Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35574 puta)
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
SunshineMegatron- ti stvarno nista ne znas o Pravoslavnoj veri, Hriscaanstvu, religiji i veri.

Sve argumente koje si nabrojao protiv vere i ja podrzavam, kao Pravoslavac! To sto si nabrojao sigurno si cuo od verski neobrazovanih ljudi, negde u kaficu i sl. Procitaj malo Sveto pismo, zitija svetih pa ce ti biti jasni odgovori na postavljena pitanja.

Bog nije stvorio coveka na Zemlji! Ne upravlja nasim sudbinama! Vera daje smisao zivotu
Loše zaključuješ i nemoj više to da radiš ako nemaš neki argument... U nedostatku istog na svaki post odgovoriš: ti ništa ne znaš, ne poznaješ religiju i sve si čuo u kafiću... molim te... Smile Daj mi konkretno neki argument o mom ili bilo čijem neznanju, pa da i sami uvidimo da grešimo. I kako to sad odjednom "bog" nije stvorio čoveka? Šta bi sa Adamom i Evom? Zar pravoslavci ne veruju i u tu pričicu između ostalih? A kad si tako stručan što se religije tiče, zašto nisi dao konkretan odgovor na makar jedno od mojih pitanja? Nemam ja vremena da čitam (oprosti na izrazu) gluposti o zagrobnom životu i ostalim čudima! Zašto ti veruješ?
Sunshine
Brate znaci ti razumes potpuno ono o cemu ja nagvazdam i tlapim vec proteklih nekoliko meseci  Smile Smile Smile Smile
Nekoliko meseci? Svaka čast, meni već polako dosađuje ova rasprava jer mi niko ne odgovara na ono što pitam. Posle svakog posta ovih što veruju sa njihovim argumentima (kojih nema) uviđam da nema svrhe raspravljati...
« Poslednja izmena: 27. Jun 2008, 17:50:50 od Sunshine Megatron »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Sa ograničinim ljudima ne vredi raspravljati, religija je psihološka istina, i naravno da se dokazi ne mogu naći u fizičkom svetu.

Ali kako to objasniti nekome, to je nemoguća misija.

Molio bih zadrte ateiste da objasne (definišu) muziku, umetnost, književnost
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
He vera. Vera ti je tako cudna stvar, trazi tako mnogo a daje tako malo. Vera je stanje uma u kojem trazimo moguce u nemogucem vezano za bozanstvo ili neku utopiju. Vera je sta tacno? Osecaj uzvisenosti, nada, pokoravanje nevidjenom?

Vera je stvarno cudna stvar vjerovatno ste svi gledali film sa Charlize Theron  Al Pacino i  Keanu Reeves  u filmu Djavoli Advokat ima jedna dio kad Al Pacino daje opsi sta je vjera i Bog  pa kaze

Bog kaze gledaj ali ne diraj ,
Diraj ali ne probaj
Probaj ali ne progutaj
Sta je to ako ne vjera zajebana i najteaz moguca stvar ali kao sto je Lighsoft rekao moze da sjedis u sobi i citav zivot se pitas ima li ta soba smisla ako nemas nada vjeru i ne pogledas iza ili isred te sobe niakd neces shvatiti da je ona samo dio vece mnogo vec cjeline da si i ti samo mali dio te sobe i da nisi nista poseban
A zasto pitace neki?
Pa zato sto je sva soba znacajna a ne samo ti svi atomi koju drze sobu  koji su u nju ugradjeni takodje su znacajni
Nisi nista poseban ali ti tvoj intelekt i tvoja svjesnost stalno govore da jesi
DA si ti najznacajni moguci oblik zivota da si neprikosnoven samo zato sto mozes da postavis pitanja a taj tvoj isti intelekt nije u stanju da na  njeg ada sve odgovore pa te cesto iznevjeri
Pa ja sad vas pitam ko je taj ko vas iznevjeri  vas intelekt ili Bog ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Citat
Softe
Pa kako onda objasnjavas "Divine Intervention" u Sodomi i Gomori, Egiptu... Dakle tada je dolazio navodno a onda odjednom bum nema nista.
Nije logicno. Ili je ovo prethodno laz, ili je Bog stvarno postojao pa ne postoji vise i otisao ili nikada nije postojao kao sto ja mislim.
@Raven  Mislim da vec znas moj odgovor.  Smile

@Sunshine Megatron  Ako si mislio na ova pitanja:
Citat
Zašto vaš svemgući bog ne spreči patnju nekog čoveka kog voli (jer "on" voli sve ljude)? Malo ljudi je svojom "slobodnom voljom" izabralo da pati... Ako je tako savršen, sveznajuć i svemoguć, kako mu se desilo da stvori nesavršena bića poput nas u svom nesavršenom svetu poput ovog? I ta "religijska" slobodna volja... Ako sveznajući bog zna šta će se desiti u budućnosti i "on" zna da ću ja sutra obući zelene čarape, a ne crvene... Gde je tu izbor? Kad bi bog postojao odgovor na sva ova pitanja bi bio: bog je sadista i uživa da muči i posmatra voljena bića koja je stvorio kako se pate bolestima koje je "on" stvorio, umiru u nepogodama koje je izazvao, ubijaju se zbog zlata (novca, nafte itd) koje je stvorio...

pokusano odgovoriti na ovaj nacin:
Citat
Zar je toliko tesko shvatiti nesto. Sedis u sobi i jadikujes kako je tesna, nema dovoljno prostora. Sve dok se jadikuje, ne usudjuje se da se zvirne van sobe. Kada se na to odlucis, vidis da nije ona jedina. Hodnikom postoje jos puno vratiju. Hoces li na svaka uci ili taziti pocetak ili kraj hodnika?? Zar time ne bi gubio vreme ?? Jednostavno, shvatanjem, da je i taj hodnik deo neceg, izdjes vani. A ono, zgrada. Uzdignes se jos, a ono ona u gradu. Uzdignes s jos, a ono ratovi, brda, doline, patnja, ali i radost, zivot na sve strane. Uzdignes se jos, kada sve to na jednoj planeti. Nastavis da se uzdizes i uzdizes, ...
Analogija tome, shvatis necije postupke, naidjes na jos mnoge sa slicnim postupcima, i ti ih najednom sve njh razumes, krenes da shvatas druge sa drugim postupcima, pa i njih shvatis. Pocinjes sve vise i vise da shvatas, uzroke i posledicu, desavanja, a onda shvatis da se sve to odigrava na pozornici zvanom Zemlja. Da svi oni imaju isto. Pocinjes da shvatas i shvatas, dok dodjes u poziciju, da shvatas ljude, njihove postupke, imas i znas opravdanje razlog za svakog od njih. Shvatas vreme, prstor, univerzum, ... shvatis pozornicu dogadjaja, i shvatis da svi oni, pocev od atoma  do galaksija, imaju svoje razloge, povinuju se zakonima, shvatis vreme, i stanes van njega, i onda ukapiras, da je sve tu, samo treba koristiti. Svako mesanje sa strane, upropastava simfoniju, menja pozornicu.

« Poslednja izmena: 27. Jun 2008, 19:11:19 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 412
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6300
Slucajno sam naleteo na ovu temu, religija me uopste ne zanima - recimo da sam agnostik. Privukao me je naslov teme; malo mi je idiotski zvucalo "da li verujete u boga, crkvu, popove?", mislim na onaj deo o veroranju u popove i crkvu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
A po cemu je idiotski ?? Sta je idiotizam ?? Nesto te ne zanima, ali umes da ocenis da je idiotski. Molim te bez takvih komentara. Ove ima ljudi koje takve izjave vredjaju, kao sto bi ateiste vredjalo da se kaze kako je idiotizam njihovo uverenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Motorola raspala
Neću više da se zamajavam. Smarate, vaši argumenti (kojih baš i nema u vašim postovima) nisu uverljivi ni za četvorogodišnje dete, i ako išta, barem ste učvrstili moj stav o religiji i vernicima na čemu sam vam neizmerno zahvalan... Vi ni sami ne znate zašto verujete (tri puta sam pitao), a ovamo prosipate "mudrost". Stalno okolišate i izvrćete reči, a dobro znate ko šta hoće da kaže... Kad mi neko odgovori na post, a da odgovor ima veze sa tekstom u mom postu nastaviću da se raspravljam na ovoj temi. Do tada živite po vašim pravilima, molite se i obožavajte svog imaginarnog drugara... Pozdrav za Ravena i ostale malobrojne ljude otvorenih očiju! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Citat
Kad mi neko odgovori na post, a da odgovor ima veze sa tekstom u mom postu nastaviću da se raspravljam na ovoj temi.
Jel' na ovaj post mislis ?

A ona bajka o potopu? Zar to nije bilo mešanje sa strane? Sodoma i Gomora? I još svašta nešto što piše u vašoj knjizi... To može, al veća plata i manje rata ne može. Smile Al eto da zamislim (kao vi) na minut da bog stvarno postoji. Sve i da postoji pitanje je da li ga uopšte treba obožavati ili možda prezirati zbog apsolutne nezainteresovanosti za "svoju decu". Čak i da me je "on" stvorio zašto bih neko imao moralnu obavezu da ga obožava? Mnoga deca preziru svoje roditelje jer su ovi nezainteresovani za njih, isto tako i sa "njim". Da mu budem zahvalan što me je stvorio u svom sjebanom svetu? Što ću goreti u paklu ako se ne povinujem "njegovim" pravilima. Što ću ga sledeći put videti kad umrem? Sve i da postoji neko treba da obožava "to"? Nikad!
Zašto vaš svemgući bog ne spreči patnju nekog čoveka kog voli (jer "on" voli sve ljude)? Malo ljudi je svojom "slobodnom voljom" izabralo da pati... Ako je tako savršen, sveznajuć i svemoguć, kako mu se desilo da stvori nesavršena bića poput nas u svom nesavršenom svetu poput ovog? I ta "religijska" slobodna volja... Ako sveznajući bog zna šta će se desiti u budućnosti i "on" zna da ću ja sutra obući zelene čarape, a ne crvene... Gde je tu izbor? Kad bi bog postojao odgovor na sva ova pitanja bi bio: bog je sadista i uživa da muči i posmatra voljena bića koja je stvorio kako se pate bolestima koje je "on" stvorio, umiru u nepogodama koje je izazvao, ubijaju se zbog zlata (novca, nafte itd) koje je stvorio...
Sva sreća pa gore opisani ne postoji! Treba da otvorite oči i da shvatite da sami kontrolišete svoje živote i da vam ne treba nikakva religija da bi živeli srećan i ispunjen život. Posvetite život i verujte sebi, a ne nekim izmišljenim idolima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Nije burek forum uopšte zahvalan za neku ozbiljnu diskusiju, ovaj me forum više potseća na neku vrstu chata.

P.S.

Suviše je klinaca i likova koji nisu pročitali ništa od ozbiljne literature, i onda napišu neku glupost jer se njima tako javilo.

Mislim burek forum i ozbiljna diskusija, dve nespojive stvari.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
Ajde Sova ne zezaj. Pa ne ocekujes valjda da ucestvovanjem na nekom forumu, zavrsis fax ??  Smile A da se moze svega i svacega moze naci, pa normalno je to. Procitaces svakakvih ludosti ali i ozbiljnih komenrtara. Glavna poenta sto ces uvek nesto novo saznati, pa sa god koje strane to bilo. A sakupljati misljenja, procitati nesto novo, saznati, .... nikada nije na odmet.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.