Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Čitava Srbija pred plenidbom  (Pročitano 8544 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Apple 15
Hah... komunizam...

Ne sinko... nije vise komunizam... sad je "kapitalizam"... kad uzmes kredit, moras i da ga vratis...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
mob
Qtek 小米
Citat
štedljive sijalice, kuvaj kafu na već zagrejanoj ringli, ali nes kafu jer teško da će voda prokuvati za tursku. gašenje svetla preko noći, ranije na spavanje, zdrav život i priključenje nato-u

Smile Smile Smile

www.lazalazarevic.rs/odeljenjezaevropejce

Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3134
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
Hah... komunizam...

Ne sinko... nije vise komunizam... sad je "kapitalizam"... kad uzmes kredit, moras i da ga vratis...

morao je da se vrati i u komunizmu, ali samo što ga nije vraćao dužnik nego drugi mesto njega
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6156
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Zbog avionske karte ostao bez stana

Čačak -- Samohrani otac Dragan Sretenović i njegov maloletni sin izbačeni na ulicu. Sud presudio da se 127.000 dinara duga za kupovinu avio-karte naplati prodajom stana.

Dragan i njegov trinaestogodišnji sin iseljeni su iz stana u prisustvu policije, sudskih izvršitelja i radnika Centra za socijalni rad.

Krov nad glavom su izgubili pošto je još 2007. godine tadašnji Opštinski sud u Čačku prodao njihov stan od oko 45 kvadrata na javnoj licitaciji, kako bi bio izmiren Draganov dug od oko 127.000 dinara.

Taj novac je ovaj Čačanin, još pre više od dve decenije, pozajmio od svoje tadašnje ljubavnice Olge Mandić za kupovinu avionske karte, kako bi otišao kod nje u Australiju, gde je trebalo da započnu ljubavnu romansu.

Kada je dug Mandićevoj namiren i kada su isplaćeni svi sudski troškovi, u depozitu suda je ostalo 1,35 miliona, koji su kasnije, uz Stretenovićevo dopuštenje, prebačeni na račun firme koja gradi montažne kuće. "Novac je prebačen ovoj firmi, ali radovi još nisu počeli. Ne znam ni kada će... Potpuno sam sluđen, ne znam šta me je snašlo. Za sebe bih lako. Znao bih kako bih da mi nije deteta...", očajan je Dragan.

"Sada nam jedino preostaje ulica... Imamo u džepu oko 500 dinara, i to je sve do 10. marta, kada primam platu. Ovo što je sud uradio je veliki skandal. Samohranog oca je izbacio na ulicu zajedno sa detetom, koje preživljava traume. Odakle će, sada u školu da ide? Gde će da uči? Gde je tu ljudskost?! Uzeti nekome dom zbog duga za avionsku kartu!? Sumnjam da su ovde pare rešile stvar... Otimačina...", rekao je kroz plač Dragan, držeći sina čvrsto u zagrljaju.

A cela priča započinje još 1987. godine, kada je na poziv svoje ljubavnice Olge Mandić Dragan otputovao u Australiju, gde je trebalo da započnu zajednički život. Ona mu je tada platila avionsku kartu, koja je u to vreme koštala oko 2.000 dolara. Venčali su se, ali su se posle sedam meseci razveli i Čačanin je morao da se vrati u svoj rodni grad.

Ubrzo po povratku u Čačak stigla je tužba, jer je Olga tražila da joj vrati novac za avionsku kartu.

Dragan je, kako nam je ispričao, u početku odlazio na ročišta, ali je kasnije odustao. Posle dvadeset i više godina stigla mu je presuda da mora da plati dug od 127.000 dinara.

Kako te pare, kako priča, nije imao, po nalogu suda, posle višegodišnjeg traženja načina da isplati dug, njegov stan je prodat po ceni od oko 1.480.000 dinara, što je u to vreme bilo oko 19.200 evra.

"Da sam imao taj novac, ja bih ga davno vratio, ne bih dozvolio ovu nesreću, ali nemam od čega da živim. Primam platu od oko 19.000 dinara i sa tim novcem izdržavam sebe i sina", kazao nam je Sretenović, zaposlen kao grobar u „Gradskom zelenilu“.

U sudu saznajemo da bi sve bilo drugačije da je Sretenović dolazio na ročišta i da je bar jednom pokazao spremnost da dug vrati. Naime, izvršni postupak pokrenut je 1990. godine, kada je određeno da se prodajom pokretnih stvari namiri Sretenovićev dug.

Kako niko nije bio zainteresovan za kupovinu, tokom 1998. godine određeno je da se dug naplati od prodaje imanja u Mrčajevcima. Pošto nije bilo kupaca, posle sedam godina doneto je rešenje o prodaji stana u Čačku.

"Za sve ovo vreme dužnik je mogao da dobrovoljno plati dug bez obzira što je u toku bio postupak izvršenja. Bilo bi mu čak dozvoljeno i da dug otplati na rate, jer se radi o samohranom roditelju. Dužnik je mogao i da sud obavesti o tome da je zaposlen u Gradskom zelenilu, pa bi ovaj dug mogao biti naplaćen obustavom dela zarade", saznali smo u sudu.

Izvor: B92

IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
Čitam komentare na B92 i pitam se jesmo mi čitali istu vijest.

1. Lik se sudio 20 godina umjesto da plati kartu
2. Lik čitavo vrijeme ide na foru sudicemo se do beskraja, nikad niko u Srbiji nije naplatio dug
3. Na kraju kad je donesena presuda izjavio ja nemam da platim, šta mi možete

E sad kad mu je sud pokazao šta može, onda dreka i kuka. Ej, 20 godina - to znači 100 dolara godišnje, pa da je prosio isprosio bi do sad.

Na stranu što je slučaj besmislen, ali mi stalno kukamo i vičemo kako nas ovi odozgore kradu, a mi prvom prilikom pilićarimo gdje i kako stignemo.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Don't fuck with me!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24298
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia E71
Čitam komentare na B92 i pitam se jesmo mi čitali istu vijest.

1. Lik se sudio 20 godina umjesto da plati kartu
2. Lik čitavo vrijeme ide na foru sudicemo se do beskraja, nikad niko u Srbiji nije naplatio dug
3. Na kraju kad je donesena presuda izjavio ja nemam da platim, šta mi možete

E sad kad mu je sud pokazao šta može, onda dreka i kuka. Ej, 20 godina - to znači 100 dolara godišnje, pa da je prosio isprosio bi do sad.

Na stranu što je slučaj besmislen, ali mi stalno kukamo i vičemo kako nas ovi odozgore kradu, a mi prvom prilikom pilićarimo gdje i kako stignemo.
  Smile Smile Smile

Postoji ekipa ljudi koja decenijama i pod svim rezimima pokusava da izradi drzavu, zakonodavnu i sudsku vlast, kao i "drustveno odgovorne" pojedince, a kad jednog dana stigne (zasluzena) kazna onda su svi drugi krivi...  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b13pre
mob
Nokia C5-00
Postoji ekipa ljudi koja decenijama i pod svim rezimima pokusava da izradi drzavu, zakonodavnu i sudsku vlast, kao i "drustveno odgovorne" pojedince, a kad jednog dana stigne (zasluzena) kazna onda su svi drugi krivi...  Smile

такође :

Постоји екипа људи која деценијама покушава да изради народ, законодавну и судску власт, и то јој сасвим лепо пролази, јер у тим деценијама, управо та екипа влада  Smile

Дакле, ниједна не правда ону другу.. али људи су људи, па ако знају да њих подкрадају, на све могуће начине, гледају какве су плате у власти, како само падају нови аутомобили, куће станови, путовања на Сејшеле.. итд... Онда су и људи у фазону а што ја да то финансирам, кад они буду радили како треба, радићу и ја..

Не правдам их.. Али најчешће је тако...
И једних и других је било одувек, али са порастом ових које сам ја навео, јавља се и раст горе поменуте групације, док обрнуто јако ретко важи..
« Poslednja izmena: 02. Mar 2011, 15:26:11 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Don't fuck with me!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24298
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia E71
Citat
Дакле, ниједна не правда ону другу.. али људи су људи, па ако знају да њих подкрадају, на све могуће начине, гледају какве су плате у власти, како само падају нови аутомобили, куће станови, путовања на Сејшеле.. итд... Онда су и људи у фазону а што ја да то финансирам, кад они буду радили како треба, радићу и ја..
slazem se u potpunosti, ali od uvek je vecina finansirala pojedincima lagodan zivot i to se nikad nece promeniti  Smile  tako da pokusavajuci da se "izjednace" sa njima (u kradji i izbegavanju obaveza) ljudi sami sebi uteruju k....
Hocu samo da kazem da ko god pokusava da nesto izmuva, svesno rizikuje i nema pravo da kuka ako ga otkriju.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b13pre
mob
Nokia C5-00
Citat
slazem se u potpunosti, ali od uvek je vecina finansirala pojedincima lagodan zivot i to se nikad nece promeniti

Дефинитивно је, нажалост, тако...

Citat
tako da pokusavajuci da se "izjednace" sa njima (u kradji i izbegavanju obaveza) ljudi sami sebi uteruju k....
Hocu samo da kazem da ko god pokusava da nesto izmuva, svesno rizikuje i nema pravo da kuka ako ga otkriju.

Такође тачно.. Али људима увек смета селективна примена закона.. Где неко ко има већи утицај буде минимални, или никако кажњен, а неко одговара..
У праву си, људи греше што се буне кад одговарају за неки нелегалан поступак, али не греше кад се буне што неко други за исти/сличан/небитно-скроз други прекршај не одговара, јер закон треба да важи за све, и свакло њему мора да подлеже, и да одговара, па ко год да је... Али тога нема нигде... Почевши од тога да паук дигне југа, а не џипа који стоји поред њега, па надаље.. и тако је свугде...
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Imam par pitanja vezano za ovu temu:

- Ko je vlast u Cacku? Za koga je vecina naroda glasala na poslednjim izborima?

- Kako moze da mu uzme stan za cifru od 600.000 dinara (to nije ni blizu vrednosti stana!)

- Zar dug ne zastareva posle 2 ili 4 godine (ne znam tacno) ali zastareva, pa po tom osnovu kako je moguce da ga uopste i tuze: zasto samo ne kaze:" ZASTARELO" (sve sem poslednje dve ili cetiri godine racua)?

- I na kraju, u preduzecu gde sam ja nekada radio (i na vreme napustio isto zbog gazdinog neplacanja i uopsteno slabih plata) sam pre mesec-dva otisao na kaficu, tokom koje sam imao priliku da cujem svojeg bivseg gazdu kako se obraca radnicima sa sledecom recenicom:
   "Eto, ja ne planiram dalja otpustanja radnika, posto ce plata biti kad bude, pa ocekujem da mnogima od vas to nece odgovarati tako da cete i sami otici!!!"
   S tim u vezi pitanje - kako drzava misli da usvaja evropske zakone na teret duznika, a nikad se nije ni nasalila da usvoji evropski zakon u smislu zastite prava radnika...?
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.