Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Hobbit: An Unexpected Journey  (Pročitano 50078 puta)
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
 Није за сваког СФ..
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Ovo nije naucna nego epska fantastika  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2013, 13:23:36 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Знао сам да нема везе са науком али у недостатку бољег израза.. Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Ma znam.. kenjam malo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Apple 15
I molim Fenora kad se vrati sa neplaniranog odmora da mi objasni da li ja koja sam procitala Hobita i koji mi se kao knjiga dopao uopste treba da gledam ovaj film... posto... rekla sam na pocetku - ja mnogo vise volim Hobita nego Gospodra (koji sam takodje procitala) jer je prica pitkija i bajkovitija...

Inace... sam film LOTR ima jednu prednost sto je radnja skracena... ali sve ostalo je nekako... blah...upravo zbog tog izbacivanja sirine i pojasnjenja...  osim Gandalfa...  Smile

Da se ne lazemo... retko koji film moze da odgovori savrsenstvu pisane reci...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
I molim Fenora kad se vrati sa neplaniranog odmora da mi objasni da li ja koja sam procitala Hobita i koji mi se kao knjiga dopao uopste treba da gledam ovaj film...
Posto sam pri kraju knjige mogu i ja.  Smile

Mnogo je izmenjeno i nije uopste realno ocekivati da "knjigicu" od 350 strana kao Hobit stave u format 3 filma od 3 sata svaki u tom obliku. Zato su neke stvari malo izmenjene, neke dodavane a neke prosirene ali cela prica i svi delovi iste iz knjige su tu. Ako ces da budes kao Feanor i "trazis dlaku u jajetu" kako neke stvari nisu ispostovane kao u knjizi onda ti se zasigurno nece svideti toliko, ako ocekujes OK ekranizaciju iste onda se neces pokajati. Tako da, moje misljenje, slobodno pogledaj pa daj svoj utisak. Meni licno i mom nekom drustvu koje je takodje citalo i knjigu se svidja.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
I molim Fenora kad se vrati sa neplaniranog odmora da mi objasni da li ja koja sam procitala Hobita i koji mi se kao knjiga dopao uopste treba da gledam ovaj film... posto... rekla sam na pocetku - ja mnogo vise volim Hobita nego Gospodra (koji sam takodje procitala) jer je prica pitkija i bajkovitija...

Inace... sam film LOTR ima jednu prednost sto je radnja skracena... ali sve ostalo je nekako... blah...upravo zbog tog izbacivanja sirine i pojasnjenja...  osim Gandalfa...  Smile

Da se ne lazemo... retko koji film moze da odgovori savrsenstvu pisane reci...  Smile
Управо то сам покушао да објасним...
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia N-shurnaest
Ovo nije naucna nego epska fantastika  Smile

LOTR bi mogao jos blize mogao da se odredi pod ... pseudo-memoarska proza.

Postoji dosta delova u dodacima ( Appendices) Trilogije koji se odnose na vreme pre desavanja Rata za Prsten.
Ima pregrst materijala, u smislu dosta toga se spominje u Hobbit-u ali nije detaljno opisano, hronoloski desava se za vreme ili se desavalo pre price i moze biti ukluceno u pricu jer je uticajno, (Beli savet) recimo...

Opet da reknem, Hobbit je knjiga za decu, ni izbliza nije knizevno ozbiljna kao Lotr. U njoj ima dosta humora, pesmica, i nastala je kao zabava iz prica dok se praznuje i svetkuje, za najmladje. Procitao sam i Hobit-a, Lotr , Silm', Nezavrsene Price, Deca Hurinova, tekstove iz Istorija Srednje Zemlje etc ... U knjizi vecina patuljaka su fileri za razne svrhe, ni jednom od njih se decidno ne posvecuje mnogo paznje osim na momente Torinu kao vodji druzine. I ne razlikuju se "gotovo" ni po cemu do po nekim fizickim odrednicama: boji ogrtaca, brade, opasacu, telesnoj ispunjenosti, tj, ozbiljniju dubinu likova ne poseduju vec samo putokaze i naslucivanja na karaktere svakog ponaosob, do kojih dolazis citajuci ... U pogledu razlicitosti patuljaka u filmu je jebeno mnogo uradjeno.
Za razliku od Lotr-a Hobbit se daleko vise drzi stiva. Ukusi su razliciti, meni ni malo nije bio dosadan niti imao nepotrebnih scena jer se svaka referencira na nesto poznato, a to poznato nije uvek i dinamicno niti instant i slicno,a da li tome ima mesta u filmu, naravno, jer ima i mnooogo dinamicnih scena. I tu je dosledan sa knjigom.Meni recimo Martin nije neki Bilbo koga sam ja zamislio... Naravno ubacen je Azog koji je uveliko mrtav za vreme price o osvajanju Erebora jer ga je zvekn'o Dain u bici kod Azunulbizara, modifikovan u dobrom delu, ali opet sjajno odradjen kao glavni negativac u ovom delu price. Ima naravno jos sitnica...Ovo je diskutabilno najvece odstupanje. Ali mi se cini da posmatrati film kao potpuni puritanac je totalno bezveze.

@Dzuksi
Te orlove predvode Gwaihir (gospodar vetra) i njegov brat Landroval koji sa ortacima cesto skautuju predele srednje zemlje , dobro vide i pozitivci su pa cesto pomazu u nevolji. A i gnezdo im se nalazi nedaleko od mesta na kome su ovi napadnuti od strane orkova na vargama.

Ko je citao knjigu/e obavezno treba da pogleda u bioskopu i to u 3D varijanti.
Slazem se sa Feanorom, ne kontam sto je popio ban. I ne slazem se Feanorom, ali to su vec ukusi (pamet  Smile )
« Poslednja izmena: 22. Jan 2013, 22:25:26 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.13
popio je ban zato sto je na forumu dvadeset godina, a nije procitao pravilnik istog, koji kaze da se za vredjanje ili psovanje clanova ili moderacije, korisnik udaljava sa foruma na odredjeni vremenski period

ako vam se ne dopada necije misljenje, necete mu se obracati sa "volino" ili "kozo", pogotovo ne ako vas nisu prethodno licno uvredili

onaj deo o silovanju svojim misljenjem takodje stoji, jer ovo je tema I na nju dodju ljudi da kazu svoje misljenje, pa tako I ja.. obzirom da nisam nikoga uvredila niti se licno obratila, a bas zudite da me namazete govnima,onda se koristite drugim metodama spustanja.. pametni ste I perfidni dovoljno na ostalim delovima foruma da znate kako se to radi, a ako vam je uvreda jedini nacin komunikacije, onda cete biti konstantno banovani

toliko, ako nekome jos nesto nije jasno moze da mi se obrati na pp, off cu da brisem

nastavite sa temom I dozvolite da ljudi imaju misljenje, bez obzira da li su citali, koja su im ocekivanja I sta bi oni voleli da su videli

tema  Smile
« Poslednja izmena: 22. Jan 2013, 22:37:17 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia N-shurnaest
Pored malog maceta, koje ga njuska, nehajno puzi puz.
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.351 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.