu jos mnogo toga o cemu bi moglo da se pise, kao na primer da li je onda Bog Stvoritelj  (Otac), Zivot (Duh Sveti) i Zakon (Sin), logicki uslovljen tim svojim osobinama, te se one odnose i na vecnu Sv. Trojicu i ako jeste kako je onda slobodan...? ali za sada toliko....
više o tome,ali i dalje ukratko.....u knjizi :"Dogmatske teme" mitropolot Pergamski Jovan Zizijulas

Da, ono sto je najbitnije je da ovako mozemo da se bavimo tim pitanjem i trijadologijom kao nekom filozofskom teorijom i u tom smislu ja preporucujem Jovana Zizijulasa, jer se on na taj nacin bavi tim pitanjima, a zaista bogoslovski se tim istim pitanjima , mozda ne na prvi pogled bavi i Sveti Jovan Lestvicnik i Sv, Siluan Atonski....taj put ja u stvari preporucujem....
"....blazen je onaj koji zna i cini...", znaci sva ova "komplikovana" teologija je jednom podvizniku jasna, jer on zivi kao ikona Bozija i nije mu ni potrebno da o tome rasudjuje jer vidi...

Upustio sam se u diskusiju iskreno i sa dobrim namjerama. Ali ima i  izreka: Put ka djavolu je poplocan dobrim namjerama. Elem, izvinjavam se ako nekoga dovodim u zabludu.
Ja ne vjerujem da cu ikad biti na duhovnom nivou da razumijem Svetu Trojicu, ali se nadam da onim sto razumijem mogu da zaradim Carstvo Bozije. Potrudicu se da nadjem tu knjigu, ali kako nemam pristup ni jednoj knjizari, moze li neko da prenese neki dio iz te knjige, kako bih razumio taj dogmat.
Pozdravljam dobronamjerne diskutante

Najzad neko da shvati da su moje "intervencije" dobronamerne i inspirisane voljom da interpretiram pravoslavni stav, a ne da "polemisem" cisto sporta radi....
Bilo kako bilo, tesko je da dam neki citat te knjige, jer je skoro cela ili barem 90% posveceno trijadologiji, a ne bi vredelo da citiram van konteksta....Ja licno nisam neki "obozavalac" Jovana Zizijulasa, ali ga na neki nacin postujem i da ne duzim sada o tome....uglavnom preporucujem tu knjigu, makar sto se nekih osnovnih pojmova u trijadologiji tice...ima tu i istoriskog preseka, pa i samo razumevanje teme uz citanje sazreva....
Knjiga moze da se nadje u knjizari Bogoslovskog fakulteta, a verujem i u ostalim bolje opremljenim pravoslavnim knjizarama....
Pozdrav i svako dobro od Gospoda....
p.s.Takodje preporucujem i knjigu koju je napisao arhimandrit Sofronije "Starac Siluan",u toj knjizi moze da se procita i vidi kako neko ko nije studirao teologiju ili pisao na forumima ili citao Zizijulasa, vec u podvigu ispunjavanja zapovesti Bozije, zaista postaje deo Boga Svete Trojice....Knjigu je objavio manastir hilandar (hilandarski prevodi).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
O,da, zaboravili smo da je "pravoslavni stav" jedini ispravan, a ti si valjda "ovlasten" da ga interpretiras. No, na zalost, nasi umovi to ne mozemo da pojmimo, pa cemo pri svojim stavovima. Bar ja hocu. Dogma o trojstu nije utemeljena u Bibliji, vec je plagijat mitova koji su se mnogo pre hriscanstva javili i u Vavilonu, u Egiptu i kod hindusa.
IP sačuvana
social share

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 157
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
SonyEricsson 
Starac Siluan je primer kako se na pravi nacin prati Hristov put , kako se blagodat Duha Svetoga zadobija podvigom, verom i moralnom ispravnoscu . Sto se tice" pravoslavnog stava" tice , ja bih svojoj pravoslavnoj braci preporucio da slede primer svetih otaca na koje se pozivaju , eto Starca Siluana ili Jovana Sangajskog , ili bilo koga drugog . Nece se kod tih ljudi naci i nista sem neizmerne ljubavi prema Gospodu i svojim blizjnima , bas onako kako je Hrist propovedao .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
OS
Windows XP
Browser
O,da, zaboravili smo da je "pravoslavni stav" jedini ispravan, a ti si valjda "ovlasten" da ga interpretiras. No, na zalost, nasi umovi to ne mozemo da pojmimo, pa cemo pri svojim stavovima. Bar ja hocu. Dogma o trojstu nije utemeljena u Bibliji, vec je plagijat mitova koji su se mnogo pre hriscanstva javili i u Vavilonu, u Egiptu i kod hindusa.
a ko je to utemeljio Bibliju?
Ajde sada brzo ovde da mi izdeklamujes Istoriju kanona i kako je i na kojim saborima utemeljen kanon Svetog Pisma....
'Ajmo polako...nigde ne zurimo...koji sabori su se bavili koje ce knjige danasnjeg Svetog pisma da udju u kanon, ko je bio za koju knjigu a ko protiv...i tako redom.....
....nista koleginice, ako ne znate....izvolite index , pa se javite u slededecem roku....
p.s. Pssssst.....procitaj jos nesto osim ovoga sto pises ovde na netu i "Kule strazare".....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Euro3, smaras! I prestani jer nemam nameru da se raspravljam s obom sa tako glupo prepotentnim stavom. Mogao bi da se setis da su svet, a i religije postojali mnogo pre hriscanstva i biblije. I ne, nisam jehovin svedok, samo mislim svojom glavom, a i ti bi svoju mogao da izvuces iz "pravoslavne literature". Gordost je greh, zar ne?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Gordost je greh, zar ne?
Zavisi cija... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 06:40:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.