Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 12:20:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li dve Koreje klize ka novom ratu  (Pročitano 40601 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Itekako bi im dobro doslo da napravi Irak n#2 u Severnoj Koreji.

ne bi im dobro doshlo iz par razloga :

- i ovi postojeci ratovi su vec vrlo nepopularni medju stanovnishtvom .

- ratovi koshtaju para  , a para vishe nema  Smile . odnosno , mogu da se shtampaju ali to vec ionako predstavlja problem .

- severna koreja nema resurse koji americi trebaju , a mogla bi da im napravi mnooogo vece probleme nego irak i avganistan zajedno .

ono shto je americi potrebno je da severna koreja postoji i daje znake zivota  Smile Smile na taj nachin mogu da skrecu paznju sa vaznijih stvari ,a i da ih iskoriste za prodaju oruzja juz.koreji i japanu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Sto se tice izbeglica, one su najmanji problem. Pa eno u Kairu i dalje kulira oko 3 miliona izbeglica sa sinajskog poluostrva, naselili se na groblje pa zidaju kuce na grobovima i preuredjuju grobnice u stambeni prostor.

Dobro, samo sto su to ovi njihovi, Egipcani isto, pricaju isti jezik, iz iste su drzave... A ovih ima dosta vise nego u Egiptu i bezali bi ukoliko u Kinu, znaci drugu zemlju, drugi jezik, druga drzava. Ukoliko kolabiraju zbog nedostatka hrane u nekom potencijalnom ratu, imaju Kinezi izbeglice i anarhiju u komsiluku, plus sto bi dosta izbeglica gledalo da prenese i koji kaljasnjikov. Ne sada da napadne Kineze vec da pokusa da ga unovci za hranu a ionako se vec dobro svercuje izmedju Kine i Koreje.

Americki analiticari tvrde da amerika moze da ratuje na tri kontinenta istovremeno, mada ja mislim da je to nebuloza.

Mislim da bi mogli. Na Pacifiku su u II svetskom imali ohoho snaga, plus Afrika, i kasnije Evropa. Samo tesko da bi dobili podrsku javnosti jer to ipak znaci dobro odricanje i svi u "odbranu i zastitu". A Kim eto nece direktno da im napadne Perl Harbor pa da imaju opravdanje.

a da ne pricamo o mogucem lansiranju nuklearnih bojevih glava.

Ovo je pitanje da li su dosli do toga da bombe mogu da stavljaju na Tepong ili nisu uspeli da ih "spakuju" da moze raketa da ih nosi. Jasno, opet i da je puska "prazna" nije tu nikome svejedno, ko ce sada da cacka mecku pa da proverava. Inace, u krajnjem slucaju, mogli bi je cak oboriti ali opet moze da "omane" pa da bude veselja.

Pa zamisli situaciju da u Juznoj Koreji nestane interneta na 3-4 dana? Pa pravili bi se izbeglicki centri za igranje WOW-a na po 15 minuta. Ovaj na severu je navikao na komad hleba i malo vode.

WOW je zakon, za sat dva bi cela juzna Koreja bila umrezena u najveci W-LAN u Galaksiji, islo bi od kompa do kompa  Smile
Inace, navikli su na jos manje na severu, na kuvani pirinac  Smile

ono shto je americi potrebno je da severna koreja postoji i daje znake zivota  Smile Smile na taj nachin mogu da skrecu paznju sa vaznijih stvari ,a i da ih iskoriste za prodaju oruzja juz.koreji i japanu .

Tako nekako, izgleda je ovo obostrano zadovoljstvo. Ameri trljaju ruke i valjaju oruzje, severnjaci se tako grebu za klopu i tu Kim trlja ruke, daju mu pirinac dzabe.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Eto slozismo se , uz malu ogradu : ako Obongo bude zaista tako glup da udje u sukob ( razloge sam vec navodio  : kratkorocni spas pozicije dolara i drzavnih obveznica , eliminisanje Juzne Koreje kao ekonomskog suparnika u nekim sferama proizvodnje ( brodogradnja, elektonika, auto industrija ) ,  pravljenje problema Kini na granici , psiholoski uticaj na Japance , neki unutrasnjopoliticki razlozi  - to ce ipak biti  teska geopoliticka greska  .....

A o prici tipa - hoce  da smene  diktatorski rezim ,  uvedu  demokratiju i slicna s+anja  - unapred upozoravam Sisema, DanilaCG ,  .. i njima slicne ekspete .. ne zelim voditi polemiku ....  Smile
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
EDIT-proklet bio,@Maradicu,uvek se raspricam zbog tebe...          Smile

Ko i ja, al eto, da barem forum lici na nesto  Smile
Smile
Amerika upravo vaga ovo. Itekako bi im dobro doslo da napravi Irak n#2 u Severnoj Koreji. Nije americi cilj da napadne Kinu ili Rusiju sa 100k vojnika. Dovoljno je sto su oni tu, pa da Rusija i Kina pocnu kompletnu reorganizaciju i strategiju po pitanju granica i sl. A tek sto bi to raspirilo trku u naoruzanju i sta sve vec.

Sto se tice izbeglica, one su najmanji problem. Pa eno u Kairu i dalje kulira oko 3 miliona izbeglica sa sinajskog poluostrva, naselili se na groblje pa zidaju kuce na grobovima i preuredjuju grobnice u stambeni prostor.

A opet, ako napadnu ameri feat. juznjaci, strategija bi verovatno bila poput one koje je NATO primenio na Srbiju, mada obazrivije, bar u prvi mah, dok onesposobe kompletnu PVO, bar one sisteme srednjeg, eventualno dugog dometa, ako to sever uopste ima. Americki analiticari tvrde da amerika moze da ratuje na tri kontinenta istovremeno, mada ja mislim da je to nebuloza. Irak se pokrije sa naftom koju besomucno crpe, Avganistan se pokriva sa drogom, i dobrim geo-strateskim polozajem. Njima je dovoljno sto su tu kod Rusije i Kine. E sad, jedina korist amerikanaca bi bila da se nastane na severu, pa da tako podjebavaju ruse i kineze. Samo ih jebe cinjenica da veliki vodja nije neki lik koji preti praznom puskom. Rat koji bi se eventualno tamo vodio doneo bi sigurno milionske zrtve. Totalno je nebitno da li ce ovih poginnuti 800 000, a ovih 1 200 000, a da ne pricamo o mogucem lansiranju nuklearnih bojevih glava. Severna Koreja nema sta da trazi u vazduhu ali je kopnenim putem veoma zeznuto napasti. Stice se utisak cim se neki severnjak rodi, on prvo iskopa bunker pa navali na sisu.

Bilo kako bilo, tu od rata nema nista ali opet verujem da juznjaci mogu mnogo vise da izgube ratom nego severnjaci. Pa zamisli situaciju da u Juznoj Koreji nestane interneta na 3-4 dana? Pa pravili bi se izbeglicki centri za igranje WOW-a na po 15 minuta. Ovaj na severu je navikao na komad hleba i malo vode.
i to je istina.

nema sta,ostaje nam samo da vidimo kako ce se situacija razvijati... mada,i ja mislim da ipak nece doci do veceg sukoba.uostalom,ti si lepo rekao-gusto je onda kada pocnu velike carke i sa mnogo zrtava.to je vec trenutak kad postaje opasno(mislim,za ceo svet,ili bar balans u tom  regionu).ovo su vec tradicionalne carke,nista vise.
Citat
Pa zamisli situaciju da u Juznoj Koreji nestane interneta na 3-4 dana? Pa pravili bi se izbeglicki centri za igranje WOW-a na po 15 minuta.
ahahahahaaa  Smile Smile Smile Smile Smile Smile

i mali off...  Smile
WOW je zakon
life-buster...  Smile ja ga licno nikada nisam voleo,ali znam ljude koji su cak opusteno digli ruke od skole,a i kuce,samo da bi se drogirali njime.  Smile

kad je ovde bilo takvih pacenika,mogu da zamislim sta je tek bilo tamo.  Smile u stvari vec znam-bese ona vest da je nekima umrla beba jer su se nekoliko dana drogirali ili time ili necim na netu,zaboravio sam... ali jeste bilo nesto tako.  Smile kazem ja-sumanuta rasa,nacisto.  Smile
« Poslednja izmena: 30. Nov 2010, 00:31:54 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Nisam imao nikad taj WoW instalisan, mislim da sam samo jednom video "uzivo" tu igru. Ionako od "Sudden Strike" me slabo sta privlaci  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Irak 1990

Vazdusne snage

Mirage F1EQ    76          Lovac
Mirage F1K     8            Lovac

MiG-23BN    38       Lovac-bombarder

Su-20    18       Lovac-bombarder
Su-22R    10       izvidjac
Su-22M2    24       Lovac-bombarder
Su-22M3    16       Lovac-bombarder
Su-22M4    28       Lovac-bombarder
Su-24MK    30       Lovac-bombarder

SU-25    66

MiG-21/F7    236          Lovac

MiG-23ML    39           Lovac-bombarder
MiG-23MF    14           Lovac bombarder
MiG-23MS    15           Lovac-bombarder

MiG-25RB    9            Izvidjac
Mig-25U     7            Lovac
MiG-25PDS    19          Lovac

MiG-29    37          Lovac

MiG-23UM    21          Izvidjac

Tu-16    3  Bombader
Xian B-6D    4 (kineski verzija Tu-16) Bombarder

Tu-22B 14  komada  bombarder, a moze da nosi protiv brodske rakete

Tu-22U 2 komada  Izvidjac

Su-22-UM3   25   lovac

Preko 350 lovaca, a S. Koreja sigurno nema 350 operativnih aviona.

Imali su mnogo savremenije i bolje naouraznje i ipak su izgubili od amera, tako da pricate napamet, S. Koreja bi izgubila vazdusne snage u slucaju rata sa J. Korejom i SAD u jednom danu, a ko zna koliko im je u borbenom stanju.

Malo kasnije cu potraziti sta su imali od kopnenih snaga, a provereno su i tu jaci bili 10 puta.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2010, 11:24:25 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Thug - nemo se toliko truditi ja mogu da  postavim kompletno naoruzanje Severne Koreje , od avijacije , PVO  , do minobacaca ...  Smile .. Nije u tome poenta ... Nisu potrebne ni paralele izmedju rata pre 60 godin i danasnje situacje .

Sve se zna - i koliko SAD moze da angazuje vojnika , nosaca , aviona iz baza u okolini , i na kolike gubitke moze da racuna - ja sam vec postavljao procene Pentagon - procitaj ih .. a iako neces vrlo vazno ...  Smile

Ovde se vise razmatra geopliticki aspekt - ne vojni . I ja tvrdim da bi SAD naparavila tesku geopoliticku gresku ako bi usla u taj rat . Problem nije cak ni rat na granici Kine , koliko rat na na (istina maloj )  granici S. Koreje sa Rusijom . Bez ruske saglasnosti - od tog rata nema nista Smile .... Irak je bio usamljen , a cak nije ni digao avijaciju ...
« Poslednja izmena: 30. Nov 2010, 11:07:59 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Sa kakvim ja budalama prica...  Smile

Alo ja govorim o naoruzanju, a poenta je da je Irak za vreme americke operacije No-Fly zone od pocetka `90 imao 10 puta bolju i savremeniju avijaciju nego sadasnja S. Koreja.

Da li tvoj mozak moze da skapira sta sam ja hteo da ti objasnim, ili treba da pocnem da crtam?

Kopnena vojska nema veze sa avijacijom, jer ti tenkom i minobacacem ne mozes srusiti avion.

Sto se tice PVO imaju samo sistem srednjeg dometa, sto naravno moze da se iskoristi jedino ako bi se spustili do visine zracenja.

I jos 1 jako vazna cinjenica a to je da je Irak  imao 10 puta vise novca da ulaze u armiju nego S. Koreja, i u tehnologiju i infrastrukturu.

S. Koreja je najblaze receno najzaostalija zemlja na ovoj nasoj planeti.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2010, 12:17:13 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 528
Zastava Galaksija-Mlecni Put
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.44
Severna Koreja zaostala a ima atomsku bombu, veoma cudno zapazanje.

S-200 jeste sistem srednjeg dometa ali taj sistem ima radijus vise od 200 kilometara i mislim koliko me secanje sluzi dometa preko 30.000 hiljada metara pa sada ti vidi koliko bi oni oborili aviona sa tim sistemom kada smo mi sa jos zaostalijim oborili nekoliko aviona.

Posto mi je otac bio u Iraku znaci moje informcije su iz prve ruke , kaze covek radili su neko postrojenje za prozivodnju oklopnog naoruzanja blizu Faludze i njegovo zapazanje je da Irak kao zemlja ima jako malo ljudi sposobnih za bilo kakva tehnicka dostignuca i da su im kompletan posao obavljali stranci dok su Iracani radili logistiku i nista vise, cak kaze cale da su toliko lenji i neorganizovani da je to strasno.

Pa sada ti vidi posle 90 vecina strucnjaka je naputilo zemlju, uveden embargo na oruzije, i da su imali te avione sta im vredi kada nisu smeli da polete jel bi bili obarani iste sekunde, znaci avioni su im bili u hangarima i podzemnim bazama od Pvo su imali kurac kao mi 1999, pilota jako malo jer je vecina obrazovanih ljudi bezala iz zemlje, znaci i da su imali tolike avione nije imao ko da ih dize sa zemlje.

Faktor poraza je , nemogucnost odbrane strateskih pozicija jer su se nalazile na ravnom terenu gde je dejstvo avijacije prost kao pasulj kao i raketa zemlja-zemlja, voda-zemlja, jedine gubitke Ameri su imali u ulicnim borbama u sutini Irak je porazen zbog rodbinskog lanca komandovanja gde su komandati gledali da begaju sa dolarima znajuci ishod situacije.

Severna Koreja nije lak zalogaj kao Irak, brdovita zemlja, skuceni prostor za manevrissanje jer ne mozes ti da izvodis operacije tik uz dlaku Kine i Rusije bez posledica.

Izvodis zakljucke na osnovu Americke propagande.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ako imas neke bolje argumente iznesi ih da saznam nesto novo, tvoje proseravanje mi nista ne znaci.

"Izvodis zakljucke na osnovu Americke propagande."

Ne citam americku stampu niti literaturu.

Greska u mom postu je sto sam rekao da je S-200 sistem srednjeg dometa a ipak je velikog.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2010, 13:04:43 od thug_life »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 12:20:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.