Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 18:39:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 129255 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Apple 
Pa ipak sanse da uopste postoji tih 4.6 % postojace materije u ovom nasem univerzumu ,

u poredjenju sa 73.4 % tamne energije i 22 % tamne materije je nelogicno i za sada ne moze biti objasnjeno

ni prirodnim zakonima ni postojecom fizikom ,ali svi rade na tome ...nasa duznost je da nadjemo odgovor.

Od tog pocetnog momenta koji je sad centar naseg znanog Univerzuma

i od tog dogadjaja Big Bang ciju su teoriju razvili Hawking i Pembrose u 70 tim  ili takozvane velike Inflacije

na osnovu brzine sirenja i postojece gustoce mase ,sanse za stvaranje materije su astronomski male ,

Jedan u 100000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000 000000000000000.

Radi se o tako ogromnoj kriticnoj tacki izmedju brzine i gustoce bez koje nista ne bi postojalo .

Tamna energija nije mogla biti ni sporija a ni brza jer da je to slucaj  galaksije uopste ne bi formirale .

Albert je za svoju kosmolosku konstantu kojoj je dao vrednost 0 rekao da je to bila njegova najveca zabluda .

Stephen Howking je rekao da je nemoguce razgovarati o poreklu Univerzuma bez religioznih tonova .

I Kad su u pitanju tako ogromne cifre ,njima se neki naucnici obracaju kao " finom podesavanju ".

Brzinu sirenja univerzuma odredjuje Tamna Energija i njena vrednost je ekstrimno mala ,

cak I ako cini skoro vise od 70 % naseg Univerzuma mi jos uvek nemamo pojma sta je ona i odakle dolazi .

PS. Posto smo na 42 stranici ne mogu a da ne pomenem " Stoperski Vodic kroz Galaksiju "

Sta je smisao zivota ?

Odgovor je 42 ! Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 13. Avg 2013, 21:32:46 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Alex , kad si vec online , jednom si spomenuo da prvi zakon metafizike govori isto sto i deseti zakon kvantne mehanike. Ako ti nije problem napisi o cemu govore ti zakoni.

Na ovoj strani http://forum.burek.com/sveto-pismo-ili-darvin-nastavak-t578586.1060.html , u tvom postu ti kazes

Definicija desete dimenzije u Fizici i Prvi zakon Metafizike su jedno te isto

Koja je to definicija desete dimenzije i kako glasi taj zakon ?

Budi ljubazan pa napisi....
« Poslednja izmena: 13. Avg 2013, 21:54:51 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
Prvi zakon Metafizike
Јел мислимо на Стар Трек или?  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Citat
Prvi zakon Metafizike
Јел мислимо на Стар Трек или?  Smile

Mozda je pitanju neki warp pogon  Smile

Ali mene ovo interesuje sto je Alex napisao:

Nikada covek nece znati sve ,univerzum je previse veliki za coveka ,
Definicija desete dimenzije u Fizici i Prvi zakon Metafizike su jedno te isto ,oba podrzavaju jedno drugo ,
Definicija Sveprisutnog u Vremenu i Prostoru ,Svemoguceg ,Sveznajuceg ,Omnipotentnog samo-kreirajuceg entiteta moze da se objasni putem kvantne fizike .

Ja nikad nisam procitao o tako necemu , a veoma je zanimljiv post , imas ceo tekst tamo na onom linku. Stvarno me zanima kako glase ta definicija/prvi zakon.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
Mozda je pitanju neki warp pogon
http://memory-beta.wikia.com/wiki/First_Law_of_Metaphysics

Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia Luvmya 520
(Раз)ум је дефицитаран, био и биће.
Ne kapiram zasto si citirao pitanje a nisi ni pokusao da na njega odgovoris nego iznosis svoje misljenje o ljudskom razumu za koje ne vidim na cemu je bazirano.
Ljudski razum ne da njje deficitaran nego je u proteklih 50 godina izazvao eksploziju tehnoloskog napretka.
Dok je organizovana religija napredovala u parazitiranju, sistemom koji je nepromenjen od svog pocetka.
Zdrav razum i um kojim vlada religija su dijametralno razliciti ( prvi se bavi postojanjem a drugi nepostojanjem) i odvojeni sistemi koji nemaju medjusobni uticaj.
Citat: YuWarez
Учинковитост или ефективност...мислим да је на српском ефективност а на хрватском учинковитост али будући да је ефективност англосаксонизам држим се учинковитости...

А што се тиче реченице ниси схватио њен смисао....
Buduci da je hrvatski zvanicni jezik NDH drzim se srpskog anglosaksonizma svaki dan i dvaput nedeljom...
A sto se tice recenice, nisi shvatio da ne odgovaras na pitanja o tvom " shvatanju " te recenice.., sto znaci da nemas nijedan argument za tvrdnju da shvatas tu recenicu.
Ni Bodleru a ni tebi nije jasan potpuni masakr logike koji cini verovanje vernika o " slobodnoj volji " i
" bozijoj volji ".....
Citat: Alex616
Stephen Howking je rekao da je nemoguce razgovarati o poreklu Univerzuma bez religioznih tonova .
Nemoguce je razgovarati o Howking-ovom doprinosu covecanstvu posto je nepostojece.
Njegov doprinos je identican doprinosu religije.
" Covecanstvo mora kolonizirati Svemir da bi prezivelo ! " je identicno sa " Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen. "
Citat
Posto smo na 42 stranici ne mogu a da ne pomenem " Stoperski Vodic kroz Galaksiju "

Sta je smisao zivota ?

Odgovor je 42 !
Kojesta, 42 je odgovor na pitanje zivota, univerzuma i svega.... 
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Mogu samo da konstatujem da se onoliko vernika uprlo ubedjivajuci ateiste u bilo kakvu veroispovest, koliko su se ateisti uprli da objasne vernicima da Bog ne postoji, i da su to budalastine, ovaj svet bi bio mirnije mesto za zivot Smile

Naravno, ne treba zanemariti uzrocno=posledicne veze koje nemaju objasnjenje ni u univerzumu a jos manje u primeni zivota homo sapiensa u sastavu i funkciji u kojoj je trenutno, ali jako dobro zvuce kada treba da se objasni sta li je starije, jaje ili kokoska  Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2013, 01:50:36 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Apple 
Alex , kad si vec online , jednom si spomenuo da prvi zakon metafizike govori isto sto i deseti zakon kvantne mehanike. Ako ti nije problem napisi o cemu govore ti zakoni.

Na ovoj strani http://forum.burek.com/sveto-pismo-ili-darvin-nastavak-t578586.1060.html , u tvom postu ti kazes

Definicija desete dimenzije u Fizici i Prvi zakon Metafizike su jedno te isto

Koja je to definicija desete dimenzije i kako glasi taj zakon ?

Budi ljubazan pa napisi....

Naravno bice mi vrlo drago i drago mi je sto si pitao ,mada sam se ovim bavio davno ,
tek sad su objavljeni neki koji podrzavaju ispod receno.

I nisam mislio na Vulkanski prvi zakon "Nista nepostojece postoji" mada sam veliki ljubitel Star Trak-a ,
vec sam mislio na moj zasnovan na veri da  "Sve je Moguce" ili Nista nije Nemoguce ,
Obadva su u osnovi jedno te isto jer otvaraju iz svake tacke zilion novih mogucnosti.
Dopusti da ti objasnim, i da pocnem od sedme dimenzije cisto radi lakseg razumevanja ,
Ako na primer uzmes sve moguce vremenske linije koje su zapocele od pocetka naseg Velikog praska I sjedinis ih sa svim mogucim scenarijima kraja naseg univerzuma ,mi taj koncept tretiramo kao beskonacnost a sve to kao samo jednu jedinu polaznu tacku.Dakle pocetna tacka u sedmoj dimenziji bila bi beskonacnost .
E sad kako mozes imati nesto vise od beskonacnosti ?
Za ovo je neophodno da zamislis drugu beskonacnost koja je nastala od drugog Velikog praska pod dugim fizickim uslovima I onda trebas da povezes "putanjom "te dve beskonacnosti .Ako od te putanje izvuces jos jednu putanju prema trecoj beskonacnosti onda ulazis u osmu dimenziju .
Ako zelis trenutno da predjes sa jedne putanje osme dimenzije u drugu ti mozes da ih presavijes i ta dodirna tacka bi bila deveta dimenzija.
E sad kad udjes u desetu dimenziju moras da zamislis sve moguce putanje i sve moguce vremenske linije ,svih mogucih univerzuma i sve to tretiras kao jednu celinu onda bi Ja toj celini dao ime "Bog "
 jer je sveobuhvatna ,sveprisutna i svemoguca i od nje nemamo nigde dalje da idemo ili sa cim da je povezemo, to je to .
Dakle zakon koji objasnjava desetu dimenziju jednak je ili podrzava mogucnst postojanja ne jednog nego svih bozanstava ikad izmisljenih jer oni su svi samo njegove male manifestacije ili prosto receno Sve je Moguce u desetoj dimenziji .

E sad kvantna fizika i string teorija spekulisu da super strings osciliraju u toj desetoj dimenziji dajuci formu
kreiranjem subatomskih cestica koje cine nas univerzum . Da li je to sasvim slucajno moguce je ,da li je namerno opet je moguce , mislim sanse za stvaranje materije u ovom univerzumu su astronomske 1 na 10 s 174 nule .
Perfektan balans izmedju gustine mase i brzine sirenja to jest snage tamne energije ,bilo kakvo odstupanje bi znacilo nepostojanje.

I tu je paradox da li je ta celina ili Bog svestan sebe to jest da li zna sve moguce postojece putanje i sve moguce vremenske linije svih mogucih univerzuma jer ako on vec postoji onda postoji i ta mogucnost .
A sve mogucnosti su sadrzane u desetoj dimenziji .

I ako mislimo o dusi kao putanji koja se prozima kroz desetu dimenziju onda dolazmo do zakljucka da smo u nekim od tih sfera postojanja vec mrtvi ,to jest Zivot I Smrt  su samo iluzija preko koje Bog stice iskustvo I uci .

Pre 50 godina je napisana knjiga o kvantnoj biologiji ,"zamrsenosti atoma" I o  "atomskom tunelu povezanosti"
Jer kako znas ove principe imamo u fizici, dobar primer je nase sunce gde na primer atomi vodeonika ne bi trebali uopste da spajaju vec odbijaju jedno drugo jer su pozitivni ,medjutim kad su vrlo blizu oni imaju ovaj tunel efekt i pri njihovoj vezi oslobadjaju energiju stvarajuci Helijum ,taj tunel efekt nije bas jasan kao ni njihova zamrsenost,
prosto receno isti atom moze biti istovremeno na dva mesta u univerzumu bez obzira na njihovu udaljenost  isto kao sto foton moze da siftuje izmedju univerzuma tako da u jednom trenutku ima masu koja moze da se izmeri u nasem Univerzumu a u drugom trenutku je nema i sa tim Vulkanski zakon metafizike bi bio oboren.

Predlog je da se te stvari takodje desavaju u zivim organizmima .Svaki zivotni organizam ukoliko ga gledamo mikroskopski se sastoji od nicega drugog nego molekula Organske Hemije a ako Organsku Hemiju gledamo na tom atomskom nivou onda vrlo brzo shvatamo da su njeni atomi podlozni svim najobicnijim zakonima fizike i mehanike .
Ako element atomske zamrsenosti i tunel efekta postoji kao glavni princip kvantne Biologije to bi otvorilo vrata toliko novih mogucnosti i jos vise ucvrstilo povezanost Celine ovog Multi univerzuma na jednom vrlo interesantnom nivou kao i dokazalo drugu vrstu efekta zivog organizma na organsko i neorgansko ,drugim recima bilo bi poput dokaza da magika postoji i da molitva ima uticaja ne samo na izvodjaca vec na okolinu  .
Nadam se da me razumes .

Postoji mnogo predavanja na Youtube od Kraljevskog Instituta Fizike gde vrhunski  ljudi pricaju o ovim stvarima uz poneku salu ,na zalost ti snimci nemaju opciju kopiranja ili share tako da ne mogu da se postave nigde na drugom mestu .

Nadam se da si zadovoljan odgovorom
Ja sad idem na odmor, samo da nadjem ebeni pasos negde ,cujemo se cao,

Veliki Pozdrav ,zelim svima uspeh u traganju za istinom .

Al  

ps. Davno sam gledao taj film ,secam se da me je dobro nasmejao ,verovatno si u pravu 42 je bio odgovor za sve ,
sto se tice Stephen Hawking njegov rad u 70-tim je unapredio covecanstvo bar 10 godina .
Steta sto zbog bolesti ne moze da bude produktivniji ,covek je tezak invalid i u konstantnom neprekidnom bolu,
njegov kolega Pembrose je najveci fizicista na svetu danas,a kad su radili zajedno uvek je bio u Stephenovoj senci .
« Poslednja izmena: 15. Avg 2013, 20:42:41 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Nokia 
Mogu samo da konstatujem da se onoliko vernika uprlo ubedjivajuci ateiste u bilo kakvu veroispovest, koliko su se ateisti uprli da objasne vernicima da Bog ne postoji, i da su to budalastine, ovaj svet bi bio mirnije mesto za zivot Smile

Naravno, ne treba zanemariti uzrocno=posledicne veze koje nemaju objasnjenje ni u univerzumu a jos manje u primeni zivota homo sapiensa u sastavu i funkciji u kojoj je trenutno, ali jako dobro zvuce kada treba da se objasni sta li je starije, jaje ili kokoska  Smile

Glupost, kao ateista savrseno me zabole sto ti verujes u neka imaginarna bica sa neba, nekog ciku sa bradom koji kaznjava lose i nagradjuje dobre, tvoja stvar u kakve gluposti ces da verujes u 21.veku, tvoja sramota.

Nemamo mi kome da objasnjavamo da taj cika sa neba koga ti nazivas bog postoji ili ne, dokaze treba da iznese onaj koji tvrdi da takvo bice postoji, nikako suprotno....dakle, izvoli....cekamo neki dokaz  Smile Smile Smile....znam nacekacemo se  Smile

kokoska ili jaje, pa vidi taj "problem" je odavno resen, evolucija je dala odgovor, ptice su evoluirale od reptila, nema sumnje oko toga, posto reptili svoje mladunce na svet donose tako sto polazu jaja, tako su i jaja - dakle pre ptica ( pa i kokosaka ) vec bila tamo u prirodi.

Vidis kako je lepa nauka, svasta moze da se nauci.  Smile

Ajd sad idi spremaj se za nedelju, malo posta, malo biblije, malo ocenas, moras da se spremis za ispiranje mozga na nedeljnoj sluzbi, znas ako ne ides u crkvu, ima da ides u pakao  Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Linux
Browser
Opera 12.10
E moja nauko vreme ti je za jedan update. Za pocetak sa win xp-a na sedmicu , pa onda da se malo revidiraju ta znanja iz osnovne skole. Bradati cika sa nebesa i reptilska jaja , idi begaj  Smile

p.s.

sto malo moji dragi ateisti ne citate alex-ove postove , covek se trudi , ne mrzi ga , al dzaba...., nema ko da cita.
« Poslednja izmena: 15. Avg 2013, 12:14:29 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 18:39:45
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.