Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Civilno sluzenje vojnog roka!  (Pročitano 25464 puta)
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung XYZ1004
Ne kapiras ti ocigledno, samo tandrljas svoje...
Ajde ti pametnjakovicu reci za sta ce nam trebati vojska, bila ona mala, velika ili ko zna kakva!
Ja kazem da je bolje imati malu profesionalnu nego gomilu likova koji su bili na nekakvoj obuci i izgubili dragoceno vreme.
Recimo,ljudi koji su sluzili vojsku pre 15-20 godina, zar stvarno mislis da su oni vojno sposobni da naprave nesto veoma znacajno kada bi doslo do nekog rata?

Kapiram ja jako dobro sta ti pricas, ali ti ne kapiras da ta "tvoja" vojska nicemu ne sluzi - nema nikakvu svrhu - bolje da se ukine i ne trose pare na nju, jer od para koje trosimo na nju, za uzvrat, ne dobijamo bas nista!!
Glavni zadatak nase vojske jeste da bude faktor odvracanja, da bude jaka i respektabilna vojna sila , koju niko ne bi ni zeleo da napada, jer bi pretrpeo velike gubitke....tako bez rata, razaranja i ubijanja, stitis svoju zemlju i njene gradjane (zbog cega svaki gradjanin i treba da bude deo toga) - sto je sa ovom "tvojom:" vojskom nemoguce!
Jedino sto ti razumes u svemu ovome jeste da ti ne zelis da ides u vojsku (i na tome se tvoje razumevanje ove teme zavrsava), i to je sasvim OK, ali ni ja ne zelim da placam porez, pa se niko nije sazalio na mene zbog toga - nego me odma strpaju u zatvor kad ga izbegavam  Smile

Mesec dana je smesno malo vremena da bi se covek naucio bilo kakvoj vojnickoj vestini, jer vojska nije samo pucanje iz puske i bacanje bombe  Smile (to se mislilio u ratovima 90-ih pa smo videli kako se zavrslio i kolko je neobucenih momaka izgubilo zivot, zbog toga sto su ih samo naucili kako da pucaju). Vojna obuka od 9-12 meseci uz redovne vojne vezbe (da oni koji su davno zavrslili vojni rok, ne bi zaboravili sta su naucili i da bi se upoznali sa novim naoruzanjem  Smile ) je jedino normalno resenje, koje uz to nikome ne ometa zivotne planove  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4634
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung S4
Ja stvarno ne znam kako nekoga moze da ne ometa sluzenje vojske u roku od godinu dana, kao sto ti kazes. U godinama kada treba da se zaposlim i pocnem novu eru u svom zivotu ja sve to moram da odlazem jer moram u vojsku.
To o cemu ti pricas mi nikada nismo ni imali niti cemo imati. Sve da nam uvedu vojsku kao u Izraelu mi opet ne bi mogli da pariramo velikim vojnim silama. Sa takvom vojskom bi bili jedino jaci od ex-yu republika i Albanaca, ne racunajuci Slovence, jer bi njima cela EU pomagala...
Kome bi mi naneli velike gubitke? Pa oni bre imaju vise masina nego sto mi imamo ljudi u celoj drzavi. Najbolji avion koji mi imamo je 20-ak MIG-ova od pre ko zna koliko godina i gomilu Galebova.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Mojne da civilno sluzite vojsku ... to nije lepo ... picke  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ja stvarno ne znam kako nekoga moze da ne ometa sluzenje vojske u roku od godinu dana, kao sto ti kazes. U godinama kada treba da se zaposlim i pocnem novu eru u svom zivotu ja sve to moram da odlazem jer moram u vojsku.
To o cemu ti pricas mi nikada nismo ni imali niti cemo imati. Sve da nam uvedu vojsku kao u Izraelu mi opet ne bi mogli da pariramo velikim vojnim silama. Sa takvom vojskom bi bili jedino jaci od ex-yu republika i Albanaca, ne racunajuci Slovence, jer bi njima cela EU pomagala...
Kome bi mi naneli velike gubitke? Pa oni bre imaju vise masina nego sto mi imamo ljudi u celoj drzavi. Najbolji avion koji mi imamo je 20-ak MIG-ova od pre ko zna koliko godina i gomilu Galebova.

Grešiš, ovaj, grešiš silno, sinak.

Kamo sreće kada bi nam vojska i moral bili kao u Izraelu. Ali, lepo reče I Posle mene JAA, ti samo misliš o tome kako da ti ne ideš u vojsku, pa makar država Srbija i nemala vojsku. A to nije lepo. Stavljaš lični interes ispred interesa otadžbine. A u tvom interesu je i da znaš i da se odbraniš ako ti neko napadne državu (tj. tebe i tvoju porodicu), ako neko upadne i krene da ti ubija komšije, da umeš da uzvratiš, a ne samo da udješ u podrum i da se nadaš da tebe neće naći.

A to što ti misliš da mnogo vredi sva ta mašinerija, koju "oni" imaju, dok se ne krene kopneno, ništa to ne vredi. A kad krenu kopneno, e tu onda mora da znaju šta ih čeka. A sa pojedinima, čeka ih čaj i keks, izgleda, umesto cevi ...

Iračani nemaju mašineriju, Ameri imaju, pa opet se nešto mnogo vojnika vraća u USA u plastičnim vrećama.

Recimo, da se za neku godinu okrene situacija u svetu, a hoće, i daju nam zeleno svetlo da vratmo Kosovo, misliš da će ostati u Bondstilu? Oće sutra malo, ima da se pokupe kao ništa, i da ostvae šiptare na izvol'te.

I to zahvaljujući tome što još ima ljudi koji znaju šta je vojska, i koji nisu bežali od toga. Nisu služili civilno. I koji će se odazvati.

Otadžbina, sinko, jedna je na ovoj planeti. I ne treba je se odreći tako lako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne kapiras ti ocigledno, samo tandrljas svoje...
Ajde ti pametnjakovicu reci za sta ce nam trebati vojska, bila ona mala, velika ili ko zna kakva!
Ja kazem da je bolje imati malu profesionalnu nego gomilu likova koji su bili na nekakvoj obuci i izgubili dragoceno vreme.
Recimo,ljudi koji su sluzili vojsku pre 15-20 godina, zar stvarno mislis da su oni vojno sposobni da naprave nesto veoma znacajno kada bi doslo do nekog rata?
Без озбиљних повремених редовних војних вежби наравно да не. Али, војна вежба и служи, гле, увежбавању.

Васиздас,
демократија није анархија.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Frizider
Citat
Mesec dana je smesno malo vremena da bi se covek naucio bilo kakvoj vojnickoj vestini, jer vojska nije samo pucanje iz puske i bacanje bombe
Da se nadjemo na 2,5  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
Samsung XYZ1004
Go higher!  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia N70

sacjire turcine napusi se hashisha.  Smile

Nemo' se vredjas... Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ja imam milion dolara

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1011
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Васиздас,

Pa ja znam sta nije demokratija ali ne znam STA je demokratija?!!
« Poslednja izmena: 17. Sep 2008, 09:48:17 od wasisdas »
IP sačuvana
social share

Zelim vam svima sto i sebi, samo dobro.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
Васиздас,

Pa ja znam sta nije demokratija ali ne znam STA je demokratija?!!

Citat
MADA kako je moj profesor filozofije jednom rekao:

" Od stare Helade (Grcke) pa na ovamo, demokratije niti jegde bilo, niti ce je gde biti, bar u svom pravom obliku"

Ово што данас постоји у свету је репрезентативна демократија. Античка демократија неможе функционисати у данашњем свету јер ми живимо у државама од којих неке заузимају скоро целе континете, а не један мали град (Атина) као што је било у старој грчкој. У репрезентативној демократији се бирају представници који врше послове у име народа.
« Poslednja izmena: 17. Sep 2008, 10:34:48 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.