Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:36:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li ateisti potajno veruju u Boga?  (Pročitano 129266 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat
Ne kapiram zasto si citirao pitanje a nisi ni pokusao da na njega odgovoris nego iznosis svoje misljenje o ljudskom razumu za koje ne vidim na cemu je bazirano.
Ljudski razum ne da njje deficitaran nego je u proteklih 50 godina izazvao eksploziju tehnoloskog napretka.
Dok je organizovana religija napredovala u parazitiranju, sistemom koji je nepromenjen od svog pocetka.
Zdrav razum i um kojim vlada religija su dijametralno razliciti ( prvi se bavi postojanjem a drugi nepostojanjem) i odvojeni sistemi koji nemaju medjusobni uticaj.
Да, али разум није ту само да се направи ел. решо и СУС мотор.  Smile Сцијентизам је нови опијум.

IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Nokia Luvmya 520
Не помиње се нигде верник и божија воља. Хтео сам рећи да је Бодлер под ''владањем'' подразумевао оно што верници називају ''божија воља'' а будући да се тзв. ''божија воља'' ретко кад оствари(учинковитост) саркастично је хтео да поручи да је ако толика учинковитост његове воље да нема потребе ни да постоји, воља би имала исти учинак без обзира на постојање или не постојање...

А што се тиче Хрватске, да ли си икада био у Хрватској?
Ne bi ti stigao do pauze za dorucak kao Bodlerov advokat, morao bi siroma' da te otpusti.
Za vernika postoje 2 kreatora, za njihov masakr logike bozija volja je samo ono sto oni smatraju dobrim, a za ono sto smatraju zlom " zaslugu " ima volja " kreatora " kojeg nazivaju " djavo ". Tako da je " ucinkovitost " te nebuloze od " bozije volje " poprilicna.
Moja pretpostavka sto se tice te nebulozne Bodlerove recenice je " Isus ne mora ni da postoji da bi vladao. "
a to je nebuloza zato sto " hriscanima " ne vlada Isus nego bajka o Isusu fariseja Pavla.
Bajka o imaginarnom Isusu koji je navodno " gospod bog " i da ce svaka osoba koja kaze da je taj i takav Isus -
" gospod bog " biti spasena smrti / nepostojanja.

Isao sam u Hrvatsku onih dana kada su ustase ( hrvati koji mrze srbe samo zato sto su srbi ) bile vezane kratkim lancem, a od kada su oni pusteni s' lanca Hrvatska za mene vise ne postoji.
Citat: Raven_Claw3190900
Да, али разум није ту само да се направи ел. решо и СУС мотор.  Smile Сцијентизам је нови опијум.
Nisam ni rekao da jeste, nego sam naglasio da ima razuma koji su mehanizam napretku, usavrsavanju, poboljsanju
( a ima onih koji su mehanizam nazadovanja, onesposobljavanja i pogorsavanja..... )
Svaka religija je u vecini zemalja legalni LSD ( opijum je pogresno poredjenje nastalo kada se nije znalo kakvih narkotika ima )
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ajfi pa ti se socijalizuješ  Smile

Baš mi je drago zbog tebe  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 28.0.1500.95
mob
Nokia 

A znaš tek kako mene zabole za tvoje mišljenje i citat mene a još manje za ovaj tvoj poslednji pasus koji je maksimalno bezobrazan.

Ali takvim mozgovima je ustvari jako teško u životu. Možeš samo da primiš moje saučešće za tešku karmu koju si dužan da nosiš. To bi bilo sve.

Tema: da ne bih citirala svakog atesitu posebno, kao i one koji lutaju u potrazi za sobom, Bogom ili nekim trećim ću samo podvući misao koju sam iskzala nekoliko puta na ovim temama, sažetu u jednu prostu rečenicu --- Bog se ne pronalazi, on se spoznaje.Kao i spoznaja njegove suštine na ovom mestu na kome smo stvoreni.

Za pametne dovoljno. Smile

Smile Smile On se spoznaje  Smile Smile, nego daj ti meni reci koji bog, Ra, Alah, ovaj nas  Smile, Tor, kad pokusavam da ga spoznam  Smile da spoznam pravog  Smile. A zasto je bas taj tvoj bog pravi ? A nije recimo Alah ? Ili Tor ? Zasto nije pravi onaj u koga veruju u Indiji, recimo Siva ? Nego je bas taj tvoj pravi  Smile

I kako si ga ti to spoznala, javio ti se u snu ?  Smile Mahnuo ti sa neke ikone ?  Mozda te je spasao od neke nesrece ?  Samo nemoj da mi odgovaras sa nemas ti pojma, ti to ne osetis  Smile

Kad nam ovo pojasnis, zasto da spoznamo bas tog tvog boga od hiljade drugih na planeti u koje ljudi  danas veruju, mozes da nam pojasnis  i  njegovu sustinu, jako me interesuje koja je sustina imaginarnog cike sa neba, pored ovoliko nesreca, bolesti, koja je njegova sustina, koje je njegovo opravdanje za pojavu smrtonosnih bolesti kod beba ? Koje je njegovo opravdanje da nepomogne, da deca umiru dok on sve u miru posmatra sa neba ( kako kazete vi zatupljeni, on je svemoguc, zar ne ?  zasto ne pomogne ? ), mozda je na bolovanju ( izgleda vec 2000g )

Pamet i bog, cika sa neba, device koje zakeve sa nekim duhovima, pa radjaju bozansku decu, starost zemlje od 6000g ( biblija ), neke umobolne price za degenerike o potopima, nojevim barkama i gomili ostalih budalastina bez ikakvih dokaza, oh da pamet i bog  Smile, bas idu jedno uz drugo, pa ako ti tako pametna verujes u ove budalastine, nekako mi je  drago da  u toj prici ja budem glup. Smile

ps.Kako je bilo u nedelju na ispiranju, jel si razumela ista od onoga sto bozanski izaslanici baljezgaju u crkvi, iskreno  Smile

« Poslednja izmena: 19. Avg 2013, 14:18:47 od pakodazna »
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Pa vidi ovako, suština Boga je jako širok pojam za prihvatanje i usvajanje terminologije ako nemaš bar početni start.

U suprotnom si jako konfuzan, kao ti recimo, pa ne razvrstavaš osnovne pojmove Viših energija i klasifikuješ na veroipovest, veru i crkvu.

Uvažavajući taj tvoj "help" smajli, kapiram da si negde na samom startu razvrsavanja pojmova da bi išao dalje.

Kada savladaš osnovne lekicje, možemo da pričamo dalje, ali za to zaita moraš sam da se potrudiš a meni ostaje samo da ti poželim sreću u tome  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.57
mob
Nokia 
Pa vidi ovako, suština Boga je jako širok pojam za prihvatanje i usvajanje terminologije ako nemaš bar početni start.

U suprotnom si jako konfuzan, kao ti recimo, pa ne razvrstavaš osnovne pojmove Viših energija i klasifikuješ na veroipovest, veru i crkvu.

Uvažavajući taj tvoj "help" smajli, kapiram da si negde na samom startu razvrsavanja pojmova da bi išao dalje.

Kada savladaš osnovne lekicje, možemo da pričamo dalje, ali za to zaita moraš sam da se potrudiš a meni ostaje samo da ti poželim sreću u tome  Smile

Sjajno, pa ti si neki doktor za religiju  Smile

Ajd ako moze samo jedna smernica, kog boga da trazim od hiljade u koje ljudi danas veruju, Alaha, Tora, ovog tvog, Ra, Budu ? I ako moze odgovor, zasto bast tog boga a ne ove druge, zasto je taj tvoj pravi  Smile Hvala doktore.
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
Bog je jedan samo se razlicito ispoveda  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Sjajno, pa ti si neki doktor za religiju  Smile

Ajd ako moze samo jedna smernica, kog boga da trazim od hiljade u koje ljudi danas veruju, Alaha, Tora, ovog tvog, Ra, Budu ? I ako moze odgovor, zasto bast tog boga a ne ove druge, zasto je taj tvoj pravi  Smile Hvala doktore.

Bog je jedan samo se razlicito ispoveda  Smile

Evo odgovorio ti covek  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.57
Само један, једини...са 10. конгреса дејоиста... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
mob
Samsung S8 Plus
Na trenutak sam pomislio da ozbiljno shvatas debatu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 265
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 21:36:58
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.