Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35611 puta)
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
Sunshine Megatron- da li moze tvoj zdrav razum da kaze bilo sta na temu svemira, sna, vode (ko je ucio hemiju zna da je voda velika zagonetka) i ostale stvari oko nas koje ne razumemo. Covek je polusvesno bice koje ne zna ni sta je ni odakle je. Tako da nemamo pravo da dajemo konacne sudove-

Jedna bitna stvar- VERA- kada u nesto verujes ne trazis cinjenice i dokaze za to!!!! Verujes da te je tvoj cale pravio (sto ne ides da izvadis DNK), verujes devojci da te ne vara (idi prati je 24h dnevno)? Verujem da ces o ovome da razmislis, a verovatno te boli uvo- jednostavno verujem i to me vodi da dangubim i kuckam po tastaturi.
Pa zdrav razum mi na te teme govori da sve gore nabrojano postoji. Ne razumem ništa ni u vezi mlaznog motora, ali verujem da postoji. A vera u "boga" i verovanje određeoj osobi nisu ista stvar.  Smile

Dobro to je tvoje misljenje ja ga ne djelim iznio sam na prethodnim stranicama i razloge zasto ne bi sad da se ponavljam
Ali dozvoli dati postavim jedno pitanje o kojem mozda nisi dovoljno razmisljao
Ako je religija ili jos bolje religije tako nsto odvratno zasto je toliko postojeceg covecansta sklono organizovanim religijama
Zasto ?
Meni su oči otvorene! Prestao sam da "verujem" u boga isto kad i u deda mraza, pred polazak u prvi osnovne... A ljudi koji su skloni religij, skloni su kontroli: džihad i krstaški pohodi nekad i sad! I kod nas: Srbi, Hrvati, Muslimani se ubijaju međusobno zbog religije, a u prvim redovima su najveći vernici!!! Gnusno!!! Kakvo licimerje... Mada, na kraju ti nisam odgovorio na pitanje jer ne znam zašto je to tako, ali mogu da predpostavim isto što i Raven: Veruju jer su im tako mama i tata rekli, od malih nogu ispran mozak!!! Verujte svi vi u šta hoćete, ali da ste rođeni u Iranu, Izraelu, Francuskoj ili Kini u druge stvari bi verovali...

Totalno si stekao pogrešan utisak.Kažeš da si prestao da veruješ kada si pošao u prvi razred a pišeš i daješ ocene kao da si završio teologiju, naravno ko ima bar osnovno poznavanje religije odmah će uočiti stepen tvog stvarnog znanja na ovu temu ali nažalost ima i onih koji su poznavaoci teme koliko i ti pa te ohrabruju.O tome ko je i koliko i zbog čega bio u ratu i u prvim linijama opet pokazuje da i o tome neznaš ništa osim onoga što si čuo u kafiću ili od nekog propalog reportera Š kategorije.Da si se zaista družio sa pravim vernicima i razgovaro ozbiljno video bi da ih nema mnogo kojie su mama i tata "strpali" u crkvu pa su tako postali pravi i iskreni vernici.Mnogo više je onih koji su i u srednjim godinama spoznali Boga kroz njegovo delovanje na njih u nekim životnim situacijama.Zbog svega toga mislim da si se malo zaneo u priči pa koristiš uvredljiv ton kako bi podstaknuo istomišljenike da ti se pridruže.Naravno svako ima pravo da daje mišljenje ali dajte malo tolerantnije!
Stepen mog poznavanja religije je i više nego dovoljan da znam da je sve to šarena laža. I ne možeš mi govoriti da ima više ljudi koji su sami spoznali boga od ljudi kojima je od malih nogu rečeno u šta da veruju... to jednostavno nije tačno! Reci jesi li ti sam spoznao boga? A kroz rat mi je prošlo pola rodbine tako da znam iz prve ruke "ratne priče". Zašto nismo ratovali sa Makedoncima ili Crnogorcima? Al nije to samo kod nas, 90% ratnih sukoba je pokrenuto zbog religije!!! Izvinjavam se zbog mog uvredljivog tona, jer kao što sam već rekao 100 puta: Gadi mi se svaki oblik religije!

...ali svi bi ubili za tu istu veru...
Hehehe... malo vernika ljubi bližnjeg svoga...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50169
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
Zašto uopšte polemisati ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Sunshine Megatron- da li se slazes da i ako se dogovorimo da Boga nema da ga treba izmisliti!

RavenDark- stvarno te ne razumem. Kako isprazna i zasto te tera da ne koristis um? Neka najveci um na svetu kaze (objasni) pojave i stvari oko nas- Voda, Svemir, San, Pcela (insekt)- ni najveci umovi nisu dali odgovore na ova prosta pitanja!

Vera daje smisao zivotu.

Gostuje Milo DJukanovic u "Utisku nedelje" na b92 i na pitanje u vezi razdvajanja SPC i CPC kaze da ga ne zanima jer je ateista! Posle dva minuta, kada se potegla tema oko socijalne zastite i zdravstvenih sistema, na pitanje gde bi lecio majku kaze, citat: "Ako se nedaj Boze razboli lecice se na VMA o trosku porodice".

Ateista? Svaki ateista se pred smrt pomoli Bogu.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2008, 18:24:21 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50169
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24

Ateista? Svaki ateista se pred smrt pomoli Bogu.

Ma da nema Boga ne bi ni bilo  ateista... Bog je svima dao slobodu izbora i samim tim stvorio ateiste.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2008, 19:10:06 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Stvorio On ateiste ili ne, nisam video temu ovde "Da li postoji biklonger za gemajzlovanje" i "Verujete li u cijuk za somaliranu vodenicu" i sl. Ako Njega nema gasite temu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Tema govori o verovanju, a mi smo pričali o religiji! Pogledaj bolje, mada meni su ta dva pojma ista.
Ne radi se o dve razlicite stvari
Citat
Eto, ja sam 99.99% siguran da si ti pravoslavac.
DA tacno
Citat
slušaju i veruju u neverovatne priče o "nevidljvom čoveku na nebu"
Moja predstava o Bogu je drugacija od toga da je on za mene neki lik nalik nekom super heroju sa nekim vidljivim i nevidljivim mocima

RAven  svi tvoji  navodi se odnose na covjeka nikako na samu vjeru i religiju ljudi ubijaju ili rade sta god hoce iz svojih ubjedjenja koja mogu pravdati na raznorazne nacine od providjenja pa tako mora biti ili rekao mi ovaj ili onaj
Ali religija i vjera nikoga ne tjeraju da radi nista protiv njihove volje za sva stradanja na ovom svijetu u nazad nekoliko hiljada godina mali je broj onih koja su misteriozna pa ih mozemo pripisati Bogu ili nekoj prirodnoj pojavi za sva su odgovorni samo ljudi i niko drugi percepcija ljudi je najveca zamka u koju mnogu upadaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
Sunshine Megatron- da li se slazes da i ako se dogovorimo da Boga nema da ga treba izmisliti!
To je već urađeno. Nema ga i izmišljen je i nije ga trebalo ni izmišljati. Zašto zavaravati sebe?

Vera daje smisao zivotu.
Koji je to smisao? To je sasvim druga tema znam, al molim te kaži mi.

I još jedno pitanje za sve koji veruju: Zašto verujete? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
"Zasto zavaravati sebe?"- Dacu ti direktan i kratak odgovor: Zakoni RS (i svih ostalih zemalja) kazu- "Kriv je onaj za koga materijalni dokazi" bla bla bla, "Da bi se dokazalo ubistvo mora da postoji oruzje i telo".... Sveto pismo kaze da je kriv onaj ko i pomisli na nedozvoljene radnje- "Ako te oko tvoje sablaznjava (tj. ako gledas npr. udate zene) bolje ga izvadi".
Ni ja kao vernik sve ovo striktno ne postujem, ali imam predstavu o "Zakonu" kome ne trebaju delo i dokazi nego sama pomisao. To daje izvesnu dozu samoprekora, pokajanja...

Nasa zemlja i narod bi bili bolji da je vise Pravoslavlja u nama. Komunizam je sve to unistio i stvorio secikese, politicare, proste duse..... idete valjda u grad, gledate TV pa znate i sami.

"Zasto verujemo"? Covek je Homoreligiozus (ili tako nesto). Gde su postojali ljudi a da nisu religiozni? Religioznost je data coveku rodjenjem, to je u njegovom bicu.... Kao sto je covek socijalno bice (Aristotel), tako je i religiozno bice (Sociologija za 1. godinu fakulteta). Ima definicija i religioznosti i religioznog bica.
« Poslednja izmena: 24. Jun 2008, 22:20:38 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Sunshine
Ma ljube strasno, sa palicama, kamenjem pesnicama. ZNam i ja da ljubim ali sa narukvicama  Smile

Vera daje smisao zivotu Reqw? Meni ne daje. Ljubav, sex, porodica, zabava, umetnost, navodno treba da daje smisao zivotu. A ne vera. Vera je nista.

Bog nikom nista nije dao jer ne postoji tako  Smile Dokazi mi da postoji? Ne mozes. Ne moze niko. Ja mogu da dokazem da ne postoji. Svi ratovi, bolesti, poshasti, sva sranja a Bog cuti ?Zasto cuti jer ne postoji.
Objasnjenje o nasem postanku sam dao na temi o vanzemaljcima.
Da svaki ateista se moli pred smrt jesi li bio kod svakog ateiste tako nesto da kazes.

Ja pricam o percepciji Borg. Jer religija i samim tim vera je tvorevina coveka.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Stepen mog poznavanja religije je i više nego dovoljan da znam da je sve to šarena laža. I ne možeš mi govoriti da ima više ljudi koji su sami spoznali boga od ljudi kojima je od malih nogu rečeno u šta da veruju... to jednostavno nije tačno! Reci jesi li ti sam spoznao boga? A kroz rat mi je prošlo pola rodbine tako da znam iz prve ruke "ratne priče". Zašto nismo ratovali sa Makedoncima ili Crnogorcima? Al nije to samo kod nas, 90% ratnih sukoba je pokrenuto zbog religije!!! Izvinjavam se zbog mog uvredljivog tona, jer kao što sam već rekao 100 puta: Gadi mi se svaki oblik religije
Imaj strpljenja i pažljivo čitaj moj post.Govorio sam o pravim i iskrenim vernicima ne o onima koji dođu za Božić (da bacaju petarde i otimaju za slamu ) Uskrs i možda još jednom ili dvaput, kojima je životni cilj samo novac dok im trinaestogodižnja deca vređaju nastavnike i međusobno se premlaćuju, koji psuju Boga bar tri puta na dan, varaju supružnika i naj verovatnije neznaju ni Očenaš da ne nabrajam dalje.Očigledno da ovih  drugih ima više jer inače nebi stanje u društvu i porodici bilo ovakvo kakvo jeste.To što si čuo od rodbine oratu je iz druge ruke da si lično doživeo bilo bi iz prve i hvala Bogu da nisi bio tamo.Sigurno ti nisu mogli dočarati osećaj kada si pod minobacačkom vatrom tri dana o čemu tada čovek razmišlja dok mu se pod nogama trese zemlja, kada pomisli "ova ide na mene" kada ide napred a zna da je nekome na nišanu i moli boga da ga onaj promaši. kada razmišlja dali je ubacio bombu tamo gde su bili naoružani ili su možda bili civili.Reč je o onome što čovek oseća o nome štomu je u duši a ne o "ratnim pričama" i pijanom hvalisanju.Toliko o tome.Shvatio sam da Bog deluje i to osetio za samo tridesetak sekundi iako sam pre toga bio vrlo sličan tebi od tada sam počeo da gledam na život drugim očima i da se trudim, da koliko je to u mojoj moći, poštujem Božije zakone i da ih sprovodim u ličnom životu.
Zaključak je jasan, da je više pravih i iskrenih vernika koji se trude da poštuju zapovesti bilo bi manje ratova bilo koje vrste.Hvala na strpljenju.Mir s tobom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.