Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crnogorski jezik u školama od septembra 2011.  (Pročitano 19027 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Свако на личном нивоу одлучује о томе како ће се поставити према некоме од случаја до случаја, од човека до човека ... сем пајсера који имају зацртано ови су овакви они су онакви ... оно малопре је било написано као коментар на потребан став државе а не лични став   Smile

Citat
vidi se da si od studija proso pored studentske menze

д.и.г. ... ГРФ БУ ...  Smile

gusteru jel ovo neki sremski jezik pazovacki dijalekt

Ako moze prevod na pp mucim  se od sinoc da skontam  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
da li americki drzavljanin polaze ispit za engleski na oxfordu?

амерички држављанин не говори америчким већ енглеским језиком Smile

Citat
pa kada mogu oni koji govore stvarno drugacijim jezikom, zasto ne bi mogli oni kojima je samo naziv jezika drugaciji?

ти у ствари наказо кажеш да је црногорски у ствари српски језик... Smile

1. upravo to ja i kazem - da nema smisla da amerikanac polaze na oxfordu engleski iako govori americku varijantu engleskog, a razlika imedju americkog engleskog i engleskog je slicna kao i razlika izmedju crnogorskog i srpskog

2. to je jedan isti jezik u dve varijante, samo sto su nazivi drugaciji. istorijski je to bio srpsko-hrvatski, tako da ne vidim razlog zasto je to promenjeno, ali ako vec jeste - zasto onda i crnogorci da ne nazovu taj jezik crnogorskim!?!?

Citat
ja sam samo pitao, zasto jedino crnogorskim studentima od svih ili vecine stranih drzavljana koji studiraju ovde, uvoditi status "stranog studenta"? zasto ne i drugim stranim drzavljanima?

Ti ostali pricaju srpskim jezikom, crnogorci ce da pricaju na crnogorskom.

koji to strani drzavljani pricaju srpskim jezikom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
Citat
koji to strani drzavljani pricaju srpskim jezikom?
pa oni koji se skoluju kao domaci ((zar to nije bila tvoja poenta?) Smile oni koji ne pricaju na srpskom ne mogu da se skoluju kao domaci Smile Osim u slucaju cernogoraca Smile

Citat
1. upravo to ja i kazem - da nema smisla da amerikanac polaze na oxfordu engleski iako govori americku varijantu engleskog, a razlika imedju americkog engleskog i engleskog je slicna kao i razlika izmedju crnogorskog i srpskog

amerikanac govori engleski, koju varijantu to nije bitno ali govori engleski... da ne govori engleski polagao bi test poznavanja istog. Simple as that. Zauzeo si stav koji ne moze da se brani.

IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Citat
pa oni koji se skoluju kao domaci ((zar to nije bila tvoja poenta?) Smile oni koji ne pricaju na srpskom ne mogu da se skoluju kao domaci Smile Osim u slucaju cernogoraca Smile

pa nije tacno! dakle da se vratimo na osnovnu stvar: ti se zalazes za to da crnogorci izgube status koji su imali kao studenti. ja postavljam pitanje, zasto samo crnogorci a ne i drugi strani drzavljani na nasim fakultetima?

oni koji ne pricaju na srpskom MOGU da se skoluju kao domaci studenti, na primer pripadnici nacionalnih manjina. kada kazem da ne pricaju na srpskom, mislim na to da oni svakako znaju srpski, ali im to nije maternji jezik. dakle, pusti sada jezik, nego mi kazi, zasto jedino studenti iz crne gore da dobiju statur "stranih studenata" a ne i drugi strani drzavljani?

Citat
amerikanac govori engleski, koju varijantu to nije bitno ali govori engleski... da ne govori engleski polagao bi test poznavanja istog. Simple as that. Zauzeo si stav koji ne moze da se brani.

pa i crnogorci i srbi govore istim jezikom, samo sto ga drugacije nazivaju! isto kao i amerikanci i englezi. amerikanci cak i nemaju "sluzbeni jezik" pa im niko to ne postavlja kao uslov za upis ispita
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
зато што се под националним мањинама подразумевају држављани Србије ... а овде је реч о страним држављанима Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
zato sto crnogorski drzavljani nisu drzavljani Srbije a pricaju jezikom koji nije srpski, odnosno nisu Srbi. Mislim mene ne mozes da izbacis iz takta, ja dobro znam ko si ti  Smile Smile
To sto nacionalne manjine mogu da uce na svom jeziku to je samo jos jedan od ustupaka koje im cini Srbija a poznato je da smo mi mozda i najtolerantnija drzava na svetu.... Ocu reci da to ne moze u jos mnogo drzava ove nase planete.

Strani drzavljani koji se izjasnjavaju kao Srbi i koji pricaju srpskim jezikom trebaju da imaju ravnopravan tretman sa nama Srbima iz Srbije koji pricamo srpski jezik jer su isti ti ljudi nasilno odvojeni od matice u proslim ratovima i nisu zasluzili da se prema njima odnosimo drugacije.

Citat
pa i crnogorci i srbi govore istim jezikom, samo sto ga drugacije nazivaju! isto kao i amerikanci i englezi. amerikanci cak i nemaju "sluzbeni jezik" pa im niko to ne postavlja kao uslov za upis ispita

uveren sam da bi englezi uveli obavezno poznavanje jezika kada bi amerikanci svoj jezik nazvali americki ili australijanci australijanski Wink

To je jednostavno logika... Kako neko moze da uci fakultet u mojoj drzavi ako nisam siguran da zna jezik Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Da se ja pitam ( a ne pitam se) svi koji nisu položili srpski jezik kao predmet ili kao fakultativni predmet morali bi kao uslov upisa na univerzitete u Srbiji da ga polažu ako žele status domaćeg studenta. Naravno to bi podrazumevalo da se u Hrvatskoj i Crnačkoj osnuju srpski kulturni centri pri kojima bi bila organizovana fakultitativna nastava srpskog za one koji žele taj sertifikat kroz redovno školovanje, a ovi što pišu nemušti jezik nek se dopisuju sa šiptarima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
Da se ja pitam ( a ne pitam se) svi koji nisu položili srpski jezik kao predmet ili kao fakultativni predmet morali bi kao uslov upisa na univerzitete u Srbiji da ga polažu ako žele status domaćeg studenta. Naravno to bi podrazumevalo da se u Hrvatskoj i Crnačkoj osnuju srpski kulturni centri pri kojima bi bila organizovana fakultitativna nastava srpskog za one koji žele taj sertifikat kroz redovno školovanje, a ovi što pišu nemušti jezik nek se dopisuju sa šiptarima.

To bi bilo jedno od resenja npr... Naravno profesori koji bi u stranim drzavama(npr: crna gora) predavali srpski bi morali da imaju sertifikat od ovlascene institucije u Srbiji da su kvalifikovani.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
ne možeš im ništa. sve se to infiltriralo u srpski sistem i uništava ga.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
zato sto crnogorski drzavljani nisu drzavljani Srbije a pricaju jezikom koji nije srpski, odnosno nisu Srbi. Mislim mene ne mozes da izbacis iz takta, ja dobro znam ko si ti  Smile Smile

Strani drzavljani koji se izjasnjavaju kao Srbi i koji pricaju srpskim jezikom trebaju da imaju ravnopravan tretman sa nama Srbima iz Srbije koji pricamo srpski jezik jer su isti ti ljudi nasilno odvojeni od matice u proslim ratovima i nisu zasluzili da se prema njima odnosimo drugacije.

ti studenti o kojima pricas su isto strani drzavljani i maternji jezik im nije srpski: taj jezik je u hrvatskoj za sve gradjane hrvatski (sto mozda i gresim), ali sam siguran da je za gradjane bosne maternji jezik: BHS (bosansko-srpsko-hrvatski)

sto se tice nacionalnosti ona nije ni pominjana kao kriterijum: da jeste kriterijum, onda bi druge nacionalne zajednice ili manjine imale ili trebale da imaju drugaciji status bez obzira na drzavljanstvo. Mi ovde samo pricamo o jeziku i drzavljanstvu!

dakle imas studenta iz crne gore kojem je maternji crnogorski,  isti kao nas jezik, po drzavljanstvu Crnogorac
onda imas studenta iz B i H, kojem je maternji BHS, koji je isti kao nas jezik, po drzavljanstvu Bosanac

dakle zasto bi oni bili u drugacijem polozaju, pogotovo sto u Crnoj Gori studenti iz Srbije mogu da studiraju kao domaci drzavljani, a u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ne mogu.

Smile Smile
« Poslednja izmena: 28. Dec 2010, 11:30:53 od maslinazelena »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.