Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li biste glasali za Komunističku partiju Josipa Broza?
Da
25%  (9)
Ne
72.2%  (26)
Nemam stav
2.8%  (1)
Ukupno glasova: 36
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li biste glasali za Komunističku partiju Josipa Broza?  (Pročitano 11518 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...bilo je nestasica i dok je copavi bio ziv.ja se konkretno secam restrikcija struje.jos je copavi bio ziv,a mi smo imali restrikcije i to samo zimi.kasnije je bilo ono par ne par sa kolima,nestasice goriva,ulja,kafe,cokolade.umesto cokolade cepale su se secerne table,koje su bile sve samo ne cokolada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
Ali tada se radilo, proizvodilo, izvozilo i mogo si da vracas te kredite....cim je to stalo, krediti su nam jebali kevu.
U principu, sve zemlje su zaduzene, sve imaju neke kredite, ali imaju od cega i da ih vracaju (osim ako bas ne preteraju  Smile )...nije strasno uzeti kredit i zaduziti se, ako imas plan kako i od cega ces da ga vracas.

Mi sad uzimamo kredite, a nemamo pojma kako i od cega ce da ih vracamo....sto naravno nije ni bitno, jer kad dodje vreme da se vracaju, ti sto su ih uzimali, nece da ih vracaju, bice u svojim vilama i na preplacenim radnim mestima u stranim kompanijama i bankama, i to najverovatnije kod onih kojima i dugujemo pare.

Sta ces.....Evropa nema alternativu (to mu dodje nasa mudra spoljna politika i perfektno pozicioniranje u odnosu na strane sile...pa uporedi to sa Titovim vodjenjem spoljne politike) jer zivot ne moze da ceka (a to mu dodje nasa politika uzimanja nerazumnih kredita, koje ne mozemo da vracamo, ali nije vazno, jer im ionako treba jos samo par godina da se obogate i zapale na egzoticna ostrva, a drugi ce ih vracati....pa uporedi to sa Titovim uzimanjem kredita, koji nije morao da brine za izbore  Smile pa je i mogo da ih upotrebi za nesto pametno, i da imamo i nekakvu proizvodnju i da nesto i stvaramo, pa imamo i da ih vratimo od necega)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Bonovi za benzin, nestasice struje, secera, ulja itd su bile u ranim osamdesetim, tako se ja secam a tad Tito nije bio ziv  Smile
Tad je Tito nestao a ovi sto su dosli iza njega su bili nesposobni za pabircenje para po svetu pa je sve pocelo lagano da tone
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ali tada se radilo, proizvodilo, izvozilo i mogo si da vracas te kredite....cim je to stalo, krediti su nam jebali kevu.
U principu, sve zemlje su zaduzene, sve imaju neke kredite, ali imaju od cega i da ih vracaju (osim ako bas ne preteraju  Smile )...nije strasno uzeti kredit i zaduziti se, ako imas plan kako i od cega ces da ga vracas.

А зашто је код нас све пропало? Јел Титов кадар управљао државом ил чији?

Држава је пропала због којекаквих Шојића, а то је све комунистичка тековина, као и све ово данас што се дешава.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...@maradicu,secam se bila je 1979 zima.napolju sneg,kakav nisam u beogradu video godinama.
sedimo u kuci nemamo struje,a iz fabrike zmaj cuje se presa kako lupa.tito je bio ziv,i niko nije ni sanjao da nece jos dugo.ali eto nije bilo struje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Da li biste glasali za Komunističku partiju Josipa Broza?
Ne i to samo iz jednog jedinog razloga: taj sistem je sjajno radio svojevremeno i nemam nista protiv tog sistema ali sada je pa ajde da kazemo prevazidjen. Doduse evo ovi nece da budu nesvrstani nego oce u EU tako da tesko imaju nesto sa likom i delom JBT-a osim njegovog unuka  Smile Igraju na nostalgiju. Doduse kakvih sve partija ima ovi su sjajni  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
taj sistem je sjajno radio svojevremeno

Значи Шојићи су некад били пожељни Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Aham  Smile Dobro, malo sam preterao sa tim "sjajno" ali poenta je da je radio Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
...@maradicu,secam se bila je 1979 zima.napolju sneg,kakav nisam u beogradu video godinama.
sedimo u kuci nemamo struje,a iz fabrike zmaj cuje se presa kako lupa.tito je bio ziv,i niko nije ni sanjao da nece jos dugo.ali eto nije bilo struje.

Ok, ali ne kapiram sto se ljudi generalno uhvate za jednu ili dve stvari i to vrte stalno? Jebem ja i Josku i tatu mu sa sve Jovankom.

Pitanje je da li je vecina ljudi tada bolje zivela ili gore nego danas?

Cuj nije bilo struje 1979-te? Pa 2009-te, 30 godina posle tih extremnih nestanaka te extremne ljudske potrebstine, ceo Pirot se smrzavao u sred zime. Cas nema struje, cas nema grejanja.

Sjajno. Nije bilo cokolade, 30 godina posle tita, nestasica mleka u Srbiji.

Pa sam Djilas, inace DS-ovac, izjavljuje u intervjuu kako mora da proveri i da pokusa da kopira neke od titovih zamisli, kaze: "Ajde da vidimo kako je on uspevao da gradi, neka resenja bi trebalo da uzmemo u obzir".

Koliko ja znam, a veoma malo znam, zato sto sam zadojen komunizmom izgleda, Tito je izgradio gazelu i 80% NBG-a, VMA, 5 idiota na banjici, rudo(istocnu kapiju), zapadnu kapiju(mada je ona zavrsena 1980-te), Avalski toranj, hidroelektranu Djerdap sa Rumunima, kao i orao j-22, mostarsku petlju, prugu Beograd-Bar, autoput bratstva i jedinstva, poceo izgradnju prokop stanice, poceo izgradnju metroa, itd.

Dan danas se ovo sve koristi, gazela renovirana tek prosle godine i to na jedvite jade. Ostruznica se otvara vec 15 godina. Toliko su sekli crvenu traku da ja uopste ne znam jel ta obilaznica 100% funkcionalna danas. Autoput Beograd-Subotica se gradi ne znam od kada, a kad ce biti gotov, pitajte druga Mrkija. Aj da ne pocinjem sa deonicom Nis-Skoplje, bice mnogo.

On je nekako nalazio resenje, njegove gradjevine se i danas koriste, ostale su srbima, nije ih copavi zagorac odneo sa sobom. Da je ubijao, jeste, da je terao na goli otok, jeste, covek je bio jebeni diktator ali od 5 miliona srba u titinoj Srbiji(radi lakse racunice, recimo da je bilo 5 miliona srba), bar 80% ljudi je moglo da zivi od svog rada, mozda nisu svi isli na more ali su svi mogli da skoluju svoju decu, da se lece, itd. To je nekako funkcionisalo i vecini je bilo ok. Verovatno nisam u pravu ali mi neko rece da smo mi u to vreme bili pojam madjarima, rumunima, bugarima, poljacima, rusima, pa i cesima. Danas nas kinezi hrane i oblace, kupujemo feri i daciju od rumuna, samo nam jos fali da idemo na more u Albaniju i mozemo kompletno svi u picku materinu.

Danas, umesto da je bolje, gore je. 80% ljudi ne zivi vec zivotari. Kazu prosecna plata 35k dinara. Pa meni su rezije u stanu prosecno 12k-15k mesecno, zavisi od potrosnje struje, posto se grejem na struju. Ajde da za hranu trosim 20k dinara mesecno, to je vec 32k-35k dinara. Dakle, goli zivot. Srecom imam vecu platu od prosecne, pa mogu sebi da priustim i duvan, pivo u kafani i izlete u inozemstvo. Jbg, ima se moze se.

A sta je sa ljudima koji imaju 20-25k dinara mesecno? Koliki je broj ljudi koji primaju platu koja je ispod 18k dinara? Da li je zaista 35k dinara prosecna plata? Kako se to racuna? Jel to ono: dvojica imaju platu od 100k dinara, a osmoro po 20k dinara, dakle prosek je 36k dinara? Smiley

Ja sam eto ziveo u posttitinom rezimu, daveci se cokoladicama zivotinjsko carstvo, fruktal sokovima, gumenim bombonama iz Subotice, kras expresom, kiki bombonama i naravno, svake godine Orebic, Kupari, Makarska, Split, a samo cale bio visoko obrazovan kadar u porodici, keva bila knjigovodja u nekom raspalom kombinatu. Dugovali smo tada, a imalo se za zivot, dugujemo i danas, a ne zivi se lepo.

E zato je meni smesno kad vidim internet ratnike (ne mislim ni na koga odredjeno, generalizujem), koji se jos nisu odvojili od mamine sise, tatinih 50 dinara, dedine gajbe, nisu ni vojsku odsluzili, nemaju dana radnog staza, niti su ikada radili. E kad takva osoba pocne da trtomudi o promenama i o "istoriji", pripadne mi muka i odmah otrcim na lubetube i potrazim double penetration sa Angelinom Crow. Jedino to pomaze.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
sto se tice razvoja tehnologija i industrije uopste nismo mnogo kaskali za razvijenim svetom
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.