Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35607 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Imaj strpljenja i pažljivo čitaj moj post.Govorio sam o pravim i iskrenim vernicima ne o onima koji dođu za Božić (da bacaju petarde i otimaju za slamu ) Uskrs i možda još jednom ili dvaput, kojima je životni cilj samo novac dok im trinaestogodižnja deca vređaju nastavnike i međusobno se premlaćuju, koji psuju Boga bar tri puta na dan, varaju supružnika i naj verovatnije neznaju ni Očenaš da ne nabrajam dalje.Očigledno da ovih drugih ima više jer inače nebi stanje u društvu i porodici bilo ovakvo kakvo jeste.To što si čuo od rodbine oratu je iz druge ruke da si lično doživeo bilo bi iz prve i hvala Bogu da nisi bio tamo.Sigurno ti nisu mogli dočarati osećaj kada si pod minobacačkom vatrom tri dana o čemu tada čovek razmišlja dok mu se pod nogama trese zemlja, kada pomisli "ova ide na mene" kada ide napred a zna da je nekome na nišanu i moli boga da ga onaj promaši. kada razmišlja dali je ubacio bombu tamo gde su bili naoružani ili su možda bili civili.Reč je o onome što čovek oseća o nome štomu je u duši a ne o "ratnim pričama" i pijanom hvalisanju.Toliko o tome.Shvatio sam da Bog deluje i to osetio za samo tridesetak sekundi iako sam pre toga bio vrlo sličan tebi od tada sam počeo da gledam na život drugim očima i da se trudim, da koliko je to u mojoj moći, poštujem Božije zakone i da ih sprovodim u ličnom životu.
Zaključak je jasan, da je više pravih i iskrenih vernika koji se trude da poštuju zapovesti bilo bi manje ratova bilo koje vrste.Hvala na strpljenju.Mir s tobom
Rat je užasna stvar, oko toga nema polemike i nisam hteo da umanjim ničije stradanje. Ono što sam hteo reći je to da na tebe nisu pucali pravoslavci (predpostavljam da si pravoslavac), već katolici i/ili muslimani. A što se mene tiče svi vernici su pravi vernici jer veruju, samo što se većina ne pridržava pravila kojih treba da se pridržava što opet pokazuje nivo licimerja vernika i uzaludnosti religije (barem u mojim očima)... "Ne kradi, ne laži, ne ubi itd, a kad to urade "bog će im oprostiti". Čemu pravila onda? To je vaš "Bog", to su vaša pravila. Ispada da je dovoljno samo da veruješ pa da ideš u raj i da su u paklu samo ateisti - gluposti!
Smile Smile Smile Smile

Šta mari neki sveštenik za nauku! On
je iznad toga! — A sveštenik je do sada vladao! — On je odredivao pojam "istinitog" i
"neistinitog"! ...

Psihološki gledano, "grehovi" su neophodni u svakom sveštenicki organizovanom društvu. Oni su pravo
održavanje moci, sveštenik živi od grehova, njemu je potrebno da se "greši"... Najvrhovnije
nacelo: "Bog oprašta onome koji se kaje" — jasnije: koji se potcinjava svešteniku.
nietzsche antihrist
Odlicno  Smile Smile

Sasha
Pa koji djavo onda treba se moliti Bogu i obozavati boga ako od njega nema koristi?
Ako Satana drzi svet u shaci i radi sta god zeli (navodno ako cemo po bibliji) zbog cega onda Bog cuti.
Ako smo mi njegova deca kao sto nagvazdaju vernici zbog cega se osecamo kao kopilad? Mislim stvarno nema smisla.
Ovako ako ne verujes ni u jedno ni u drugo si slobodan, nema te tezine i te grize savesti i morala koji je nametnut. Zbaci okove sa sebe.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Citat
Pa koji djavo onda treba se moliti Bogu i obozavati boga ako od njega nema koristi?
Korist ??
Citat
Ako Satana drzi svet u shaci i radi sta god zeli (navodno ako cemo po bibliji) zbog cega onda Bog cuti.
Jer bi narusio princip slobode izbora.
Citat
Ako smo mi njegova deca kao sto nagvazdaju vernici zbog cega se osecamo kao kopilad? Mislim stvarno nema smisla.
Podosta se tako osecaju, jer ocekuju korist. Covek uzima i daje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Imaj strpljenja i pažljivo čitaj moj post.Govorio sam o pravim i iskrenim vernicima ne o onima koji dođu za Božić (da bacaju petarde i otimaju za slamu ) Uskrs i možda još jednom ili dvaput, kojima je životni cilj samo novac dok im trinaestogodižnja deca vređaju nastavnike i međusobno se premlaćuju, koji psuju Boga bar tri puta na dan, varaju supružnika i naj verovatnije neznaju ni Očenaš da ne nabrajam dalje.Očigledno da ovih drugih ima više jer inače nebi stanje u društvu i porodici bilo ovakvo kakvo jeste.To što si čuo od rodbine oratu je iz druge ruke da si lično doživeo bilo bi iz prve i hvala Bogu da nisi bio tamo.Sigurno ti nisu mogli dočarati osećaj kada si pod minobacačkom vatrom tri dana o čemu tada čovek razmišlja dok mu se pod nogama trese zemlja, kada pomisli "ova ide na mene" kada ide napred a zna da je nekome na nišanu i moli boga da ga onaj promaši. kada razmišlja dali je ubacio bombu tamo gde su bili naoružani ili su možda bili civili.Reč je o onome što čovek oseća o nome štomu je u duši a ne o "ratnim pričama" i pijanom hvalisanju.Toliko o tome.Shvatio sam da Bog deluje i to osetio za samo tridesetak sekundi iako sam pre toga bio vrlo sličan tebi od tada sam počeo da gledam na život drugim očima i da se trudim, da koliko je to u mojoj moći, poštujem Božije zakone i da ih sprovodim u ličnom životu.
Zaključak je jasan, da je više pravih i iskrenih vernika koji se trude da poštuju zapovesti bilo bi manje ratova bilo koje vrste.Hvala na strpljenju.Mir s tobom
Rat je užasna stvar, oko toga nema polemike i nisam hteo da umanjim ničije stradanje. Ono što sam hteo reći je to da na tebe nisu pucali pravoslavci (predpostavljam da si pravoslavac), već katolici i/ili muslimani. A što se mene tiče svi vernici su pravi vernici jer veruju, samo što se većina ne pridržava pravila kojih treba da se pridržava što opet pokazuje nivo licimerja vernika i uzaludnosti religije (barem u mojim očima)... "Ne kradi, ne laži, ne ubi itd, a kad to urade "bog će im oprostiti". Čemu pravila onda? To je vaš "Bog", to su vaša pravila. Ispada da je dovoljno samo da veruješ pa da ideš u raj i da su u paklu samo ateisti - gluposti! I još nešto, pošto se niko nije udostojio da odgovori:
I još jedno pitanje za sve koji veruju: Zašto verujete? Smile

To ko je pucao ne menja suštinu jer smo svi deca Božija (nisu pucali pravoslavci) stvar je u tome da ne ponavljaš greške ako ih počiniš, da se trudiš da budeš bolji prema svima i da očekuješ da će drugi po volji Božijoj tebi uzvratiti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Kojeg izbora do sada sam cuo pola vernika kaze da ne mozemo nista bez boga i da smo vezani ko sa uzicom, druga polovina navodi "slobodnu volju" dokle god je to u granicama religije.
Ne mislim korist u smislu daj mi pare ovo ono, nego nesto jednostavno, ako ja tebi dajem ljubav postovanje molitvu i trazim pomoc zar ne bi trebalo da dobijem ishta za uzvrat? Da tako rade na poslu svi bi pocrkali od gladi.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Citat
ako ja tebi dajem ljubav postovanje molitvu i trazim pomoc zar ne bi trebalo da dobijem ishta za uzvrat?
U tome je poenta, dok ocekujes, to je kao da trazis, jedna vrsta koristi. Kada to prestanes bice drugacije.
Zar je toliko tesko shvatiti nesto. Sedis u sobi i jadikujes kako je tesna, nema dovoljno prostora. Sve dok se jadikuje, ne usudjuje se da se zvirne van sobe. Kada se na to odlucis, vidis da nije ona jedina. Hodnikom postoje jos puno vratiju. Hoces li na svaka uci ili taziti pocetak ili kraj hodnika?? Zar time ne bi gubio vreme ?? Jednostavno, shvatanjem, da je i taj hodnik deo neceg, izdjes vani. A ono, zgrada. Uzdignes se jos, a ono ona u gradu. Uzdignes s jos, a ono ratovi, brda, doline, patnja, ali i radost, zivot na sve strane. Uzdignes se jos, kada sve to na jednoj planeti. Nastavis da se uzdizes i uzdizes, ...
Analogija tome, shvatis necije postupke, naidjes na jos mnoge sa slicnim postupcima, i ti ih najednom sve njh razumes, krenes da shvatas druge sa drugim postupcima, pa i njih shvatis. Pocinjes sve vise i vise da shvatas, uzroke i posledicu, desavanja, a onda shvatis da se sve to odigrava na pozornici zvanom Zemlja. Da svi oni imaju isto. Pocinjes da shvatas i shvatas, dok dodjes u poziciju, da shvatas ljude, njihove postupke, imas i znas opravdanje razlog za svakog od njih. Shvatas vreme, prstor, univerzum, ... shvatis pozornicu dogadjaja, i shvatis da svi oni, pocev od atoma  do galaksija, imaju svoje razloge, povinuju se zakonima, shvatis vreme, i stanes van njega, i onda ukapiras, da je sve tu, samo treba koristiti. Svako mesanje sa strane, upropastava simfoniju, menja pozornicu.
« Poslednja izmena: 26. Jun 2008, 01:22:41 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
A ona bajka o potopu? Zar to nije bilo mešanje sa strane? Sodoma i Gomora? I još svašta nešto što piše u vašoj knjizi... To može, al veća plata i manje rata ne može. Smile Al eto da zamislim (kao vi) na minut da bog stvarno postoji. Sve i da postoji pitanje je da li ga uopšte treba obožavati ili možda prezirati zbog apsolutne nezainteresovanosti za "svoju decu". Čak i da me je "on" stvorio zašto bih neko imao moralnu obavezu da ga obožava? Mnoga deca preziru svoje roditelje jer su ovi nezainteresovani za njih, isto tako i sa "njim". Da mu budem zahvalan što me je stvorio u svom sjebanom svetu? Što ću goreti u paklu ako se ne povinujem "njegovim" pravilima. Što ću ga sledeći put videti kad umrem? Sve i da postoji neko treba da obožava "to"? Nikad!
Zašto vaš svemgući bog ne spreči patnju nekog čoveka kog voli (jer "on" voli sve ljude)? Malo ljudi je svojom "slobodnom voljom" izabralo da pati... Ako je tako savršen, sveznajuć i svemoguć, kako mu se desilo da stvori nesavršena bića poput nas u svom nesavršenom svetu poput ovog? I ta "religijska" slobodna volja... Ako sveznajući bog zna šta će se desiti u budućnosti i "on" zna da ću ja sutra obući zelene čarape, a ne crvene... Gde je tu izbor? Kad bi bog postojao odgovor na sva ova pitanja bi bio: bog je sadista i uživa da muči i posmatra voljena bića koja je stvorio kako se pate bolestima koje je "on" stvorio, umiru u nepogodama koje je izazvao, ubijaju se zbog zlata (novca, nafte itd) koje je stvorio...
Sva sreća pa gore opisani ne postoji! Treba da otvorite oči i da shvatite da sami kontrolišete svoje živote i da vam ne treba nikakva religija da bi živeli srećan i ispunjen život. Posvetite život i verujte sebi, a ne nekim izmišljenim idolima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
SunshineMegatron- ti stvarno nista ne znas o Pravoslavnoj veri, Hriscaanstvu, religiji i veri.

Sve argumente koje si nabrojao protiv vere i ja podrzavam, kao Pravoslavac! To sto si nabrojao sigurno si cuo od verski neobrazovanih ljudi, negde u kaficu i sl. Procitaj malo Sveto pismo, zitija svetih pa ce ti biti jasni odgovori na postavljena pitanja.

Bog nije stvorio coveka na Zemlji! Ne upravlja nasim sudbinama! Vera daje smisao zivotu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
Koji je to smisao? I nek mi neko odovori: zasto veruje? Po treci put pitam i niko ne odgovara... A u kaficima sa prijateljima nikad ne pricam o religiji. Znam dovoljno o religiji, veri, hriscanstvu nazovi to kako hoces, da znam da je to jedna velika bajka... Najveca prica ikada ispricana.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Koji je to smisao? I nek mi neko odovori: zasto veruje? Po treci put pitam i niko ne odgovara... A u kaficima sa prijateljima nikad ne pricam o religiji. Znam dovoljno o religiji, veri, hriscanstvu nazovi to kako hoces, da znam da je to jedna velika bajka... Najveca prica ikada ispricana.
Strah, bato, prpa, nazovi kako ti je drago....
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Iz tvojih poruka zakljucujem da i nemas neko znanje iz ove oblasti (nemam ga ni ja ali sam bar citao knjige i slusao ljude koji vise znaju, a ne po kaficima). Koncept sudbine, zivota na zemlji i sl. sto si pomenuo uopste nisu temelji Pravoslavne vere i Hriscanstva. Tako da si sve u pravu sto si rekao- ali ako posmatramo neke Indijance, Indijce, filmove...

Ti kada kazes vera mislis na sujeverje, sektice, praznoverja. Komentarisi Pravoslavlje, ako nesto o njemu znas (ako si Srbin moras da znas.)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.