Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 22:08:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li dve Koreje klize ka novom ratu  (Pročitano 40648 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 528
Zastava Galaksija-Mlecni Put
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.44
Momak aj se lepo vrati stranicu unazad pa vidi paradu vojnu sto se odigra u Severnoj Koreji, kada zavrsis sa gledanjem opleti sebi samarcinu da ti zvoni oko usiju da se naucis da ne trcis pred rudu tako neinformisan i neobavesten.

A sto ne volim ljude koji samo pljuju tudja misljenja a argumenata imaju kao krave trave u pustinji.

On zna kakvo naoruzanje imaju Severno-Koreanci, atomska bomba je katapult iz antike, MIG-29 i Suhoj-25 su ptice iz doba jure, T-55 i to modernizovan je katapult sa dometom od 100 metara da ne pricam vise.

A ta tvoja bajna Amerikica izgubi rat od uzgajivaca mangulica koji su se borili sa sve AK-47.

Ej kaze covek jediono sto imaju je atomska bomba i ostade ziv.

Irak je imao 10 puta jacu vojsku od sadasnje Koreje, i na kraju je izugbio rat jer nije imao nuklearnu glau, to ti svako moze potvrditi.

Jesam negde rekao da podrzavam ameriku, ili da je moja ?

Nisam rekao da jedino imaju atomsku bombu vec sam rekao da im je to glavni adut.

Irak nije imao jacu vojsku ni pod razno.

Iracka vojska se sastojala od Siita,Sunita i Kurda pri cemu su jedni mrzili druge a protiv Amerikanaca su se borili samo Suniti dok su Siitske delove i Kurdske zauzeli bez tezih poteskoca.

Avijaciju i protiv-avionsku odbraanu Irak je mogao samo da sanja a jos konfiguracija zemljista gde se jako tesko moze drzati linija fronta je onemogucila bilo kakvo pruzanje otpora sto je rezultiralo brzim porazom, jos uz dugogodisnji embargo na oruzije i neprijateljske zemlje u okruzenju nije sansi da Sadam svercuje oruzije , a Rusija mu je okrenula ledja, jos uz to spijunirani su 10 godina pre rata tako da su Ameri znali gde je svaki kamen a ne voja postrojenja.

Sa druge strane imamo Severnu Koreju koja poseduje najmodernije avione MIG i Suhoj, kojoj Rusija i KIna nisu okrenule ledja i verujem da im prodaju naoruzanje ispod povrsine jer nije tesko ga samo prebaciti preko granice.

Uz to imaju S-200 koji su caki prodavali nekim Azijskim zemljama i to je ono cega se uz atomsku najvise boje Ameri jer znaju da nece imat apsolutnu prevlast nad nebom. Zamislite jos i planiranje koje traje 50 godina, minirane granice sa hiljadama raznoraznih mina, nikakva kontraobavestajna informacija o neprijatelju, ogromna mornarica sa diverzantskim podmornicama koje nanose stetu i nosacima aviona, minirana priobalna mora, artiljerija koja je u stanju da sravni sa zemljom podrucije juzno od granice i ko zna sta jos.

Ljudi oni se spremaju za rat 50 godina, znate li sta je to.

I na kraju Japan samo lud moze da udje u konflikt pa da opet zaradi atomsku bombu a ja misli da njima u ustavu pise da ne smeju voditi osvajacki rat.

Amerikance moraju da dovuku kompletnu mornaricu, minimum 500.000 vojnika mada mislim da je i to malo jer koliko to kosta a sasvim sam siguran da Severna Koreja nema pretenzija da dublje zalazi ispo 38 paralele dok Juzna Koreja nema fanaticnost i vojnu snagu da osvoji kompletan sever.

Sve u svemu Ameri po meni ne pada na pamet da zapocinju nesto u sta nisu sigurni da mogu da zavrse jer bi platili ogromnu cenu.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
A ovako ce proci i ,,Dzordz Vasinton ,, ...  Smile

Juce su talibani ubili 15 americkih savetnika , a danas je avganistanski vojnik na strelistu umesto u mete pucao u americke vojnike i ubio 10 .  Smile ... bem ga coravog ...  Smile .. svako li danas sluzi vojsku ...

p.s. Izrazvam svoje nezadovoljstvo i shochiranost cinjenicom da su NATO  saveznici pustili Amerikance da se sami akaju sa ovim lujkama iz Koeje - umesto da svi slozno rasporede teret .. odgovornosti ... i demokratije ....  Smile
« Poslednja izmena: 29. Nov 2010, 15:56:12 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
@aleksa,dobar post,dobro napisan,ali ipak se ne slazem u par stvari.
Citat
Sa druge strane imamo Severnu Koreju koja poseduje najmodernije avione MIG i Suhoj, kojoj Rusija i KIna nisu okrenule ledja i verujem da im prodaju naoruzanje ispod povrsine jer nije tesko ga samo prebaciti preko granice.
SK od modernih aviona ima Mig-29 i Su-25.Mig-29ke su odlicni avioni,legende,ali,prvo njima sada polako prolazi vreme,drugo-Sever ima varijante S,koje su ipak medju najranijim,i trece-ima ih "samo" 40 komada.
kazem "samo" jer to je ipak solidna brojka(sta bih dao da mi imamo bar upola toliko,pa makar i te S varijante...),ali u odnosu na broj F-15,F-16 i F-18 koji bi dosao uz napad Juga i Amera,to je jako malo.
a Su-25 je takodje dobar,i takodje dokazan avion,ali on je ipak jurisnik.sto ne znaci da je to lose,naprotiv,to je super,ali,ocu da kazem da su 29ke "same" u avijaciji.tj-da nema drugih lovaca 4. generacije kod njih.
takodje,ni SU-25ica nema bas mnogo tamo."samo" 32 komada.opet ista prica-lep broj,za nas zavidan,ali za potencijalnu brojku neprijatelja jako jako mali.

slazem se da je moguce da ce Severu pomagati Kina ako dodje do njesra(ako ne direktno,barem opremom),ali ne mislim da ce to i Rusija uciniti(sto i nije tako pametno,jer je i njoj u interesu da se Americka govna drze podalje,ali,jbg).a takodje ne mozemo ni da znamo da li bi ta indirektna pomoc toliko uticala na ishod.
a sad da li bi se Kinezi ukljucili u sam sukob...to je tesko pitanje.
Citat
Uz to imaju S-200 koji su caki prodavali nekim Azijskim zemljama i to je ono cega se uz atomsku najvise boje Ameri jer znaju da nece imat apsolutnu prevlast nad nebom.
S-200 je nekada bio super sistem,ali sada je vec zastareo.
opet ista prica-odlican sistem,sa odlicnim mogucnostima,ali u odnosu na agresorsko naoruzanje,ipak zastareo.
skenjali bi oni dosta toga njime,ali je pitanje koliko bi izdrzali pre nego sto ovi pocnu da uzvracaju udarac.jbg,ta govna su se tokom godina prilicno izvestila u trazenju i unistavanju PVO sistema i ne sumnjam da bi uspeli da im uniste dobru kolicinu.
Citat
Zamislite jos i planiranje koje traje 50 godina, minirane granice sa hiljadama raznoraznih mina, nikakva kontraobavestajna informacija o neprijatelju, ogromna mornarica sa diverzantskim podmornicama koje nanose stetu i nosacima aviona, minirana priobalna mora, artiljerija koja je u stanju da sravni sa zemljom podrucije juzno od granice i ko zna sta jos.

Ljudi oni se spremaju za rat 50 godina, znate li sta je to.
to je tacno,to stoji.
oni su vec decenijama u stalnoj pripravnosti i jedino o cemu misle jeste moguca invazija.i to se i vidi iz svega sto rade.nacin na koji grade,organizuju se,misle...
nema sumnje da su se dobro spremili,imaju stotine blokada i zamki duz puteva,anti-tenkovske rovove,bunkere,PVO... ali ne znam bas da li bi sve to bilo dovoljno da zaustavi Juznjake i Amere zajedno.
Citat
Sve u svemu Ameri po meni ne pada na pamet da zapocinju nesto u sta nisu sigurni da mogu da zavrse jer bi platili ogromnu cenu.
to je tacno,ta govna nikada ne napadaju ako nisu sigurna da nisu par puta jaca.
ali pritom gore,jer to onda znaci da ako se odluce na akciju sa Jugom,to nece biti nesto minrono,nego prava ofanziva uz gomilu naoruzanja.a to Sever tesko da bi uspeo da zaustavi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
imaju itekako.
prvi razlog je zbog bogatstava(to sto SK nije poznata kao veliki rudnik,ne znaci da ona nema rude,vec ili da se o tome ne prica,ili da ni oni sami nemaju para za eksploataciju svega toga).to nisu neke nevidjene kolicine,ali,jelte,sve to vredi...a drugi razlog je polozaj.jeste da oni vec drze i Juznu Koreju i Japan,i jos i Tajvan,i to su tri veoma bitne karike u njihovom lancu oko Rusije,Indije,Kine i,generalno,Centralne Azije,koji krece jos iz Severne Evrope,pa se prostire preko Bliskog Istoka,sve do Pacifika.ali,kada bi zaposeli i Sever,bili bi tacno pred granicama i Rusije i Kine i time upotpunili lanac,bar u Azijskom delu.tako da itekako bi oni voleli i nju da zaposednu(namerno kazem zaposednu,kao djavo,sto i jesu),ali,jbg,jos nemaju (dovoljno) izgovora za to.
Citat
Kina mislim da moze da bude mirna, zna da nece juznjaci i Ameri da ulaze u frku bez potrebe.
ali se potreba,tj. u ovom slucaju-izgovor,moze vrlo lako stvoriti.

Pa nema toliko toga necega da bi im se isplatilo recimo kao u Iraku. Inace, da tog rudnog bogatstva ima, Kim bi vec to jedva docekao da unovci, a nasao bi se vec neko da to eksploatise. Ali su tu slabi.
Inace, naravno da bi Ameri voleli tamo da ulete ko i Kinezi sto bi voleli da ulete na Tajvan ali uvek ide vaga izmedju dobiti i troskova a ovde bi troskovi bili veliki da bi im se isplatilo.
Da Ameri nekako udju u sev. Koreju i tamo naprave bazu uz Kinesku granicu i da dovedu i 100 hiljada vojnika, opet sta misle sa tim da naprave, da napadnu Kinu sa tim brojem vojnika  Smile
A druga vazna cinjenica za mirnodopsko stanje je gomila bede koja bi se razmilela posle kolapsa u Kinu, juznu Koreju pa i nesto u Rusiju a bas ih nisu zeljni tamo. Ovako Kim drzi tih preko 20 miliona pod kontrolom i svi su mu maltene zahvalni sto severnjaci ne mogu da izadju iz zemlje (nekih par hiljada uspe svake godine, najvise u Kinu pa zive tamo na crno ali to je, pogotovo za Kinu zanemarljiva brojka).

e,sad,dal bi Kenjazi tada direktno reagovali,ili ne...to ne mogu da kazem.ali sigurno bi se protivili.ne samo zbog svojih ortaka,nego zato sto znaju da ovi time stezu lanac oko njih i Rusije.

Pa sasvim lako da bi reagovali, ako nista poslali bi nesto vojske u cilju "ocuvanja" mira ili slicno. Rusi bi obezbedili granicu da se sukob ne prosiri na teritoriju Rusije ali i zbog talasa izbeglica (zbog ovog zadnjeg najvise), inace, Rusija ionako ima mali pojas zajednicke granice sa Korejom.

ne bas.Sever ima skoro milion vojnika vise(ukupno,znaci i regularni i para,i rezerve).
ali,da,da bi ih Jug sam verovatno dobio...bi.ali,uz kolku cenu,i posle kog vremena,to ne mozemo sa sigurnoscu da kazemo.

Jug ima duplo vise stanovnika i moze da pokupi vise rezervista koji je svaki imao dve i vise godine obavezne vojne sluzbe iza sebe. Mislim, dobili bi ih ali po ceni koja im se sigurno ne bi isplatila.

pa,dobro,verovatno si u pravu.ne znam sad bas toliko te njihove odnose,tako da ne mogu to da tvrdim.
ali je sigurno da bi Japanci obezbedili logisticku podrsku debeloguzanima.hteli ne hteli.ovi im ne bi trazili da im se pridruze,ali bi im svakako nalozili da im pruze logisticku podrsku.

Pa odnosi su im otprilike kao Ceha i Nemaca, ili Poljaka i Nemaca. A Ameri bi naravno koristili baze u Japanu i delimicno oslanjali na Japansku logistiku.

ali se potreba,tj. u ovom slucaju-izgovor,moze vrlo lako stvoriti.

Izgovor lako mogu stvoriti, recimo da rese da neutralisu artiljerijske polozaje sa kojih je otvarana vatra pre par dana i cak bi tu bili u pravu. I sa time bi se ko dan eskalirao sukob koji bi prerastao u rat.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 528
Zastava Galaksija-Mlecni Put
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.44
Za Suhoj i MIg nisam siguran jer je taj podatak dosta star a izvor su neproverene informacije sovjetski zvanicnika i agenata koji su prebegli na zapad a jos uz to Koreja ima svoju fabriku aviona gde se radilo na proizvodnji slicnih aviona ali nisam nigde nasao o tome neki tekst.

Uz to postoji samo nekilko snimako njihovog modernog naoruzanja ostalo su sve pretpostavke izvucene sa parada jer njihovi lideri i vojne staresine ne veruju nis Rusima i Kinezima i nedozvoljavaju im bilo kakvo slobodno kretanje po zemlji.

S-200 je sistem koji moze da zagorca zivot svakom ko pomisli na napad i dobro ukopan u brdima ili udolinama je jao komplikovan za otkrivanje i unistavanje.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
South Korea postpones planned military drills with U.S. on island that North Korea bombed last week

So much for getting tough with North Korea.  Smile  Smile

After declaring that "actions are more important than words," the South Koreans on Monday abruptly postponed military drills with the U.S. on an island the North Koreans shelled last week.

The reason the U.S. Joint Chiefs of Staff gave for shelving the show of force was that a marine unit on Yeonpyeong Island mistakenly announced them without first getting approval from South Korea's top brass, The Associated Press reported.

Never mind that the drills were supposed to take place on Tuesday, the same day South Korean and American warships are supposed to stage joint military exercises in waters south of the island.

The end result was confusion and mixed messages on the last Cold War front - and some embarrassment in Seoul.

Earlier Monday, South Korea's tough-talking president declared, "Fellow citizens, at this point, actions are more important than words."

"North Korea will pay the price in the event of further provocations," the president, Lee Myung-bak, added. "Attacking civilians militarily is an inhumane crime."

The North Koreans bombarded the island a week ago, killing four people, after the South staged similar live-fire drills.

The South Koreans fired back at the North Koreans and once again the region was set on edge.

After the attack, the U.S. dispatched a nuclear-powered supercarrier into the Yellow Sea.

China has belatedly jumped into the fray, calling for an emergency meeting to discuss the crisis.

Izvor: Daily News

Picke!  Smile  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Za Suhoj i MIg nisam siguran jer je taj podatak dosta star a izvor su neproverene informacije sovjetski zvanicnika i agenata koji su prebegli na zapad a jos uz to Koreja ima svoju fabriku aviona gde se radilo na proizvodnji slicnih aviona ali nisam nigde nasao o tome neki tekst.

Bilo je price da su hteli da kupe od Rusa kompletnu farbiku, to jest, neke pogone ali im Rusi nisu verovali da ce platiti pa je dil propao.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
Pa nema toliko toga necega da bi im se isplatilo recimo kao u Iraku. Inace, da tog rudnog bogatstva ima, Kim bi vec to jedva docekao da unovci, a nasao bi se vec neko da to eksploatise. Ali su tu slabi.
pa,dobro,da,malo sam preterao...nemaju bas nesto mnogo vredno.
ali ima sigurno par stvari.mislim,sve to u toh drzavi ima neku vrednost.
ali nije njima to primarno,njima je polozaj bitan.
Citat
Inace, naravno da bi Ameri voleli tamo da ulete ko i Kinezi sto bi voleli da ulete na Tajvan ali uvek ide vaga izmedju dobiti i troskova a ovde bi troskovi bili veliki da bi im se isplatilo.
Da Ameri nekako udju u sev. Koreju i tamo naprave bazu uz Kinesku granicu i da dovedu i 100 hiljada vojnika, opet sta misle sa tim da naprave, da napadnu Kinu sa tim brojem vojnika  Smile
pa,@Maradicu,nije ti to video igra.ja osigur'o poziciju,ajmo u napad.
to je deo dugorocnog plana.plana da se oko Rusije,Indije,Kine i jos par drugih njima vernih zemalja,postavi lanac.
naime,sama Rusija,bez obzira kakva bila,ce uvek,ali uvek,biti pretnja Amerima,dovoljno da mrtvi ladni dodju i pocnu otvoreno da je ogradjuju.
a kamoli tek sad,uz Indiju i Kinu,kao njene glavne saveznike,a drzave sa (naj)vecim rastucim ekonomijama.
Ameri su znali da RIK postati ogroman centar moci,jos pre nego sto su svi uopste i znali za taj izraz.
i oni vec godinama,polako ali sigurno,rade na uspostavljanju sto bolje pozicije oko njih,ne bi li mogli,kada situacija zatrazi,da iskoriste to.bilo diplomatski(u vidu pritiska),bilo direktno vojno.
i oni su sada pogotovu fokusirani na to,jer im se opadanje moci blizi brze nego sto su predvijdali(imali su previse Pattona(idiota) koji su im servirali tripove i fantazije o neunistivosti...  Smile).
kao dokaz uzmi i pobodi ciodu/marker na mapi sveta u svaku zemlju gde Ameri imaju baze.videces pravi lanac oko Rusije,Indije i Kine.
Citat
A druga vazna cinjenica za mirnodopsko stanje je gomila bede koja bi se razmilela posle kolapsa u Kinu, juznu Koreju pa i nesto u Rusiju a bas ih nisu zeljni tamo. Ovako Kim drzi tih preko 20 miliona pod kontrolom i svi su mu maltene zahvalni sto severnjaci ne mogu da izadju iz zemlje (nekih par hiljada uspe svake godine, najvise u Kinu pa zive tamo na crno ali to je, pogotovo za Kinu zanemarljiva brojka).
ti stalno pricas o toj navali izbeglica,ali ja licno ne mislim da bi tako bilo.
ja mislim da bi jedan mali deo njih rado ostao u zemlji,a drugi bi takodje ostao ako bi video da ce u buducnosti imati sta da radi tu.jer nesumnjivo je da bi Juznjaci ipak i izgradili dosta toga kada bi usli tamo.
ne samo zato sto,eto,kao,stalo im...(nekima jeste,ali nekima i nije),nego zato sto znaju da su zajedno sposobniji.te bi iskoristili postojece potencijale i napravili novu industriju i ekonomiju.jednostavno-fabrike,ma kakve bile i sta god pravile,se ne bacaju.bar ne kod njih,mi smo vec druga prica...  Smile
Citat
(zbog ovog zadnjeg najvise
kojeg?ja nisam nista cuo...

i ne znam sto si tolko zapeo za te izbeglice.pa,brate,cak i da dodju,pa nista ne obavezuje Ruse da ih puste tamo.
uostalom,vecina njih bi pre zapalila za Kinu,nego za Rusiju.
Citat
inace, Rusija ionako ima mali pojas zajednicke granice sa Korejom.
da,ali joj ipak nije svejedno i ko drzi drugu stranu.
pa,dobro,cak i da pretpostavimo da su zastarele informacije,da su u medjuvremenu nabavili jos...pitanje je koliko je to.cak i duplo veca kolicina 29ki ne znaci mnogo ako nemas dovoljno dobre pilote,a i dovoljno dobru verziju.
jer oni bi se tu sukobili sa dve vojske koje su medju najmodernijim i najjacim,a za to ti treba vrhunsko osoblje i vrhunske masine,ili u ovom slucaju-verzije.a ja sumnjam da oni imaju neke novije verzije.

inace,nisam znao to za fabriku.ni za njihovu,ni za Rusku koju su hteli da kupe.ako nadjete nesto o tome,molim vas okacite.  Smile
S-200 je sistem koji moze da zagorca zivot svakom ko pomisli na napad i dobro ukopan u brdima ili udolinama je jao komplikovan za otkrivanje i unistavanje.
jeste,ali ipak bi se susreo sa silom koja je prvo brojna(ko zna koliko bi aviona ovi doveli...),drugo vrlo moderna,a trece itekako vesta u savladavanju PVO,bar tih starijih.

EDIT-proklet bio,@Maradicu,uvek se raspricam zbog tebe...          Smile
« Poslednja izmena: 29. Nov 2010, 17:37:23 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

ti stalno pricas o toj navali izbeglica,ali ja licno ne mislim da bi tako bilo.
ja mislim da bi jedan mali deo njih rado ostao u zemlji,a drugi bi takodje ostao ako bi video da ce u buducnosti imati sta da radi tu.jer nesumnjivo je da bi Juznjaci ipak i izgradili dosta toga kada bi usli tamo.

Verovatno bi neko i ostao. Medjutim, danas gladuju a u slucaju rata i kolapsa, kao i unutrasnje izbeglice zbog ratnih sukoba bi ucinile svoje, snabdevanje stanovnistva hranom bi tu kolabiralo i bukvalno bi imali migracije miliona gladnih. Jasno da bi ovi severnije gledali da preplivaju u Kinu, azijati su pa manje upadaju u oci, ima dosta njih na crno koji rade u Kini dok je prema Rusiji mali pojas granice i bili bi jako uocljivi tamo. A ovi pre juz. Koreji bi se naravno uputili tamo. Kad ti naidje gomila gladnih, tesko tu sta mozes da ucinis a ne mozes sada da pucas po gomili. Druga opasnost je usled kolapsa ta, sto bi se naslo preterano mnogo oruzja na crnom trzistu. Ajde nekako da stave nuklearni program pod kontrolu ali recimo, bila bi gomila pesadijskog naoruzanja kod naroda a kako se ljudi tesko odvajaju od oruzja, to znamo, posto bi se oni, u slucaju kolapsa morali braniti sami od sebe jer bi se tu kralo i otimalo da se ne umre od gladi a recimo, cak da kolabiraju iz cistog mira, bio bi polugradjanski rat u sev. Koreji i naravno, glad. Sada, ko bi mogao da organizuje transport hrane i raspodelu za 24 miliona ljudi bez infrastrukture i gde vlada anarhija.
Cak je jedan juz. korejanski premijer izjavio da mu je miliji Kim sa atomskom od ujedinjenja pa je to naravno izazvalo dosta zestoke reakcije jer su tamo naravno svi za zajednicku Koreju pa je povukao izjavu. Inace, opet je rekao javnu tajnu, sto vecina Korejanaca misli ali iz patriotskih razloga nece nikada reci.
Inace, juznjacima bi najvise odgovaralo u najboljem scenariju "postepeno" ujedinjavanje Koreje, uz neku vlast na severu koja je spremna na investicije i izgradnju potpomognutu jugom da bi se standard koliko-toliko priblizio jugu, barem da jednog dana sprece malo zelju severnjaka da predju na jug. Nesto slicno Kaesongu, posebnoj ekonomskoj oblasti na jugu sev. Koreje.
Recimo, Ameri su uveli rigoroznije zakone za imigrante sa Kube jer je jednom Kastru puko film pa je otvorio zatvore i sve poslao preko mora na Floridu  Smile
Danas mogu da se nastane u Americi jedino ako dodju do obale, ako ne, americka obalska straza ih vraca na Kubu.  Smile

EDIT-proklet bio,@Maradicu,uvek se raspricam zbog tebe...          Smile

Ko i ja, al eto, da barem forum lici na nesto  Smile

IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.5.15
mob
LG Nexus 5

Amerika upravo vaga ovo. Itekako bi im dobro doslo da napravi Irak n#2 u Severnoj Koreji. Nije americi cilj da napadne Kinu ili Rusiju sa 100k vojnika. Dovoljno je sto su oni tu, pa da Rusija i Kina pocnu kompletnu reorganizaciju i strategiju po pitanju granica i sl. A tek sto bi to raspirilo trku u naoruzanju i sta sve vec.

Sto se tice izbeglica, one su najmanji problem. Pa eno u Kairu i dalje kulira oko 3 miliona izbeglica sa sinajskog poluostrva, naselili se na groblje pa zidaju kuce na grobovima i preuredjuju grobnice u stambeni prostor.

A opet, ako napadnu ameri feat. juznjaci, strategija bi verovatno bila poput one koje je NATO primenio na Srbiju, mada obazrivije, bar u prvi mah, dok onesposobe kompletnu PVO, bar one sisteme srednjeg, eventualno dugog dometa, ako to sever uopste ima. Americki analiticari tvrde da amerika moze da ratuje na tri kontinenta istovremeno, mada ja mislim da je to nebuloza. Irak se pokrije sa naftom koju besomucno crpe, Avganistan se pokriva sa drogom, i dobrim geo-strateskim polozajem. Njima je dovoljno sto su tu kod Rusije i Kine. E sad, jedina korist amerikanaca bi bila da se nastane na severu, pa da tako podjebavaju ruse i kineze. Samo ih jebe cinjenica da veliki vodja nije neki lik koji preti praznom puskom. Rat koji bi se eventualno tamo vodio doneo bi sigurno milionske zrtve. Totalno je nebitno da li ce ovih poginnuti 800 000, a ovih 1 200 000, a da ne pricamo o mogucem lansiranju nuklearnih bojevih glava. Severna Koreja nema sta da trazi u vazduhu ali je kopnenim putem veoma zeznuto napasti. Stice se utisak cim se neki severnjak rodi, on prvo iskopa bunker pa navali na sisu.

Bilo kako bilo, tu od rata nema nista ali opet verujem da juznjaci mogu mnogo vise da izgube ratom nego severnjaci. Pa zamisli situaciju da u Juznoj Koreji nestane interneta na 3-4 dana? Pa pravili bi se izbeglicki centri za igranje WOW-a na po 15 minuta. Ovaj na severu je navikao na komad hleba i malo vode.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 22:08:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.