Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crnogorski studenti i dalje besplatno na srpskim univerzitetima ...  (Pročitano 20291 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Црногорски народ не постоји!
То што су њих 55,4 % изгласали независност ништа не значи. Они су и даље Срби. Наравно не мислим на Албанце и Хрвате.
Тамо има пуно оних који знају да су Срби и они нису ништа криви. Али чињеница је да су на референдуму већински изабрали независност. Они који се не слажу са тим треба да се преселе у Србију и узму наше држављанство. Једино тако би требали да имају иста права као и ми! Ако им се то не свиђа онда нек са браћом Албанцима, Хрватима и неким тамо црногорцима живе у просперитету и слози!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 58
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Jer ti mislis da ne postoje CG veze,klanovi i rodjacki kanali kojima se oni guraju na funkcije?

naravno da postoje, ali problem je ako se preko politike, kriminala dochepaju pozicija
onda to vishe nije crnogorski klan nego su djubrad
razumem kritiku dok je bio komunistichki rezim, ali sad....

u privredi ne vidim zashto je to problem, ako vec polako dominira privatno vlasnishtvo
neka gazda odluchi da li mu je dobro da zaposli crnogorca, ili nekog drugog ne vidim shta bi tu bio problem

[/b]Slazem se sa tobom Slobo ali ima tu par stvari:
1. Smile oni mogu i preko politike i preko cg veza da napreduju.
 Jedno ne iskljucuje drugo i stavise mogu ici paralelno i tako u okviri crnogorskih klanova u nekoj partiji
 vidi samo SPO npr koristiti i CG veze i partijske veze.

2. Ima firmi koje nisu drzavne i vecina u Srbiji je drustvena, jos uvek privatizacija nije sve stavila
 u privatne ruke.A da ti ne pricam sta sve rade sa mestima u drustvenim firmama...svakog i najdaljeg rodkaka
 su zaposlili.(K)radoman Bozovic je personifikacija toga!
 [b]

opet su to djubrad, vec sam rekao, za lopova je nebitno koje je nacionalnosti, a svi crnogrci nisu lopovi, niti politichari,
niti svi imaju veze po preduzecima...

ja imam cg poreklo, u bg smo vec 60 godina, i vuchemo samo loshe posledice u smislu probijanja kroz drushtvenu hijerarhiju od tog "cg" prezimena...u vishe navrata nam je naznacheno "da cemo se vec nekako snaci jer verovatno imamo veze"...problem su stereotipi, neambicioznost i ksenofobija....zato lepo knjigu u ruke

Sad odmah branjenje u stavu da je receno da su SVi Crnogorci olos.
Naravno da nisu.
Ovde je stvar da se oni DOMINANTNO sluze pobocnim vezama i kanalima.

A o stereotipima, neambicioznosti i ksenofobiji meni mozes namanje da pricas(i sam malo uzmes lepu knjigu u sake)jer sam ja
Srbin(citaj:najomrazeniji)u Svajcarskoj.I mogu da imam papire i pasos cak i novac ali sam uvek Srbin-ausslander.
Ali smo uspeli, porodicno, da radom izborimo makar u profesiji jednakost pa cak i da nas vise cene.Za sve drugo
smo kao i Albanci trecerazredni (ne)kulturni svet za rodjene Svicarce.I uvek ce pre nekom Spancu ili Grku da izdaju stan ili pozovu na koncert nego Srbina.

A u BGu mozes da radis do mile volje(kao sto neki nasi ljudi iz inostranstva pokusavaju)ali ti nista ne vredi ako ne pripadas nekom lobiju.
A danas je ocigledno taj lobi CRNOGORSKI.
Koliko sam ih se sve nagledao u administraciji u Srbiji i ministarstvima,opstinama i svugde su trazili MITO.
Ne znam te licno i ne zelim da ulazim u tvoj slucaj jer te ne poznajem.

Neki od mojih najboljih priajtelja u Svicarskoj nisu ni Srbi ni Makedonci a ni Nemci vec CRNOGORCI.
I uvek me zovu na more kod njih i uvek odem i uvek su sjajni.
KAo sto isti dolaze kod mene i isto zivimo kao jedna porodica.

Dakle, ne govorim o CG naciji kao losoj(daleko bilo) vec o CG lobiju/klanu/sekti itd. kao losem!

Smile
IP sačuvana
social share
''Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." -- Samuel Beckett
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 58
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Црногорски народ не постоји!
То што су њих 55,4 % изгласали независност ништа не значи. Они су и даље Срби. Наравно не мислим на Албанце и Хрвате.
Тамо има пуно оних који знају да су Срби и они нису ништа криви. Али чињеница је да су на референдуму већински изабрали независност. Они који се не слажу са тим треба да се преселе у Србију и узму наше држављанство. Једино тако би требали да имају иста права као и ми! Ако им се то не свиђа онда нек са браћом Албанцима, Хрватима и неким тамо црногорцима живе у просперитету и слози!

[/b] Ako su i izglasali nezavisnost oni su jos uvek SRPSKI narod ili u najmanju ruku narod sa srpskim poreklom.
A valjda ce doci dan kada ce Mila strpati u bukagije i otposlati gde mu je i mesto- smetliste istorije.[b]

[/b]Jer ovo je sve politicki scenario da se stvara CG nacija a nikako relano-istorijski[b] Smile
IP sačuvana
social share
''Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." -- Samuel Beckett
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Iz svog džepa - Crnogorci?
B. B., 21. jun 2006

BEOGRAD - Upis na fakultete i više škole u Srbiji je počeo, a još uvek se ne zna kakav će biti status crnogorskih studenata. Iako je Vlada Srbije prošle nede­lje saopštila da će imati ista prava kao i studenti iz Srbije, u izjavama pojedinih ministara se ističe da nikakva odluka nije potpisana i da će se konačni stav Vla­de Srbije znati posle današnje sednice.
Kako smo saznali u Ministarstvu prosvete i sporta, predlozi o budućem statusu crnogorskih studenata poslati su Vladi Srbije na izjašnjavanje. Prema sadašnjim rešenjima pripadnici srpske nacionalne manjine iz Republike Srpske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hr­vatske, studiraju pod istim uslovima kao i akademci iz Srbije. Neophodno je sa­mo da podnesu potvrdu Srpske nacionalne zajednice zemlje iz koje dolaze da su Srbi, kao i da nostrifikuju diplome. Ugovorom o međusobnom priznavanju jav­nih isprava i diploma, nostrifikacija ne važi za Srbe iz Republike Srpske.
U praksi to znači da oni imaju pravo na školovanje o trošku budžeta i pravo na smeštaj u studentskim domovima, pravo na zdravstvenu zaštitu u studentskoj poliklinici i ostala prava kao i naši studenti. Očekuje se da će ovaj model biti pri­menjen i za studente koji dolaze iz Crne Gore.
Ako bi Vlada Srbije to prihvatila značilo bi da će oni koji se izjasne kao Srbi, stu­dirati kao do sada, a oni koji se deklarišu kao Crnogorci, biće tretirani kao strani državljani. Oni ne bi imali pravo na besplatno školovanje, već bi plaćali školarinu za strane državljane koja iznosi od 800 do 3.000 evra.

PRIJAVE
FAKULTETI Beogradskog univerziteta u sredu su normalno primali dokumenta za polaganje prijemnog ispita studenata iz Crne Gore. Kako nam je rečeno ni­kakav dopis nije stigao da treba primenjivati neka nova pravila za akademce iz bivše članice državne zajednice.
DINKIĆ O STATUSU CRNOGORSKIH STUDENATA
KO ĆE TO DA PLATI?

MINISTARSTVO finansija za sada nije dalo "zeleno svetlo" za sprovođenje odlu­ke da crnogorski studenti i posle referenduma zadrže dosadašnji status. Mini­star finansija ovaj potez je obrazložio u sredu poslanicima u Skupštini Srbije:
- Hoću da vas obavestim da je Ministarstvo finansija dobilo u sredu predlog Mini­starstva prosvete za davanje saglasnosti na mišljenje da se izjednače uslovi stu­diranja državljana Crne Gore sa državljanima Srbije. Mi smo dali negativno mi­šljenje na ovaj predlog, zato što nisu dali procenu finansijskih efekata, kako di­rektnih tako i indirektnih. A smatramo da moraju da se sagledaju indirektni efek­ti i da moramo voditi računa, pre svega, o studentima državljanima Srbije.

Izvor: Novosti / R. O.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ако им се то не свиђа онда нек са браћом Албанцима, Хрватима и неким тамо црногорцима живе у просперитету и слози!
I isto tako bi ja nijima dala izbor da se skoluju u Hrvatskoj i Albaniji!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko do sada nije poludeo,taj stvarno nije normalan

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2774
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
 Smile Smile ni iz džeba ni u džep
IP sačuvana
social share

...ako poveruješ da znaš,onda ćeš na kraju zaista znati...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

In time of chimpanzees I was a narwhal

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 788
Zastava Novy Belgrad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
A, sto bi im zabranili da studiraju ovde?
Kad mogu Turci, Arapi, Crnci, Grci i Bugari, sto nebi mogli i Crnogorci?
A da i nespomiljem sve one Hrvate i Sptare koji su se ovde iskolovali...

Svi su dobrodosli, dok god plate.

Pozdrav!
IP sačuvana
social share

Nobody is innocent, there are merely varying levels of guilt...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
  Slazem se ako plate....neku drugu tarifu i kao strani drzavljani u drugom planu

mi smo Srbi fini "ni iz dzepa ni u dzep Smile"
  ako nemam koristi ne zanima me.........to mozda nije u ovom slucaju tako bitno a mozda ce i biti jednog dana.............gledajuci uzduz i popreko po Balkanu Beograd vidim kao najbolji univerzitetski grad!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Patriotizam je utočište za šljam

Zodijak
Pol
Poruke 1252
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Sve košta pa tako i školovanje. Ono košta ne samo strance već i domaće državljane.
Besplatno školstvo je utopija komunizma. Ako se neko školuje besplatno to znači da neko drugi plaća za njega.
Nema razloga da svi mi plaćamo da bi neko mogao godinama da se školuje a da to ne plaća.

Svi treba da plaćaju punu cenu školovanja.
Ta cena treba da bude ista i za domaće državljane i za strance kako bi privukli što veći broj mozgova iz okruženja.
Stipendije treba da budu opet dostupne i domaćim državljanima i strancima.

A univerzitetsko obrazovanje treba da se u što većoj meri prebaci u ruke privatnika vrlo liberalnim uslovima osnivanja.
Tržište će kasnije iskristalisati više i manje kvalitetne Univerzitete i fakultete.
Beograd je danas daleko od akademskog centra balkana, ali to može postati.
IP sačuvana
social share
Margaret Mead : Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U celoj toj prici je strasno sto mi uvek budemo na kraju naivni.Oni su sad strani drzavljani i to su sami odlucili,ako hoce da se skoluju u Srbiji neka plate skolovanje i to je u redu[b][/b],niko nebi imao nista protiv da se oni skoluju ovde.Njih 10 000 hiljada pa vi vidite kolko je to para,9 000 je ekonomska cena za studenjak.Ja cu prva da idem na proteste ako organizuju studenti kad bude bila raspodela domova za sledecu godinu,jer ce 10 000 ljudi koji ovde placaju porez da ostanu bez doma da bi se mi ulizivali Milu,kome ne pada napamet da plati nesto za te studente koji ce ovde da dodju.Dinkic je ispao najpametniji jer je odma posle rezultata izjavio da kola sa CG tablicama su strana i ako neko hoce da ih vozi morace da plati uvoz a uslov za uvoz je Euro 3 norma.Ti studenti mogu da imaju neko povlastice u odnosu na ostale strane studente ali besplatno skolovanje je mnogo.Na sledecim izborima cu da glasam za radikale i ako sam dosad glasala za demokrate,sad su pokazali sta znaju.PRODALI SU SE
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.