Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Hobbit: An Unexpected Journey  (Pročitano 49475 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 555
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
SonyEricsson k700i
Погледао... 8/10... Господар 10/10.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Izvinjavam se ljubiteljima Gospodara, ali meni je Hobit uvek bio drazi...

I zaista je malo bezveze sto je obrnuo price.. ali, dobro...

Ipak su Dzekson i Lukas ortaci  Smile

Ja sam zadovoljan ovim filmom. Osecam da sam dobio sto sam ocekivao i nije mi zao sto sam dao 400rsd. Vrlo cu rado platiti da vidim i sledeca 2 filma.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Odgledao. S obzirom da nisam citao hobita ni gospodare (Silmarilion je jedina Tolkinova koju sam pročitao), mogu reći da mi je slabiji od gospodara.

Sama priča je baš onako prazna, za svo ovo vreme, ništa se nije desilo, sami likovi (osim Bilba) nisu sazreli ni u kakvom smislu, nisu imali baš nekog moćnog negativca, onaj ljetni deda mraz mi je nekako nepotreban. Patuljke (osim glavnog) nit sam zapamtio niti se ijedan izdvajao od drugog svojom ličnošću. Generalno film ima dosta nepotrebnih scena. Naročito na početku i sredini. Tako često imaju dijaloge koji ne vode ničemu, bez ikakvih rezultata. Dosta komedije ima (baš dosta za ovaj žanr) i iako nije loša uopšte, sprečava sam film da nađe neku sredinu.

Dalje što mi se ne sviđa je nakon onih moćnih kostimiranih ljudi iz gospodara, ovde se za gobline i orkove čovjek odlučio za kompijuterski animirane alternative. Samim tim, dosta scena djeluju na momente baš onako fejk. Golum je naravno fantastičan kao i uvjek. Zapravo film napokon nađe svoj smjer u zadnih 40-50min koji su baš dobri i mješa sve elemente filma (dramu akciju humor, epiku) na dobar način. Šteta što se 2 sata prije toga mora boriti kroz dosta nepotrenih scena.

Dalje zamjerke sto se tiče priče je, i ovo ne znam jel ima u knjizi, ali jedno 4-5 puta se naši junaci nađu u nevolji iz koje se naizgled ne može izać i onda se pojavi neka deus ex machina, nešto tako nasumično, što ih spase, a što nije uslovljeno nikakvim razvojem radnje. Iritantno malo.

3D apsolutno nije bio ništa poseban, štaviše bilo mi je krivo što sam ga gledao u 3du, slika je time dosta mračnija. Bilo je jedno 3-4 scene da 3d dođe do izražaja ali to je to.

Sve u svemu, s obzirom da nisam dugo gledao ništa kvalitetno iz ovog žanra, ovo je bilo sasvim oke film. Ne odličan ali dovoljan da se ubije vreme. Iskreno se nadam da će radnja dobiti brži i bolji fokus, jer se ovako film vuče. S obzirom da nema paralelnih radnji, kao u LOTRu, krajnje je nepotrebno.

od mene: 7/10

i da Spojler:

kako majku mu opet oni orlovi ko u gospodarima, da se tako pojave niodkud i spasu ih, i što ih nisu koristili od početka!??!  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17645
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
HTC 
Barem svaki film u 3d-u koji sam ja gledao je imao po 3-4 scene za 3d..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Nokia N-shurnaest
Opet da reknem, Hobbit je knjiga za decu, ni izbliza nije knizevno ozbiljna kao Lotr. U njoj ima dosta humora, pesmica, i nastala je kao zabava iz prica dok se praznuje i svetkuje, za najmladje. Procitao sam i Hobit-a, Lotr , Silm', Nezavrsene Price, Deca Hurinova, tekstove iz Istorija Srednje Zemlje etc ... U knjizi vecina patuljaka su fileri za razne svrhe, ni jednom od njih se decidno ne posvecuje mnogo paznje osim na momente Torinu kao vodji druzine. I ne razlikuju se "gotovo" ni po cemu do po nekim fizickim odrednicama: boji ogrtaca, brade, opasacu, telesnoj ispunjenosti, tj, ozbiljniju dubinu likova ne poseduju vec samo putokaze i naslucivanja na karaktere svakog ponaosob, do kojih dolazis citajuci ... U pogledu razlicitosti patuljaka u filmu je jebeno mnogo uradjeno.
Za razliku od Lotr-a Hobbit se daleko vise drzi stiva. Ukusi su razliciti, meni ni malo nije bio dosadan niti imao nepotrebnih scena jer se svaka referencira na nesto poznato, a to poznato nije uvek i dinamicno niti instant i slicno,a da li tome ima mesta u filmu, naravno, jer ima i mnooogo dinamicnih scena. I tu je dosledan sa knjigom.Meni recimo Martin nije neki Bilbo koga sam ja zamislio... Naravno ubacen je Azog koji je uveliko mrtav za vreme price o osvajanju Erebora jer ga je zvekno Dain u bici kod Azunalbizara, modifikovan u dobrom delu, ali opet sjajno odradjen kao glavni negativac u ovom delu price. Ima naravno jos sitnica...Ovo je diskutabilno najvece odstupanje. Ali mi se cini da posmatrati film kao potpuni puritanac je totalno bezveze.

@Dzuksi
Te orlove predvode Gwaihir (gospodar vetra) i njegov brat Landroval koji sa ortacima cesto skautuju predele srednje zemlje , dobro vide i pozitivci su pa cesto pomazu u nevolji. A i gnezdo im se nalazi nedaleko od mesta na kome su ovi napadnuti od strane orkova na vargama.
« Poslednja izmena: 17. Dec 2012, 21:53:10 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Qtek 小米
Гледао данас и шта рећи ... још један класик 10/10. Smile Smile Smile
Можда су неке сцене превише дугачке, aли не осети се тих 169 минута.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Qtek 小米
Јеремић твитује о Хобиту и о Косову
ИЗВОР: Б92
Београд/Њујорк -- Председник ГС УН Вук Јеремић коментарисао је на Твитеру Хобита, најновији филмски хит, који обара рекорде гледаности, уз индиректне осврте на Србију и КиМ.

Уз поруку да филм "Хобит" није лош и да га вреди погледати, Јеремић је с твитерашима полемисао о суштини филма, Толкиновим делима и вечитој борби против добра и зла, уз алузије на ситуацију у којој је Србија у вези са Косовом и осврт на краљевство патуљака Еребор.

"Није лош Хобит, вреди га погледати. Ради се о борби храбрих патуљака, решених да поврате своју отету земљу, против злих Орка и и моћног Змаја", написао је Јеремић у свом твиту.

Он је на констатацију да би "уместо патуљака у филм могао да се убаци и Боговски народ, како бисмо се пронашли у њему", рекао да "то можемо и овако".

Затим је додао: "Ако се добро сећам књиге, на крају се моћно зло урушава, а древно краљевство патуљака уздиже из пепела..."

У конверзацији са другим твитерашем навео да је "увек 'до јаја' када си уверен да радиш праву ствар", а на констатацију да се "нама, вала, смркло" рекао и да то не значи да "неће поново сванути, ако престанемо да очајавамо и прионемо на посао".

Убрзо је директно споменуто и Косово, за које је Јеремић навео да је "увек и било" део Србије, а затим је стигао и "твит апел" од Милана Граховца, познатог српског спортисте и освајача медаља на спортским играма за људе малог раста:

"Ваша екселенцијо, у име наше хобитске заједнице најискреније бих Вас замолио да нас #скупшина УН призна".

Јеремић је у шаљивом тону одговорио : " The Shire мозе евентуално да добије сустинску аутономију, све друго би било опасан преседан за Middle Earth..."

Стигло је и "упозорење" да ће после Јеремића председницима ГС УН бити забрањен Твитер, а бивши шеф српске дипломатије је на то рекао: "Ако може папа, могу ваљда и председници ГС УН Smiley".

Вук Јеремић је иначе појаснио да је мисија Новог Зеланда при УН организовала специјалну пројекцију Хобита за дипломате у овој светској организацији.

Председник ГС УН је током полемике цитирао и Винстона Черчила и стихове Џона бон Џовија:

Nedeljkovic Nenad@NN_lice
18 Dec 12
. @jeremic_vuk Nadam se za nase buduce generacije za nas malo teze nazalost!!!
 Vuk Jeremic@jeremic_vuk
@NN_lice Znas ono od Bon Jovija '...you gotta hold on to what you believe..."
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Боли њих патка за земљу. Тозла тебра.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17645
Zastava Крагујевац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
HTC 
Vauu,Jeremic napisao o filmu nesto i sad je to vest neka  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Go ahead, make my day

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 664
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
HTC one m9
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.