Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 100 101 103 104 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 369629 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Sony xperia
Hehehehe, vi bi ste da onesposobite chip? Smiley

Da li ste culi za EMP, Elektomagnetni Puls. Zaustavlja bilo koju elektroniku.
Ti chipovi nemaju napajanje. Rade na dve frekfence istovremeno. Jedna za prenos podataka, druga za indukciju napona iz predajnika. Dovoljna je kratkotrajna indukcija da ga napuni naponom, dovoljnim da radi dok se prenesu podaci. Sta treba? Preopteretiti naponski deo i crknuce.

Kako? Prvo sta mi pada na pamet. Imate na buvljaku stare bliceve, moze i oni ruski behu valjda, od 50 - 100 din. Umesto lampe bljeskalice, prilemite navojnicu od 5-6 navoja u precniku od oko 10-15mm. Kada ukljucite blic, kondenzator ce se napuniti na 300-350V. Okinete blic kao kada se okida da bi bljesnuo. Samo sto ovaj put nece bljesnuti vec propustiti puls kroz navojnicu. Ukoliko je navojnica naslonjena na karticu, mesto gde je chip, .... pa pa chip-u.

Pa ko voli nek' izvoli.  Smile

Upozorenje. Ovo je protivzakonoto ( bara mislim da jeste ) raditi. Radite na sopstvenu odgovornost.
« Poslednja izmena: 19. Jul 2012, 22:05:17 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
mob
Alcatel One Touch
Zamislite još strahotu da uvedu i sortiranje đubreta i reciklažu. Phu, revoluciju bi počeli.
Jok,za tebe ne bi bilo označenog kontejnera... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Osim ako ti oduzme...

nema to pravo, ja mislim..  Smile  nema pravo nista nikome da oduzima, ni kondukter pa ni ovi tarabari lutalice
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
Jel probao neko da je stavi u mikrotalasnu? Smiley
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Sony xperia
Jel probao neko da je stavi u mikrotalasnu? Smiley
Isto sam pomislio. Silicijum se raspada na oko 250C. Ali sta sa ostalim ? Plastika itd. Bice vidljivo. Pretpostavljam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
Ne znam Smiley Možda bi se onaj magnetni sloj (ako nije samo imitacija. Probao sam baš večeras da okačim karticu na konac i primaknem mali magnet tom delu, ali ne privlači je nimalo) odlepio, kao na CD-u što se raspuca i odlepi metalni sloj (pogledati na youtubeu Smiley), ne znam kakvih drugih vidljivih posledica bi moglo da bude Smile  Možda ako bi počele varnice da iskaču sa antene kroz plastiku pa da ostane vidljivo...nemam pojma  Smile
IP sačuvana
social share

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Sony xperia
Razlika je drugar u jednome. Pecnice ne generisu visk napon, vec snagu talasa. Time se ne indukuje napon vec podize energija atoma na vecu frekfencu, sto dovodi do zagrevanja. To je i razlog povike na mobilne telefone, jer i oni to isto rade mozdanim celijama kada se mob prinese. Samo sto kod pecnica se to koristi bas namerno za to. Da jelo prokuva, sto za mozak nije bas preporucljivo Smiley Jer time se postize da se bez ikakvih posrednika, kao pri klasicnom kuvanju, zejtinom ili mascu, prenese energija u unutrasnjost materije koja se obradjuje. Mast ili zejtin su vec vruci, atomi su im na visoj frekfenci, na visoj energiji, da tako kazem. To se u pecnicama radi direktno, bez posrednika.

Tako da kada bi to uradio, moze se desiti da naponski deo kartice generise potrebnu energiju, jer uzima koliko mu je potrebno, obzirom da ne generise previsok napon iz pecnice. Kao sto sijalica nece crknuti zbog toga sto prikljucena na nekoliko megavata, jer je isti napon. Ali ce se podici temperatura, zagrejati i crknuti. Sto opet nije lose, ali pitanje je okolni materijal. Da li ce se istopiti, deformisati, na pogled biti primetljivo ostecenje.

Inace, mislim da je jedna frekfenca kartice oko 13,5 MHz-a a druga oko 250KHza cini mi se. Moguce da razne verzije imaju raznu frekfenciju. Iskreno, nisam u to detaljno zalazio, pa ne znam da li postoji neki dogovor oko standarda. I da li je to mozda po regionima podeljeno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
Nismo se razumeli. Nisam rekao da mikrotalasna greje visokim naponom, nego da ćoškasti metalni delovi varniče kad se nađu u takvom polju. Provereno Smiley (baba stavila izgužvanu al foliju. Ja kad sam nekoliko puta stavio sveže otkinuto parče (piše u uputstvu da može toliko) nije bilo nikakvih problema  Smile a ima i snimaka po internetu dosta)

Plastika i metal se ne bi ugrejali, pretpostavljam ni silicijum, ali ostao bi možda trag ako bi počele varnice da probijaju plastiku iznad metalne površine  Smile Ideja mi je bila da bi možda ta jačina polja indukovala dovoljan napon antenom kartice da rikne čip  Smile

Evo šta bi po standardu trebalo da prežive Smiley

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

_.jpg
(260.88 KB, 1074x1520)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 15615
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 4
Клупко се одмотава...

"Bus plus" nema pravo da ukida linije gradskog prevoza u Beogradu

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/334058/Bus-plus-nema-pravo-da-ukida-linije-gradskog-prevoza-u-Beogradu

Kao sto sam vec napisao... Odakle njima pravo da ukidaju bilo sta... Sad ih treba tuziti za te postere i sto su traumirali i nervirali narod... Da smo evropa kao sto mnogi ovde pricaju, to bi bila tuzba da bi se pusili samo tako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Sony xperia
To Bane oko folije, zaista ne znam. Za napon, znam da daju veoma mali, pa ne bi tek tako riknula. Zato i kazem za blic. Kada sukne 300V iz onog kondenzatora ... Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 100 101 103 104 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.121 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.