Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li bi zapoceli vezu sa nekim ko je ozbiljno bolestan?  (Pročitano 17282 puta)
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Qtek 666
Ako sam ja dobro shvatila, većina ljudi je ovde u fazonu da može ako je izlečivo, a ne može ako će umreti, pošto je to onda neki izam?
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.1
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Apple 15
Citat
moras da kazes na ovoj ozbiljnoj temi...da bi zapocela vezu s nekim ozbiljno bolesnim..
jer je to ono kull ....ali samo ako si na nekim drogama...i ako si sklon vrhunskom "sado -mazo i jos svasta nesto -hizmu"...

Definitivno....

To je tako ljudski... uzviseno...

Obaska sto se takve veze zavrse tako sto zdrava strana poludi i propadne ili sto ovaj zdravi hefta nesto sa strane, pa svi zajedno glume pozrtvovanu vezu i porodicu... i tapsu te po ramenu i kazu kako si hrabar i divan i da neko drugi ne bi ostao... maze ti ego...

Ulazak u vezu je izbor... ja ne verujem u onu devizu "ne biras u koga ces se zaljubiti"... biras... i te kako...
Isto tako biras i s kim ces ostati u vezi... bez obzira da li su u pitanju ljubavne, seksualne ili prijateljske veze...
Jedina veza koja ostaje je rodbinska... i to u pravoj liniji .. mada posle nekog vremena i to pocinjemo da eskiviramo... roditelji se odvajaju od dece i deca od roditelja...
Sve ostalo je cist opurtunizam...

S druge strane, opet cu reci... zivot... ne zabavljanje "vidimo se jednom nedeljno", vec pravi zivot sa obolelom osobom je fizicki i psihicki stresan... Neko moze da prolazi kroz sve to... ali ja taj shit sebi ne zelim jos jednom na grbi... Ako osoba sa kojom sam u vezi oboli... druga je stvar.... naci cemo zajednicki nacin za ovo ili ono, ali da od starta veza bude opterecena i time... neka hvala... Bolest menja psihu... i imas citav niz od najsrecnijih osecanja do momenta kada neko koga volis, znas, razumes... sedi u cosku... depresira i pokusava da ti od zivota napravi pakao jer je ljut na sudbinu...
Ostavljam to cimanje "vecim" ljudima od mene....

A, opet... ostaje mesta i za misljenje da tu postoji neki fetis... cak i seksualni....

I na kraju... opet cu reci... da sam ja na suprotnom mestu... def. ne bih nikoga osudjivala sto nece sa mnom u vezu... To je cisto stvar sujete... sopstvene...

Ljudi imaju pravo na izbor da ne budu sa bolesnim ljudima u vezi... a na tebi je da tu cinjenicu prihvatis i svaris... Sta vise... taj izbor da ne budes je daleko prirodniji i ljudskiji... gledano niz evolucionu lestvicu...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Ako sam ja dobro shvatila, većina ljudi je ovde u fazonu da može ako je izlečivo, a ne može ako će umreti, pošto je to onda neki izam?

Sem mene - ja tvrdim kontra.

6 mjeseci - godinu - sve moze da se istrpi i bolest i smrt
sve preko toga zahtjeva ozbiljan mazohizam
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Istina je da svako ima svoj izbor i apsolutno se slazem po tom pitanju,samo je vrlo nezgodno kada dodje da nasim izborom pocnu uticati svakojaki "prijatelji"U sustini tu i jeste problem.Zar da neko zdrav voli nekoga bolesnog? Prvo se zapitaju oni oko nas,nakon njih i mi.
Zalosno je reci ali takvi su oni zdravi...traze zdravog,sasvim je druga prica ako jedno od njih oboli  tokom zajednickog zivota.Ako je tu bilo ljubavi,uz bolesnog se i ostaje.Koliko je nas spremnih podnijeti tu zrtvu i biti do kraja sa osobom koju volimo...to je stvar pojedinca.Jer svi smo razliciti.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Apple 15
Sta je tu zalosno?

Sta je zalosno u cinjenici da neko ne zeli da ima vezu koja ga opterecuje i sa te strane...  Smile

A i ta... zrtva... i taj hriscanski moral... uf....
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Ja oduvek sa setom pricam komsijin primer(sa nazalost tuznim krajem) gde je ozenio zenu sa multiplom sklerozom i dobio dete sa istom. Divna zena, nazalost, umrla je pre neku godinu. Najodvratnija prica koju sam cuo je od jednog njiegovog i mog poznanika koji je prokomentarisao(jos dok su se zabavljali) "A sta ce mu ona onako bolesna"  Smile A ona stvarno, em lepa, em visoko obrazovana sa poslom u struci koji je radila sve dok je mogla. E sad jbg, sto se njoj stanje pogorsalo kasnije i desilo se sta se desilo to je druga stvar. A zaista, bili su dobar i skladan par. Nasli se, probali, islo im, a on je bio uz nju  sve vreme do kraja. To je najnormalnija veza dvoje ljudi, samo sto eto, prihvatis neke stvari i mozes da se nosis sa njima. Ima ko moze a ima ko i ne moze. I tu nema nista lose, posto nije ni to za svakog i ne moze svako ni da se nosi sa tim...

E recimo ja se uzasavam ovakvih prica, narocito kad ih isticu kao pozitivan primjer.

Zena zna da je bolesna. Da je u pitanju progresivno oboljenje od koga nema lijeka i koje ce se zavrsiti prvo sa smanjenom pokretljivoscu, invaliditetom, bolovima  i na kraju smrcu.
Ona zna da vrlo brzo - u pitanju su godine ne decenije ona nece moci da vodi racuna o sebi.

I sta se radi u takvoj situaciji?

Pa potpuno logicno, bude se potpuni skot i dibidus neodgovorni kreten - i radja se dijete.

Radja djete - iako svaka trudnoca ubrzava znacajno progresiju te bolesti.
Radja djete - iako o njemu nece moci da vodi racuna
Radja dijete - iako zna da nece docekati da ga izvede na pravi put
Radja dijete - iako zna da je njena bolest genetska i nasljedna

Radja dijete, da ostane nesto iza nje, pa makar se i to dijete patilo i umrlo u bolovima kao sto ce ona da umre

E jebem ti takvo primitivno razmisljanje. I jos njen muz koji je podrzava i ostaje sa njom.
Pa ako ne bi pustio partnera da ti polomi ruke ili noge djetetu, zasto dopustas da mu prenese vrlo ozbiljne genetrske bolesti?

Hoces da budes sa njim. Ljubav pobjedjuje sve. Vazi, ali nemoj da pravis djecu.
I ne ocekuj simpatiju od drustva kad se ispostavi da su tvoji idiotski postupci imali ocekivane posljedice.

Ja sam prije vjerovala da su samo mama i tata duzni da te vole, maze i paze - cak i kad si bolestan, medjutim kad vidim sta neki ljudu zbog svoje bolestu svjesno ili nesvjesno urade od svojih porodica - povlacim i to.
Ako covjek psihiicki / fizicki moze i hoce da se brine o nekom, to je ok - ako to ne moze, jer ga takav odnos ubija, onda ga ne treba ni primoravati na to.
Postoje ustanove za takav tip njege i treba ih razvijati i siriti.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 21.0.1180.79
Zalosno je sto ljudi zele idealno a nikada nisu upitali sami sebi da li su zalutali u potrazi? Da li su norme zivot?
Sta opterecuje vezu u sustini?
Mnogi bi se slozili ako kazem da tri stvari cine vezu i zivot.Ljubav,novac i ljepota...to je idealno.Bez cega se moze Anea?

Ajde da svi redom upitamo sami sebe.Desi nam se saobracajna nesreca i ostanemo bogalji,da li bi voljenu osobu drzali pored sebe ili je pustili?
Desi nam se saobracajna nesreca i izgubimo drugu polovicu sebe,da li bi nastavili zivjeti razuzdan zivot ili patili?
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Apple 15
Citat
Mnogi bi se slozili ako kazem da tri stvari cine vezu i zivot.Ljubav,novac i ljepota...to je idealno.Bez cega se moze Anea?

Ne slazem se.

Citat
Ajde da svi redom upitamo sami sebe.Desi nam se saobracajna nesreca i ostanemo bogalji,da li bi voljenu osobu drzali pored sebe ili je pustili?
Desi nam se saobracajna nesreca i izgubimo drugu polovicu sebe,da li bi nastavili zivjeti razuzdan zivot ili patili?

Niko nije duzan da ostane sa tobom.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Cekaj to sad ispada da je on kriv sto se tome desilo nesto....jel tako... Smile Smile

Koja je to uvrnuta logika... Smile
« Poslednja izmena: 03. Sep 2012, 12:17:24 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.231 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.