Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 370278 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Citat
a ja sam za ogranicavanje prava zenama i za ukidanje mogucnosti devojkama da pricaju online Wink
napravio bih izuzetke, ali bi bio obavezan iq test

A jel treba pustiti onda samo ove glupe da mogu da postuju ili pametne?  Smile Moraš biti precizan...

Nisam razumeo za neplaćanje poreza i obaveza prema državi, jel se to na mene odnosi? Ja tako nisam razumeo. Kakve veze ima ustavom zagarantovana sloboda kretanja sa neplaćanjem poreza?!  Smile
Plaćanje poreza je zakonom regulisano, a ulazak na srednja vrata autobusa nije regulisan niti jednim zakonom niti pravilnikom već je to zamisao pojedinih siledžija iz BusPlusa koji će očito osetiti šta je sila koliko vidim već u ponedeljak kad se narod okupi i kaže STOP BusPlusu i ponižavanjima.

Odakle ideja ljudima iz BusPlusa da propisuju kako će se ulaziti u autobuse, njihova je naplata karata isključivo. To je kao da firma koja radi naplatu karata u nekom muzeju kaže da će u muzej da se ulazi preko krova jer će tada sigurno svi morati da plate kartu!  Smile
Prevoznici su ti koji će odrediti kako se ulazi u njihove autobuse, a oni su se opredelili kad su ih kupili. Ne postoje na primer ograničavajuće rampe na srednjim vratima kao što je to slučaj u nekim autobusima Amsterdama, Pariza i sl. Tako da naravno može da se ulazi na sva vrata i ulaziće se. Sve drugačije je suprotno, ustavu, zakonu i propisima o javnom saobraćaju.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2012, 16:24:49 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Apple 15
To mu je rekao da ga ne bi cimali. Nije mu naredio, nije ga streljao... Na kraju, on nije odgovoran za to ako neko nece da plati kartu...

Pitanje. Sugestija.

Citat
U ustavu jasno stoji da je zagarantovana sloboda kretanja, tako da imajte to na umu.

Cenim da ovaj ne placa poreze i ne ispunjava obaveze prema drzavi, samo uzima...

A ja sam za ogranicavanje prava takvih.

a ja sam za ogranicavanje prava zenama i za ukidanje mogucnosti devojkama da pricaju online Wink
napravio bih izuzetke, ali bi bio obavezan iq test

iliti drugim recima, ogranicavanje prava "takvima" je samo prva stepenica ka nacizmu i koncentracionim logorima, tako da bi jedan moderator mozda trebao vise da bira reci i sta ce od onog sto pomisli okaciti, jer, ako sam dobro shvatio, vi pruzate primer kojim mi, obicni korisnici treba da se povodimo. Pokazivanje inteligencije bi bio odlican prvi korak Wink

Svako dobro.  Smile

Inace, neplacanje poreza jeste krivicno delo kako kod nas, tako u inostranstvu. Jedna od kazni je i ogranicavanje prava kretanja, tj. kazna zatvora.
Prema tome, ja nisam rekla nista novo i revolucionarno, zakon je vec obuhvacen problem onih koji ne postuju drzavu. Samo sto se ne primenjuje.

« Poslednja izmena: 21. Jul 2012, 16:19:14 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Jedan o nezadovoljnih putnika je ovako prokomentarisao:

"Raduje me što čitaoci ne nasedaju na ovo ispiranje mozga, sudeći po komentarima.

Znamo mi tačno zašto nećemo Bus Plus i nova nerazumna pravila. Nećemo da red sprovodi lopovska, fantomska firma kojoj je cilj da uništi GSP i potpuno ga privatizuje. Nećemo da nam se fašističkim ispadima nalaže kako da se ponašamo bez da nas pre toga iko pitao. Nećemo da u busu gledamo reklame koji nas krive za nekompetentnost i nesposobnost Apex-a i time stvaraju prezir kod jednog dela građana prema drugim građanima. Nećemo da se još više sroza život najsiromašnijih stanovnika.

STOP BAGRO LOPOVSKA! "

Kakav komentar.... Svaka čast  Smile
« Poslednja izmena: 21. Jul 2012, 16:23:06 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
Svaka cast? Smiley
Klasicno post-komunisticko razmisljanje doticnog komentatora. GSP je nekada bio lopovska drzavna firma Slobodana Milosevica, sada je od Djilasa, sutra od Tome i tako u nedogled, a smrdljivi autobusi i tramvaji ce ostati takvi bas dok se GSP ne privatizuje.

Sa jedne strane bismo odlicna, klimatizovana vozila, karte od 10 dinara i besplatna voznja za sve kategorije sem za zaposlene, a sa druge strane ne zelimo privatnike, lopove koji se bogate na gradjanima, privatizovani GSP i slicno.

Hocemo demokratiju i kapitalizam ali bismo i komunizam sa pregrstom povioljnih kredita. Besplatan prevoz se podrazumeva.

Ko to tamo validira?

Uvođenje najnovijih Bus plus pravila na temu ulaz-izlaz, još više je produbilo nezadovoljstvo putnika, ali i iniciralo mnoge duhovite reakcije na društvenim mrežama. Najviše inspiracije kritičari Bus plusa našli su u kultnom filmu "Ko to tamo peva".

Prethodna nedelja ostaće upamćena po uvođenju novih pravila u gradski prevoz.  Reakcija putnika je bila i više nego očekivana. Konfliktne situacije u vozilima gradskog prevoza su postale svakominutne, a Beograđani su svoj gnev, po starom dobrom običaju, pretočili u ironiju i humor koji svakodnevno razmenjuju na društvenim mrežama i forumima.

Protest: Građani traže ukidanje "Bus plusa"

Pokret "99 posto" je najavio da će u ponedeljak organizovati protest zbog "Bus plus" sistema naplate u vozilima Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), navodeći da je tender za uvođenje novog sistema naplate bio netransparentan i da konzorcijum firmi predvođen Apeksom, sa 500 evra osnivačkog kapitala, ostvaruje mesečni profit od skoro 400.000 evra.

Uz konstataciju da su uvođenjem Bus plus sistema cene karata porasle i da se najavljuju nova poskupljenja, Pokret "99 posto" dodaje da su nova pravila koja je "nametnuo" Apeks dovela do još većih gužvi u vozilima GSP, pa "ljudi kasne na posao, rizikujući da budu kažnjeni smanjenjem plate, suspenzijom ili otkazom".

U saopštenju Pokreta "99 posto" se navodi da je velikom broju kontrolora i vozača GSP prećeno otkazom ukoliko ne pređu da rade za Apeks. Pokret "99 posto" je ocenio da obrada ličnih podataka sa personalizovanih kartica Bus plus predstavlja suštinsko zadiranje u privatnost, a povodom objašnjenja da je cilj dolaženje do informacija o učestalosti linija, radi poboljšanja prevoza, navodi da postoje jeftiniji i profesionalniji načini, pošto u Zapadnoj Evropi takve studije rade saobraćajni tehničari i ostali stručnjaci.

Od nadležnih organa Pokret "99 posto" traži da obelodane sve radnje vezane za tender i vlasničku strukturu konzorcijuma firmi zaduženih za Bus plus, istorijat Apeksa i drugih firmi u lancu, ukupne prihode i rashode. Zatraženo je ukidanje Bus plusa, pokretanje krivične odgovornosti zbog materijalne štete i protivustavnog progona građana i okončanje trošenje resursa komunalne policije kako bi privatne firme ostvarile profit.

Izvor: 24sata
« Poslednja izmena: 22. Jul 2012, 03:31:16 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Svaka cast? Smiley
Klasicno post-komunisticko razmisljanje doticnog komentatora. GSP je nekada bio lopovska drzavna firma Slobodana Milosevica, sada je od Djilasa, sutra od Tome i tako u nedogled, a smrdljivi autobusi i tramvaji ce ostati takvi bas dok se GSP ne privatizuje.

Niko nije rekao da GSP nije bila i da neće biti i dalje lopovska firma. Poenta jeste da ne treba dozvoliti bilo kakav lopovluk. A ne bih se baš složio da se firma mora privatizovati da bi bila uspešna.
Znaš li u čemu je razlika između privatizovane firme i društvenog preduzeća, recimo NIS? Razlika je u 3 do 5 direktora na čelnim pozicijama u NIS-u, svi zaposleni su ostali. Dakle, ako postaviš na čelo firme nekorumpiranog i čoveka sa vizijom i spremnošću da se neke stvari promene imaš uspešnu firmu. Problem su ljudi jer isti ljudi se drugačije ponašaju u privatnoj i društvenoj firmi, zato što nema ko da im lupi zaušku.

Ne može vozač autobusa da zaustavi bus van stajališta i izađe u pekaru da uzme sebi doručak! Naravno da čovek treba da jede, ali na taj način je nedopustivo.
Ne može da se ne zna da li će autobus da ti otvori vrata na stajalištu ili ne.
Ne može da se ostavljaju autobusi na sred ulice a okretnice da stoje prazne.
Ne može da se ćaska sa kolegama i ne poštuje red vožnje.
Ne može još mnogo toga, ali sve ovo nema veze da li je firma privatna ili ne, već je jedina i isključiva odgovornost onoga ko vodi firmu.

I naravno da ne može ni karta da se ne plaća, ali neplaćanje karte ne sme da utiče na kvalitet usluge nikako. Pa zamisli koliko ljudi ne plaća struju, i zamisli sada da eps kaže, znaš mi imamo potraživanja od 100 milijardi dinara, i da zbog toga kaže sada ćemo da vam isključimo struju, ili još gore, sada ćemo da vam damo napon od 100V umesto 220V. O čemu mi pričamo? Jel neko pita EPS da li sa sadašnjom cenom struje pokriva troškove proizvodnje, iako i tamo sigurno nije sve bajno, ali finalni porizvod je struja-ima ga i vrhunskog je kvaliteta!
Tako mora i da je sa prevozom, plaćao ja ili neplaćao kartu, sudovi su tu da me kazne, al hoću vrhunski kvalitet! A zato ne trebaju pare i novi autobusi, treba red! Sve ovo gore što sam nabrojao može bez ijednog dinara ulaganja.
Hoću tačan red vožnje (bar za polaske) u sekund, nisu gužve krive, krivi su vozači. Svaki dan prisustvujem da sa okretnice krenu u ISTO vreme po 2-3 autobusa na istoj liniji, a naravno pre toga su svi bili na okretnici i pijuckali kafu pa se zapričali-to ne može da se toleriše!
I nema ali i nema izgovora. Onda pokazuješ da tebi u glavi nisu samo $$$$ već da želiš da pružiš kvalitetnu uslugu i da zato očekuješ da budeš i adekvatno plaćen.
« Poslednja izmena: 22. Jul 2012, 11:34:34 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Apple 15
To je razmisljanje na liniji - zasto samo njihovi da kradu, kad mogu i nasi.. Smiley

Mada, opet... bilo bi zanimljivo dati koncesiju nekome...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 1800
Citat
Jel neko pita EPS da li sa sadašnjom cenom struje pokriva troškove proizvodnje, iako i tamo sigurno nije sve bajno, ali finalni porizvod je struja-ima ga i vrhunskog je kvaliteta!

ovde si se malo prevario  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Citat
Ne može još mnogo toga, ali sve ovo nema veze da li je firma privatna ili ne, već je jedina i isključiva odgovornost onoga ko vodi firmu.

Privatizacija bilo koje ljudske delatnosti je vrlo opasna stvar, prevazidjena! Vraticu se malo kasnije na ovo i pojasniti onom koga zanima.

Pre svega da razjasnimo, komunizam nikad nije ni postojao.

Zasto se u stvari desava Svetska Ekonomska Kriza? Koja je sustina problema? Iznad svega stoji zamena ljudskog rada automatizacijom i tehnologijom! To je jedini, pravi razlog. Ono sto "strucnjaci" iz tzv ekonomije sada pokusavaju je da Titanik spasu tako sto ga krpe letvama i ekserima....

Vrlo mali broj ljudi je svestan da je Druga industrijska revolucija (bazirana na fosilnim gorivima i nuklearnoj energiji) okoncana! Energenti, kakve danas masovno koristimo vise nikad nece biti jeftiniji, samo i sve vise skuplji. Zaboravite na cuvena i popularna "nova radna mesta"! Citava nasa civilizacija pociva na fosilnim gorivima.

Kada se desavaju industrijske revolucije? Kada na scenu stupi prevazilazenje postojeceg energetskog sistema, implementacija novih energetskih rezima u kombinaciji sa novim tehnologijama komunikacije, koje podrzavaju novonastale situacije na energetskom planu! Jedno bez drugog ne moze. Upravo to se danas desava!

Industrijske revolucije menjaju pravila ekonomske igre, politicke situacije, ljudsku svest....

Ulazimo u Trecu industrijsku revoluciju.

Citava ova zavrzlama oko gradskog prevoza postoji jer je citava infrastruktura gradjena i podredjena interesima onih koji izvlace profit na fosilnim gorivima. Nije se mislilio duze od 5 godina u buducnost. Ljudi bez vizije, politicari i njihovi vlasnici su citavu situaciju podredili sebi. Guzve nisu samo karakteristika Beograda.

I, kada ti ovo kazes coveku koji mora ujutru u 7:00 da bude na svom radnom mestu, a koji koristi BusPlus, cudno bi te pogledao. Ljudi ne vide dalje od trougla gradonacelnik-cena karte-guzva u saobracaju, jer jednostavno ne znaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 338
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Citat
ovde si se malo prevario   Smile

Nema šanse da sam se prevario. Smile Struja jeste vrhunskog kvaliteta. Mi smo povezani na evropsku konekciju UCTE, a za to smo morali ispuniti neke lokalne uslove što se kvaliteta same struje tj. mreže tiče.
Da se razumemo, ni u jednoj zemlji nije struja drmatično loša, da recimo imate napon od 100V umesto 220V, ali ima loših sistema. To mi je struka pa znam.
A ako misliš da sam se negde prevario slobodno napiši, mada čisto sumnjam... Smile
« Poslednja izmena: 22. Jul 2012, 15:52:17 od jakuzabg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 19874
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Samsung 
Јеботе, 108 страна расправе о БУС-ПЛУС систему. Дај нек направи неко анкету колико од ових што кукају редовно плаћа карту за превоз  Smile
IP sačuvana
social share
...Јер си много друкчији од свих
Јер ти си стална опасност за њих
Нешто си ново а не знају шта
Друкчије ходаш, друкчије мислиш...И ниси ко сви
Њихова слабост само си ти...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.342 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.