Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: CD protokol i MMS ili kako ubiti svoje autistično dete slušajući šarlatane  (Pročitano 66260 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
jbte kristal koji si ti idiJot, licenca ne obezbedjuje lekaru avanzovanje...
: ) Ne, lerr, vec si ti vucibatina otupela.

Citat
Obezbedjuje drzavu da ima struchan medicinski kadar koji ce raditi na svom usavrshavanju a ne da lech ljude pijavicama i MMS-om...
Kakav bre strucni kadar, jesi ti normalan? Ubise vas te knjiske definicije i teorija. Kako vas ne mrzi da kao papagaji ponavljate neke gluposti, umesto da se osvrene oko sebe?
Pa jel ti vidis sta se desava oko tebe? Jesi ti svestan, tako glupav da se licenca moze kupiti?
Kakav bre MMS, jesi ti svetsan da Srbija vodi po broju nepotrebno prepisanih antibiotika? Jel to taj "strucni kadar"? Jel to Bolonja? Jesu to normalni doktori ili ovi "po Bolonji doktori"?

Citat
Elelm, predavanja, za skuljanje bodova su po pravilu besplatna i organizuju ih medicinske ustanove. Evo moja bolnica je hostovala dva predavanja, jedno o laporoskopskim operacijama rashirenih tumora a druga o testu za nekoliko genetskih bolesti u plodu neinvazivnom metodom po plod, tj. filtriranjem stem celija ploda koje se nalaze u majchinoj krvi u prvih nekoliko meseci od zacheca.
Pa sta sa tim?
Citat
Dakle ni jedno predavanje od ova dva se nije odnosilo na farmakomafiju... pa ti vidi.
Pa ne mora nuzmo da znaci da se radi o farkamofaiji ali interes postoji, a ti se u tom nizu vodis kao ovca za sisanje.

p.s. Drzava danas nema monopol nad proizvodnjom lekova, vec to ima ju strane privatne famrako (mafijaske) korporacije, a vase slepilo i glupost ce tek da vas kosta ; )
« Poslednja izmena: 04. Dec 2015, 20:57:49 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Zasto bi drzava imala monopol na proizvodnju lekova?

Dzisuz faking krajst, pa nije imala ni u Rimu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Browser
Safari 537.75.14
Zato sto u suprotonom imas ovo sto imas danas - totalnu korupciju i zdravlje kao robu. Jednostavno, kada zdravlje postane roba, bolest se namece kao nuzda.

Obrazovanje, zdravstvo, farmacija, informacione tehnologije, prirodni resursi i sl. ne smeju biti privatno vlasnistvo i ne smeju da budu profitabilne delatnosti!

Citat
Dzisuz faking krajst, pa nije imala ni u Rimu...  Smile
Pa ti idi u Rim.

.................

Tako su pritisak sa 160/90 oborili prvo na 140/90, pa na 120/80, isto je i sa granicama za secer i holesterol, pa sad to "lece", veci opseg ljudi, vise prodatih lekova ; ) A to je samo kap u moru.
« Poslednja izmena: 04. Dec 2015, 21:16:56 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7
Ja imam povisen pritisak i vec 10 godina pijem lek za to. Mene niko zivi ne bi mogao da natera da pijem nesto sto mi ne pomaze. Jednostavno sam probao jedan lek, nije mi odgovarao, dobio sam drugi, treci, i na kraju mi je jedna doktorka dala cetvrti lek koji mi je najvise odgovarao i dan danas ga pijem. Kakve veze ima farmokuracpalac industrija sa bilo cime kad su sva 4 leka bili od drugih proizvodjaca. Da ga ne pijem, sjebao bih organizam i bolela bi me glava od pucanja.

Ti kristale bi da se lecish po srednjovekovnom principu, nista novotarije, samo cekic pa u glavu. Na svu srecu, niko te ne zarezuje 2% sta trabunjas pa ce medicina napredovati svakoga dana. I ti mozes da se lecish sa MMS - om. Posle 3 meseca garantovano te nista nece boleti! Lesh ne oseca.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Browser
Safari 537.75.14
Ja imam povisen pritisak i vec 10 godina pijem lek za to. Mene niko zivi ne bi mogao da natera da pijem nesto sto mi ne pomaze. Jednostavno sam probao jedan lek, nije mi odgovarao, dobio sam drugi, treci, i na kraju mi je jedna doktorka dala cetvrti lek koji mi je najvise odgovarao i dan danas ga pijem. Kakve veze ima farmokuracpalac industrija sa bilo cime kad su sva 4 leka bili od drugih proizvodjaca. Da ga ne pijem, sjebao bih organizam i bolela bi me glava od pucanja.
Pa sta da ti objasnjavam kakve veze ima, ako to ne razumes? Niko tebe ne tera ali su te ubacili u pod "faktor rizika" : )

Citat
Ti kristale bi da se lecish po srednjovekovnom principu, nista novotarije, samo cekic pa u glavu.
Cekic, zato sto te tovarim, tako tupavog? : )
Ne treba srednjevekovnim metodama nista, samo da sve bude oslobodjeno interesa i to je to : )
Citat
Na svu srecu, niko te ne zarezuje 2% sta trabunjas pa ce medicina napredovati svakoga dana. I ti mozes da se lecish sa MMS - om. Posle 3 meseca garantovano te nista nece boleti! Lesh ne oseca.
: )) Uh, bas si se rasrdio...Znas i ti a i ja da je sve ovo sto pisem manje-vise tacno, to tebe boli, jer te poziva na odgovornost, a posto si malogradjanin, ti ces da se pretvaras da zivis u "progresu", iako je bolesnih sve vise i vise,  amedicina ne napreduje, to su kvantitativni pomaci, a ne kvalitativni.
............................................

"Koliko su vjerodostojna ispitivanja na temelju kojih lijekovi ulaze u široku primjenu?

− Posljednjih 15 godina industrija lijekova preuzela je u značajnoj mjeri medicinska istraživanja, ispitivanja lijekova i edukaciju, a jednim dijelom zdravstvenu politiku, medije i udruge pacijenata.

Oko 70 posto ispitivanja lijekova danas financira upravo farmaceutska industrija, a ispitivanja u privatnoj režiji pristrana su i nisu vjerodostojna, nego proizvode rezultate kakve želi sponzor. Veliki stručnjaci, ugledni liječnici, postali su dio establishmenta i rade za farmaceutsku industriju.

Dovoljno je reći kako je pozitivan ishod ispitivanja lijeka četiri do pet puta češći kad ga plaća farmaceutska industrija nego kad ga financira javni novac. Farmakološka i epidemiološka ispitivanja još su problematičnija od kliničkih, jer im je jedini cilj povećati upotrebu lijekova." dr Lidija Gajski
« Poslednja izmena: 04. Dec 2015, 21:30:25 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7

.Znas i ti a i ja da je sve ovo sto pisem manje-vise tacno, to tebe boli, jer te poziva na odgovornost, a posto si malogradjanin, ti ces da se pretvaras da zivis u "progresu", iako je bolesnih sve vise i vise,  amedicina ne napreduje, to su kvantitativni pomaci, a ne kvalitativni.

Ljudi su zdraviji i generalno duze zive nego pre 40 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73
mob
Nokia 6630, valjda
jbte kristal koji si ti idiJot, licenca ne obezbedjuje lekaru avanzovanje...

: ) Ne, lerr, vec si ti vucibatina otupela.

Ti si rekao da licenca obezbedjuje lekaru napredovanje, ja sam ti rekao da to ni je tachno zato shto eto znam, silom prilika radim u zdravstvu, a ti si odgovorio sa vucibatino otupela... dakle kad nemash argumenata ti vredjash ljude, mislim da ti se smeshi josh jedana banana...

Citat
Kakav bre strucni kadar, jesi ti normalan? Ubise vas te knjiske definicije i teorija. Kako vas ne mrzi da kao papagaji ponavljate neke gluposti, umesto da se osvrene oko sebe?
Pa jel ti vidis sta se desava oko tebe? Jesi ti svestan, tako glupav da se licenca moze kupiti?
Kakav bre MMS, jesi ti svetsan da Srbija vodi po broju nepotrebno prepisanih antibiotika? Jel to taj "strucni kadar"? Jel to Bolonja? Jesu to normalni doktori ili ovi "po Bolonji doktori"?

Lekar koji nema licencu i koji trtomudi na netu (aka Sladja) ima vishegodishju praksu iz ordinacije, naravno kad nije zauzeta prodavanjem blendera i domestosa... Shto se tiche antibiotika, to je navika roditelja koji se secaju da su kao klinci dobijali "pet u guzicu" za svaki jachi kashalj pa misle da i njihova deca trebaju tako. Nemam pojima kod kojih lekara ti idesh ali moje dete za pet godina i privikavanje na vrtic je pila antibiotik jednom. Garantujem ti da ce svaki savestan pedijatar antibiotik dati u krajnjoj nuzdi.

Citat
Citat
Elelm, predavanja, za skuljanje bodova su po pravilu besplatna i organizuju ih medicinske ustanove. Evo moja bolnica je hostovala dva predavanja, jedno o laporoskopskim operacijama rashirenih tumora a druga o testu za nekoliko genetskih bolesti u plodu neinvazivnom metodom po plod, tj. filtriranjem stem celija ploda koje se nalaze u majchinoj krvi u prvih nekoliko meseci od zacheca.
Pa sta sa tim?

Pa nishta, ti si rekao da farmaceutske kuce organizuju kurseve za lekare kako bi im rekli koje lekove da prepisuju pacijentima. Ja sam ti naveo primer iz prve ruke da to nije tako. Da uopshte nemaju veze sa farmaceutskim kucama.

Citat
Citat
Dakle ni jedno predavanje od ova dva se nije odnosilo na farmakomafiju... pa ti vidi.
Pa ne mora nuzmo da znaci da se radi o farkamofaiji ali interes postoji, a ti se u tom nizu vodis kao ovca za sisanje.

Interes svakako postoji, kad nauchish da nijedan ruchak nije besplatan e onda cesh da odrastesh. Konkretno interes moje firme je bio taj da primenom novih nachina lechenja/dijagnostike moja firma se pojavljuje na mapi kvalitetnih ustanova, shto  svetu shto kod nas. Ili ti na srpskom, samoreklama

Citat
Citat
Zato sto u suprotonom imas ovo sto imas danas - totalnu korupciju i zdravlje kao robu. Jednostavno, kada zdravlje postane roba, bolest se namece kao nuzda.

To je neshto shto zastupaju proizvodjachi suplemenata:
-popijte nashe vitamine, ojachajte imunitet
-magichni mineralni rastvor, sve lechi, na dupetu ti izlaze paraziti
-ovaj blender chuva nutricionu vrednost ovih organskih jabuka a sve to poshto popijete zeolit i sibirsku aroniju, pa presechete srebrnom vodom...

Vidim u dva posta si dvojicu vredjao, tako da:

IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Ljudi su zdraviji i generalno duze zive nego pre 40 godina.
Ljudi nisu zdraviji, naprotiv, sve su bolesniji, prodaja lekova raste, smisljaju se nove bolesti. Samo u Srbiji je broj ljudi sa karcinomom porastao 9 puta u odnosu na 1990. Oni koji boluju od kardiovaskularnih problema su, bukvalno pravilo... Nista bolje nije ni u svetu.

Ja ne znam osobu preko 40, a da ne koristi neki lek, a ta granica ide sve nize i nize.

Sto se duzine zivota tice, znas kako su to merili? Kazu ovako: "pre 40 godina imamo jednu babu od 90 godina, i dete koje je preminulo sa 3 dana zivota, znaci, prosek godina je 45" : ))
Cak i da zive duze, a ne zive, zive isto, ako ne i krace danas, ovo nije zivljenje, vec odrzavanje u zivotu, zbog bolestina koje smo pokupili ziveci u "blagodetima modernog doba".

Citat
Ti si rekao da licenca obezbedjuje lekaru napredovanje, ja sam ti rekao da to ni je tachno zato shto eto znam, silom prilika radim u zdravstvu, a ti si odgovorio sa vucibatino otupela... dakle kad nemash argumenata ti vredjash ljude, mislim da ti se smeshi josh jedana banana...
Ja nigde nsiam rekao da licenca obezbedjuje napredovanje, vec da je to jedan od uslova : )
Sto se banana tice, urgiraj tamo, sto vise banova, to bolje, ja ti samo adekvatno odgovaram na tvoje "argumente" : )
Citat
Pa nishta, ti si rekao da farmaceutske kuce organizuju kurseve za lekare kako bi im rekli koje lekove da prepisuju pacijentima. Ja sam ti naveo primer iz prve ruke da to nije tako. Da uopshte nemaju veze sa farmaceutskim kucama.
Prvo, nisam rekao da farmaceutske kuce organizuju takve stvari i da je to pravilo, vec da se to desava dosta cesto. Organizuju se "strucni" seminari, putovanja u inostranstvo, lekarima se nude ponude i sl. A to sto neka bolnica tu i tamo (mozda) organizuje nesto na svoju ruku je vise izuzetak ,nego pravilo
Citat
Interes svakako postoji, kad nauchish da nijedan ruchak nije besplatan e onda cesh da odrastesh.
: ) Ne radi se ovde o "besplatnom rucku", kada to naucis, ima da odrastes : )
Ma sta mi naprica? Nije besplatan, tako sto te prvo napravi bolesnim, iako mozda nisi, pa te potom "leci" lekovima koji su isto tako slabo ucinkoviti?
Tako sto laziram istrazivanje, pa ti posle prodam "lek" koji je sve samo ne lek.

Citat
Konkretno interes moje firme je bio taj da primenom novih nachina lechenja/dijagnostike moja firma se pojavljuje na mapi kvalitetnih ustanova, shto  svetu shto kod nas. Ili ti na srpskom, samoreklama
Mene ne zanima interes tvoje firme, vec interes zdravlja ljudi, to su dve razlicite stvari. Ti neces moci da poslujes, ako ima manje bolesnih...tesko tebi ovo ide...
« Poslednja izmena: 04. Dec 2015, 22:27:13 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73
mob
Nokia 6630, valjda
Svi lekari kod mene u sistemu imaju licencu. Bez licence nema faksimila, tvoj nalaz kao lekara nije validan na istom je nivou kao da ga je pisao automehanichar. Jedan od uslova za dobijanje/produzenje licence je skupljanje bodova pishuci nauchne radove, posecujuci seminare i obrazovne radionice... dakle drzava je naterala lekare da moraju da za godinu dana unaprede svoje znanje kako bi nastavili da rade, da se upoznaju sa novim trendovima u lechenju i nezi pacijenata...
Ta prica i dizanje ustanka oko "licenci", kao necemu sto "uvodi red" je nista drugo do mlacenje prazne slame, dalja centralizacija odlucivanja, jer, u medicini su atraktivni tzv "trendovi", pa na svakih par godina (decenija) se pojavljuju novi "trendovi" u lecenju, prepisivanju lekova i onda, naravno doktori da bi napredovali moraju da prate te trendove.

Naravno da neces otici u bolnici i leciti se kod automehanicara, los ti je primer. Licenca nije nikakav garant strucnosti, zna se kako se dobija i kako se skupljaju poeni, a moze i da se kupi. To su nekakva predavanja, koja cak nisu ni obavezna. Do pre 15 godina niko nije imao licencu, pa smo se sad sta? Modernizovali? Pratimo modu?

Pokusali su zimus da je proguraju da drzi neka predavanja, ali cvrc... spreceno..  Smile
Moguce, lobiranja su jaka.

Evo ovde si napisao: " naravno doktori da bi napredovali moraju da prate te trendove."

Eto, pishe...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
gapminder ima sve prikazano...

Doduse, moras da budes bar na nivou simpanze da bi znao da ga koristis...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.