Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li i zasto (ne)verujete u Boga, Crkvu, popove?  (Pročitano 35572 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
I andjeli se javljaju ljudima. Nisi cuo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Da andjeli, bog, napoleon, sokrat.... Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Da, pa? Ratovi zvezda je film... samo film?

Zasto verujem? Jedan od dokaza su i ljudi na Zemlji- ljudi koji su kanonizovani tj. progalseni svecima. Pravoslavna Crkva ima nekoliko pravila da bi nekoga proglasila za sveca. Oni su te, ne male, zahteve ispunili, a sve to mi danas mozemo da vidimo. Uslovi su: netrulezne mosti, mirotocenje, cudotvorstvo, podviznistvo i mozda jos neki. To je jedan od razloga zasto verujem.
« Poslednja izmena: 28. Jun 2008, 01:22:48 od reqw »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Dakle covek nikada ne moze da bude svetac koliko god se trudio.
Naravno niko nije petljao sa tim kostima i sa svim tim stvarima, to je sve provereno i pregledano.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Man i fell like a woman!

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 13269
Zastava Nebuchannezzar
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia c3
Dakle covek nikada ne moze da bude svetac koliko god se trudio.
Naravno niko nije petljao sa tim kostima i sa svim tim stvarima, to je sve provereno i pregledano.
Nije na nama da sudimo ko moze ili ne moze da postane svetac.
Verujem u Boga.
IP sačuvana
social share
Ljudi koji ne grese obicno ne rade nista
Zagrljaj je predivan dar. Jer odgovara velicini svakog...
Veselo je srce lek, a sumorno kosti susi
Slava na visini Bogu, na zemlji mir, medju ljudima dobra volja
A sada nam ostaje vera nada i ljubav, a najvaznija je ljubav
Citat: Louis Lane
"malac" uzivaj.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Neću više da se zamajavam. Smarate, vaši argumenti (kojih baš i nema u vašim postovima) nisu uverljivi ni za četvorogodišnje dete, i ako išta, barem ste učvrstili moj stav o religiji i vernicima na čemu sam vam neizmerno zahvalan... Vi ni sami ne znate zašto verujete (tri puta sam pitao), a ovamo prosipate "mudrost". Stalno okolišate i izvrćete reči, a dobro znate ko šta hoće da kaže... Kad mi neko odgovori na post, a da odgovor ima veze sa tekstom u mom postu nastaviću da se raspravljam na ovoj temi. Do tada živite po vašim pravilima, molite se i obožavajte svog imaginarnog drugara... Pozdrav za Ravena i ostale malobrojne ljude otvorenih očiju! Smile

Hajde postavi konkretno pitanje pa da pokusamo da ti odgovorimo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 145
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Neću više da se zamajavam. Smarate, vaši argumenti (kojih baš i nema u vašim postovima) nisu uverljivi ni za četvorogodišnje dete, i ako išta, barem ste učvrstili moj stav o religiji i vernicima na čemu sam vam neizmerno zahvalan... Vi ni sami ne znate zašto verujete (tri puta sam pitao), a ovamo prosipate "mudrost". Stalno okolišate i izvrćete reči, a dobro znate ko šta hoće da kaže... Kad mi neko odgovori na post, a da odgovor ima veze sa tekstom u mom postu nastaviću da se raspravljam na ovoj temi. Do tada živite po vašim pravilima, molite se i obožavajte svog imaginarnog drugara... Pozdrav za Ravena i ostale malobrojne ljude otvorenih očiju! Smile

Hajde postavi konkretno pitanje pa da pokusamo da ti odgovorimo.

Imam ja neka pitanja, kako je bilo ko za sebe uzeo pravo da daje nekome titulu sveca ili ne? Da li je to hirerarhija koju je uspostavio sam Isus Hrist ili je to tvorevina koja je nastala kasnije? Zasto je u srednjem veku kada je nastajalo slavljenje slava crkva ustala protiv ovoga, a danas nisi vernik ako ne slavis? Odakle ovako radikalna promena stava? Zasto crkva kao institucija ponekad pokusava da utice na politiku, kao pre par godina kada je bio poziv da se na silu treba vratiti kralj na presto? Da li sam vernik ako ne verujem u crkvu kao instituciju? Da li sam jeretik ako je odgovor na prethodno pitanje da? Da li ljudi koji su ceo svoj zivot posvetili humanitarnom radu i pomoci drugima ali nikada nisu bili Hriscani imaju pravo na raj? Kako da znam da je pravoslavna crkva prava crkva o kojoj govori Hrist apostolu? Posto ce se mnogi pozvati na Prvi vaseljenski sabor koji se dogodio 325. godine posle Hrista i na to ucenje, ko je dao tim ljudima da odrede da su ta 4 jevandjelja ona prava, a da su sva ostala pogresna i jereticka? Zasto je Bog dozvolio da nastanu i ostala (jereticka) jevandjelja ako nije zeleo da ih posedujemo i da ih citamo? Ako je odgovor da onda nisu autenticna kako se je onda doslo do zakljucka da ova 4 jesu? Da li je Hriscansko ucenje bilo jedinstveno 325. godine? Koliko se episkopa pojavilo na ovom saboru? Da li je dosla vecina pozvanih ili je manjina odlucila sta je pravo ucenje?
« Poslednja izmena: 28. Jun 2008, 15:18:48 od boba84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Nema ga Sunshine sa argumentima.

Titulu sveca daje Papa. U Pravoslavnoj crkvi se ona zasluzuje- napisao sam uslove. Da li su oni ispunjeni ili ne mozemo da se uverimo neposredno- obidji neki manastir gde je sahranjen neko koje proglasen svecem pa ces da vidis.

Slavu slave samo Pravoslavni Srbi, nije mi jasno to za Srednji vek.

Crkva brine za vernike pa gura ideju monarhije. Naravno, to nije posao Crkve, ali kao moralni vodja je ocenila da je monarhija bolji sistem od republike (sa tim mozda povezano- verske slobode, pederi, nevernici, komunizam). Pitanje monarhije i crkve nije bitno ni malo za ovu temu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.27
Citat
republike (sa tim mozda povezano- verske slobode, pederi, nevernici, komunizam

Не мешај бабе и жабе. Холандија је монархија, па имаш тамо све и свашта, са друге стране САД је република, па је Југ исте једно ултра-конзервативно место.

Државно уређене (тј. прецизније облик институције шефа државе) није повезано са тиме шта држава дозвољава или не у својим границама. Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2008, 14:50:59 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Tacno, ali kod nas postoji ta veza. Ona se jednostavno vidi u medjusobnom uvazavanju SPC i monarha. O tome se radi.

Drugo kralj bi kod nas trebalo da predstavlja stozera oko koga se okupljamo, a u ovakvom sistemu mi nemamo tu licnost. Nemoj ovo da vezujes za Tita i sl. Kralj je tu opet kao neki vodja koji ne upravlja vec samo objedinjuje narod, a upravljaju Vlada i Skupstina.

Da li i zasto verujete?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.