Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crnogorski jezik u školama od septembra 2011.  (Pročitano 19038 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Ne razumem ove koji predlazu da treba da se uvede za crnogorske studente polaganje srpskog jezika. Sta sada posto nismo pobedili Djukanovica, kojem ne mozemo nista u politickom smislu onda cemo da maltretiramo gradjane Crne Gore koji zapravo i nisu krivi zbog ovog uvodjenja jezika

пази овако сељоберу...

рецимо да један одличан студент оде из србије на оксфорд на мастер студије...шта он тамо прво ради? полаже енглески језик...подразумева се да он зна енглески али му ипак треба неки сертификат
е сад...оксфорд се налази у страној држави и он полаже језик те државе да би могао да настави школовање....логичким закључивањем...студент из црне горе долази у иностранство тј у србију да би се школовао...он говори црногорски а пошто то није српски мора да полаже српски...вероватно зна српски али му ипак треба неки сертификат о положеном српском језику
да ли ти је сад јасније наказо? Smile

имаш моје одобрење да пријавиш пост Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Не феги, већ се конкртно мисли на оне који су национално почели да "еволуирају" у нешто ново од 1946. Smile

a kako su se izjasnjavale pristalice dinastije petrovic do recimo 1918 godine?
i gde su mnogi koji su zaboravili da su nekada bili jugosloveni, a danas su postali srbi?

@Ilija Nis
Citat
@maslinazelena Ja niti nekog mrzim(lazem  Smile), niti se sta pitam, pitali su se oni na referendumu i odlucili su da budu stranci, i neka budu onda stranci. Govorim ono sto i ti znas, samo ne znam zasto provociras bezveze.

ja sam samo pitao, zasto jedino crnogorskim studentima od svih ili vecine stranih drzavljana koji studiraju ovde, uvoditi status "stranog studenta"? zasto ne i drugim stranim drzavljanima?

Citat
To je teza da svet nije skroz otisao u kurac i da neki od nas znaju ko su i sta su.

ja znam, opredeljujem se kao evropljanin, kao i moji dedovi i ostali preci od ustanka naovamo

Citat
рецимо да један одличан студент оде из србије на оксфорд на мастер студије...шта он тамо прво ради? полаже енглески језик...подразумева се да он зна енглески али му ипак треба неки сертификат
е сад...оксфорд се налази у страној држави и он полаже језик те државе да би могао да настави школовање....логичким закључивањем...студент из црне горе долази у иностранство тј у србију да би се школовао...он говори црногорски а пошто то није српски мора да полаже српски...вероватно зна српски али му ипак треба неки сертификат о положеном српском језику
да ли ти је сад јасније наказо? Smile

nije sve to bas tako, ne podudara se uvek jezik drzave i univerziteta i tako dalje, ali nije to vazno u celoj prici. da li americki drzavljanin polaze ispit za engleski na oxfordu? naravno da ne iako je americka varijanta jezik malo drugacije od engleske

sa druge strane, pripadnici nacionalnih manjina mogu da upisu fakultet kod nas. pa kada mogu oni koji govore stvarno drugacijim jezikom, zasto ne bi mogli oni kojima je samo naziv jezika drugaciji?

ne razumes ti to Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Ubaci citat
Citat: Imaginelo danas u 01:49:18
Sada će postati neophodni sudski tumači i službeni prevodioci, i eto nekome prilike da na realnoj gluposti lepo zaradjuje. A profitiranje na glupostima je ovde postalo, nažalost, pravilo.

ne verujem, jer ce srpski jezik imati status sluzbenog jezika, bilo kao manjinski jezik ili kao "drugi jezik"
u principu i danas je u upotrebi srpski jezik u crnoj gori iako postoji i "maternji jezik"

Već postoje sudski tumači za prevodjenje sa srpskog na hrvatski i obratno, iako je srpski u Hrvatskoj priznat kao manjinski jezik sve sa ćirilicom, kao i hrvatski u Srbiji.  Ako je u pitanju ugovor ili državni dokument mora na prevod.

A ko se to u Crnoj Gori ozbiljno založio za srpski kao službeni jezik? Stranka, NVO, odgovoran pojedinac? I na koji je to način srpski "u upotrebi" pričaju srpski na plaži, pa je "u upotrebi"? Najbolje je da nadješ nekog Crnogorca da ti prevde  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
Već postoje sudski tumači za prevodjenje sa srpskog na hrvatski i obratno, iako je srpski u Hrvatskoj priznat kao manjinski jezik sve sa ćirilicom, kao i hrvatski u Srbiji.  Ako je u pitanju ugovor ili državni dokument mora na prevod.

A ko se to u Crnoj Gori ozbiljno založio za srpski kao službeni jezik? Stranka, NVO, odgovoran pojedinac? I na koji je to način srpski "u upotrebi" pričaju srpski na plaži, pa je "u upotrebi"? Najbolje je da nadješ nekog Crnogorca da ti prevde

nije stvar u tome da li je manjinski jezik, nego da li je u sluzbenoj upotrebi, ali pusti sada hrvatsku i srbiju, rec je o crnoj gori.

a sto se tice onih koji se zalazu za srpski, ima ih naravno, pa citava jedna partija nosi prefix srpska, ogroman deo opozicije se i zalaze za ujedninjenje sa srbijom i ne dovode u pitanje srpski jezik itd.

srpski jezik je u sluzbenoj upotrebi, pogotovo kada je rec o ijekavskoj varijanti, samo sto se naziva srpskim ili crnogorskim i tu je jedina razlika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
Свако на личном нивоу одлучује о томе како ће се поставити према некоме од случаја до случаја, од човека до човека ... сем пајсера који имају зацртано ови су овакви они су онакви ... оно малопре је било написано као коментар на потребан став државе а не лични став   Smile

Citat
vidi se da si od studija proso pored studentske menze

д.и.г. ... ГРФ БУ ...  Smile

gusteru jel ovo neki sremski jezik pazovacki dijalekt
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
Neću ništa reći ... samo ću reci jedno ...

... E moj Njegoše ...
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
da li americki drzavljanin polaze ispit za engleski na oxfordu?

амерички држављанин не говори америчким већ енглеским језиком Smile

Citat
pa kada mogu oni koji govore stvarno drugacijim jezikom, zasto ne bi mogli oni kojima je samo naziv jezika drugaciji?

ти у ствари наказо кажеш да је црногорски у ствари српски језик... Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ova deja o crnogorskom jeziku je stvarno smejurija.
Ne razumem potrebu da se varijacija jednog utemeljenog jezika pretvara u zvanični državni jezik.Nakazni jezik nakazne države
Ako već insistiraju na svom jeziku, onda sam za to da se u Srbiji crnogoroski jezik tretira kao strani jezik, baš kao što će se tretirati u nekoj evropskoj zemlji.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
+1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
Citat
ja sam samo pitao, zasto jedino crnogorskim studentima od svih ili vecine stranih drzavljana koji studiraju ovde, uvoditi status "stranog studenta"? zasto ne i drugim stranim drzavljanima?

Ti ostali pricaju srpskim jezikom, crnogorci ce da pricaju na crnogorskom.
Citat
nije sve to bas tako, ne podudara se uvek jezik drzave i univerziteta i tako dalje, ali nije to vazno u celoj prici. da li americki drzavljanin polaze ispit za engleski na oxfordu? naravno da ne iako je americka varijanta jezik malo drugacije od engleske

amerikanci pricaju engleski jezik
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.