neka plavi i odnosi, vise me uopste ne dotice, ja sam na brdu iznad i samo cu posmatrati kako nosi pola grada, zabole me
dok sam ja postavljala nasipe pre nekoliko godina i to u tri smene i izvlacila tudje camce i macke i pse sa splavova i bila mokra deset dana kao mis, vlast je drkala onu stvar, vojska je drkala onu stvar a ostali gradjani rostiljali i bili ljuti sto ne mogu na Moncu i Bahus da popiju jutarnji makijato, hvala lepo, jednom dosta, sad cu sa kikirikijem i pistacima da gledam kako Dunav dominira
Ako su u Nemačkoj od ovoga čak poginuli ljudi,onda kod nas očekujte poptunu kataklizmu.
Biće ''bez brige,bez brige,nema opasnosti'' sve dok voda ne poplavi,ne ulicu,ne prizemlje,nego kancelariju gradonačelnika nekog grada. Kad primeti da mu šuplja glava tukne malo više na buđ nego uobičajeno. Onda će da usledi srpski nacionalni sport - ''nadležnost ping-pong'' - nisam ja kriv,ja sam upozoravao,krivi su ovi što nisu reagovali... Verovatno će opet na kraju da se ispostavi da je za sve odgovorno Gradsko zelenilo. Svo to zajebavanje će da potraje nekih pola dana,taman dok voda naraste još pola metra u tokovima. Pa će onda da se smandrlja neki nasip,koji će da popusti ili se raspadne još pri pravljenju.Jer jebi ga...ono... vreće peska vrede kada ih slažeš na suvo,ne kad ih tovariš u već nabujalu struju vode... Još pola dana otišlo,i još pola metra vode nadošlo. Pa će da se zove vojska koja će da dođe posle pola dana (jbg,velika je Srbija...).Još pola metra vode. I dok se sve izgradi i sredi,nakon ko zna koliko poplavljenih naselja i uništenih hektara zemlje,a možda i života... voda će već sama da krene da otiče,ali će,naravno,sve to biti protumačeno i deklarisano kao uspeh nadležnih,a ne prirodni tok stvari.
I,naravno,posle dva meseca,kad dođe avgust,će opet svi da kukaju kako je bila loša i sušna godina i kako oni nisu mogli ništa da učine,jer je u pitanju ''viša sila''. Viša sila ih je sprečila i da održavaju kanale(one što napravi zli Tito,majke mu ga) i rezervoare.Viša sila ih je sprečila da usmeravaju i posle akumuliraju vodu umesto da je puste da prvo poplavi pola useva,a onda ode sve u Crno more.Viša sila je kriva! I Tito!
« Poslednja izmena: 05. Jun 2013, 01:54:16 od hkj »
Još samo da naši evroskeptici da prestanu da trljaju rukice i da se mjesto toga dohvate lopate, jer je nivo vode u Dunavu kod Bezdana za jednu noć skočio za 1.5 metara.
Vojsku nemamo. Nasipe nemamo.Kanale nemamo. Organizovano stanovništvo nemamo, a ni ljude i sredstva da ih organizujemo.
Njemci ce se snaci vec nekako, ali brzo ce njihova govna da stignu nama do vrata.
Pa ima nesto kanala i nasipa napravljenih za vreme "unistavanja" srbije tokom komunizma. Samo, to treba odrzavati, za sta danasnja (i nacionalno svesna) vlast bas i nije sposobna.
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
svude je haos, u Madjarskoj su hiljade ljudi na nasipima, evakuisane su hiljade ljudi zbog Dunava... jedino kod nas je sve ok, cool, sve pod kontrolom. ovog vikenda u Madjarskoj ce biti dostignuti najveci vodostaji u 500 godina, svi njihovi mediji izvestavaju o promenama iz minuta u minut, toiko se menja (pogorsava) situacija. ali kod nas je vest da je sve ok. kao da sva ta voda iz Madjarske nece stici do Novog Sada i Beograda?? dajte ljudi malo ozbiljnosti. cini mi se da ce nas sledece nedelje opet "iznenaditi" poplave. Komentar sa B92 (Djuka Stofitjuka, 5. jun 2013 08:00)
U poplavama u Češkoj za četiri dana je poginulo osmoro ljudi, više od 8.000 je napustilo domove, a sa nabujalim rekama bori se 14.000 vatrogasaca i 1.300 vojnika.
Štete su manje nego u katastrofalni poplavama pre 11 godina, između ostalog zato što su se, posebno u Pragu, dobro pokazale mobilne barijere i novi planovi odbrane protiv poplava. Ipak, češka vlada, posle 11 miliona evra za prvu hitnu pomoć građanima, danas odobrava još 212 miliona evra za sanaciju štete.